عضویت
العربیة
English
جمعه، 2 آذر 1403
( جهش تولید با مشارکت مردم )
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها: هرکه عبادتهاى خالصانهاش را نزد خداوند بفرستد، خداوند بهترین مصلحتها را بر او فرو فرستد. مجموعه ورّام ج 2 ص 108
مجموعه برنامه ها و مسابقات ماه مبارک رمضان (99)
اعمال روزانه ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی مراکز استانها در سال 1399
ویژه نامه پرسمان کرونا
تولیدات صوت و فیلم پرتال فرهنگی راسخون
آینده اینجاست
عدالت برای همه
پرسش و پاسخ های موضوعی
سوالات خود را از مشاوران ما بپرسید
کلیپ تصویری | سرود ملی جمهوری اسلامی ایران با کیفیت بسیار بالا
مقالات
چندرسانهای
گالری تصاویر
مشاوره
پرسش و پاسخ
انجمنها
اخبار و تحلیل
احادیث
سبک زندگی
نرم افزار
موبایل
مشاهیر
پیامک
ویژه نامه
تولیدات فرهنگی
ادامه...
مسیر جاری
صفحه اصلی
موضوعات
احادیث
اعتقادی
معاد
معاد
امام رضا علیه السلام فرمودند:
إذا کانَ یَومُ القِیامَةِ زُفَّتِ الشُّهورُ إلَى الحَشرِ یَقدُمُها شَهرُ رَمَضانَ عَلَیهِ مِن کُلِّ زینَةٍ حَسَنَةٍ، فَهُوَ بَینَ الشُّهورِ یَومَئِذٍ کَالقَمَرِ بَینَ الکَواکِبِ، فَیَقولُ أهلُ الجَمعِ بَعضُهُم لِبَعضٍ: وَدِدنا لَو عَرَفنا هذِهِ الصُّوَرَ! فَیُنادی مُنادٍ مِن عِندِ اللّهِ ـ جَلَّ جَلالُهُ ـ: «یا مَعشَرَ الخَلائِقِ، هذِهِ صُوَرُ الشُّهورِ الَّتی عِدَّتُها عِندَ اللّهِ اثنا عَشَرَ شَهرا فی کِتابِ اللّهِ یَومَ خَلَقَ السَّماواتِ وَالأَرضَ، سَیِّدُها و أفضَلُها شَهرُ رَمَضانَ، أبرَزتُها لِتَعرِفوا فَضلَ شَهری عَلى سائِرِ الشُّهورِ، و لِیَشفَعَ لِلصّائِمینَ مِن عِبادی وإمائی واُشَفِّعَهُ فیهِم»
چون روز قیامت شود، ماه ها را به رستاخیز مى آورند، در حالى که ماه رمضان که با هر زیور نیکویى آراسته است، پیشاپیش آنهاست. آن روز، ماه رمضان در میان ماه ها، همچون ماه در میان ستاره هاست. مردمى که آن جا گرد آمده اند، به یکدیگر مىگویند: دوست داشتیم که این چهره ها را مى شناختیم! منادى، از سوى خداى متعال ندا سر مى دهد که: «اى همه آفریدگان! اینها، سیماى ماه هایى است که نزد خداوند، از روزى که آسمان ها و زمین را آفرید، شمارشان در کتاب خدا دوازده تاست. سَرور و برترِ آنها، ماه رمضان است. آن را آشکار ساختم تا برترى ماه مرا بر ماه هاى دیگر بشناسید و تا براى مردان و زنانى که بنده من اند، شفاعت کند و من هم شفاعتش را درباره آنان بپذیرم»
فضائل الاشهر الثلاثة: ص ۱۱۰ ح ۱۰۲
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
اَلشَّاةُ مِنْ دَوَابِّ اَلْجَنَّةِ.
گوسفند، از حیوانات بهشت است.
مکارم الاخلاق، ج 1، ص 129
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
ما مِن دابَّةٍ ـ طائرٍ و لا غَیرِهِ ـ یُقتَلُ بغَیرِ الحقِّ إلاّ ستُخاصِمُهُ یَومَ القِیامَةِ.
هر حیوانى ـ پرنده یا جز آن ـ که به ناحقّ کشته شود در روز قیامت از قاتل خود شکایت خواهد کرد.
کنز العمّال: ح ۳۹۹۶۸
امام صادق علیه السلام فرمودند:
إنّ امرأة عُذِّبَتْ فی هِرّةٍ رَبَطتْها حتّى ماتَتْ عَطَشا.
زنى به سبب آن که گربه اى را بسته بود تا از تشنگى مرد، به عذاب گرفتار آمد.
مکارم الاخلاق: ج ۱، ص ۲۸۰
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
رأیتُ فی النّارِ صاحِبةَ الهِرّةِ تَنْهَشُها مُقْبِلَةً و مُدْبِرَةً، کانتْ أوثَقَتْها فلَم تکُنْ تُطعِمُها و لَم تُرْسِلْها تأکُلُ مِن خِشاشِ الأرضِ.
در دوزخ زنى را دیدم که گربه اش از هر طرف او را گاز مى گرفت؛ علّتش این بود که [در دنیا] آن حیوان را بسته بود و نه غذایش مى داد و نه آزادش مى کرد که خودش حیوانى را شکار کند.
مستدرک الوسایل: ج ۸، ص ۳۰۲
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
مَن قَتلَ عُصْفورا عَبَثا عَجَّ إلى اللّهِ یَومَ القِیامَةِ مِنهُ، یقولُ: یا رَبِّ، إنّ فُلانا قَتلَنی عَبَثا و لَم یَقتُلْنی لِمَنفَعَةٍ.
هر کس گنجشکى را بى سبب بکُشد، آن گنجشک در روز قیامت از او به درگاه خدا بنالد و بگوید: پروردگار من! فلانى مرا نه براى استفاده که بى سبب کشت.
کنز العمّال: ح ۳۹۹۷۱
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
أرضُ القِیامَهِ نارٌ، ما خَلا ظِلَّ المؤمِنِ فانَّ صَدَقَتَهُ تُظِلُّهُ.
زمین قیامت (یکپارچه) آتش است به جز سایه مؤمن؛ زیرا صدقهاش بر او سایه مىافکند.
میزان الحکمه: 7/ 3034 ؛ کافى: 4/ 3
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
کلُّ امرِىٍ فى ظِلِّ صَدَقَتِهِ حتّى یقضى بَینَ الناسِ.
(روز قیامت) هر کسى در سایه صدقه خود است، تا آنکه میان مردم داورى شود.
میزان الحکمه: 7/ 3034 ؛ کنزالعمّال: 16068
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
أشقَى الأشقیاءِ مَنِ اجتَمَعَ علَیهِ فَقرُ الدُّنیا و عَذابُ الآخِرَةِ.
بدبختترین بدبختها، کسى است که فقر دنیا و عذاب آخرت در او جمع شود.
میزان الحکمه: 6/ 2806 ؛ کنز العمال: 16683
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
انّ أقرَبَکم مِنّى غَداً وأوجَبَکم عَلَىَّ شَفاعَةً: أصدَقُکم لِساناً، وأدّاکم لِلأمانَهِ، وأحسَنُکم خُلُقاً، وأقرَبُکم مِنَ الناسِ.
همانا نزدیک ترین شما به من در فردا (ى قیامت) و سزاوارترین شما به شفاعت من، راستگوترین، امانتدارترین، خوش اخلاقترین و نزدیک ترین شما به مردم است.
میزان الحکمه: 6/ 2798 ؛ امالى صدوق: 411
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
لا ینالُ شَفاعَتى مَنِ استَخَفَّ بِصلاتِهِ، ولا یرِدُ عَلَىَّ الحَوضَ لا واللَّهِ.
کسى که نماز را سبک بشمارد به شفاعت من دست نیابد و به خدا سوگند که در کنار حوض (کوثر) بر من وارد نشود.
میزان الحکمه: 6/ 2790 ؛ المحاسن: 1/ 159
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
لَأشفَعَنَّ یومَ القِیامَهِ لِمَنکانَ فى قَلبِهِ جَناحُ بَعوضَةٍ ایمانٌ.
من در روز قیامت، قطعا کسى را که در دلش به اندازه بال پشهاى ایمان باشد، شفاعت خواهم کرد.
میزان الحکمه: 6/ 2786 ؛ کنزالعمّال: 39043
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
شِعارُ المؤمنینَ یومَ القِیامَةِ فىظُلَمِالقِیامَةِ: لا الهَ الّا أنتَ.
در تاریکىهاى قیامت، شعار مؤمنان این است: «خدایى جز تو نیست».
میزان الحکمه: 6/ 2776 ؛ کنزالعمال: 39033
امام کاظم علیه السلام فرمودند:
طُوبى لِشیعَتِنَا الْمُتَمَسِّکینَ بِحُبِّنا فى غَیْبَةِ قائِمنا اَلثّابِتینَ عَلى مُوالاتِنا وَالْبَرآئَةِ مِنْ اَعْدآئِنا اُولئِکَ مِنّا وَ نَحْنُ مِنْهُمْ وَ قَدْ رَضُوا بِنا اَئِمَّةً وَ رَضینا بِهِمْ شیعَةً وَ طُوبى لَهُمْ، هُمْ وَاللّهِ مَعَنا فى دَرَجَتِنا یَوْمَ الْقِیامِةِ.
خوش به حال شیعیان ما که در زمان غیبت قائم ما به دوستى ما چنگ مى زنند و در دوستى ما و برائت از دشمنان ما استوارند آنها از ما و ما از آنها هستیم، آنها به پیشوایى ما راضى شدند و ما هم به شیعه بودن آنها راضى و خشنودیم و خوشا به حال آنها، به خدا قسم آنها در روز قیامت با ما و مرتبه ما هستند.
بحار الانوار، ج 51، ص 151
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
ما مِن مَیّتٍ یُوضَعُ على سَریرِهِ فَیُخطا بهِ ثلاثَ خُطاً إلاّ نادى بصَوتٍ یَسمَعُهُ مَن یَشاءُ اللّهُ: یا إخوَتاهُ! و یا حَمَلةَ نَعشاهُ ! لا تَغُرَّنَّکُمُ الدُّنیا کما غَرَّتنی! و لا یَلعَبَنَّ بکُمُ الزَّمانُ کما لَعِبَ بِی! أترُکُ ما تَرَکتُ لذُرِّیَّتی و لا یَحمِلونَ عنّی خَطیئتی، و أنتُم تُشَیِّعونی ثُمّ تَترُکونی و الجَبّارُ یُخاصِمُنی.
هیچ مردهاى نیست که در تابوتش نهاده و سه گام برده شود، مگر اینکه با صدایى، که هر کس که خدا بخواهد آن را مىشنود، صدا مىزند: اى برادران! اى تابوتکشان! زنهار که دنیا شما را چون من نفریبد! و روزگار شما را نیز چون من بازى ندهد! براى بازماندگانم مال و منال بر جاى گذاشتم، در حالى که آنان بار گناهى از مرا به دوش خود نمىکشند و شما نیز مرا تشییع مىکنید و سپس تنهایم مىگذارید و خداوند جبّار از من حساب مىکشد.
کنز العمّال: ح ۴۲۳۵۷
امام صادق علیه السلام فرمودند:
اِنّ اَهلَ جَهنَّمَ اذا دَخلوها هَوَوا فیها مسیرهَ سبعینَ عاماً (فَتَضْرِبُهُم زَفیرُها) فَاِذا بلغوا اعلاها قُمِعوا بِمقامِعَ مِن الحَدیدِ وَ أُعیدوا فی دَرَکها!
اهل جهنم وقتی در آن سرنگون میشوند هفتاد سال با شتاب طول میکشد تا به قعر آن برسند. دو مرتبه زفیر جهنم آنها را به بالا پرتاب میکند در آنجا هم گرزهای آهنین بر آنها میکوبند و دیگر بار به همان ترتیب به قعر درک جهنم شتاب میکنند (و همینطور برای همیشه گونههای عذابها را خواهند چشید. خداوند ما و تمام شیعیان را از جهنم و عذاب غضبش ایمن و مصون بدارد).
لئالی الاخبار، ج ٥، ص ١٥٢
امام باقر علیه السلام فرمودند:
اِنّ اَهلَ الجَنَّةِ یَحیَونَ فلایَموتونَ اَبداً... وَیَفرَحُونَ فَلایَحزَنُونَ اَبَداً... وَ یُکرَمُونَ فَلایُهانُون اَبَداً... یأَتیهُم التَّحیَّةُ وَ السَّلامْ مِنَ اللهِ اَبَداً.
بهشتیان همیشه زندهاند و هرگز نمیمیرند... همیشه شادان و هرگز محزون نمیشوند... آنها برای همیشه عزیز و گرامی داشته میشوند و هرگز تحقیر و خوار نمیگردند و سلام و تحیّت خداوند برای همیشه نثارشان باد.
بحار الانوار، ج ٨، ص ٢٢٠
امام رضا علیه السلام فرمودند:
إنّ أوحَشَ ما یکونُ هذا الخَلقُ فی ثلاثةِ مَواطِنَ: یومَ یولَدُ و یخرُجُ مِن بَطنِ اُمّهِ فیرَى الدُّنیا، و یومَ یموتُ فیعاینُ الآخِرَةَ و أهلَها، و یومَ یبعَثُ فیرى أحکاما لَم یرَها فی دارِ الدُّنیا.
وحشتناک ترین زمان براى این موجود (انسان) سه جاست: روزى که زاده مى شود و از شکم مادرش بیرون مى آید و دنیا را مى بیند، و روزى که مى میرد و آخرت و اهل آن را مشاهده مى کند، و روزى که برانگیخته مى شود و احکامى را مى بیند که در سراى دنیا ندیده است.
عیون اخبار الرّضا علیه السلام: ج 1، ص 257
امام کاظم علیه السلام فرمودند:
لا تَزُولُ قَدَما عَبْدٍ یَوْمَ القِیامَةِ حَتّی یُسْأَلَ عَن اَرَبع: عَنْ عُمِرَهِ فیما أَفْناهُ وَ شَبابِهِ فیما أَبْلاهُ وَ عَنْ مالِهِ مِنْ أَیْنَ کسَبَهُ وَ فیما أَنفَقَهُ؟ وَ عَنْ حُبِّنا اَهلَ البَیْتِ.
بنده در روز قیامت قدمی از قدم برنمیدارد تا از چهار چیز از او بازخواست شود: عمر خود را در چه راهی به پایان رسانده، جوانیش را در کجا سپری نموده، مالش را از چه راهی به دست آورده و در کجا به مصرف رسانده؟ و دیگر از ولایت و محبت ما اهل بیت است.
بحار الانوار، ج ٧، ص ٢٨٩
امام سجاد علیه السلام فرمودند:
أشَدُّ ساعاتِ ابنِ آدمَ ثلاثُ ساعاتٍ: السّاعَةُ التی یعاینُ فیها ملَک المَوتِ، و السّاعَةُ الّتی یقومُ فیها مِن قَبرِهِ، و السّاعَةُ التی یقِفُ فیها بینَ یدَی اللّهِ تبارک و تعالى، فإمّا إلَى الجَنّةِ، و إمّا إلَى النّارِ.
سختترین ساعات بنیآدم در سه جا است: ساعتی که مَلَکالموت (حضرت عزرائیل علیه السلام) را میبیند و هنگامی که از قبر بیرون میآید و زمانی در برابر خدای تبارک و تعالی (جهت محاکمه و دادرسی) قرار میگیرد.
الخصال: ص ۱۱۹
<
1
2
3
4
>
>>