عضویت
العربیة
English
دوشنبه، 5 آذر 1403
( جهش تولید با مشارکت مردم )
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها: هرکه عبادتهاى خالصانهاش را نزد خداوند بفرستد، خداوند بهترین مصلحتها را بر او فرو فرستد. مجموعه ورّام ج 2 ص 108
مجموعه برنامه ها و مسابقات ماه مبارک رمضان (99)
اعمال روزانه ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی مراکز استانها در سال 1399
ویژه نامه پرسمان کرونا
تولیدات صوت و فیلم پرتال فرهنگی راسخون
آینده اینجاست
عدالت برای همه
پرسش و پاسخ های موضوعی
سوالات خود را از مشاوران ما بپرسید
کلیپ تصویری | سرود ملی جمهوری اسلامی ایران با کیفیت بسیار بالا
مقالات
چندرسانهای
گالری تصاویر
مشاوره
پرسش و پاسخ
انجمنها
اخبار و تحلیل
احادیث
سبک زندگی
نرم افزار
موبایل
مشاهیر
پیامک
ویژه نامه
تولیدات فرهنگی
ادامه...
مسیر جاری
صفحه اصلی
موضوعات
احادیث
اعتقادی
غدیر
غدیر
امام صادق علیه السلام فرمودند:
… و انه الیوم الذی اقام رسول الله (ص) علیا (ع) للناس علما و ابان فیه فضله و وصیه فصام شکرا لله عز وجل ذلک الیوم و انه لیوم صیام و اطعام و صلة الاخوان و فیه مرضاة الرحمن، و مرغمة الشیطان.
عید غدیر، روزی است که رسول خدا (ص) علی (ع) را بعنوان پرچمدار برای مردم برافراشت و فضیلت او را در این روز آشکار کرد و جانشین خود را معرفی کرد، بعد بعنوان سپاسگزاری از خدای بزرگ آن روزه را روزه گرفت و آن روز، روز روزهداری و عبادت و طعام دادن و به دیدار برادران دینی رفتن است. آنروز روز کسب خشنودی خدای مهربان و به خاک مالیدن بینی شیطان است.
وسائل الشیعه، ج 7، ص 328
حضرت فاطمه زهرا علیها السلام در احتجاجش با انصار و مهاجران، هنگامی از فدک بازداشته شد، فرمودند:
أنَسیتُم قَولَ رَسولِ اللّهِ(ص) یومَ غَدیرِ خُمٍّ: «مَن کنتُ مَولاهُ فَعَلِی مَولاهُ»؟ وقَولَهُ: «أنتَ مِنّی بِمَنزِلَةِ هارونَ مِن موسی علیهماالسلام»؟ .
آیا گفته رسول خدا(ص) را در روز غدیر خم فراموش کردید [که گفت]: «هر که من مولای اویم، پس علی مولای اوست»؟!. و نیز سخن آن حضرت [که فرمود]: تو برای من، به منزله هارون برای موسی علیهماالسلام هستی».
أسنى المطالب : ص ۵۰
امام باقر علیه السّلام از پدر بزرگوارشان امام صادق علیه السّلام نقل کردند که فرمودند:
ان ابلیس عدوالله رن اربع رنات: یوم لعن، و یوم اهبط الى الارض،و یوم بعث النبى صلّی الله علیه و آله و یوم الغدیر.
شیطان دشمن خدا چهار بار ناله کرد: روزى که مورد لعن خدا واقع شد و روزى که به زمین هبوط کرد و روزى که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مبعوث شد و روز عید غدیر.
قرب الاسناد: 10.
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
... و یوم غدیر بین الفطر والاضحى و یوم الجمعة کالقمر بین الکواکب.
... روز غدیر خم در میان روزهاى عید فطر و قربان و جمعه همانند ماه در میان ستارگان است.
اقبال سید بن طاووس: 466.
به امام صادق علیه السّلام گفته شد: آیا مؤمنان غیر از عید فطر و قربان و جمعه عید دیگرى دارند؟ حضرت فرمودند:
نعم لهم ما هو اعظم من هذا، یوم اقیم امیرالمؤمنینعلیه السّلام فعقد له رسول الله الولایة فى اعناق الرجال والنساء بغدیر خم.
آرى، آنان عید بزرگتر از اینها هم دارند و آن روزى است که امیرالمؤمنینعلیه السلام در غدیر خم بالا برده شد و رسول خدا مساله ولایت را بر گردن زنان و مردان قرار داد.
وسائل الشیعه، 7: 325، ح 5.
امام على علیه السّلام فرمودند:
ان هذا یوم عظیم الشان،فیه وقع الفرج، ورفعت الدرج و وضحت الحجج وهو یوم الایضاح والافصاح من المقام الصراح،ویوم کمال الدین و یوم العهد المعهود...
امروز (عید غدیر) روز بس بزرگى است. در این روز گشایش رسیده و منزلت (کسانى که شایسته آن بودند) بلندى گرفت و برهانهاى خدا روشن شد و از مقام پاک با صراحت سخن گفته شد و امروز روز کامل شدن دین و روز عهد و پیمان است.
بحارالانوار، 97: 116.
امام على علیه السّلام در خطبه روز عید غدیر فرمودند:
... اذا تلاقیتم فتصافحوا بالتسلیم و تهابوا النعمة فى هذا الیوم، و لیبلغ الحاضر الغائب، والشاهد الباین، ولیعد الغنى الفقیر والقوى على الضعیف امرنى رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم) بذلک.
وقتى که به همدیگر رسیدید همراه سلام، مصافحه کنید، و در این روز به یکدیگر هدیه بدهید، این سخنان را هر که بود و شنید، به آن که نبود برساند، توانگر به سراغ مستمند برود، و قدرتمند به یارى ضعیف، پیامبر مرا به این چیزها امر کرده است.
وسائل الشیعه، ج 7، ص 327
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
والله لو عرف الناس فضل هذا الیوم بحقیقته لصافحتهم الملائکة فى کل یوم عشر مرات... وما اعطى الله لمن عرفه ما لایحصى بعدد.
به خدا قسم اگر مردم فضیلت واقعى «روز غدیر» را مىشناختند، فرشتگان روزى ده بار با آنان مصافحه مى کردند و بخششهاى خدابه کسى که آن روز را شناخته، قابل شمارش نیست.
مصباح المتهجد: 738.
امام رضا علیه السّلام فرمودند: پدرم به نقل از پدرش (امام صادق علیه السّلام) نقل کرد که فرمودند:
ان یوم الغدیر فى السماءاشهر منه فى الارض.
روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است.
مصباح المتهجد: 737.
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
... و لدرهم فیه بالف درهم لاخوانک العارفین،فافضل على اخوانک فى هذا الیوم و سر فیه کل مؤمن و مؤمنة.
یک درهم به برادران با ایمان و معرفت، دادن در روز عید غدیر برابر هزار درهم است، بنابراین در این روز به برادرانت انفاق کن و هر مرد و زن مؤمن را شاد گردان.
مصباح المتهجد: 737.
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
... هو یوم عبادة و صلوة و شکر لله و حمد له،و سرور لما من الله به علیکم من ولایتنا،و انى احب لکم ان تصوموه.
عید غدیر، روز عبادت و نماز و سپاس و ستایش خداست و روز سرور و شادى است به خاطر ولایت ما خاندان که خدابر شما منت گذارد و من دوست دارم که شما آن روز را روزه بگیرید.
وسائل الشیعه 7: 328، ح 13.
امام رضا علیه السّلام فرمودند:
من زار فیه مؤمنا ادخل الله قبره سبعین نورا و وسع فى قبره و یزور قبره کل یوم سبعون الف ملک ویبشرونه بالجنة.
کسى که در روز (غدیر) مؤمنى را دیدار کند، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد مى کند و قبرش را توسعه مى دهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت مى کنند و او را به بهشت بشارت مى دهند.
اقبال الاعمال: 778.
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
انه یوم عید و فرح و سرورو یوم صوم شکرا لله تعالى.
عید غدیر، روز عید و خوشى و شادى است و روز روزه دارى به عنوان سپاس نعمت الهى است.
وسائل الشیعه 7: 326، ح 10.
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
و من صلى فیه رکعتین اى وقت شاء و افضله قرب الزوال و هى الساعة التى اقیم فیها امیرالمؤمنین(علیه السّلام) بغدیر خم علما للناس و... کان کمن حضر ذلک الیوم...
کسى که در روز عید غدیر هر ساعتى که خواست، دو رکعت نماز بخواند و بهتر اینست که نزدیک ظهر باشد که آن ساعتى است که امیرالمؤمنین علیه السّلام در آن ساعت در غدیر خم به امامت منصوب شد، (هر که چنین کند) همانند کسى است که در آن روز حضور پیدا کرده است...
وسائل الشیعه: ج 5، ص225، ح 2.
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
صیام یوم غدیر خم یعدل صیام عمر الدنیا لو عاش انسان ثم صام ما عمرت الدنیا لکان له ثواب ذلک.
روزه روز غدیر خم با روزه تمام عمر جهان برابر است. یعنى اگر انسانى همیشه زنده باشد و همه عمر را روزه بگیرد، ثواب او به اندازه ثواب روزه عید غدیر است.
وسائل الشیعه 7: 324، ح 4.
امام رضا علیه السّلام درباره عید غدیر فرمودند:
... و هو یوم التهنئة یهنئ بعضکم بعضا،فاذا لقى المؤمن اخاه یقول: «الحمد لله الذى جعلنا من المتمسکین بولایة امیر المؤمنین و الائمة(علیهم السّلام) » و هو یوم التبسم فى وجوه الناس من اهل الایمان...
(عید غدیر) روز تبریک و تهنیت است. هر یک به دیگرى تبریک بگوید، هر وقت مؤمنى برادرش را ملاقات کرد، چنین بگوید: «حمد و ستایش خدایى را که به ما توفیق چنگ زدن به ولایت امیرمؤمنان و ائمه (علیهم السلام) عطا کرد» آرى عید غدیر روز لبخند زدن به چهره مردم با ایمان است...
الاقبال: 464.
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
العجب یا حفص لما لقى على بن ابى طالب!! انه کان له عشرة الاف شاهد لم یقدر على اخذ حقه و الرجل یاخذ حقه بشاهدین.
اى حفص! شگفتا از آنچه على بن ابى طالب علیه السّلام با آن مواجه شد! او با ده هزار شاهد و گواه (در روز غدیر) نتوانست حق خود را بگیرد، در حالى که شخص با دو شاهد حق خود را مى گیرد.
بحار الانوار: ج 37، ص 140.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) روز عید غدیر فرمودند:
على(علیه السّلام) تفسیر کتاب خدا، و دعوت کننده به سوى خداست، آگاه باشید که حلال و حرام بیش از آنست که من معرفى و به آنها امر و نهى کنم و بشمارم. پس دستور داشتم که از شما عهد و پیمان بگیرم که آنچه را در مورد على امیرمؤمنان، و پیشوایان بعد او از طرف خداوند بزرگ آوردم، بپذیرید. اى مردم! اندیشه کنید و آیات الهى را بفهمید، در محکمات آن دقت کنید و متشابهات آن را دنبال نکنید. به خدا قسم هرگز کسى نداهاى قرآن را نمى تواند بیان کند و تفسیر آن را روشن کند، جز آن کسى که من دست او را گرفته ام (و او را معرفى کردم).
وسایل الشیعه: 18، 142، ح 43.
امام باقر علیه السّلام فرمودند:
بنى الاسلام على خمس: الصلوة و الزكوة و الصوم و الحج و الولاية و لم يناد بشى ء ما نودى بالولاية يوم الغدير.
اسلام بر پنج پايه استوار شده است: نماز، زكات، روزه، حج و ولايت و به هيچ چيز به اندازه آنچه در روز غدير به ولايت تاكيد شده، ندا نشده است.
كافى 2، 21، ح 8.
ابو سعید گوید: در روز غدیر خم پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دستور دادند: منادى ندا دهد که: براى نماز جمع شوید. بعد دست حضرت على علیه السّلام را گرفتند و بلند کردند و فرمودند:
من کنت مولاه فعلى مولاه، اللهم وال من والاه، و عاد من عاداه؛
کسى که من مولاى اویم پس على هم مولاى اوست، خدایا دوست بدار کسى را که على را دوست بدارد و دشمن بدار کسى را که با على دشمنى کند.
بحارالانوار 37: 112، ح 4.
1
2
>