غدیر
امام صادق علیه السلام فرمودند:
… و انه الیوم الذی اقام رسول الله (ص) علیا (ع) للناس علما و ابان فیه فضله و وصیه فصام شکرا لله عز وجل ذلک الیوم و انه لیوم صیام و اطعام و صلة الاخوان و فیه مرضاة الرحمن، و مرغمة الشیطان.
عید غدیر، روزی است که رسول خدا (ص) علی (ع) را بعنوان پرچمدار برای مردم برافراشت و فضیلت او را در این روز آشکار کرد و جانشین خود را معرفی کرد، بعد بعنوان سپاسگزاری از خدای بزرگ آن روزه را روزه گرفت و آن روز، روز روزه‌داری و عبادت و طعام دادن و به دیدار برادران دینی رفتن است. آنروز روز کسب خشنودی خدای مهربان و به خاک مالیدن بینی شیطان است.
وسائل الشیعه، ج 7، ص 328
حضرت فاطمه زهرا علیها السلام در احتجاجش با انصار و مهاجران، هنگامی از فدک بازداشته شد، فرمودند:
أنَسیتُم قَولَ رَسولِ اللّهِ(ص) یومَ غَدیرِ خُمٍّ: «مَن کنتُ مَولاهُ فَعَلِی مَولاهُ»؟ وقَولَهُ: «أنتَ مِنّی بِمَنزِلَةِ هارونَ مِن موسی علیهماالسلام»؟ .
آیا گفته رسول خدا(ص) را در روز غدیر خم فراموش کردید [که گفت]: «هر که من مولای اویم، پس علی مولای اوست»؟!. و نیز سخن آن حضرت [که فرمود]: تو برای من، به منزله هارون برای موسی علیهماالسلام هستی».
أسنى المطالب : ص ۵۰
امام على علیه السّلام در خطبه روز عید غدیر فرمودند:
... اذا تلاقیتم فتصافحوا بالتسلیم و تهابوا النعمة فى هذا الیوم، و لیبلغ الحاضر الغائب، والشاهد الباین، ولیعد الغنى الفقیر والقوى على الضعیف امرنى رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم) بذلک.
وقتى که به همدیگر رسیدید همراه سلام، مصافحه کنید، و در این روز به یکدیگر هدیه بدهید، این سخنان را هر که بود و شنید، به آن که نبود برساند، توانگر به سراغ مستمند برود، و قدرتمند به یارى ضعیف، پیامبر مرا به این چیزها امر کرده است.
وسائل الشیعه، ج 7، ص 327
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
و من صلى فیه رکعتین اى وقت شاء و افضله قرب الزوال و هى الساعة التى اقیم فیها امیرالمؤمنین(علیه السّلام) بغدیر خم علما للناس و... کان کمن حضر ذلک الیوم...
کسى که در روز عید غدیر هر ساعتى که خواست، دو رکعت نماز بخواند و بهتر اینست که نزدیک ظهر باشد که آن ساعتى است که امیرالمؤمنین علیه السّلام در آن ساعت در غدیر خم به امامت منصوب شد، (هر که چنین کند) همانند کسى است که در آن روز حضور پیدا کرده است...
وسائل الشیعه: ج 5، ص225، ح 2.
امام رضا علیه السّلام درباره عید غدیر فرمودند:
... و هو یوم التهنئة یهنئ بعضکم بعضا،فاذا لقى المؤمن اخاه یقول: «الحمد لله الذى جعلنا من المتمسکین بولایة امیر المؤمنین و الائمة(علیهم السّلام) » و هو یوم التبسم فى وجوه الناس من اهل الایمان...
(عید غدیر) روز تبریک و تهنیت است. هر یک به دیگرى تبریک بگوید، هر وقت مؤمنى برادرش را ملاقات کرد، چنین بگوید: «حمد و ستایش خدایى را که به ما توفیق چنگ زدن به ولایت امیرمؤمنان و ائمه (علیهم السلام) عطا کرد» آرى عید غدیر روز لبخند زدن به چهره مردم با ایمان است...
الاقبال: 464.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) روز عید غدیر فرمودند:

على(علیه السّلام) تفسیر کتاب خدا، و دعوت کننده به سوى خداست، آگاه باشید که حلال و حرام بیش از آنست که من معرفى و به آنها امر و نهى کنم و بشمارم. پس دستور داشتم که از شما عهد و پیمان بگیرم که آنچه را در مورد على امیرمؤمنان، و پیشوایان بعد او از طرف خداوند بزرگ آوردم، بپذیرید. اى مردم! اندیشه کنید و آیات الهى را بفهمید، در محکمات آن دقت کنید و متشابهات آن را دنبال نکنید. به خدا قسم هرگز کسى نداهاى قرآن را نمى تواند بیان کند و تفسیر آن را روشن کند، جز آن کسى که من دست او را گرفته ام (و او را معرفى کردم).
وسایل الشیعه: 18، 142، ح 43.