توليد نانو كامپوزيت دنداني بي رنگ توسط محققان ايراني

نوعي نانو كامپوزيت دنداني بي رنگ و بادوام با هدف پر كردن دندان در دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير ساخته شد. مهندس سيدشهاب الدين مسر سعسعاني فارغ التحصيل كارشناسي ارشد مهندسي پزشكي و مجري طرح اظهار داشت: امروزه كامپوزيت هاي دنداني نور پخت به دليل خواص فيزيكي و مكانيكي مناسب، زيبايي قابل توجه، راحتي كاربرد و عدم عوارض جانبي براي بيمار و دندانپزشك جايگاه ويژه اي دارند از اين رو در اين پژوهش، نوعي نانو كامپوزيت دنداني ساخته شد كه كاربرد آن در دندانپزشكي و براي پركردن دندانهاي قدامي است.
چهارشنبه، 8 خرداد 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
توليد نانو كامپوزيت دنداني بي رنگ توسط محققان ايراني
توليد نانو كامپوزيت دنداني بي رنگ توسط محققان ايراني
توليد نانو كامپوزيت دنداني بي رنگ توسط محققان ايراني

نوعي نانو كامپوزيت دنداني بي رنگ و بادوام با هدف پر كردن دندان در دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير ساخته شد.
مهندس سيدشهاب الدين مسر سعسعاني فارغ التحصيل كارشناسي ارشد مهندسي پزشكي و مجري طرح اظهار داشت: امروزه كامپوزيت هاي دنداني نور پخت به دليل خواص فيزيكي و مكانيكي مناسب، زيبايي قابل توجه، راحتي كاربرد و عدم عوارض جانبي براي بيمار و دندانپزشك جايگاه ويژه اي دارند از اين رو در اين پژوهش، نوعي نانو كامپوزيت دنداني ساخته شد كه كاربرد آن در دندانپزشكي و براي پركردن دندانهاي قدامي است.وي گفت: در روش هاي مرسوم براي پخت اين مواد از سيستمهاي تابش معمول، نظير لامپهاي هالوژن استفاده مي شود كه زمان پخت در آنها، در مقايسه با روش حاضر زيادتر است.
مجري طرح اضافه كرد: در ساخت اين نانوكامپوزيتها از نانو ذرات SiO2 با اندازه اوليه nm10 استفاده شده است و رزين مورد استفاده در آنها، مخلوط bis-GMA و TEGDMA است. همچنين براي پخت اين نانوكامپوزيتها از ليزر آرگون قابل تنظيم استفاده شده است. كاربرد ليزر در پخت كامپوزيتهاي دنداني تاكنون در ايران انجام نگرفته است.
وي گفت: از مهمترين مزاياي استفاده از نانو ذرات در اين كامپوزيتها مي توان به پرداخت سطحي و استحكام خمشي بهتر آنها نسبت به كامپوزيتهايي كه داراي ذراتي با ابعاد ميكرون هستند، اشاره كرد.
به گفته وي، نتايج اندازه گيري درجه تبديل كامپوزيتها با استفاده از FTIR، استحكام و مدول خمشي، حلاليت، جذب آب و افزايش دماي كامپوزيتها به هنگام پخت حاكي از آن است كه پخت كامپوزيتهاي دنداني با استفاده از ليزر نسبت به پخت اين كامپوزيتها با سيستمهاي تابش معمول داراي مزاياي قابل توجهي هستند كه از آن جمله مي توان به شدت كمتر اشاره كرد كه اين مسئله در اعمال دندان پزشكي بسيار حائز اهميت است، چرا كه باعث ايجاد گرماي كمتر به هنگام پخت شده و اين امر سبب كاهش آسيب پالپ دندان مي شود.
ميرسعسعاني اشاره كرد: پخت كامپوزيت هاي دنداني با استفاده از ليزر سبب شد تا با شدت كمتر بتوان به درجه تبديل و عمق پخت مناسب دست يافت، همچنين گرماي كمتر و زمان پخت كوتاه تر نيز از مزاياي پخت كامپوزيتها با ليزر است.به گزارش مهر اين پروژه با راهنمايي دكتر سيدمحمد عترتي خسروشاهي و دكتر محمد عطايي به عنوان اساتيد راهنما و مشاور به سرانجام رسيده است.




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط