علت گرمایش جهانی چیست؟

علل ایجاد گرمایش جهانی چیست؟ اثر گلخانه‌ای چیست؟ آیا گرمایش جهانی به همان مقدار که تصور می‌شود مخرب است؟ گرمایش جهانی خصوصاً در چند دهه‌ی اخیر باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی بسیاری شده است. در این مقاله
جمعه، 23 بهمن 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
علت گرمایش جهانی چیست؟
علت گرمایش جهانی چیست؟

 

مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون




 

علل ایجاد گرمایش جهانی چیست؟ اثر گلخانه‌ای چیست؟ آیا گرمایش جهانی به همان مقدار که تصور می‌شود مخرب است؟ گرمایش جهانی خصوصاً در چند دهه‌ی اخیر باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی بسیاری شده است. در این مقاله به علل ایجاد این پدیده پرداخته شده است.
علل ایجاد گرمایش جهانی
گرمایش جهانی در واقع تغییر در شرایط آب و هوایی زمین می‌باشد که باعث افزایش قابل ملاحظه‌ی دما در نزدیکی سطح زمین می‌شود. عوامل بسیاری در افزایش جهانی دما چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم از زمان حیات این سیاره نقش داشته است. افزایش دما در چند دهه‌ی اخیر زنگ هشداری است که باید جدی گرفته شود و در انجام اقدامات لازم نباید کوتاهی کرد.
گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی حاصل می‌تواند در نتیجه‌ی دخالت عوامل طبیعی و همچنین عوامل انسانی ایجاد شود. عوامل طبیعی که باعث گرمایش جهانی می‌شود عبارت است از اثر گلخانه‌ای ، فعالیت خورشیدی ، گازهای خروجی از دهانه‌ی آتشقشان‌ها و غیره. از طرف دیگر، عوامل انسانی عبارت است از انواع فعالیت‌های انسانی از تنفس کردن گرفته تا استفاده از وسایل نقلیه و فرآیندهای صنعتی مختلف که باعث تشدید اثر گلخانه‌ای و در نتیجه گرم شدن کره‌ی زمین می‌شود.
عوامل طبیعی
گفته می‌شود که اثر گلخانه‌ای مهم‌ترین عامل دخیل در گرمایش جهانی می‌باشد. اثر گلخانه‌ای به فرآیندی گفته می‌شود که اشعه‌های خورشید توسط گازهای گلخانه‌ای در اتمسفر زمین به دام می‌افتد که این به نوبه‌ی خود باعث افزایش دما در نزدیکی سطح زمین می‌شود. گازهای گلخانه‌ای عبارت است از کربن دی اکسید ، کربن مونو اکسید ، متان ، کلروفلوئوروکربن‌ها ، بخار آب و غیره. این عقیده وجود دارد که اثر گلخانه‌ای باعث افزایش دمای زمین تا حدود 24 درصد شده است.
گفته می‌شود تغییر در مقدار انرژی تابشی ساطع شده از طرف خورشید دلیل دیگر گرمایش جهانی است. این تغییر خورشیدی با تغییرات در آب و هوا و دمای زمین متقابلاً مرتبط است. نظریه‌ی تغییر خورشیدی اظهار می‌کند که مقدار تابش خورشیدی با گذر زمان در حال افزایش بوده است. اگر استدلال‌های نظریه‌ی تغییر خورشیدی را قبول کنیم، خورشید در حال گرم‌تر شدن بوده است و نسبت به 60 سال گذشته به گرم‌ترین حالت خود رسیده است. بنابراین، این باور وجود دارد که خورشید هم اکنون عاملی دخیل در گرمایش جهانی است.
فعالیت‌های انسانی
حرکت کردن صنعتی سازی و گرمایش جهانی در یک مسیر کاملاً تصادفی نیست و این مسئله هنگامی آشکار‌تر می‌شود که به بررسی روند صنعتی سازی و افزایش دما در طی چند دهه‌ی گذشته می‌پردازیم. حتی دانشمندان نیز اذعان دارند که صنعتی سازی سریع در افزایش گرمایش جهانی تأثیر داشته است.
انسان‌ها در حدود 8000 سال پیش با آغاز کشاورزی تأثیرگذار بودن در گرمایش جهانی را شروع کرده‌اند. با آغاز کشاورزی، جنگل زدایی برای ایجاد زمین‌های کشاورزی نیز شروع شد که منجر به افزایش قابل توجه مقدار دی اکسید کربن در اتمسفر شد. در نتیجه‌ی فرآیند گوارش گاو و حیوانات نشخوارکننده‌ی دیگر گاز متان در اتمسفر آزاد می‌شود.
دانشمندان بر این عقیده‌اند که به کارگیری روش‌های نامناسب در صنایع باعث آزاد شدن گازهای گلخانه‌ای مختلفی می‌شود که در نهایت اشعه‌های خورشید را در اتمسفر به دام می‌اندازد و باعث افزایش دمای زمین می‌شود. اگر چه استفاده از لوازم خانگی که باعث انتشار کلروفلوئوروکربن‌ها در اتمسفر می‌شود کاهش یافته است ولی در دهه‌ی 1990 در اوج خود قرار داشت و باعث آسیب غیر قابل بازگشت به اتمسفر شد.
متان به مقدار زیادی در زیر پوسته‌ی زمین وجود دارد و انتشار آن در طول معدن‌کاری به طور غیر مستقیم منجر به افزایش دمای سیاره‌ی زمین می‌شود. انسان‌ها علاوه بر جنگل زدایی با استفاده از سوخت‌های فسیلی که باعث انتشار دی اکسید کربن و گازهای مضر دیگر می‌شود در افزایش گرمایش جهانی دخیل بوده‌اند.
اگر چه همه‌ی عوامل طبیعی در گرمایش جهانی نقش دارد ولی باید درک کرد که وجود آن‌ها برای حفظ تعادل در زمین لازم است. اگر این رویداد‌های طبیعی وجود نداشت، سیاره‌ی زمین تبدیل به بیابانی سرد همانند قاره‌ی قطب جنوب می‌شد. در حقیقت، برخی دانشمندان بر این عقیده‌اند که حیات انسان بدون وجود اثر گلخانه‌ای ممکن نبود زیرا، در این صورت میانگین دمای زمین به حدود 27 درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسید.



 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط