پیام مقام معظم رهبری، به ششمین اجلاس سراسری نماز

پیام مقام معظم رهبری،به ششمین اجلاس سراسری نماز که پیام هایش بهترین مسیر رسیدن به صراط مستقم می باشد را در این مقاله بازخوانی می کنیم.
سه‌شنبه، 29 مرداد 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پیام مقام معظم رهبری، به ششمین اجلاس سراسری نماز
مقدمه:
مقام معظم رهبری در پیام به برگزارکنندگان این گردهمائی سالیانه آن را توفیق بزرگ الهی دانستند و اشاره فرمودندکه بر این خط مستقیم پای بفشارید و بدانید و می دانید که خدا با صابران و استقامت ورزان است.(1)

در پیام مقام معظم رهبری،به ششمین اجلاس سراسری نماز به مطالبی نظیر: شکر و سپاس،  و 12 توصیه به مسئولان اجلاس نماز  بیان گردیده که در این مطلب راسخون به آن اشاره می کنیم.
 

پیام مقام معظم رهبری،به ششمین اجلاس سراسری نماز 

بسم الله الرّحمن الرّحیم
خداوند متعال را سپاس می گویم که دل های نورانی و پاکیزه ای را به کار نماز و ترویج و برپاداری آن، برانگیخته و شوق مجاهدت و تلاش مخلصانه در این راه را به آنها بخشیده است.

ثمره کوشش های هوشمندانه جمع شما در این چند سال، آن شده است که نماز که مظهر کامل پرستش و نیایش و رازگویی و نیازجویی و عشق و ایمان به محبوب فطری عالم وجود است، پرتوی درخشان تر و حضوری برجسته تر در ذهن و عمل جامعه اسلامی ما یافته است.

اکنون بحمدالله در بسیاری از جاهایی که جماعت مردم در آن گرد می آیند و به ویژه مراکز گردآیی جوانان مانند مدارس و دانشگاه ها و سربازخانه ها و بوستان ها و نیز دانشگاه های دولتی و راه ها و غیره، نماز، حاضر و بارز و چشم و دل نواز است.

نوشته ها و گفته های بسیار در رسانه ها و در کتاب ها و درس ها و برنامه های هنری و تبلیغی، به نماز می پردازد و ذهن ها و دل های کسان بی شماری را به این تکلیف شیرین و دل نشین، متمایل می سازد و به گزاردن آن وامی دارد.

شک نباید کرد که این، راهی است به سوی کامیابی و توفیق در همه مهامّ شخصی و اجتماعی، راهی است به سوی سعادت و فلاح «قَد اَفلَحَ المُؤمِنونَ؛ الَذینَ هُم فِی صلوتِهِم خاشِعونَ» (مؤمنون، 12).

چه افراد و جماعاتی که با شناختن قدر و جایگاه ذکر و خشوع و انابه که نماز مظهر کامل آن است و همراه کردن کار و ابتکار دنیایی با آن، به قله های تعالی و کمال رسیدند.

و چه بی خبران و کوته نظرانی که با غفلت از این راز بزرگ هستی، خود را از سعادت کامل محروم ساختند و چه درصورت تلاش و کار مادی و چه درصورت بیکارگی و تنبلی، هرجا به گونه ای خود را در منجلاب های محرومیت و ناکامی غرقه ساختند.

انسان هایی که تلاش و مجاهدت در عرصه زندگی بشری را با یاد خدا و انس با او و عشق به او همراه می سازند، خوشبختی در معنای حقیقی آن را درمی یابند و آن را برای جسم و جان خود فراهم می کنند.

شما برادران و خواهرانی که به امر نماز همت گماشته اید از این دیدگاه، در تدارک بزرگ ترین خدمت به مردم و کشور خود هستید و بی گمان، ملت ما از معرفت به نماز و عمل به آن بهر ه های بزرگ در همه عرصه های زندگی خود خواهد برد.

مسئولان محترم اقامه نماز گزارش امیدبخشی از به کار بستن سفارش های قبلی درباره نماز داده اند. این جانب پس از سپاس از آنان و از همه بخش هایی که به آن سفارش ها جامه تحقق پوشانده اند، به همه دست اندرکاران این مهم و دیگر مدیران و مسئولان کشور توصیه می کنم که:

1- برای تبیین ژرفای نماز و معرفی رازها و زیبایی های آن، دست به تلاش پیگیر و همه جانبه ای زده شود. در کتاب های معارف دانشگاه ها و کتب درسی دوره های پیش از دانشگاه و جزوه های کوچک و قابل فهم همه، سخنان نغز و پرمغز و مضمون های تازه فراوان دراین باره وارد شود؛

2- احکام فقهی نماز به صورت آسان و روان منتشر شود و جزوه ها و نوارهای صوتی و تصویری مناسب برای فرستادن به میان ملت های دیگر، آماده گردد؛

3- اذان از حنجره اشخاص خوش صدا در همه جا پخش شود و هیچ شهر و محله ای محروم از آهنگ اذان نماند؛

4- مساجد، به شکل شایسته غبارروبی شود و خدمت به مسجد، کاری مردمی و همگانی شمرده شود؛

5- نماز صبح در مساجد اقامه شود؛

6- نمازهای جمعه در هر شهر با شرکت فرزانگان و اصحاب معرفت در ستادهای آن، پربارتر گردد؛

7- مدیران دستگاه های اداری و دولتی، خود متصدی اقامه نماز در آن دستگاه ها شوند؛

8- در سربازخانه ها، آموزش نماز و عمل به آن از آنچه هست، جدی تر گرفته شود؛

9- در میان جاده های بیابانی، مسجد به قدر کافی ساخته شود و در شهرهای سر راه در همه 24 ساعت، مسجد باز و آماده وجود داشته باشد؛

10- در شهرها و شهرک هایی که تازه ساخته می شود، مسجد جامع، نخستین بنا و مرکز حقیقی شهر قرار گرفته و ساخته شود؛

11- در همه اجتماعات با فرارسیدن وقت نماز، نماز به پا داشته شود و اجتماعاتی که به خاطر انبوهی آن یا به هر جهت دیگر قادر به این کار نیستند برنامه زمان بندی آنها جوری تنظیم شود که با وقت نماز تصادف پیدا نکند؛

12- و به طور خلاصه، وضع شهرها و روستاهای کشور را جوری کنید که هرکس که تازه وارد آن می شود، آن را محیط اهتمام به نماز و جایگاه اقامه آن بداند.(توفیقات همه شما را از خداوند خواستارم.سید علی خامنه ای)(2)

نتیجه:
آنچه از پیام مقام رهبری آموختیم:
الف: در قبال زحمت مسولین هرچند وظیفه آنها باشد. تشکر و قدر دانی نماییم.
ب: شکر و سپاس الهی در توفیق الهی در همه ی توفیقات و کارهاای که به سرانجام می رسد. 
ج:بکار بستن تمام توصیه های قبلی و بعدی و دادن آمار درست ودقیق از نتیجه زحمات مسئولین در عرصه برگذاری نماز در سراسر کشور.

پی نوشت:
1.پیام مقام معظم رهبری به بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز سال 1396.
2.زنجان مکان قرائت پیام مقام معظم در مورخه سی و یکم شهریورماه 1375.
*این مقاله در تاریخ 1401/7/20 بروز رسانی شده است.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط