امنيت داده ها در کامپيوترهای قابل حمل

به منظور حفاظت فيزيکی کامپيوترهای Laptop و ساير دستگاه های قابل حمل از روش های متعددی استفاده می گردد ( امنيت فيزيکی کامپيوترهای Laptop ) . استفاده از هر روشی به منظور حفاظت فيزيکی، عدم سرقت اينگونه دستگاه ها را تضمين نمی نمايد . دستگاه های فوق بگونه ای طراحی شده اند که امکان حمل و جابجائی آنان ساده باشد و همين موضوع می تواند احتمال سرقت آنان را افزايش دهد
پنجشنبه، 21 شهريور 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
امنيت داده ها در کامپيوترهای قابل حمل
امنيت داده ها در کامپيوترهای قابل حمل
امنيت داده ها در کامپيوترهای قابل حمل

در زمان استفاده از دستگاه های قابل حملی نظير کامپيوترهای Laptop علاوه بر رعايت اقدامات احتياطی در خصوص حفاظت فيزيکی آنان،می بايست يک لايه امنيتی ديگر به منظور ايمن سازی داده ها را ايجاد نمود .

چرا به يک لايه حفاظتی ديگر نياز داريم ؟

به منظور حفاظت فيزيکی کامپيوترهای Laptop و ساير دستگاه های قابل حمل از روش های متعددی استفاده می گردد ( امنيت فيزيکی کامپيوترهای Laptop ) . استفاده از هر روشی به منظور حفاظت فيزيکی، عدم سرقت اينگونه دستگاه ها را تضمين نمی نمايد . دستگاه های فوق بگونه ای طراحی شده اند که امکان حمل و جابجائی آنان ساده باشد و همين موضوع می تواند احتمال سرقت آنان را افزايش دهد . سرقت يک کامپيوتر حاوی اطلاعات حساس پيامدهای خطرناک امنيتی را بدنبال خواهد داشت . علاوه بر موارد فوق ، هر دستگاهی که به اينترنت متصل می گردد ، دارای استعداد لازم به منظور حملات شبکه ای متعددی است (خصوصا" اگر ارتباط از طريق يک اتصال بدون کابل ايجاد شده باشد ).

عمليات لازم به منظور امنيت داده ها

  • استفاده صحيح از رمزهای عبور : سعی نمائيد که برای استفاده از اطلاعات موجود بر روی دستگاه های قابل حمل همواره از رمزهای عبور استفاده نمائيد . در زمان درج رمز عبور ، گزينه هائی را انتخاب ننمائيد که به کامپيوتر امکان بخاطر سپردن رمزهای عبور را می دهد .از رمزهای عبوری که امکان تشخيص آسان آنان برای افراد غيرمجاز وجود دارد ، استفاده نگردد . از رمزهای عبور مختلفی برای برنامه های متفاوت استفاده نمائيد ( حفاظت رمزهای عبور ) .
  • ذخيره سازی جداگانه داده های مهم :از امکانات و دستگاه های متعددی به منظور ذخيره سازی داده می توان استفاده نمود . فلاپی ديسک ها ، ديسک های فشرده CD ، DVD و يا درايوهای فلش قابل حمل ، نمونه هائی در اين زمينه می باشند . پيشنهاد می گردد اطلاعات موجود بر روی دستگاه های قابل حمل( نظير کامپيوترهای Laptop ) بر روی رسانه های ذخيره سازی قابل حمل و در مکان های متفاوت ، ذخيره و نگهداری گردد . بدين ترتيب در صورت سرقت و يا خرابی کامپيوتر ، امکان دستيابی و استفاده از داده ها همچنان وجود خواهد داشت . مکان نگهداری داده ها می بايست دارای شرايط مطلوب امنيتـی باشد.
  • رمزنگاری فايل ها : با رمزنگاری فايل ها ، صرفا" افراد مجاز قادر به دستيابی و مشاهده اطلاعات خواهند بود . در صورتی که افراد غير مجاز امکان دستيابی به داده ها را پيدا نمايند ، قادر به مشاهده اطلاعات نخواهند بود. در زمان رمزنگاری اطلاعات ، می بايست تمهيدات لازم در خصوص حفاظت و بخاطر سپردن رمزهای عبور اتخاذ گردد . در صورت گم شدن رمزهای عبور، امکان دستيابی و استفاده از اطلاعات با مشکل مواجه می گردد .( آشنائی با رمزنگاری )
  • نصب و نگهداری نرم افزارهای ضد ويروس : حفاظت کامپيوترهای قابل حمل در مقابل ويروس ها نظير حفاظت ساير کامپيوترها بوده و می بايست همواره از بهنگام بودن اين نوع برنامه ها ، اطمينان حاصل نمود . ( جايگاه نرم افزارهای ضدويروس ) .
  • نصب و نگهداری يک فايروال : در صورت استفاده از شبکه های متعدد ، ضرورت استفاده از فايروال ها مضاعف می گردد . با استفاده از فايروال ها حفاظت لارم و پيشگيری اوليه در خصوص دستيابی به سيستم توسط افراد غيرمجاز انجام خواهد شد ( فايروال چيست ؟) .
  • Back up گرفتن داده ها : از هر نوع داده ارزشمند موجود بر روی يک کامپيوتر می بايست back up گرفته و آنان را بر روی CD-ROM ، DVD-ROM و يا شبکه ذخيره نمود. بدين ترتيب در صورتی که کامپيوتر سرقت و يا با مشکل خاصی مواجه شود ، امکان دستيابی به اطلاعات و تشخيص سريع داده های در معرض تهديد وجود خواهد داشت .




  • نظرات کاربران
    ارسال نظر
    با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
    متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
    مقالات مرتبط