29 آبان 1387 / 20 ذیقعده 1429 / 19 نوامبر 2008

1) 29آبان ماه سال1312هجري شمسي: اولين قانون جامع ماليات بردرآمد ايران به تصويب رسيد. دراين قانون بطوركلي اصول مالياتهاي شخصي امروزي رعايت شده و مشمولين ماليات برطبق دوقانون مذكور به پنج طبقه تقسيم مي شدند و ماليات هر طبقه بر طبق نرخ جداگانه و متفاوتي وصول مي شد. درحقيقت قانون سال1312مجموعه اي ازمالياتهاي جداگانه براي هر يك از چندين نوع درآمد بود.
دوشنبه، 27 آبان 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
29 آبان 1387 / 20 ذیقعده 1429 / 19 نوامبر 2008
29 آبان 1387 / 20 ذیقعده 1429 / 19 نوامبر 2008
29 آبان 1387 / 20 ذیقعده 1429 / 19 نوامبر 2008

29 آبان 1387 / 20 ذیقعده 1429 / 19 نوامبر 2008 1) 29آبان ماه سال1312هجري شمسي: اولين قانون جامع ماليات بردرآمد ايران به تصويب رسيد. دراين قانون بطوركلي اصول مالياتهاي شخصي امروزي رعايت شده و مشمولين ماليات برطبق دوقانون مذكور به پنج طبقه تقسيم مي شدند و ماليات هر طبقه بر طبق نرخ جداگانه و متفاوتي وصول مي شد. درحقيقت قانون سال1312مجموعه اي ازمالياتهاي جداگانه براي هر يك از چندين نوع درآمد بود.



29 آبان 1387 / 20 ذیقعده 1429 / 19 نوامبر 2008 2) 29آبان ماه سال 1314هجري شمسي: «حسن مشيرالدوله پيرنيا» دراثر سكته قلبي درگذشت. او فرزند ميرزا نصرالله خان مشيرالدوله و ازرجال سياسي ايران بود كه بارها به مقام وزارت و نخست وزيري رسيد. مشيرالدوله مؤلف كتاب تاريخ ايران باستان است كه درسه جلد منتشرشده و ازقديم ترين زبان تا انقراض اشكانيان را دربرمي گيرد.





29 آبان 1387 / 20 ذیقعده 1429 / 19 نوامبر 2008 3) 29آبان ماه سال1368هجري شمسي: آثارحجاري شده اقوام گذشته با قدمت 5000ساله درحومه همدان كشف شد. بدنبال كشف اين آثار گروه تحقيق درپي كاووش و جمع آوري انواع كانيها به نمونه هائي از حجاري برروي سنگ برخورد كردند كه درنوع خود بي نظيرو براي اولين بار درايران كشف شده بود.



29 آبان 1387 / 20 ذیقعده 1429 / 19 نوامبر 2008 4) 29آبان ماه سال1366هجري شمسي: «عمليات نصر8 » با رمز عملياتي يا محمد بن عبدالله(صلی الله علیه واله) درمنطقه عملياتي ماووت دراستان سليمانيه عراق آغازشد. هدف ازانجام اين عمليات تصرف و تأمين ارتفاعات گرده رش بود كه با موفقيت و رشادتهاي قواي ظفرمند اسلام به پايان رساند.



29 آبان 1387 / 20 ذیقعده 1429 / 19 نوامبر 2008 5) قتل واعظ شهير "سيدجمال الدين واعظ اصفهاني" از رجال مشروطه (1287 ش) : سيدجمال الدين واعظ همداني معروف به سيدجمال اصفهاني در حدود سال 1242 ش (1279 ق) در همدان به دنيا آمد. در بيست سالگي براي تحصيل رهسپار اصفهان شد ولي پس از مدتي كه در خود علاقه به منبر و وعظ يافت به اين مسير گام نهاد و به سرعت ترقي نمود. سيد جمال سالياني در اصفهان حضور داشت و سپس ساكن تهران گرديد. وي در جريان نهضت مشروطه از اطرافيان سيدعبداللَّه بهبهاني و سيدمحمد طباطبايي به شمار مي‏رفت و در انتقاد از دستگاه جور و ستم‏ورزي‏هاي حاكمان، داد سخن مي‏كرد. سيدجمال، يكي از رهبران مشروطه ايران محسوب مي‏شود كه نزديك به بيست سال، در شهرهاي اصفهان، مشهد، شيراز و تهران وعظ مي‏نمود و در روشنگري مردم مي‏كوشيد. به اين دليل محمدعلي شاه دستور بازداشت او را صادر كرد. وي پس از به توپ بستن مجلس قصد عزيمت به عتبات عاليات داشت كه در راه شناسايي و دستگير شد و پس از چند ماه زندان رفتن، در بيست و نهم آبان 1287 ش برابر با 25 شوال 1326ق در 45 سالگي در زندان بروجرد به قتل رسيد. سيد در فن خطابه بسيار توانا و حاذق بود به طوري كه او را از نظر فصاحت و نفوذ كلام و قدرت بيان، يكي از بزرگترين خطباي مشروطه ايران دانسته‏اند. موعظه او، سياسي و ساده و همه فهم بود و از بيان مطالب خود ابايي نداشت. مقبره وي در كنار شهر بروجرد واقع است و مردم به زيارت آن مي‏روند. سيدمحمدعلي جمالزاده، نويسنده شهير معاصر ايراني مقيم اروپا، فرزند ارشد اوست.
6) 20 ذيقعده سال 207 هجري قمري: « احمدبن طولون» مؤسس سلسله طولونيان از دنيا رفت. در ميان حاكمان واميران مسلمان مصر طولونيان نخستين سلسله مستقل بشمار مي روند. احمدبن طولون از جانب خليفه والي مصر شد اما در عمل مدت ده سال بطور مستقل بر مصرو شام استيلا داشت .اين حاكم طولاني به كشتار مردم و قساوت قلب مشهور بود، و برخي از مورخان شمار كشته شده گان را به دستور احمدبن طولون بيش از 18000تن ذكر كردند.
7) 20 ذيقعده سال 1285 هجري قمري : غالب دهلوي شاعر و دانشمند پارسي گوي هندي در هفتاد و سه سالگي در گذشت. نجم الدوله دبير الملك ميرزا اسدالله خان مشهور به غالب دهلوي در سال 1217 هجري قمري در 5 سالگي پدر را از دست داد و تحت سرپرستي عموي خود قرار گرفت. غالب دهلوي از زمانيكه سرودن شعررا آغاز كرد مورد توجه و احترام حكام قرار گرفت. او تحولات سياسي هند را در زمان خود سروده هايش را به نظم كشيد و تأثير پذيري از اين دگرگوني ها در اشعارش آشكار است غالب دهلوي شاعر هندي پيشرو سبك نو شعر اردوست و نخستين كسي است كه عقايد فلسفي رادر شعراردو وارد كرد.
8) درگذشت "ابوعلي قيرواني" شاعر و اديب(456 ق):  ابوعلي قيرواني شاعر،اديب و منتقد مراكشي در سال390 ق در مراكش به دنيا آمد. از كودكي به فراگيري شعر و ادب و ديگر علوم رايج زمان خود پرداخت. پس از آن به منظور شركت در مجالس درس دانشمندان برجسته، به قيروان، واقع در جنوب تونس كه در آن زمان مهد تمدن اسلامي در شمال آفريقا و اندلس به حساب مي‏آمد، رفت و مهارت خاصي در عرصه‏ي شعر و ادب به دست آورد. اشعار قيرواني كه بيشتر در معاني، مدح، وصف و غزل است، تصويري از مراحل مختلف زندگي اجتماعي و ادبي او را ترسيم مي‏كند. او شيوه‏ي تازه‏اي در نقد آثار ادبي به وجود آورد به طوري كه نقد را كه تا پيش از آن در حد مقدمه و توضيح بود تا حد مكتبي معتبر و قابل توجه اعتبار بخشيد. از قيرواني آثاري به صورت خطي و چاپي بر جاي مانده است كه از آن ميان مي‏توان به كتبي درباره‏ي شناخت صنايع شعري و شاعران قيروان اشاره كرد. ابوعلي قيرواني به هنگام مرگ 66 سال داشت.
29 آبان 1387 / 20 ذیقعده 1429 / 19 نوامبر 2008 9) سفر "انور سادات" رئيس جمهور پيشين مصر به فلسطين اشغالي (1977م):   محمد انور سادات، رئيس‏جمهور پيشين مصر پس از رسيدن به قدرت، به تدريج از مواضع اصولي جمال عبدالناصر، رئيس جمهور قبل از خود دور شد و راه انحراف و سازشكاري در ارتباط با رژيم صهيونيستي را در پيش گرفت. وي پس از چندي با دوري از شوروي سابق، تمايل خود را به نزديكي با غرب نشان داد و در نوزدهم نوامبر 1977م در ميان شگفتي فراوان مردم مصر و جهان عرب، به اسرائيل مسافرت نمود. سادات در 20 نوامبر 1977م، در مجلس اسرائيل به سخنراني پرداخت و نكاتي را مطرح كرد كه پايان تصرف سرزمين‏هاي اشغالي در سال 1967م، تحقق بخشيدن به حقوق اساسي مردم فلسطين، تضمين مرزهاي همه كشورهاي منطقه، حذف كاربرد زور و حل اختلاف به وسيله راه‏هاي صلح‏آميز و پايان بخشيدن به شرائط جنگي در منطقه از آن جمله بود. جالب آنكه بگين، نخست وزير اسرائيل در سخنراني خود اشاره‏اي به سخنان انور سادات نكرد و فقط خواهان مذاكره با ساير دول عربي گرديد. سفر انور سادات به سرزمين‏هاي اشغالي فلسطين، نخستين سفر رئيس يك كشور عربي به اين منطقه بود كه براي نزديك شدن مصر به رژيم صهيونيستي و امضاي قرارداد به اصطلاح صلح با اشغال‏گران قدس، صورت گرفت. اين سفر، خشم و انزجار اعراب و مسلمانان به ويژه فلسطيني‏ها را برانگيخت. با وجود همه مخالفت‏ها، وي در سپتامبر 1978م و مارس 1979م با وساطت جيمي كارتر، رئيس جمهور وقت امريكا، معاهده كمپ ديويد را با مِناخيم بِگين نخست وزير وقت رژيم صهيونيستي امضا كرد. اين اقدام باعث عكس‏العمل شديد بسياري از مردم و دول عربي و اسلامي گرديد و حتي منجر به تعليق و يا قطع روابط بسياري از كشورهاي اسلامي با مصر شد. ادامه اين روند هم‏سويي با غرب و رژيم غاصب اسرائيل، گروه‏هاي اسلامي را به برداشتن اين مهره فساد برانگيخت تا اين‏كه در ششم اكتبر 1981م توسط خالد اسلامبولي به كام مرگ فرستاده شد.
10) مرگ "گوستاو هوزاك" رئيس جمهور كمونيست چكسلواكي (1991م):  گوستاو هوزاك، سياست‏مدار كمونيست چكسلواكي و رئيس‏جمهور پيشين اين كشور در دهم ژانويه 1913م در براتيسْلاوا در شرق چكسلواكي به دنيا آمد. در قيام ملي مردم چكسلواكي در دوران جنگ جهاني دوم شركت كرد و مدتي نيز عهده‏دار وزارت كشور و حمل و نقل اين كشور بود. او در سال 1950م به رياست كميته مركزي حزب كمونيست چكسلواكي منصوب شد ولي سال بعد به زندان افتاد و در سال 1968م، هم‏زمان با تهاجم نيروهاي پيمان ورشو و ارتش سرخ شوروي به چكسلواكي و بركناري الكساندر دوبچك از مقام نخست‏وزيري، از زندان آزاد شد و به دليل آنكه قبلاً مراتب وفاداري و تابعيت خود را از مسكو به اثبات رسانده بود، به جانشيني دوبچك انتخاب گرديد. هوزاك كه به شدت مخالف اصلاحات در كشور بود، با حمايت مسكو، در سال 1969م دبير اول كمونيست، در 1971م، دبير كل حزب و بالاخره در 31 مه 1975م از طرف مجلس فدرال چكسلواكي، به رياست جمهوري اين كشور دست يافت. وي در سال 1977م تعداد زيادي از مخالفان حزب كمونيست را در كشور دستگير كرد و دو سال بعد نيز كليه اعضاي كميته مركزي حزب را تغيير داد. هوزاك سمت دبير اولي حزب كمونيست و رياست‏جمهوري چكسلواكي را در انتخابات ماه مه 1980م، در شرايطي كه هيچ كانديداي ديگري براي رقابت با وي وجود نداشت حفظ كرد. او از طرفداران سرسخت لئونيد بِرِژْنِف رهبر پيشين اتحاد جماهير شوروي سابق بود، ولي با به قدرت رسيدن ميخائيل گورباچف، دائماً اصلاحات وي در شوروي سابق را مورد حمله قرار داده و او را متهم به خيانت به آرمان ماركسيسم لنينيسم مي‏نمود. هوزاك كه به مدت هجده سال رهبر بلامنازع حزب كمونيست چكسلواكي بود، در سال 1987م از دبيركلي حزب و در دسامبر 1989م، تحت تاثير اصلاحات سياسي اروپاي شرقي، از رياست جمهوري استعفا داد و منزوي شد. گوستاو هوزاك سرانجام در 19 نوامبر 1991م در 78 سالگي درگذشت.


معرفي سايت مرتبط با اين مقاله


تصاوير زيبا و مرتبط با اين مقاله




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
طلع النور علی البدر
play_arrow
طلع النور علی البدر
ورود ولید جنبلاط به دمشق برای دیدار با الجولانی
play_arrow
ورود ولید جنبلاط به دمشق برای دیدار با الجولانی
حاشیه‌های دیدار مداحان و شاعران اهل بیت (ع) با رهبر انقلاب
play_arrow
حاشیه‌های دیدار مداحان و شاعران اهل بیت (ع) با رهبر انقلاب
روز مادر و بهانه‌ای برای دیدار با مادر پهلوانان شهید
play_arrow
روز مادر و بهانه‌ای برای دیدار با مادر پهلوانان شهید
مداحی عربی محمد الجنامی در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مداحی عربی محمد الجنامی در محضر رهبر انقلاب
وایرال‌ترین اتفاق والیبال جهان؛ سقوط یک داور!
play_arrow
وایرال‌ترین اتفاق والیبال جهان؛ سقوط یک داور!
وضعیت گزارشگران شبکه ورزش در استودیو حین گزارش بازی حساس بارسلونا و اتلتیکومادرید
play_arrow
وضعیت گزارشگران شبکه ورزش در استودیو حین گزارش بازی حساس بارسلونا و اتلتیکومادرید
پانسمان عجیب صورت مبین دهقان توسط کادر پزشکی خیبر خرم‌آباد
play_arrow
پانسمان عجیب صورت مبین دهقان توسط کادر پزشکی خیبر خرم‌آباد
اعتراف جالب ترامپ از نقش و تاثیر ایلان ماسک در نتیجه انتخابات
play_arrow
اعتراف جالب ترامپ از نقش و تاثیر ایلان ماسک در نتیجه انتخابات
درگیری مسلحانه نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین با رزمندگان مقاومت
play_arrow
درگیری مسلحانه نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین با رزمندگان مقاومت
پرواز ایران‌بانو با ۱۱۰ زن نخبه ایرانی با خلبانی نخستین بانوی خلبان ایرانی در مشهد به زمین نشست
play_arrow
پرواز ایران‌بانو با ۱۱۰ زن نخبه ایرانی با خلبانی نخستین بانوی خلبان ایرانی در مشهد به زمین نشست
صحبت‌های جالب خلبان زن ایرانی و دستیارش
play_arrow
صحبت‌های جالب خلبان زن ایرانی و دستیارش
معرفی کوتاه بانوان قرآن نویس
معرفی کوتاه بانوان قرآن نویس
بیانات رهبر انقلاب در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام
music_note
بیانات رهبر انقلاب در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام
تحلیل شبهه هدر رفتن خون شهدا و پاسخ به آن
تحلیل شبهه هدر رفتن خون شهدا و پاسخ به آن