![علل دیابت نوع 1 علل دیابت نوع 1](https://rasekhoon.net/_files/thumb_images700/article/20016.jpg)
مترجم: سهیلا حاجی زاده
منبع:راسخون
منبع:راسخون
علل دیابت نوع 1 فقدان انسولین در بدن می باشد. این امر منجر به تولید قند در خون و بروز عوارض جانبی دیگر می گردد. این مقاله به درک علل احتمالی این بیماری به ما کمک می کند.
دیابت نوع 1 به عنوان دیابت قندی نیز شناخته شده، این بیماری یک اختلال خود ایمنی بوده که به دلیل کمبود شدید هورمون انسولین در بدن ایجاد می گردد. این بیماری در بزرگسالان بیشتر از کودکان بروز می کند و به دلیل یک اختلال پلی ژنیک ناشی از عملکرد نادرست ژن های متعدد ایجاد می گردد. تنها روش درمان این بیماری تزریق انسولین به بدن قبل از حاد شدن بیماری می باشد. علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست. علل دیابت نوع 1 ممکن است مربوط به عوامل زیست محیطی بوده که می تواند منجر به یک نوسان در ترشح دورن زاد انسولین گردد. عوامل ژنتیکی و رژیم غذایی نیز مسئول این بیماری می باشد.
علل بروز دیابت
علت اصلی این بیماری تخریب سلول های بتا پانکراس که مسئول تولید انسولین می باشد، است. فقدان انسولین در بدن باعث توقف تجزیه ی گلوکز شده و این امر منجر به بالا رفتن سطوح قند خون می گردد. علل دیگر این بیماری در زیر ذکر شده است.
خود ایمنی: سلول های سیستم ایمنی بدن در معرض خود تخریبی قرار می گیرند. این موضوع باعث بروز دیابت نوع 1 می گردد. سلول های بتا تخریب شده و باعث ناتوانی در تولید انسولین می گردد، از این رو بیماری دیابت افزایش می یابد.
عفونت های ویروسی: ویروس هایی مانند سرخچه و اوریون باعث تحریک این بیماری می گردند. این دو ویروس مسئول ایجاد یک حساسیت به دیابت می باشند. آن ها می توانند سلول های تولید کننده ی انسولین را به طور غیر مستقیم تحت تاثیر قرار دهند.
غذا: شواهد موجود نشان می دهد که برخی غذاها باعث ایجاد دیابت می گردند، اگرچه مطالعات هنوز این واقعیت را تایید نکرده است. برخی مواقع، محصولات لبنی مانند شیر می توانند باعث تحریک پاسخ خود ایمنی و در نتیجه ایجاد دیابت گردند. سموم شیمیایی منتقل شونده از غذا نیز باعث بروز عفونت می گردند. انواع خاصی از غذاها وجود دارد که فلور روده و سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می دهند. گندم نیز در این زمینه دارای اثرات مخربی می باشد.
ژن: بیان ژن در قالب صفات غالب با مغلوب مسئول یک اختلال بافتی بوده، که این خصوصیت نوع ذکر شده از دیابت می باشد. ژن مسئول IDDM1 بوده که در منطقه ی کمپلکس II در کروموزوم 6 واقع می باشد. این ژن منجر به نشان دادن نادرست آنتی ژن ها برای سلول های T می گردد.
علل دیابت در کودکان
کودکات دارای سابقه ی خانوادگی ابتلاء به دیابت، اغلی از این بیماری رنج می برند. این بیماری به عنوان دیابت وابسته به انسولین شناخته می شود، به این دلیل که بیماران نیاز به تزریق انسولین خارجی به منظور سطوح گلوکز به حالت عادی دارند. در این بیماری گلوکز وارد جریان خون شده و به این ترتیب سطوح گلوکز خون افزایش می یابد، در موارد شدید، در صورتی که این بیماری تشخیص داده نشود، می تواند منجر به نارسایی اندام های متعدد بدن گردد. بیماری های قلبی و عصبی، بیماری های کلیوی و غیره مرتبط با وقوع دیابت در کودکان می باشد. افزایش سطح گلوکز چشم ها را نیز تحت تاثیر قرار داده و منجر به اختلال در شبکیه می گردد. این نوع دیابت به عنوان رتینوپاتی دیابت شناخته می شود که باعث بروز بیماری های چشمی مانند آب سیاه، آب مروارید و کوری جزئی تا کامل می گردد.
علائم دیابت افزایش اشتها، تکرر ادرار، کاهش وزن و افزایش تشنگی می باشد. در صورت مشاهده ی این علائم، باید بلافاصله آزمایش قند خون انجام دهید. تزریق انسولین به طور معمول توسط بیماران دیابتی به منظور افزایش انسولین در بدن مورد استفاده قرار می گیرد. دلایلی مانند عفونت ویروسی و عوامل دیگر نیز قطعا با روش های مختلف درمان می گردد. به بیماران دیابتی توصیه می شود تا از رژیم های غذایی حاوی قند پایین استفاده کنند. به غیر از همه ی این ها، شما باید همیشه قند خون خود را با استفاده از دستگاه تست قند خون اندازه گیری کرده و آن را در سطح مطلوب نگه دارید.