در همان لحظه ایجاد لکه، برای زدودن و از بین بردن آن تلاش کنید زیرا اگر خشک شود به سختی پاک میشود. اگر پارچه قابل شستشو است یک اسفنج یا بالشتک جذب کننده، زیر آن قرار دهید و با قطره چکان روی آن آب سرد بریزید. این کار لکههای کمرنگ را پاک و از گسترش و پخش آنها جلوگیری میکند. پارچه را چند بار با مایع پاک کننده بشویید، سپس آن را به مدت چند ساعت در آب گرم حاوی آمونیاک (یک تا چهار قاشق غذاخوری به ازاء یک لیتر آب) بخیسانید.
در همان لحظه ایجاد لکه، برای زدودن و از بین بردن آن تلاش کنید زیرا اگر خشک شود به سختی پاک میشود. اگر پارچه قابل شستشو است یک اسفنج یا بالشتک جذب کننده، زیر آن قرار دهید و با قطره چکان روی آن آب سرد بریزید. این کار لکههای کمرنگ را پاک و از گسترش و پخش آنها جلوگیری میکند. پارچه را چند بار با مایع پاک کننده بشویید، سپس آن را به مدت چند ساعت در آب گرم حاوی آمونیاک (یک تا چهار قاشق غذاخوری به ازاء یک لیتر آب) بخیسانید. روش دیگری که در مورد بعضی از لکهها به کار میرود، ریختن مستقیم محلول آمونیاک بر روی لکه میباشد. بعد از زدودن لکههای کمرنگ، ماده پاک کننده را مالیده، آبکشی کنید و در صورت لزوم این کار را تکرار کنید. در مورد پارچههای غیرقابل شستشو، پس از آن که برای زدودن لکههای کمرنگ از آب استفاده کردید، روی لکه را اسفنج آغشته به آمونیاک (یک قاشق غذاخوری به ازاء یک فنجان) بمالید و با آب تمیز آبکشی کنید. اگر این کار لکه را پاک نکرد، آن را با محلول آمونیاک مرطوب نمایید، سپس از مایع پاک کننده استفاده کنید. اگر محلول آمونیاک رنگها را تغییر داد، ابتدا پارچه را با اسفنج خیس کنید و سپس روی آن سرکه سفید بمالید.
خون
مواد شستشو را در آب سرد بخیسانید یا روی لکه را با آب سرد بمالید تا تقریبا محو شود. سپس آن را با آب گرم و پودر پاک کننده بشویید. در مورد لکههای کهنه یا سنگین از قطره محلول آمونیاک استفاده کنید، سپس با پودر پاک کننده آن را بشویید. در صورت باقی ماندن لکه توسط مقدار کمی پراکسید هیدروژن آن را بردارید. اگر باز هم لکه مشخص بود با توجه به نوع پارچه از سفید کننده کلردار یا پربورات سدیم استفاده کنید. اگر به لکه خون حرارت داده شود، پاک کردن آن مشکلتر میشود. اما در مورد پارچههای پنبهای و کتانی، استفاده از محلول گرم «تری فسفات سدیم» معمولاً این لکهها را میزداید. در مورد لکه خون روی مواد ضخیم مانند قالی و زیرانداز، از مخلوط خمیری شکل ساخته شده از یک جذبکننده و آب سرد استفاده نمایید. خمیر را به صورت ضخیم بر روی لکه پهن کنید و بگذارید تا خشک شود، سپس توسط برس بقایای آن را پاک کنید. این کار را آن قدر تکرار کنید تا لکه برطرف شود.
دارو
داروها دارای چنان ترکیبات متفاوتی هستند که نمیتوان روش یکسانی برای زدودن لکههای ناشی از آنها پیشنهاد کرد. بر روی لکه ناشی از داروهای چسبناک، وازلین بمالید تا لکه نرم شود. سپس روی آن مایع تمیزکننده بمالید. یا اینکه لکه را در حلال فرو ببرید و با دست بمالید و بعد حلال را بشویید. یا اینکه پارچه را در صورت قابل شستشو بودن آبکشی کنید. لکه شربتهای شیرین مانند داروهای ضد سرفه را معمولاً میتوان با آب و صابون شست، یا در مورد پارچههای غیر قابل شستشو روی آن را اسفنج کشید.
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.