پیام مقام معظم رهبری درباره حج (1386)

سلام بر زائران خانة خدا، میهمانان سرای دوست، و لبیک گویان دعوت او. و درود ویژه بر دل‌هایی که از یاد خدا طراوت یافته و بر فیض و رحمت بی‌دریغ او دَر گشوده‌اند. در این روزها و شب‌ها و ساعت‌های اِکسیرگون، چه بسیارند آنها که قدرشناسانه،
يکشنبه، 27 بهمن 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پیام مقام معظم رهبری درباره حج (1386)
پیام مقام معظم رهبری درباره حج (1386)
 
 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی سیّدنا محمد المصطفی
و علی آله الاطیبین و صحبه المنتجبین

سلام بر زائران خانة خدا، میهمانان سرای دوست، و لبیک گویان دعوت او. و درود ویژه بر دل‌هایی که از یاد خدا طراوت یافته و بر فیض و رحمت بی‌دریغ او دَر گشوده‌اند. در این روزها و شب‌ها و ساعت‌های اِکسیرگون، چه بسیارند آنها که قدرشناسانه، خود را به جذبة معنویت سپردند و با انابه و توبه، دل و جان را نورانیت بخشیدند، و در امواج رحمت الهی که در این وادی مقدس پی در پی فرا می‌رسد، زنگار گناه و شرک را از خود ستردند. سلام خدا بر این دل‌ها و بر این صاحبدلان و پاکان.همة برادران و خواهران شایسته است به چنین دستاوردی بیندیشند و این فرصت بزرگ را مغتنم شمارند. نگذارند در اینجا دل مشغولی‌های زندگی مادی، که گرفتاری همیشگی ماست، دل‌ها را به خود سرگرم کند. با یاد خدا، با انابه و تضرع، با عزم راسخ بر راستی و درست‌کرداری و درست‌اندیشی، و با کمک خواستن از خداوند، دلِ مشتاق خود را در فضای توحید و معنویتِ ناب، به پرواز درآورند و برای پایداری در راه خدا و صراط مستقیم، توشه بگیرند.
اینجا کانون توحید حقیقی و خالص است. در اینجا است که ابراهیم خلیل علیه‌السلام، با آوردن پارة تن خود به قربانگاه، مظهری از توحید را که غلبه بر نفس خود و تسلیم محض در برابر امر الهی است، برای همة موحدان در سراسر تاریخ جهان به یادگار گذاشت. و در اینجاست که حضرت محمد مصطفی صلی‌الله‌علیه‌وآله در برابر مستکبران زمان و خداوندان زر و زور، پرچم توحید را برافراشت و بیزاری از طاغوت را در کنار ایمان به خدا، شرط نجات و رستگاری شمرد: فمن یکفر بالطاغوت و یؤمن بالله فقد استمسک بالعروةالوثقی...
حج، بازخوانی و فراگیری این درس‌های بزرگ است. برائت از مشرکین و بیزاری از بت‌ها و بُتگران، روح حاکم بر حجّ مؤمنان است. جای‌جایِ حج، نمایشگر دل سپردن به خدا و سعی و تلاش در راه او، و برائت از شیطان و رمی و طرد او و جبهه‌گیری در برابر اوست. جای جای حج، مظهر اتحاد و انسجام اهل قبله و رنگ باختنِ تفاوت‌های طبیعی و اعتباری و برجسته شدن وحدت و برادری حقیقی و ایمانی آنها است.
اینها درس‌هایی است که ما مسلمانان از هر نقطة جهان باید فراگیریم و بر اساس آن برای زندگی و آیندة خود برنامه‌ریزی کنیم.
قرآن، جبهه‌گیری مقتدرانه در برابر دشمنان، عطوفت و مهربانی در میانة مؤمنین و عبودیت و خشوع در برابر خداوند را سه نشانة جامعة اسلامی دانسته است: محمدٌ رسول‌الله والذین معه اشداء علی الکفار، رحماء بینهم، تراهم رکعاً سجداً یبتغون فضلاً من الله و رضواناً... این، سه رکن اصلی برای برافراشتن پیکرة عزتمند و باشکوه امت اسلامی است.
همة آحاد مسلمان با توجه به این حقیقت، می‌توانند آسیب‌های کنونی دنیای اسلام را به درستی بشناسند.
امروز دشمن غدّار امت اسلامی، گردانندگان مراکز استکبار و قدرت‌های فزونی‌طلب و متجاوزی می‌باشد که بیداری اسلامی را تهدیدی بزرگ برای منافع نامشروع و سلطة ظالمانة خود بر دنیای اسلام می‌دانند. همة ملت‌های مسلمان و پیشاپیش آنان، سیاستمداران و علمای دین و روشنفکران و رهبران ملی کشورها، باید در برابر این دشمن متجاوز، صف متّحد اسلامی را با استحکام هر چه بیشتر تشکیل دهند. باید همة عناصر قدرت را در خود گرد آورند و امت اسلامی را به درستی مقتدر سازند. دانش و معرفت، تدبیر و هشیاری، احساس مسئولیت و تعهد، توکل و امید به وعدة الهی، چشم پوشیدن از خواست‌های حقیر و کم‌بها در برابر کسب رضای خدا و عمل به وظیفه، اینها عناصر اصلی اقتدار امت اسلامی است که آن را به عزّت و استقلال و پیشرفت مادی و معنوی می‌رساند و دشمن را در زیاده‌خواهی و دست‌اندازی به کشورهای اسلامی ناکام می‌سازد.
عطوفت در میانة مؤمنان، رکن دوم و نشانه‌ای دیگر برای وضعیت مطلوب امت اسلامی است. تفرقه و ستیزه‌جویی میان بخش‌های امت مسلمان، بیماری خطرناکی است که باید با همة توان به درمان آن پرداخت. دشمنان ما از دیرباز در این عرصه نیز به تلاش گسترده و بی‌وقفه دست زده‌اند و امروزه که بیداری اسلامی، آنان را وحشت‌زده کرده است، تلاش خود را شدت بخشیده‌اند. همة سخنِ دلسوزان آن است که تفاوت‌ها نباید به تضاد تبدیل شود، و چند گونگی نباید به ستیزه‌گری بینجامد.
امسال را ملت ایران سال انسجام اسلامی نامید. این نام‌گذاری بر اثر آگاهی از توطئه‌های شدت یافتة دشمنان برای اختلاف افکنی میان برادران بود. در فلسطین، در لبنان، در عراق، در پاکستان و افغانستان، این توطئه‌ها کارگر شد و بخشی از مردم یک کشور مسلمان، در برابر بخشی دیگر به جنگ و ستیز برخاستند و خون یکدیگر را ریختند. در همة این حوادث تلخ و مصیبت‌بار، نشانه‌های توطئه آشکار بود و چشم‌های تیزبین، دست دشمنان را مشاهده کردند.
فرمان: «رحماء بینهم» در قرآن به معنی ریشه‌کنی از ستیزه‌گری‌ها است. شما در این روزهای پرشکوه و در مناسک گوناگون حج، مسلمانان را از همه‌جا و از مذاهب گوناگون، می‌بینید که گرد یک خانه می‌گردند؛ به سوی یک کعبه نماز می‌گزارند؛ نماد شیطانِ‌ رجیم را با هم سنگباران می‌کنند؛ در نماد قربانی کردن تمنیّات و هوس‌های نفسانی به یک گونه رفتار می‌کنند؛ در میعاد عرفات و مشعر در کنار یکدیگر به تضرع می‌پردازند. مذاهب اسلامی در اصلی‌ترین و بیشترین فرائض و احکام وعقاید، به همین اندازه به یکدیگر نزدیک‌اند. با این حال، چرا باید تعصب‌ها و پیش‌داوری‌ها میان آنان آتش‌افروزی کند و دست خیانتکار دشمن، به این آتش خانمان‌سوز دامن بزند؟
امروز کسانی به کوته‌بینی و بی‌خِردی، به بهانه‌های واهی، جماعت بزرگی از مسلمانان را مشرک می‌شمارند و حتی خون آنان را مباح می‌دانند. اینها چه بدانند و چه ندانند، در خدمت شرک و کفر و استکبارند. چه بسا کسانی که احترام به بارگاه پیامبر اعظم صلی‌الله‌علیه‌وآله و اولیاء و ائمه دین علیهم‌السلام را که تکریم دین و دینداری است، شرک و کفر نامیدند اما خود در خدمت درگاه کافران و ستمگران درآمدند و به هدف‌های پلید آنان کمک کردند.
عالمان راستین و روشنفکران متعهد و زمامداران صادق باید با این‌گونه پدیده‌های خطرناک مبارزه کنند.
وحدت و انسجام اسلامی امروز یک فریضة حتمی است که با همکاری خردمندان و دلسوزان می‌تواند راه‌های عملی آن پیموده شود.
این دو رکن عزت، یعنی از سویی مرزبندی و جبهه‌گیری مقتدرانه در برابر استکبار و از سویی تراحم و همگرایی و برادری میان مسلمانان، آنگاه که با رکن سوم، یعنی خشوع و تعبد در برابر پروردگار همراه شود، امت اسلامی در راهی که مسلمین صدر اسلام را به اوج عظمت و عزت رسانید، پی در پی به پیش خواهد رفت و ملت‌های مسلمان از عقب‌ماندگی حقارت‌باری که در قرن‌های اخیر بر آنان تحمیل شده نجات خواهند یافت. طلیعة این حرکت بزرگ آغاز شده و امواج بیداری در همه جای دنیای اسلام کمابیش به حرکت درآمده است. رسانه‌ها و تبلیغات دشمن و عواملش می‌کوشند هر جنبش آزادی‌خواهانه و عدالت‌طلب را در هر نقطة جهان اسلام به ایران یا به شیعی‌گری نسبت دهند و ایران اسلامی را که نخستین پرچمدار پیروز بیداری اسلامی است، مسئول ضرباتی بدانند که از سوی غیرتمندان کشورهای مسلمان در عرصة سیاست یا فرهنگ بر آنان وارد می‌شود. آنان حماسة بی‌نظیر حزب‌الله در جنگ 33 روزه، ایستادگی مدبرانة ملت عراق که به تشکیل مجلس و دولتی نادلبخواه اشغالگران منتهی شد، صبر و استقامت اعجاب‌انگیز دولت قانونی فلسطین و ملت فداکار آن و بسیاری از آیات تجدید حیات اسلام در کشورهای مسلمان را با تهمت‌هایی همچون ایرانی‌گری یا شیعی‌گری متهم می‌سازند تا حمایت یکپارچة دنیای اسلام را دچار محذور کنند. ولی این ترفند نخواهد توانست با سنت الهی که پیروزی مجاهدان فی سبیل‌الله و نصرت دهندگان دین خدا است، پنجه درافکند.
آینده از آن امت اسلامی است و یکایک ما می‌توانیم به سهم خود و به قدر توان و ظرفیت و مسئولیت خود، آن آینده را نزدیک‌تر سازیم.
مراسم حج، برای شما حج‌گزارانِ نیکخبت، فرصت بزرگی است تا خود را بیش از گذشته آمادة ادای این دین کنید.
امید است توفیق الهی و دعای حضرت مهدی موعود عجل‌الله له الفرج، شما را در این هدف بزرگ یاری دهد.

والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
السیدعلی الحسینی الخامنه‌ای
4 ذی‌الحجة 1428
24 آذر 1386 هجری




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط