پرسش وپاسخ هایی پیرامون قرب و سیر وسلوک از آیت الله العظمی بهجت فومنی(ره)

1 ما هو العمل الذی یمکننا القیام به غیر التدریس و الاهتمام بکتاب الله عزوجل و تفسیر اهل البیت علیهم السلام بحیث نستطیع به من التقوی علی التقوی و الارتقاء فی السیر إلی الله تعالی؟ ج: بسمه تعالی العزم الثابت الدائم علی ترک المعصیة فی الاعتقاد و العمل. ترجمه : با چه کاری غیر تدریس و همت گماردن به کتاب خداوند متعال و تفسیر اهل البیت علیهم السلام می توان بر تقوی و سیر به سوی خداوند متعال، قوت پیدا نمود؟
شنبه، 13 تير 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پرسش وپاسخ هایی پیرامون قرب و سیر وسلوک از آیت الله العظمی بهجت فومنی(ره)
پرسش وپاسخ هایی پیرامون قرب و سیر وسلوک از آیت الله العظمی بهجت فومنی(حفظه الله)
پرسش وپاسخ هایی پیرامون قرب و سیر وسلوک از آیت الله العظمی بهجت فومنی(ره)





1 ما هو العمل الذی یمکننا القیام به غیر التدریس و الاهتمام بکتاب الله عزوجل و تفسیر اهل البیت علیهم السلام بحیث نستطیع به من التقوی علی التقوی و الارتقاء فی السیر إلی الله تعالی؟
ج: بسمه تعالی العزم الثابت الدائم علی ترک المعصیة فی الاعتقاد و العمل.
ترجمه : با چه کاری غیر تدریس و همت گماردن به کتاب خداوند متعال و تفسیر اهل البیت علیهم السلام می توان بر تقوی و سیر به سوی خداوند متعال، قوت پیدا نمود؟
ج: بسمه تعالی تصمیم همیشگی و دائمی بر ترک گناه در اعتقاد و عمل.
2 لطفاً دستورات عملی بدهید تا عمل نمایم و به لطف الهی به درجات عالیه نائل شوم؟
ج: بسمه تعالی عنه صلی الله علیه و آله و سلم « ألا أخبرکم بدائکم و دوائکم، داؤکم الذنوب و دواؤکم الإستغفار »، کلمه «أستغفر الله» [را] تا می توانید از روی اعتقاد کامل، صمیمانه، با التزام به لوازم حقیقه معلومه اش، تکرار نمایید.
3 بعض الطلاب فی لبنان، یرجعون إلینا و یطلبون منا الموعظة و الإرشاد الی المسائل الأخلاقیة و یسألون عن طریق تهذیب النفس، لذا نستدعی منکم أن ترشدوننا فی ذلک الأمر المهم.
ج: بسمه تعالی من أعظم ما ینفع فی هذا الأمر، أن تذکر کل یوم من یحضر معکم، روایة واحدة من روایات الأخلاق الشرعیه فی جهاد النفس من جهاد الوسائل و فی باب آداب العشرة من حج «الوسائل» مع التدبّر و التامّل و البناء علی العمل بالمعلوم.
ترجمه : بعضی از طلاب در لبنان به ما مراجعه کرده و از ما تقاضای مواعظ اخلاقی و ارشاد در این زمینه می نمایند و نیز از طریق تهذیب نفس سؤال می نمایند، به همین خاطر خواهشمندیم که در این زمینه ما را راهنمایی بفرمائید.
ج: بسمه تعالی از بزرگترین چیزهایی که در این مطلب نافع است، این است که هر روز به افرادی که برای درس، نزد شما حاضر می شوند یک روایت از روایات اخلاق شرعی از جهاد نفس از باب جهاد [کتاب] «وسائل» و باب «آداب العشره» از [باب] حج کتاب «وسائل»، متذکر شوید همراه با تدبر و تامل و بنا گذاردن بر عمل به آنچه بر آن علم پیدا می کنید.
4 راه خداشناسی چیست؟ اگر ممکن است راهنمایی بفرمایید.
ج: راه خداشناسی، خودشناسی است؛ می دانیم خود، خود را نساخته ایم و نمی توانیم؛ دیگری اگر مثل ما است، خود را و ما را نساخته و نمی تواند بسازد؛ پس قادر مطلق، ما را آفریده و او خداست؛ راه قربش، «شکر منعم»، به طاعت اوست و مشقت آن ابتدائی است، چندی نمی گذرد، برای طالبین، قرب او از هر حلاوتی شیرین تر است.
5 این جانب تصمیم دارم که به خداوند، قرب پیدا کنم و سیروسلوک داشته باشم، راه آن چیست؟
ج: بسمه تعالی چنانچه طالب، صادق باشد، «ترک معصیت»، کافی و وافی است برای تمام عمر، اگر چه هزار سال باشد.
6 خواهشمندم بفرمایید چطور می توان بهتر به خداوند و ائمه اطهار علیهم السلام انس گرفت؟
ج: با طاعت خدای تعالی و رسول صلی الله علیه و آله وسلم و ائمه علیهم السلام و ترک معصیت در اعتقاد و عمل.
منبع: کتاب به سوی محبوب و کتاب برگی از دفتر آفتاب




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما