در مورد دندان عقل چه می دانید؟

اگر دندان عقل نهفته باشد، معممولا برای جراحی آن ابتدا به منظور سهولت در دسترسی به دندان نهفته، شکاف کوچکی در لثه توسط دندانپزشک ایجاد می‌شود
دوشنبه، 20 اسفند 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
در مورد دندان عقل چه می دانید؟
در مورد دندان عقل چه می دانید؟

در مورد دندان عقل چه می دانید؟


کشیدن دندان عقل در بسیاری از موارد لازم نیست و تنها در شرایط خاص مثل کمبود فضا برای رشدیا نهفته بودن آن لازم است که این دندان کشیده شود. در این مطلب شما را با نکات کلیدی از جمله کشیدن و جراحی دندان عقل آشنا خواهیم نمود. با ما همراه باشید.
 دندان عقل در سن ۱۷ تا حدود ۲۱ سالگی شروع به رویش می‌کند. هرفرد ۴ دندان عقل دارد. دندانپزشکان به این دندان آسیای سوم یا مولر ۳ نیز می‌گویند. مهمترین نکته در مورد این دندان این است که آیا کشیدن آن لازم است یا خیر که برای پاسخ به این سوال نکات زیر سودمند می‌باشند.
 
۱. جراحی دندان عقل: اگر دندان عقل نهفته باشد، معممولا برای جراحی آن ابتدا به منظور سهولت در دسترسی به دندان نهفته، شکاف کوچکی در لثه توسط دندانپزشک ایجاد می‌شود.در بعضی مواقع حتی لازم است دندان به تکه‌های کوچکتری تقسیم شود.
بعد از تزریق بی‌حسی، در صورتی که دندان عقل کاملاً رویش یافته باشد و تاج دندان به طور کامل مشخص باشد، روش درآوردن آن مانند سایر دندان ها است. ولی دندان‌های نهفته و نیمه نهفته را به روش جراحی از دهان خارج می‌کنند. کشیدن دندان عقل در سنین نوجوانی راحت‌تر انجام می‌شود؛ چون استخوان اطراف دندان ضخامت و استحکام کمتری دارد.
۲. این دندان ممکن است در برخی افراد رشد نکند. زیرا جوانه‌های دندان عقل در بعضی افراد در زمان جنینی تشکیل نمی‌شود.
۳. رویش دندان عقل معمولا با درد و تورم همراه است و به ندرت مستقیم و صاف رشد می‌کند.این دندان معمولا هنگام رشد به سمت دندان مجاور کج شده که هم باعث به هم ریختگی نظم دندان های دیگر و هم باعث پوسیدگی دندان مولر ۲ می‌شود.
۴. دندان عقل مانند سایر دندان‌های دائمی در زمان جنینی تشکیل می‌شوند و در زمان مناسب که ۱۷ تا ۲۱ است از فک خارج می‌شود. گاهی ممکن است دندان مولر ۳ در فک باقی بماند؛ اصطلاحا به آن  دندان عقل نهفته می‌گویند که برای خارج کردن آن باید توسط متخصص جراح فک و صورت عمل جراحی صورت بگیرد.
۵. دندان آسیای سوم معمولا در جویدن غذا نقش خاصی ندارد و به علت موقعیت مکانی دوری که دارد به سختی مسواک و نخ دندان می‌شود؛ بنابراین مستعد پوسیدگی است.
۶. بهترین سن برای کشیدن دندان عقل قبل از ۲۰ سالگی است؛ زیرا پس از این سن استحکام دندان در لثه و فک بیشتر شده و کشیدن دندان بسیار مشکل می‌شود.
۷. نکته‌ی بسیار حایز اهمیت این است که در صورت عدم وجود مشکل خاصی در این دندان به هیچ عنوان اقدام به کشیدن آنها نکنید. زیرا تنها زمانی کشیدن دندان عقل توصیه می‌شود که مشکلات ذکر شده رخ بدهد؛ در غیر این صورت با رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از نخ دندان بعد از هر وعده غذایی احتمال پوسیدگی و سرایت آن به دندان‌های مجاور به حداقل می‌رسد.
 
عوارض کشیدن دندان عقل
از جمله عوارض شایع در کشیدن دندان عقل می‌توان به خونریزی‌های شدید، آسیب به اعصاب و مهم تر از همه نفوذ به سینوس ماگزیلا اشاره کرد.
سینوس ماگزیلا حفره ی بزرگی است که در بالای دندان عقل فک بالا قرار دارد و گاهی ممکن است با کشیدن دندان، حفره‌ای به قطر ۱ میلیمتر تا حدود ۱ سانتیمتر در محل کشیدن ایجاد شود که اگر قطر آن کمتر از ۲ میلیمتر باشد خود به خود ترمیم می‌شود، ولی اگر قطر آن بیشتر بود، نیاز است پزشک متخصص لثه یا فک و صورت از طریق تکنیک Flap آن را ترمیم کند.

توصیه مهم
حتما در سنین نوجوانی و جوانی با مراجعه به دندانپزشک نسبت به تهیه عکس رادیوگرافی OPG از دندان‌های فک پایین و بالا اقدام کرده و با مشورت با پزشک خود نسبت به کشیدن یا نکشیدن دندان عقل اقدام کنید؛ زیرا اگر دندان عقل با رشد نامناسب و کج باعث نامنظمی دندان‌ها شد تنها با ارتودونسی قابل اصلاح است که آن نیز هزینه‌های گزاف و عوارض جانبی خود را دارد.


منبع:سایت ستاره


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما