در آب و هوای گرم یا فصول بارانی، بسیاری از افراد متوجه میشوند که مورچه ها وارد خانه و باغ آنها شدهاند. مطابق با پروژه مدیریت و تحقیق تگزاس، مورچهها حشرات اجتماعی هستند و در کلونی هایی زندگی میکنند که ممکن است اندازه آن با توجه به گونهها از صدها میلیون مورچه تشکیل شده باشد. گونههای مختلفی از مورچهها وجود دارد. اما شایعترین آنها مورچههایی هستند که به خانه حمله میکنند از جمله مورچههای آسفالت، موریانه، بندباز، قرمز کوچک،مورچه های معطر.
مورچههای مهاجم به خانه میتوانند وارد مواد غذایی شوند، به اموال آسیب رسانده و گزش های سوزناکی را ایجاد کنند. این موجودات ریز همچنین میتوانند به گیاهان شما آسیب برسانند. رویارویی با مورچهها می تواند بسیار خسته کننده باشد. آفت کشهای از بین برنده مورچهها حاوی مواد شیمیایی هستند که برای بشر و محیط زیست مضر میباشند. اما برخی طرق طبیعی، غیر سمی جهت کنترل مورچهها وجود دارند. این روش ها ممکن است نیاز به صبر و بردباری داشته باشد، اما نتایج خوبی در بر خواهد داشت.
روش های طبیعی برای از بین بردن و دفع مورچه ها
1. دفع مورچه با دارچین: دارچین دافع طبیعی و موثر برای مورچههای خانگی است. در واقع بوی آن مانع ورود مورچهها به خانه و آشپزخانه شما میشود.با توجه به مطالعه 2014 که در مجله بین المللی انتشارات پژوهشی و علمی چاپ شد، اسانس دارچین نتایج مثبتی در فعالیت دفع و حشره کشی دارد.
¼ تا ½ قاشق چایخوری اسانس دارچین را به یک فنجان آب بیافزائید. یک توپ پنبه ای را در این محلول بغلطانید و در مناطقی که ممکن است مورچه وارد بشود قرار بدهید. این کار را روزانه یکبار تکرار کنید تا تمامی مورچه ها بروند.
همچنین می توانید دارچین و میخک را نزدیک نقاط ورود قرار بدهید.
توجه: از اسپری اسانس دارچین به صورت استراتژیک در نقاط آلوده به مورچه استفاده کنید.
2. دفع مورچه با سرکه سفید: سرکه سفید امواج خاصی را به سوی مورچهها روانه میکند. آن ها نمی توانند بوی تند سرکه سفید را تحمل کنند. علاوه بر این، بوی سرکه مسیر آنها را میپوشاند و باعث میشود آنها جهت خود را از دست بدهند.
مقدار مساوی سرکه سفید و آب را مخلوط کنید. محلول حاصل را در بطری اسپری بریزید. این محلول را در اطراف قرنیزها و دیگر نقاط ورودی بپاشید. پس از یک ساعت، با استفاده از حوله کاغذی مرطوب مورچه را پاک نموده و دور بریزید. یکبار در روز این کار را تکرار کنید تا مورچه ها به طور کامل بروند. همچنین میتوانید از این محلول سرکه برای تمیز نمودن کف، لبههای پنجره و سکوی آشپزخانه جهت جلوگیری از تجمع مورچه ها در این سطوح استفاده نمائید.
3. دفع مورچه با براکس: براکس برای مورچه ها سمی می باشد و به فرار آن ها از خانه و باغ شما کمک می کند. مورچه ها جذب آن شده و به هنگام بلع، میمیرند.
مقادیر مساوی از براکس و ژله غذایی را ترکیب نمائید و آنرا بر روی صفحه تخت قرار بدهید جایی که مورچه ها وجود دارند. در روش دیگر، براکس را با شکر دانه ریز به نسبت 1:3 مخلوط کنید. آب کافی جهت قوام شربت مانند به آن بیافزائید. این خمیر را در مناطقی که مورچه وجود دارد قرار دهید. گزینه دیگر تهیه خمیر با مقادیر برابر براکس، آرد ذرت و چند قطره آب است. خمیر را در مناطقی که مورچه وجود دارد قرار بدهید.
توجه:در حالی که براکس سمی می باشد، دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار بدهید.
4. دفع مورچه با لیمو: برای ضد مورچه نمودن آشپزخانه و دیگر نقاط خانه خود، از لیمو استفاده کنید. بوی لیمو مورچهها را ترسانده و خاصیت اسیدی آن، مسیر مورچهها را میپوشاند.
مقداری آب لیمو را به آستانه در، لبه پنجره و دیگر نقاط احتمالی بمالید. گزینه دیگر قرار دادن چند قطره اسانس لیموبر روی توپ پنبه ای و قرار دادن آن ها در کابینت ها و دیگر نقاط مورد نیاز میباشد. برشهای کوچکی از پوست لیمو را در اطراف ورودی فضای باز قرار بدهید.
از این روشها به مدت چند روز استفاده نمائید تا مورچه ها به طور کامل بروند.
5. دفع مورچه با نعناع: نعناع دافع طبیعی حشرات است که به صورت موثر مورچهها را دور نگه میدارد. مورچهها از بوی تند آن متنفر هستند؛ زیرا بوی تند نعناع قابلیت بویایی آنها را مختل مینماید. بنابراین نمیتوانند منابع غذایی را شناسایی نمایند.
10 قطره اسانس نعناع را به 1 فنجان آب بیافزائید. محلول را به تمامی نقاطی که مورچهها وجود دارند بپاشید. این روش را دو بار در روز تکرار کنید، تا زمانی که مورچهها به صورت کامل بروند. مقداری نعناع خشک را اطراف درها، ورودیها و زباله دانیها جهت دفع مورچهها بپاشید.
حتی میتوانید گیاهان نعناع را در باغچه خود پرورش بدهید.
6. دفع مورچه با خیار پوست کنده: یکی دیگر از ترفندهای قدیمی جهت رهایی از مورچه پوست خیار است. مورچهها نفرت طبیعی از خیار دارند، زیرا نمیتوانند مزه آن را تحمل نمایند. خیارهای تلخ بهتر هستند، اما میتوانید از خیارهای معمولی نیز استفاده کنید.
پوست خیار را بگیرید. تکههای پوست را در تمامی مناطقی که مورچه وجود دارد قرار بدهید. آنها را با پوستهای تازه در روز تعویض کنید و این کار را تا زمانی که مورچهها بروند تکرار کنید.
7. دفع مورچه با فلفل قرمز: فلفل قرمز دافع موثر مورچه است. ماهیت قوی فلفل قرمز، سیگنالهای شیمیایی که مورچهها جهت رسیدن به غذا دریافت مینمایند را از بین میبرد. بدون علامت مناسب، مورچهها قادر به زنده ماندن نبوده و بنابراین به دنبال مکان جدیدی برای زندگی میگردند.
پودر فلفل قرمز را در مناطقی که مورچه وجود دارد بریزید. همچنین می توانید مقادیر مساوی از فلفل قرمز و پودر زردچوبه را ترکیب نموده و آنها را در تمامی مناطق جهت ایجاد موانع ناخوشایند برای مورچهها بریزید.
8. دفع مورچه با صابون مایع: صابون مایع همچنین دافع موثر مورچه است. این ماده شوینده منجر به خفگی مورچهها شده و آنها را نابود میسازد. از این روش میتوانید برای از بین بردن سوسک نیز استفاده کنید.
1 قاشق چایخوری صابون مایع و جوش شیرین را در یک فنجان آب بریزید. این محلول را در سرتاسر مناطقی که مورچه وجود دارد بریزید. بطری اسپری را با یک بخش صابون مایع و دو بخش آب پر کنید، سپس به طور کامل تکان بدهید. مخلوط را در سرتاسر مناطقی که مورچه وجود دارد بپاشید. پس از چند ساعت، مورچههای مرده را با دستمال مرطوب پاک کنید.
منبع: سایت ستاره