آیا تب میتواند روی جنین شما اثری بگذارد؟
اگر دمای بدن زنی آبستن از ۳۷ درجه بالاتر برود، تب میکند. چنین تبی نشان از مبارزهی بدن او با عفونت دارد. بههمینخاطر باید سریع دستبهکار شود و بهدنبال درمان باشد. مطالعهای که اخیرا روی حیوانات و جنینشان صورت گرفت، نشان داد که تب شدید مادر میتواند موجب نقص در قلب و آروارهی کودک بشود. برای اینکه مشخص بشود، تب بهتنهایی عامل ایجاد نقص عضو جنین است یا عفونت ناشی از آن چنین اثراتی میگذارد، باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد. اگر در ۳ ماههی اول بارداری هستید و تبتان بالای ۳۸/۹ درجه است، سریعا اوضاع را پیگیری کنید. این پیگیری میتواند مانع از بروز و پیشرفت مشکلات بعدی برای جنین بشود.
علت تب کردن چیست؟
انواع تب معمولا بهخاطر عفونت مجاری ادراری و ویروسهای تنفسی رخ میدهد، اما سایر انواع عفونت نیز میتواند دلیل آن باشد. از دلایل رایج تب در طول بارداری به موارد زیر دقت کنید:-آنفولانزا؛
-ذات الریه؛
-ورم لوزه؛
-التهاب معده و روده (میکروب معده)؛
-پیلونفریت (عفونت کلیه).
علائم تب چیست؟
اگر هنگام بارداری دچار تب شدید و علائم زیر نیز در شما ظاهر شد، حتما با پزشک خود صحبت کنید:-تنگی نفس؛
-کمردرد؛
-لرز؛
-دردهای شکمی؛
-گرفتگی و سفت شدن گردن.
آیا تب نشانهای از مسمومیت غذایی است؟
مسمومیت غذایی میتواند دلیل تب باشد. مسمومیت معمولا بهخاطر ویروسها یا در موارد کمتری بهخاطر باکتری (یا سم آنها) ایجاد میشود. در چنین شرایطی احتمالا، دردهای شکمی، حالت تهوع و استفراغ نیز رخ میدهد.اسهال و استفراغ از بدترین مشکلاتی است که در حین بارداری با وجود مسمومیت بهوقوع میپیوندد، زیرا عواقب بدی مانند کاهش آب بدن، انقباض و زایمان زودرس را بههمراه دارند. الکترولیتهای حیاتی که ازطریق اسهال و استفراغ ازدست رفته، باید دوباره در بدن جایگزین بشود. در برخی موارد، کم شدن آب بدن آنقدر شدید میشود که فشار خون، ثبات خود را از دست میدهد و فرد باید بستری بشود. پس اگر مشکوک به مسمومیت هستید، حتما با پزشک تماس بگیرید.
اگر تب خودبهخود درمان شد چه کنیم؟
حتی اگر تب بهخودیِخود درمان شد، برای پیشگیری از عواقب احتمالی بهتر است به پزشک مراجعه بشود. تب در دوران بارداری بههیچوجه طبیعی نیست. پس بهتر است، جانب احتیاط را رعایت و موضوع را پیگیری کنید.ازآنجاکه تب در بارداری عادی نیست، باید حتما معاینه شوید. خوشبختانه، درصورتیکه تب ناشی از بیماریهای ویروسی باشد برای بهبود و درمان، مصرف تیلنول و آبرسانی به بدن کافی است. اما اگر علت تب، میکروبی باشد، باید نوعی آنتی بیوتیک مصرف بشود. زنان باردار نباید آسپرین یا ایبوپروفن استفاده کنند. مهمترین نکته مراجعهی زودهنگام به پزشک است.
نحوهی تشخیص و پیشگیری از تب در بارداری
برای بزرگسالان، افزایش دمای بدن از ۳۸ درجهی سانتیگراد که ازطریق سنجش دمای بدن از راه دهان صورت میگیرد، نشانهی بروز تب است. برای سنجش تب از راه قرار دادن دماسنج در مقعد و گوش، ۳۸/۳۳ درجهی سانتیگراد یا بیشتر، نشان از بروز تب دارد. بهترین روش برای دچار نشدن به تب این است که دستهایتان را مداوم و مرتب بشویید. این کار باعث میشود از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا در امان باشید و درنتیجه به تب نیز دچار نشوید.تا جایی که میتوانید از افراد بیمار دوری کنید و واکسن آنفولانزا بزنید؛ البته اگر به پروتئین تخممرغ حساسیت دارید یا نسبت به واکسن آنفولانزا در گذشته حساسیت داشتهاید، واکسن نزنید. واکسنهای آنفولانزا بهشکل اسپری برای زنان باردار توصیه نمیشود.
منبع: سایت چطور