پسوریازیس ناخن چه بیماری است؟

پسوریازیس نوعی بیماری اختلال در سیستم ایمنی بدن و مربوط به پوست است. در بیماری پسوریازیس پوست شروع به تولید سلول‌های پوستی در سطح بالا می‌کند.
دوشنبه، 3 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پسوریازیس ناخن چه بیماری است؟
آیا از بیماری پسوریازیس ناخن چیزی شنیده اید؟ این بیماری چه علائمی دارد و چرا به وجود می‌آید؟ آیا درمان می‌شود؟ در این مقاله قصد داریم شما را با بیماری پسوریازیس ناخن که یکی از انواع بیماری پوستی پسوریازیس است آشنا کنیم و علائم و راه‌های درمان آن را به شما معرفی نماییم. 
 

پسوریازیس ناخن چیست؟

پسوریازیس نوعی بیماری اختلال در سیستم ایمنی بدن و مربوط به پوست است. در بیماری پسوریازیس پوست شروع به تولید سلول‌های پوستی در سطح بالا می‌کند. امکان بروز پسوریازیس در همه نقاط بدن از جمله در ناخن‌ها هست. پسوریازیس پوست سر نیز از دیگر انواع شایع این بیماری است. پسوریازیس ناخن باعث تغییراتی در ناخن می‌شود که در قسمت علائم پسوریازیس ناخن به آن می‌پردازیم.

پسوریازیس ناخن چه بیماری است؟

علائم پسوریازیس ناخن

علائم پسوریازیس ناخن هم در دست‌و هم پا‌ها می‌تواند بروز کند و باعث تغییراتی در ناخن انگشتان شود.

۱ -  تغییر در سطح ناخن
بر روی سطح ناخن سوراخ ها، برآمدگی‌ها و یا فرو رفتگی‌هایی به وجود می‌آید.

۲ - جدا شدن ناخن
ممکن است در برخی موارد ناخن شل شود و شروع به جدا شدن از بستر خود کند.

۳ - تجمع مواد زائد در زیر ناخن
امکان دارد در زیر ناخن موادی سفید رنگ که زائد بوده و از سطح پوست جدا می‌شوند جمع شوند که باعث درد در ناحیه ناخن می‌شوند.
 
۴ - ضخیم شدن ناخن
این علامت خود را به صورت ضخیم شدن ناخن نشان می‌دهد. حتی ممکن است ناخن‌های فرد خیلی نازک و شکننده شوند.

۵ - عفونت‌های قارچی
نزدیک به یک سوم افرادی که به بیماری پسوریازیس ناخن دچار می‌شوند به عفونت‌های قارچی نیز مبتلا می‌شوند؛ که از جمله علائم آن همان ضخیم شدن ناخن است.

بعضی مواردی که به عنوان علائم پسوریازیس ناخن گفته شد می‌توانند باعث شوند که فرد در حرکت دادن دست و پای خود به سختی عمل کند و در انجام دادن کار‌های خود اذیت شود. همچنین درد نیز در برخی موارد در ناخن‌ها احساس می‌شود.

۶ - تغییر در رنگ ناخن
تغییر رنگ در ناخن‌ها به این صورت است که ناخن‌ها به رنگ‌های زرد، سبز و قهوه‌ای در آمده و یا دانه‌هایی به رنگ قرمز یا سفید در زیر ناخن‌ها پدید می‌آیند


پسوریازیس ناخن چه بیماری است؟

راه‌ های درمان پسوریازیس ناخن

۱ - درمان پسوریازیس ناخن به روش پرتو درمانی
این روش معمولا برای درمان پسوریازیس پوست به کار برده می‌شود، ولی ممکن است برای درمان پسوریازیس ناخن نیز استفاده شود. در این روش از نور فرابنفش استفاده می‌شود و معمولا هم در مطب پزشک قابل انجام است.

۲ - درمان پسوریازیس ناخن با دارو درمانی
دارو‌های سیستماتیک که این دارو‌ها عبارتند از:
۱ - سیترتین
۲ - سیکلوسپورون
۳ - متوترکسات
 

دارو‌های بیولوژیک

این دارو‌ها می‌توانند بخش‌هایی از سیستم ایمنی بدن را به عنوان هدف قرار دهند. از جمله دارو‌های بیولوژیک می‌توان موارد زیر را نام برد.
۱ - اوستکی نوماب
۲ - گولیموماب
۳ - اینفلیکسی ماب
۴ - آپرمیالست
۵ - اتانرسپت
۶ - آدالیموماب
 

دارو‌های موضعی

روش استفاده از دارو‌های موضعی مالیدن آن‌ها بر روی ناخن است. فرد می‌تواند به منظور درمان پسوریازیس ناخن از داروهای زیر استفاده کند:
۱ - دارو‌های کورتیکواستروئیدی
۲ - کرم‌های رتینوئیدی
۳ - کرم‌های گیاهی از جمله رپلر و سوریا
 

۴ - ویتامین دی

فرد می‌تواند این دارو‌ها را روزانه استفاده کند و بر ناخن‌های خود بمالد. اما در روش‌های مالشی به این دلیل که ناخن‌ها ضخیم شده و دارو‌هایی که به صورت موضعی استفاده می‌شوند به سختی می‌توانند به غشای ناخن وارد شوند. برای این منظور و به منظور کاهش ضخامت ناخن می‌توانید از کرم‌هایی که اوره دارند استفاده کنند.
 

لاک تقویتی ناخن

برای تقویت و هیدراته سازی ناخن می‌توان از لاک‌های تقویتی ناخن استفاده کرد. این لاک‌ها تقویتی بوده و برخلاف لاک‌های تزئینی بوده، که تشدید کننده پسوریازیس هستند و به صورت روزانه بر روی ناخن‌ها زده می‌شوند.
تزریق دارو‌های کورتیکواستروئیدی
هر ۲ تا ۹ ماه یکبار می‌توان این دارو‌ها را در زیر سطح ناخن تزریق کرد. پزشک برای تزریق این دارو‌ها ابتدا ناحیه موردنظر را بی‌حس کرده و یا برای کاهش درد از مسدود‌کننده‌های اعصاب استفاده می کند.
 

۳ - عمل جراحی و برداشتن ناخن

اگر چنانچه سایر روش‌های درمانی موثر واقع نشود، باید به وسیله عمل جراحی یا با کمک مواد شیمیایی، ناخن را برداشت. عمل جراحی نیاز به بی‌حسی موضعی دارد. در روش برداشتن ناخن به کمک مواد شیمیایی نیز پزشک از پماد مخصوص برای این کار استفاده می‌کند و این عمل باعث افتادن ناخن طی ۷ روز، بدون خونریزی می‌شود.
 

سخن پایانی

برای پیشگیری از بروز بیماری پسوریازیس ناخن به خوبی از ناخن‌های خود محافظت کنید. ناخن‌های خود را کوتاه و تمیز نگه دارید. سر ناخن‌های خود را با کمک یک سوهان مسطح کنید. هر روز و بعد از اینکه ناخن هایتان در معرض آب قرار گرفت، ناخن‌ها و پوشش آن‌ها را تمیز کنید. به منظور راحتی ناخن‌های پای خود، از کفش‌های راحت و جادار استفاده کنید.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط