سفری خاطره انگیز به شهر بیله سوار

بیله سوار یکی از شهرستان‌های استان اردبیل و جز شهرهای مرزی ایران به کشور آذربایجان است. بیله سوار از یک گمرک و بازارچه مرزی برخوردار است. طبیعت این شهر باعث شده هم گردشگران و هم کشاورزان محلی از این نعمت خدادای بهره کافی ببرند.
يکشنبه، 9 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
سفری خاطره انگیز به شهر بیله سوار
بیله سوار یکی از شهرهای استان اردبیل ، هم مرز با کشور آذربایجان و واقع در دشت مغان است، این شهر به دلیل نزدیک بودن به دریای خزر دارای آب و هوای نیمه مرطوب بوده و ماحصل این رطوبت تابستان‌ گرم، زمستانی خنک، پاییز و بهاری معتدل است. نام قدیم بیله سوار آرانلوق است که به مفهوم دشت آفتابگیر است.

از الواح سومری که در این شهر پیدا شده نشان می‌دهد که بیله سوار حدود 5000 سال تاریخ دارد. رودخانه بالهارود که از کوه‌های لنگان و خروسلو سرچشمه می‌گیرد و به محمود آباد می‌ریزد، باعث سر سبز شدن این شهر شده است. ارتفاع بیله سوار از سطح دریا 90 متر است و متوسط میزان بارندگی در آن به 350 میلی‌متر می‌رسد.

جمعیت این شهر به 60 هزار نفر می‌رسد. این شهر به لحاظ تاریخی دچار رویدادهای مهمی بوده که از جمله آنها می‌توان به حمله نیروهای شوروی در جنگهای جهانی اشاره کرد. در سال 1370 بود که با تصویت دولت بیله سوار به یک شهرستان تبدیل شد، بیله سوار حدود 2 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد. به علت شرایط مناسب آب و هوایی و زمین های این منطقه، کشاورزی و دامپروری به رکن اصلی اقتصاد شهرستان بیله سوار تبدیل شده است و محصولات فراوانی از جمله گندم و جو، کنجد، پنبه، بنشن، گیاهان علوفه‌ای، چغندر قند و سیب در این منطقه کشت می‌شود.


گمرک بیله سوار

گمرک این شهر از قدیم الایام فعال بوده است و به یکی از منابع درآمدی مردم این منطقه تبدیل شده است به طوری که سالانه 30 هزار کامیون از این مرز تردد می‌کند و حدود 50 هزار نفر از آن عبور و مرور می‌کنند.هم اکنون یک بازارچه مرزی نیز در منطقه وجود دارد.

سفری خاطره انگیز به شهر بیله سوار
 

مسیرهای دسترسی به بیله سوار

برای رسیدن به این شهر مرزی اگر از اردبیل حرکت کنید باید ابتدا به گرمی بروید و سپس به این شهر برسید. شما باید مسیری در حدود 170 کیلومتر را در 2:30 دقیقه طی کنید.


قلعه قیز قالاسی

قلعه قیز قالاسی در کنار جاده بیله سوار - اردبیل در فاصله 15 کیلومتری شهر بیله سوار در روستایی به همین نام قرار گرفته است. این قلعه که امروزه چیز خاصی از آن باقی نمانده است مربوط به دوران اشکانیان و ساسانیان بوده و به نام قلعه دختر نیز شهرت یافته است.

سفری خاطره انگیز به شهر بیله سوار
 
بیله‌ سوار ۱۵ کیلومتری جنوب بیله سوار در مسیر جاده بیله سوار - اردبیل


مدرسه امام خمینی

در دوران محمد علی شاه یک مکتب خشتی در بیله سوار وجود داشت که توسط ملا جواد به بچه‌های این منطقه درس دین و سایر علوم داده می‌شد. اما در زمان احمدشاه مدرسه تخریب و ساختمان کنونی با نام پهلوی ساخته شد. پس از انقلاب نام آن به امام خمینی تغییر یافت و هزینه ساخت و توسعه آن توسط مردم همین منطقه تأمین گردید. این بنای آجری و  دو بخش ذوزنقه ای در دوطرف آن، در عین سادگی دارای معماری جذاب و قابل تاملی است.


روستاهای بیله سوار

علاوه بر روستای قیز قلعه سی که در قسمت قبل به آن اشاره شد، روستاهای کوچک و بزرگ دیگری در این طبیعت ناب و زیبا جای گرفته‌اند. روستاهایی همچون:

روستای گوردیگل (دهستان قشلاق شرقی)

روستای گوگ تپه (دهستان گوگ تپه)

روستای مرادلو (دهستان گوگ تپه)

روستای مسجدلو (دهستان انجیرلو)

روستای نظرعلی بلاغی (دهستان قشلاق جنوبی)


 مهمانسراهای بیله سوار

 مهمانسرای خزر

بیله‌ سوار رو به روی گمرک

مهمانپذیری شیک و عالی با امکانات بالا و بسیار مجهز در خدمت تمامی گردشگران و مسافران عزیز است

045-328229

09141512242


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما