پیشگیری از ابتلا به آبله مرغان در دوران بارداری

در این مقاله خطرات ناشی از گرفتن آبله مرغان در بارداری برای مادر و جنین بررسی و راه‌های پیشگیری از آن گردآوری شده است.
پنجشنبه، 20 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پیشگیری از ابتلا به آبله مرغان در دوران بارداری

خطرات آبله مرغان در بارداری

آبله مرغان نوعی بیماری ویروسی است که بسیاری افراد در دوران کودکی به آن مبتلا شده‌اند؛ پس اگر مطمئن هستید که در کودکی این بیماری را گرفته‌اید، نگران گرفتن آبله مرغان در بارداری خود نباشید، زیرا حتی در صورت تماس با فرد بیمار، شما نسبت به این بیماری ایمن هستید. مهمترین خطرات ابتلا به آبله مرغان در بارداری برای مادر و جنین بر اساس سن بارداری متفاوت است، بدین معنی که ابتلا به آن در اوایل بارداری یا نزدیک زایمان، تعیین‌کننده خطر برای مادر و جنین است.


ابتلا به آبله مرغان در سه ماهه اول بارداری

ابتلا به این بیماری در سه ماهه اول، احتمال وجود ناهنجاری‌های جنینی را افزایش می‌دهد. عفونت آبله مرغان در سه ماه اول به‌خصوص در هفته‌های ۸ تا ۱۲، خطر نشانگان مادرزادی واریسلا را افزایش می‌دهد. احتمال خطر نقایص جنینی در سه ماهه اول بین نیم تا یک درصد است.

گفتنی است، امروزه از طریق آزمایش‌های سونوگرافی دقیق، نشانه‌هایی از نقص یا مشکلات دیگر را تشخیص می‌دهند و اقدامات لازم برای کمک به شما انجام می‌شود.


ابتلا به آبله مرغان در سه ماهه دوم بارداری

در صورتی که ابتلا به آبله مرغان در بارداری بین هفته‌های سیزدهم تا بیستم بارداری اتفاق بیافتد، احتمال خطر نقایص جنینی ۲ درصد خواهد بود. کوچک بودن سر نسبت به حالت طبیعی، عقب‌ماندگی ذهنی، مشکلات بینایی و شنوایی از ناهنجاری‌های جنینی ایجاد شده در اثر ابتلا به این بیماری در بارداری است.


ابتلا به آبله مرغان در سه ماهه سوم بارداری

ابتلا به آبله مرغان در سه ماهه سوم بارداری با خطر بیشتری برای مادر نسبت به جنین همراه است. در صورت ابتلا به این بیماری در ۳ ماهه سوم بارداری با توجه به این اصل کلی که آبله مرغان در بزرگسالان؛
خطرناکتر از کودکان است، مادر حتما باید بستری و تحت نظر متخصص عفونی و زنان، وضعیت جسمی‌اش مرتب کنترل شود. در خانم باردار به ویژه در ۳ ماهه سوم بارداری بیماری با شدت بیشتری بروز پیدا می‌کند و تب بالا، عفونت شدید و آنسفالیت از عوارضی است که ممکن است در او ایجاد شود.

برای جنین در این دوران نیز احتمال بروز آبله مرغان مادرزادی وجود دارد، با این وجود ممکن است بدن کودک آنتی‌بادی‌های مادر را داشته باشد و به نوع خفیف بیماری مبتلا شود. اگر نوزادی در هنگام تولد با آبله مرغان شدید متولد شده بود، می‌توان با تزریق ایمونوگلوبین به نوزاد خطر بروز عفونت‌های شدید را تا حد زیادی کاهش داد.


راه‌های پیشگیری از آبله مرغان در بارداری

آبله مرغان بیماری بسیار مسری است و اگر شما قبلا این بیماری را نگرفته باشید، به احتمال زیاد با قرا گرفتن در کنار فرد بیمار حتما مبتلا خواهید شد، بنابراین در صورتی که قصد باردار شدن دارید، موارد زیر به شما توصیه می‌شود.

۱- یک ماه قبل از بارداری با پزشک متخصص مشورت و واکسن آبله مرغان را دریافت کنید. همچنین توصیه می‌شود، سایر افرادی که با شما زندگی می‌کنند حتما واکسن آبله مرغان تزریق کنند تا در طول بارداری، آبله مرغان به شما منتقل نشود.

۲- در صورتی که مطمئن نیستید در کودکی آبله مرغان گرفته‌اید یا نه، به پزشک مراجعه و با انجام آزمایش خون از ایمنی بدن خود نسبت به این بیماری آگاه شوید.

۳- با توجه به اینکه تزریق واکسن آبله مرغان در بارداری خطرناک است، در صورتی که قبلا بیماری را نگرفته و واکسن هم نزده‌اید لازم است در طول بارداری از افرادی که به آبله مرغان مبتلا هستند، دوری کنید به ویژه افرادی که علائم آنفولانزا دارند، زیرا افرادی که آبله مرغان دارند، پیش از تشکیل جوش‌ها، خیلی راحت آبله مرغان را انتقال می‌دهند.

۴- لازم است از افراد مبتلا به بیماری زونا دوری کنید، زیرا ویروس آبله مرغان در تماس با بیماری زونا فعال می‌شود و باعث درد و خارش پوست می‌شود. توجه داشته باشید، از فردی که زونا دارد بیماری به شما منتقل نمی‌شود، اما ویروس آبله مرغان منتقل می‌شود و احتمال بیمار شدن جنین وجود دارد.

شما به عنوان مادری که قرار است در آینده صاحب فرزند شود، لازم است تمام تلاش خود را برای سلامت خودان و کودک انجام دهید، اما جای نگرانی وجود ندارد، از آن جایی که بزرگسالان در مقابل این بیماری تا حد زیادی مصون هستند، تعداد کمی از خانم‌های باردار مبتلا به آبله مرغان می‌شوند (حدود یک تا پنج مورد در هر ده هزار خانم باردار). همچنین خوشبختانه امروزه روش‌های زیادی برای محافظت از شما و کودکتان در مقابل این بیماری وجود دارد، فقط لازم است قبل از باردار شدن با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.