نکاتی درباره بوی بد واژن در دوران بارداری

بوی واژن در دوران بارداری تغییر می‌کند، اما چه عاملی موجب بوی بد واژن در بارداری می‌شود و چه هنگامی باید به پزشک مراجعه کرد در ادامه مطلب به پاسخ این سوال پی خواهید برد.
دوشنبه، 17 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نکاتی درباره بوی بد واژن در دوران بارداری

آیا بوی بد واژن در بارداری طبیعی است؟

اگر چه ممکن است برایتان ناخوشایند باشد، اما باید بدانید بوی بد واژن در بارداری کاملا طبیعی است. حدود ۶۵ درصد از زنان گزارش کرده‌اند که تجربه بوی بد واژن در بارداری را داشته‌اند. تغییر بوی واژن یکی از اولین  نشانه‌های بارداری نیز هست.

اگر تغییر در بوی واژن، پس از زمان تخمک گذاری اتفاق بیفتد، به احتمال زیاد نشان دهنده بارداری است. بوی واژن ممکن است کم یا بسیار شدید باشد، اما به طور معمول مساله نگران کننده‌ای نیست.

به یاد داشته باشید که هر بارداری با بارداری دیگر متفاوت است. ممکن است در طول یک بارداری بوی بد واژن را احساس کنید و در بارداری بعدی هیچ گونه بویی احساس نکنید. همچنین در برخی موارد بوی بد واژن تنها در یکی از سه ماهه‌های بارداری احساس می‌شود.


علت بوی بد واژن در بارداری چیست؟

دلایل مختلفی وجود دارد که موجب بوی بد واژن در بارداری می‌شود. برخی از رایج‌ترین علل آن عبارتند از:


۱. تغییرات هورمونی

در دوران بارداری سطح هورمون‌های بدن دچار تغییرات زیادی می‌شود که تغییرات فیزیکی را نیز در پی دارد، از جمله می‌توان به افزایش ترشحات واژن اشاره کرد که موجب بوجود آمدن بویی شدید می‌شود. همچنین به دلیل افزایش ناگهانی سطح هورمون استروژن، زنان باردار نسبت به بو‌های اطراف خود بیشتر حساس می‌شوند.


۲. افزایش حجم خون در بدن

افزایش میزان خون در رگ‌ها تعادل PH بدن را تغییر می‌دهد. در نتیجه آن اندام‌های تناسلی بویی شیرین و مخمر مانند پیدا می‌کنند.


۳. رژیم غذایی

تغییر در رژیم غذایی زنان نیز موجب تغییرات در بوی واژن می‌شود. غذا‌های تند، ماهی، قهوه، سیر، پیاز، کلم بروکلی و محصولات لبنی باعث ایجاد بوی بد واژن در بارداری می شوند.


۴. از دست دادن آب بدن

 از دست دادن آب بدن موجب می شود که بوی شدید آمونیاک از واژن احساس شود. به خاطر داشته باشید که بدن در دوران بارداری نیاز به آب و مایعات بیشتری دارد.


۵. عفونت مخمر

احتمال بروز عفونت مخمر در دوران بارداری بیشتر است. زیرا در این دوران قند بیشتری در ترشحات واژن وجود دارد که مخمر می‌تواند از آن تغذیه کند، رشد کند و عفونت ایجاد کند.


۶. عفونت باکتریایی (BV)

واژینوز باکتریایی (BV) شایع‌ترین عفونت واژن در زنان باردار است که ناشی از عدم تعادل باکتری‌های موجود در واژن است. در صورت وجود عفونت باکتریایی، بوی واژن بعد از رابطه جنسی بسیار شدید می‌شود.
پزشکان مطمئن نیستند که دلیل این اختلال باکتریایی چیست، اما می‌توانید با داشتن رابطه جنسی امن، عدم مصرف دخانیات و عدم استفاده از دوش واژینال، احتمال ابتلا به آن را کاهش دهید.


۷. ویروس یا STD

ویروس ها، مانند هرپس سیمپلکس و دیگر STD ها، می‌توانند باعث ایجاد بوی بد واژن در بارداری شوند.


چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

بوی بد واژن در بارداری معمولا به دلیل تغییرات هورمونی، افزایش حجم خون یا رژیم غذایی، مساله‌ای کاملا طبیعی است، اما گاهی اوقات نیز می‌تواند نشانه عفونت یا ویروس باشد.

اگر بوی تند و شدید واژن را برای مدت زمان طولانی احساس می‌کنید و نشانه‌های زیر نیز به همراه آن است، بهتر است مساله را با پزشک خود در میان بگذارید.

قرمزی

خارش

تحریک

سوزش

ادرار دردناک

ترشح غیرمعمول - تغییر در رنگ، قوام و مقدار ترشحات

پزشک با بررسی ترشحات واژن و نمونه برداری از دهانه رحم وجود عفونت را تشخیص خواهد داد. اگر به عفونت مخمر مبتلا باشید، پزشک داروی ضد قارچ تجویز می‌کند. اگر واژن یا ترشحات آن بویی شبیه به ماهی دارد، به احتمال زیاد به عفونت باکتریایی مبتلا شده اید و برای درمان آن، آنتی بیوتیک تجویز می‌شود.

اگر احتمال عفونت باکتریایی می‌دهید، بایستی به سرعت به پزشک مراجعه کنید. عفونت باکتریایی در صورت عدم درمان به موقع موجب بروز عوارضی مانند زایمان زودرس، وزن کم نوزاد در هنگام تولد، پارگی زودهنگام کیسه آب و عفونت رحم پس از زایمان می‌شود.


چگونه بوی بد واژن را از بین ببریم؟

اگر آزمایش‌های عفونت‌ مخمر، عفونت‌ باکتریایی و STD منفی بود، نشان دهنده این است که تغییرات هورمونی باعث بوی بد واژن شده است و به احتمال زیاد پس از تولد نوزاد، شرایط به حالت قبل برمی‌گردد.

جالب است بدانید که واژن خود را پاک سازی می‌کند. غدد بسیاری در این منطقه وظیفه روان‌کاری و تمیز کردن واژن را به عهده دارند. در نتیجه نیازی نیست که هیچ گونه محصول یا دوش واژینال را برای شستشوی آن استفاده کنید!

با این وجود رعایت برخی نکته‌ها به از بین بردن بوی بد واژن کمک می‌کند:

رعایت بهداشت فردی: دوش گرفتن منظم و شستشوی اندام تناسلی پس از ادرار و رابطه جنسی، بوی بد واژن را از بین می‌برد.

عدم استفاده از دوش واژینال: وارد کردن آب یا هر عامل شستشو دهنده به داخل واژن باکتری‌های سالم آن را از بین می‌برد و ممکن است موجب انتقال عفونت به داخل رحم شود. دوش واژینال را فراموش کنید.

استفاده از لباس‌زیر پنبه ای: پوشیدن لباس زیر مناسب می‌تواند بوی بد واژن را از بین ببرد. لباس زیری که ۱۰۰ درصد پنبه‌ای است و تنگ و چسبان نیست، بهترین گزینه برای این دوران است. لباس نخی محیط اطراف واژن را خشک و قابل تنفس نگاه می دارد و هرگونه رطوبت بیش از حد ناشی از عرق یا ترشحات را از بین می‌برد.

تعویض مرتب لباس زیر: لباس‌های زیر خود را مرتبا عوض کنید، زیرا باعث کاهش رطوبت و بوی بد واژن می‌شود.

عدم استفاده از لباس‌های تنگ: اگرچه لباس‌های مخصوص ورزش و شلوار‌های یوگا برای دوران بارداری مناسب هستند، اما در این دوران بهتر است لباس‌هایی بپوشید که قابل تنفس باشند.

عدم استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی معطر: صابون‌های معطر و سایر محصولات زنانه‌ای که دارای اسانس هستند و می‌توانند باعث تحریک و حساسیت شوند را کنار بگذارید. سعی کنید از محصولات بدون عطر و اسانس و یا حتی آب گرم برای تمیز نگه داشتن بدن خود استفاده کنید.

تغییر در رژیم غذایی: یک رژیم غذایی متعادل، به حفظ سلامتی بدن و اندام‌ها از جمله واژن کمک می کند. در دوران بارداری در نظر داشته باشید که مقدار زیادی میوه، سبزی، غلات و پروتئین دریافت کنید. همچنین می‌توانید مواد غذایی بودار مانند سیر و کلم بروکلی را حذف کنید و مواد غذایی غنی از پروبیوتیک را به رژیم خود اضافه کنید.

هیدراته نگه داشتن بدن: نوشیدن آب به مقدار زیاد موجب دفع بوی آمونیاکی بدن، تعریق بیشتر و خروج مایعات از بدن می‌شود. توصیه می‌شود زنان باردار ۸ تا ۱۰ لیوان آب و مایعات در روز مصرف کنند.


جمع بندی

اگر چه بوی بد واژن در بارداری ممکن است برای شما ناخوشایند باشد، اما خوب است بدانید که شما تنها نیستید.

بوی واژن در دوران بارداری بسیار طبیعی است، اغلب به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق می افتد و پس از تولد نوزاد نیز از بین می‌رود.

با این حال، بوی بد واژن گاهی اوقات می‌تواند نشانه عفونت باشد، بنابراین بهتر است مراقب نشانه‌های همراه آن مانند بوی مشابه ماهی، سوزش، تحریک یا قرمزی باشید.

در غیر این صورت، درمان‌های خانگی، مانند رعایت بهداشت فردی، استفاده از لباس زیر پنبه ای، اجتناب از دوش واژینال و صابون‌های معطر و تغییر رژیم غذایی، موجب کاهش بوی واژن می‌شود.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط