استفاده ي بهينه از مرورگر فاير فاکس
زبان زبانه ها
براي اين که زبانه جديدي ايجاد کنيد، لازم نيست در منوهاي مختلف به دنبال دستوري مناسب بگرديد، بلکه کافي است کليدهاي Ctrl+T را فشار دهيد. با اين کار، زبانه ي جديد و سفيدي باز مي شود که آماده ي وارد کردن نشاني سايت است (يعني مکان نما در نوارنشاني قرار مي گيرد تا هرچه تايپ کنيد، در آن نوشته شود).
اگر بخواهيد ،مي توانيد هر لينکي را در زبانه اي جديد باز کنيد (يا در واقع بارگذاري کنيد )تا صفحه اي را اکنون در آن هستيد از دست ندهيد .براي انجام دادن اين کار کافي است روي آن لينک،کليک راست بزنيد و از فهرستي که نمايان مي شود، گزينه ي Open Link in New Tab را کليک کنيد. يک روش جالب توجه ديگر، اين است که نشانگر ماوس را روي آن لينک ببريد و به جاي کليدهاي چپ و راست ماوس، غلتک ماوس را فشار دهيد.
براي ورود به هر زبانه، کافي است عنوان آن را کليک کنيد. اما اگر بخواهيد اين کار را با استفاده از صفحه کليد انجام دهيد، بايد کليدهاي Ctrl+Tab را فشار دهيد تا به زبانه ي سمت راست برويد، با کليدهاي Ctrl+Shift+Tab را فشار دهيد تا به زبانه ي سمت چپ برويد. در ضمن، اگر عنوان زبانه اي را با ماوس بگيريد و جا به جا کنيد، مي توانيد ترتيب زبانه ها را تغيير دهيد.
اگر مي خواهيد تمام زبانه ها را به جز يکي از آنها ببنديد، روي عنوان همان يکي کليک راست بزنيد و در فهرستي که باز مي شود، گزينه ي Close Other Tabs را انتخاب کنيد. اگر زبانه اي را اشتباهي بستيد، مي توانيد کليدهاي Ctrl+Shift+T را بزنيد تا همان زبانه دوباره باز شود و همان صفحه را نمايش دهد. اگر مي خواهيد ببينيد که چه زبانه هايي اخيراً بسته شده اند، منوي History را در بالاي صفحه کليک کنيد و نشانگر ماوس را روي گزينه ي Recently Closed Tabs ببريد تا فهرستي از زبانه هايي که به تازگي بسته شده اند ظاهر شود. کافي است نام هرکدام را کليک کنيد تا باز شود.
جست و جو در مروگر
قاعدتاً براي وارد کردن واژه اي که مي خواهيد جست و جو شود، نخست بايد درون کادر جست و جو را کليک کنيد و به جاي انجام دادن اين کار، مي توانيد کليدهاي Ctrl+k را فشار دهيد.
براي انتخاب کردن موتور جست و جو، باز کردن فهرست آن، مي توانيد درحالي که مکان نما درون کادر جست و جو قرار دارد، کليدهاي + Ctrl کليدهاي بالا و پايين صفحه کليد را فشار دهيد.
اگر مي خواهيد ترتيب موتورهاي جست و جوي موجود در فهرست را تغيير دهيد، فلش کنار آن را بزنيد تا فهرست باز شود، سپس گزينه ي Manage Search Engines را در آن کليک کنيد. با اين کار، پنجره اي باز مي شود که در آن مي توانيد جست و جوگر دلخواه تان را انتخاب کنيد. و با زدن دکمه هاي Move up يا Move Down آن را به مکاني بالاتر يا پايين تر در فهرست ببريد.
اگر بخواهيد، مي توانيد کاري کنيد که نتيجه ي جست و جو در زبانه اي جديد نمايش داده شود تا صفحه ي فعلي تان را از دست ندهيد. براي انجام دادن اين کار، پس از اين که واژه ي دلخواه تان را نوشتيد، نشانگر ماوس را روي آيکن ذره بين جلوي کادر جست و جو ببريد و غلتک ماوس را فشار دهيد (کليک کنيد).
يکي ديگر از موارد جست و جو، گشتن به دنبال واژه يا عبارتي در صفحه ي موجود (و نه تمام اينترنت) است. براي آغاز کردن چنين جست و جويي، نخست بايد کليدهاي Ctrl+F را فشار دهيد. تا ابزارهاي جست و جو در صفحه، در پايين پنجره ظاهر شوند. همين که شروع به نوشتن واژه ي دلخواه تان کنيد، نخستين مورد يافته شده به صورتي متمايز نمايش داده مي شود. براي اين که به سراغ يافته ي بعدي برويد، بايد کليد F3 ( يا دکمه ي Find Next در ابزارهاي جست وجو) را بزنيد.
اندازه مهم است
وقتي فضايي محدود در اختيار داريد، بزرگ کردن اجزا هميشه موجب کمبود جا خواهد شد. بنابراين شايد بد نباشد که پيش از بزرگ کردن اجزا، نخست اندازه ي پنجره مان را تغيير دهيم. مي توانيد به سادگي با فشار دادن کليد F11، پنجره ي مرورگرتان را تمام صفحه کنيد به اين ترتيب فضاي بيش تري براي ديدن اجزاي درون صفحه خواهيد داشت. براي بازگشتن به حالت عادي (از حالت تمام صفحه)، دوباره بايد کليد F11 را فشار دهيد.
اگر کليد Ctrl را نگه داري و کليد + را فشار دهيد، اندازه ي همه ي اجزاي درون صفحه ي مرورگر بزرگ خواهدشد. مي توانيد همين کار را چندين بار تکرار کنيد تا به اندازه ي دلخواه تان برسيد. براي کوچک کردن اجزاي صفحه هم مي توانيد کليد Ctrl را نگه داريد و کليد - را فشار دهيد. اگر مي خواهيد اندازه ي همه چيز به حالت عادي بازگردد، کليدهاي Ctrl+0 را بزنيد.
اگر با تصاوير موجود در صفحه مشکلي نداريد و فقط خواندن متن ها برايتان دشوار است، مي توانيد فقط نوشته ها را بزرگ تر کنيد. براي اين کار، منوي View را در بالاي صفحه کليک کنيد تا فهرست آن باز شود، سپس نشانگر ماوس را روي گزينه zoom ببريد و گزينه ي Zoom Text Only را کليک کنيد. حالا اگرکارهايي را که در پاراگراف بالاي براي بزرگ و کوچک کردن صفحه گفتيم انجام دهيد، به جاي اندازه ي تمام اجزاي صفحه، فقط اندازه ي نوشته هاي موجود در آن تغيير خواهد کرد. اگر همين مراحل را تکرار کنيد و علامت کنار گزينه ي Zoom Text Only را برداريد، دوباره به حالت قبلي باز خواهيد گشت.
تنظيم براي اينترنت پرسرعت
در کادر نشاني مرورگرتان بنويسيد: about:config و کليد Enter را فشار دهيد. اگر پيامي ظاهر شد که هشدار امنيت مي داد( شبيه پيام هاي خطايي که معمولاً در وب مي بينيد)، آن را تأييد کنيد تا بتوانيد کار را ادامه دهيد. سپس در کادر فيلتر بنويسيد: network.http (اين بار لازم نيست کليد Enter را فشار دهيد). حالا اين تغييرات را با دقت انجام دهيد: روي سطري که عبارت network.http.pipelining دارد، کليک دوبل بزنيد تامقدار آن (در ستون Value) به True تغيير کند. سپس روي سطر network.http.pipelining.maxrequests کليک دوبل بزنيد. پنجره ي کوچکي بازخواهد شد که مقدار 4 در آن ثبت شده است. عددي بزرگ تر از 4 را در اين پنجره بنويسيد (شايد 15 مناسب باشد) و دکمه ي ok را بزنيد. حالا روي سطر network.http.pipelining کليک دوبل بزنيد تا مقدار آن به True تغيير کند.
درجايي خالي در صفحه، کليک راست بزنيد، نشانگر ماوس را روي گزينه ي New ببريد و در صفحه ي بعد، گزينه ي Integer را انتخاب کنيد. در پنجره ي کوچکي که باز مي شود، عبارت nglayout.initialpaint.delay را بنويسيد و کليد Enter را بزنيد و در پنجره بعدي، مقدار 0 را وارد نماييد و دکمه ي ok را کليک کنيد.
منبع: نشريه صفر ويک - ش 25
/س