بیماری ام اس در دوران بارداری

در این مقاله به بیماری ام اس و خطرات آن در دوران بارداری می پردازیم.
سه‌شنبه، 1 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بیماری ام اس در دوران بارداری
چرا در دوران بارداری باید راجع به بیماری MS صحبت شود؟ بیماری MS بیشترین شیوع را در میان خانم‌ها در سن باروری دارد. بارداری باعث بروز بیماری MS نمی‌شود اما به دلیل آنکه این بیماری خانم‌های محدوده‌ی سنی 20 تا 50 سال را هدف قرار می‌دهد، ممکن است برخی خانم‌ها در هنگام تشخیص بیماری‌شان باردار باشند.


MS چیست؟

MS یک بیماری خود ایمنی است که مغز و نخاع را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در واقع این بیماری پوشش محافظ اعصابی که در داخل و اطراف مغز نخاع قرار دارند را تخریب می‌کند. افراد مبتلا به این بیماری طیف وسیعی از علائم خفیف (بی حسی در اندام‌ها، ضعف عضلانی) تا شدید (فلج، لرزش بدن و از دست دادن بینایی) را تجربه می‌کنند. اگرچه این بیماری کشنده نیست اما تا پایان عمر با فرد باقی می‌ماند. عوارض MS ممکن است به طور متناوب برای چند ماه ظاهر شده یا مخفی گردند. به جز مواردی که علائم بیماری شدید باشد، تشخیص MS (به خصوص تشخیص ام اس در بارداری) به سختی امکان‌پذیر است.

برخی از علائم بیماری MS مثل بی حسی، مشکلات مثانه و روده‌ها، خستگی، تغییر ناگهانی حالت روحی، ناتوانی در تمرکز و فراموشکاری مشابه علائم بارداری هستد.

درمان: دانشمندان داروهای مختلفی را برای کاهش عوارض این بیماری تولید کرده‌اند. این داروها به طور خاص در صورتی که از ابتدای بیماری مصرف گردند می‌توانند موثر باشند. در صورت مشاهده‌ی عوارضی مشابه بیماری MS به پزشک‌تان مراجعه نمایید.


چگونه بیماری ام اس در بارداری بر روی شما تاثیر می‌گذارد؟

در اینجا یک خبر خوب برای خانم‌هایی که با بیماری MS اقدام به بارداری نموده‌اند یا در حین بارداری بیماری‌شان تشخیص داده شده است وجود دارد: تحقیقات نشان داده است که MS بر بارداری تاثیر منفی ندارد. در واقع به نظر می‌رسد بارداری یک خاصیت محافظت کننده برای مادران باردار به همراه دارد. در واقع هورمون‌های جنسی در درمان‌ ام ‌اس در دوران حاملگی موثر عمل می‌کنند؛ این هورمون‌ها فعالیت بیماری ام اس در بارداری را کاهش می‌دهند و باعث خاموش شدن این بیماری در بارداری می‌شوند. در طی بارداری، به خصوص سه ماهه‌ی دوم و سوم، خانم‌ها با عوارض کمتری از این بیماری نسبت به مبتلایان عادی مواجه می‌شوند.

اما اگر دچار بیماری ام اس هستید و هنوز اقدام به بارداری نکرده‌اید لازم است بدانید که اکثر بیماران مبتلا به ام اس می‌توانند باردار شوند و به طور کلی این مساله به میزان ناتوانی آن‌ها، داروهایی که در این خصوص مصرف کرده‌اند و در مجموع شرایط عمومی آن‌ها بستگی دارد. به طور کلی باردار شدن برای بیماری ام اس مفید می‌باشد؛ چراکه اگر خانم‌ها زودتر باردار شوند بیماری‌ ام ‌اس‌ شان کمتر شعله‌ور می‌شود و خوش‌خیم‌تر می‌شود.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.