مراحل رشد نوزاد هفت ماهه

آیا می‌دانید چه فعالیت‌هایی را باید از نوزاد هفت ماهه خود انتظار داشته باشید؟ همراه ما باشید.
شنبه، 19 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراحل رشد نوزاد هفت ماهه
نیمی از اولین سال تولد کودک گذشته و او به دنیای پیرامون علاقه‌مندی نشان می‌دهد. هنگامی که می‌تواند به تنهایی بنشیند، منظر جدیدی از محیط به دست می‌آورد. اجتماعی‌تر شده و می‌تواند برنامه روزانه را به خاطر داشته باشد. به این ترتیب بیشتر حس می‌کند که موجودی منحصر به فرد است.


رشد نوزاد هفت ماهه از لحاظ ذهنی

کودک شما شروع به مکالمه کرده است و صدا‌های قابل فهم زیادی را از او خواهید شنید. او نام خود را می‌داند، دستش را برای اینکه بغلش کنید دراز می‌کند. او استقلال خودش را با تلاش برای اینکه خودش غذا بخورد نشان می‌دهد. نوزاد شروع به تقلید کار‌های ساده کرده است و هر کاری را می‌بیند، منتظر می‌ماند تا تکرار شود.


فعالیت‌هایی در جهت رشد ذهنی

تصویر کودکتان را در آینه به او نشان دهید و اسم او را صدا کنید تا تصویری از خود به دست آورد. تاکید کنید که "اون مریمه، اون تویی". برای نشان دادن پاسخ منفی بگویید "نه".

تمام صدا‌هایی را که کودک شما در می‌آورد، مثل "با"، "دا"، "کا" تکرار کنید.

با غذاهایی که با انگشت می‌توان خورد، کودک را به غذا خوردن مستقل تشویق کنید.

تمرین
حس خودآگاهی او را تقویت کنید. تصویر کودکتان را در آینه به او نشان دهید. به تصویر اشاره کنید و نام او را با صدای بلند به زبان آورید. نام او را هر قدر که ممکن است صدا بزنید.


رشد نوزاد هفت ماهه از لحاظ جابجایی حرکتی

در این سن کودک شما می‌تواند وقتی که روی شکم خوابیده است، وزن خود را با یک دست تحمل کند و بدون تکیه‌گاه بنشیند. وقتی به پشت خوابیده است سر خود را بلند کند و هنگامی که او را سرپا نگه می‌دارید تمام وزنش را روی زانو‌ها و باسن خود که صاف نگه داشته است تحمل کند.


فعالیت‌هایی در جهت رشد جابجایی حرکتی

برای اینکه کودکتان را مجبور کنید در حالت درازکش سر خود را بلند کند، اسباب‌بازی‌هایی که کمی خارج از دسترس او باشند به او نشان دهید.

برای اینکه کودکتان را وادارید تمام وزن خود را تحمل کند، انواع بازی‌های ایستاده را انجام دهید.

تمرین
کودک را تشویق کنید سرش را بلند کند. در حالی که کودکتان به پشت خوابیده است، اسباب بازی خوشرنگ یا پر سر و صدایی را کمی خارج از دسترس وی نگهدارید. با این کار او تشویق می‌شود سر خود را بلند کند و نگاه کند.


رشد نوزاد هفت ماهه از لحاظ مهارت‌های دستی

کودک شما اشیا را با دقت بیشتری در چنگ خود می‌گیرد و برای رسیدن به آن‌ها انگشتان خود را دراز می‌کند. او می‌تواند چیزی را به راحتی دست به دست کند. وقتی می‌خواهد چیز دیگری را بردارد، چیزی را که در دست دارد نگه می‌دارد. با اسباب بازی‌ها روی میز می‌زند و با دقت بیشتری با قاشق غذا می‌خورد. او می‌تواند به تنهایی غذا‌های ساده‌ای را که با دست می‌شود خورد، مثل بیسکوییت، بخورد.


فعالیت‌هایی در جهت رشد مهارت‌های دستی

او را با ظرف غذا تنها بگذارید تا تغذیه مستقل را شروع کند. بگذارید غذا خوردن را با انگشتان شروع کند و با قاشق به پایان ببرد. غذا‌هایی که با انگشت می‌شود برداشت و خورد به او زیاد بدهید.

برای تسریع تکامل قدرت چنگ زدن کودک، قطعات پنیر را تا حدی که برداشتن آن‌ها برای او میسر باشد کوچک کنید.

تمرین
تغذیه مستقل را ادامه دهید. اجازه دهید کودکتان با سرعت خودش پیشرفت کند. غذا را در ظرف بگذارید و قاشقی در کنار آن قرار دهید و بگذارید کار خودش را بکند. او ممکن است با انگشتان خود غذا بخورد یا از قاشق استفاده کند.

مراحل رشد نوزاد هفت ماهه


رشد نوزاد هفت ماهه از لحاظ اجتماعی

کودک شما به یک کودک دیگر نگاه می‌کند، دستش را به طرف او دراز می‌کند و او را لمس می‌کند. او دوست دارد در بازی‌هایی مثل "دس دسی" و "لی لی حوضک" شرکت کند. کودک شما برای اینکه به او توجه کنید، سرفه می‌کند، صدا‌های حلقی در می‌آورد، جیغ می‌کشد، گریه می‌کند و حباب تولید می‌کند که همگی با حالات صورت و سایر اشارات محاوره‌ای همراه است.


فعالیت‌هایی در جهت رشد اجتماعی

مقدار زیادی محبت جسمانی از خود نشان دهید. تجربیات لمسی را تشویق کنید و بازی‌های تماسی زیادی انجام دهید.

اگر کودک شما زیاد از خودش صدا در می‌آورد، صدا‌های او را تقلید کنید. سپس صدای جدیدی در آورید تا پاسخ دهد. به این ترتیب به زودی یاد می‌گیرد که صدا به معنی ارتباط برقرار کردن است.

استقلال او را از طریق تغذیه مستقل تقویت کنید. اجازه دهید تجربه کند. 

کلمه "نه" را محکم ادا کنید تا او پاسخ منفی را درک کند.

تمرین
نوزادتان را لمس کنید. سعی کنید از هر فرصتی برای اینکه کودک خود را لمس کنید و او نیز شما را لمس کند، استفاده کنید.


مراقب باشید!

اگر رشد نوزاد هفت ماهه طبیعی باشد، باید قادر باشد برخی فعالیت‌ها را انجام دهد. اگر نوزاد هفت ماهه شما نشانه‌های زیر را داشت، بهتر است با پزشک کودک خود مشورت کنید.

۱. نوزاد نمی‌نشیند.

۲. هیچ صدایی از خود در نمی‌آورد.

۳. به صدا‌ها پاسخ نمی‌دهد.

۴. هنگامی که به اطرافش نگاه می‌کند، حالت گم گشتگی دارد.

۵. بدنش خیلی سفت یا خیلی شل و ول است.


بازی‌های مناسب رشد نوزاد هفت ماهه

کتاب‌های برجسته. کتاب‌ها یا اسباب بازی‌هایی که تصاویر یا اشکال برجسته دارد، برای کودک بسیار جالب هستند.

هنگام بازی با کودک چنانچه این اشکال حیوان هستند، صدای آن‌ها را تقلید کنید.

بازی با حباب. اسباب بازی‌های حباب ساز در عین ارزان بودن، شادی فراوانی تولید می‌کنند. هنگام بازی به کودک اجازه دهید به ظرف یا دسته آن چنگ بزند.

عروسک انگشتی. فعلا از عروسک‌های انگشتی‌ای استفاده کنید که اندازه دست خودتان باشد و اجزای آن نیز کاملا ایمن و استاندارد باشد.

برای افزایش مهارت‌های کودک خود، او را تشویق کنید که فعالیت‌های مناسب سنش را انجام دهد. در قالب بازی، شعر و آواز‌های کودکانه، نوزاد با شما همراه می‌شود و برای گسترش مهارت‌هایش تمرین می‌کند.


منبع: سایت ستاره


مقالات مرتبط
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط