علائم درد نوزادان چیست؟
بر خلاف بچههای بزرگتر، گریه همیشه یک شاخص مناسب برای درد نوزادان نیست. این بدین دلیل است که گریه نوزاد راه ارتباطی او برای بر طرف نمودن نیاز او است. در اینجا نشانههایی وجود دارد که کودک ممکن است درد داشته باشد.
۱- تغییر در الگوی گریه کردن عادی نوزاد
گریههایی که باعث ناراحتی کودک میشود با گریه معمولی متفاوت است. تغییر رفتار در نوزاد شما نیز میتواند بی موقع باشد. به عنوان مثال، در برخی از مواقع که نوزاد گریه میکند، نوزاد را نمیتوانید با یک بطری شیشه شیر، تغییر پوشک یا در آغوش گرفتن آرام کنید که این میتواند یک نشانهی درد باشد. همچنین، برخی از کودکان آرام هستند و یکباره به طور غیرمعمولی خشن میشوند، که این نیز یک علت درد نوزاد است.
۲- گریه در حالی که مادر به نوزاد شیر میدهد
برخی مواقع مادر به خوبی به کودک شیر میدهد و از او پرستاری میکند، اما ممکن است گوش نوزاد عفونت کند. عفونت گوش نوزادان همراه با درد است و نوزاد بسیار گریه میکند
۳- گریه طولانی مدت شدید در شبانه روز
گاهی گریه نوزاد، مربوط به کولیک نوزاد است و اغلب در سن دو هفتگی نوزاد شروع میشود و تا شش هفتگی ادامه مییابد. گریه ناگهانی نوزاد در خواب اگر به علت کولیک باشد، بعد از مدتی، کاهش مییابد.
۴- گریه کردن و کشیدن پاها به سمت شکم
یکی دیگر از علائم درد در نوزادان گریه کردن و کشیدن پاها به سمت شکم است. در این حالت کودک شما ممکن است کولیک یا یک بیماری جدی پزشکی داشته باشد.
۵- از دست دادن انرژی
درد مزمن میتواند انرژی کودک را بگیرد و باعث ناآرامی او شود و مشاهده میکنید که با شما تماس چشمی برقرار نمیکند.
علائم درد در کودکان نوپا
خوشبختانه، در این سن، کودکان مبتلا به درد میتوانند صحبت کنند. آنها اغلب نیز بخشی را که صدمه میبیند، نشان میدهند. کشیدن یا مالیدن گوش در کودکان نوپا رایج است. گرچه گاهی اوقات ممکن است به خاطر درد گوش باشد، اما اغلب یک عادت است. اگر کودک شما علائم سرماخوردگی یا تب داشته باشد ممکن است به گوش او نیز سرایت کند و باعث عفونت گوش کودک شود.
علائم درد در کودکان و نوجوانان
درد مزمن یا مکرر در کودکان و نوجوانان معمول است. تحقیقات نشان داده است که ۳۰ تا ۴۰ درصد کودکان حداقل یک بار در هفته از درد خود شکایت میکنند. برای تعیین علت و درمان آن با ارائه دهنده خدمات بهداشتی منطقه خود مشورت کنید.
۱- درد حاد در ناحیهی شکم
درد ناگهانی در ناحیه شکم میتواند ناشی از عفونتهای ویروسی یا چیزی شبیه آپاندیس باشد. اگر درد به سمت راست از ناحیه شکم متمرکز شده و با حالت تهوع، استفراغ همراه باشد، باید آپاندیس را بررسی کرد.
۲- سردرد
دل درد میتواند یک مشکل اجابت مزاج نظیر یبوست در کودکان و یا بعضی اوقات نشانه بیماری التهابی روده باشد. دل درد روزانه بدون تهوع، استفراغ یا اسهال میتواند نوع خاصی از میگرن باشد. یا میتواند در دسته دردهای مزمن شکم قرار گیرد، که یک شکایت شایع و خسته کننده در کودکان است. سردرد اغلب با بیماری ویروسی همراه است. اما مواردی که درد اغلب در یک زمان از روز ایجاد میشود، یا همراه با دوره قاعدگی دختر اتفاق میافتد و باعث میشود که کودک شما به نور حساس شود، میتواند نشانه میگرن باشد.بدن درد معمولاً همراه با اختلال خواب شروع میشود، که میتواند نشان دهد که فرزند شما دچار افسردگی و یا اضطراب شده است. هر دو بیماری اغلب در کودکان تشخیص داده میشود و شناخته شده هستند و افزایش درد را همراه دارند.
۳- درد در ناحیه قفسه سینه
درد قفسه سینه میتواند با فشار دادن بر روی قفسه سینه تولید شود که میتواند ناشی از فشار عضلانی و یا التهاب رگها باشد که ناشی از انجام حرکات ورزشی جدید، افزایش فعالیت بدنی و یا استرس عاطفی در کودکان ایجاد میشود.درد قفسه سینه پس از آسیب دیدگی میتواند ناشی از شکستن دنده و فرو رفتن به ریه باشد. اگر درد قفسه سینه پایدار است ممکن است به این معنی باشد که کودک شما مبتلا به آسم یا عفونتی نظیر پنومونی میباشد. به ندرت پیش میآید که درد قفسه سینه در کودکان ناشی از مشکلات قلبی باشد. با این حال، اگر درد قفسه سینه کودک شما با سرگیجه، تنگی نفس یا خستگی همراه است، باید به پزشک مراجعه نمایید.
پاسخ کودکان به درد چگونه است؟
بدانید که اگر حتی پزشکان علت فیزیکی درد را در یک کودک پیدا نکنند، احتمالا مشکل از جایی دیگر است. اگر درد فقط در روزهای مدرسه رخ دهد، به آنچه که در کلاس درس و یا در زمین بازی اتفاق میافتد نگاه کنید. اگر درد تنها زمانی اتفاق میافتد که کودک میخواهد در مقابل شما جلب توجه کند، روزی خاصی را با فرزند خود تنها بگذرانید، با او قدم بزنید و یک کتاب، قبل از خواب برای او بخوانید.در نهایت، دردهای مزمن را در کودک خود نادیده نگیرید. کودک شما ممکن است به یک تیم پزشکی شامل، روانشناس، پرستار، پزشک متخصص و فیزوتراپیست نیاز داشته باشد. با متخصص اطفال خود در مورد نوع دردهای کودک خود صحبت کنید.
منبع: سایت ستاره