۱۰ فایده باورنکردنی آناناس برای سلامتی

کریستف کلمب در بازگشت از سفر جنوب آمریکا، آناناس را با خود به اروپا آورد. در آن زمان آناناس به‌عنوان یک میوه‌ی عجیب‌وغریب و خارق‌العاده شناخته می‌شد و فقط در مهمانی‌های خاص سرو می‌شد. اما امروزه پیداکردن آناناس در فروشگاه‌ها و خانه‌ی بیشتر مردم دنیا کار دشواری نیست.
شنبه، 2 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
۱۰ فایده باورنکردنی آناناس برای سلامتی

حقایقی در مورد آناناس

آناناس می‌تواند در درمان بیماری‌هایی مانند آسم و دیابت کمک‌کننده باشد.

یک فنجان آناناس حاوی ۸۲ کالری است و حدود ۱۳۱ درصد از ویتامین C موردنیاز بدن را تأمین می‌کند.

از آناناس می‌توان به‌عنوان طعم‌دهنده در پخت انواع کباب‌ها، شیرینی‌ها و سالادها استفاده کرد.

شاید بتوان آناناس را از معدود میوه‌هایی دانست که رشدش پس از چیده‌شدن، متوقف می‌شود (آناناس تا زمانی رشد می‌کند که بر روی درخت باشد)، به همین دلیل بهتر است آناناس‌های رسیده را برای خرید انتخاب کنید.


خواص آناناس

خواص آناناس بسیارند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات مختلف ریسک ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کم می‌کند. خوردن انواع میوه‌ها و سبزیجات به‌مدت طولانی خطرات ابتلا به بیماری‌های مرتبط با سبک زندگی ناسالم را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد که افزایش مصرف غذاهای گیاهی مانند آناناس خطر مرگ‌ومیر و ابتلا به چاقی، دیابت وبیماری قلبی را کاهش می‌دهد. آناناس همچنین موجب تقویت مو و لطافت پوست می‌شود، انرژی را بالا می‌برد و در کاهش وزن مؤثر است. در ادامه، با دیگر خواص آناناس آشنا می‌شوید.

۱. کاهش خطر ابتلا و پیشرفت تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا)
مصرف انواع میوه‌ها در رژیم غذایی (خوردن بیش از سه واحد میوه در روز) خطر ابتلا و پیشرفت بیماری تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا را کاهش می‌دهد.

۲. جلوگیری از آسم
خطر ابتلا به بیماری آسم در افرادی که مقدار زیادی موادمغذی استفاده می‌کنند، پایین‌تر است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتن است که در میوه‌هایی مانند آناناس، انبه، پاپایا، زردآلو، کلم‌بروکلی، نعناع، کدوتنبل و هویج یافت می‌شود.
 
۱۰ فایده باورنکردنی آناناس برای سلامتی

۳. کاهش فشار خون
کاهش فشار خون، یکی دیگر از خواص آناناس است. افزایش پتاسیم خون با مصرف میوه‌ها و سبزیجاتی که حاوی پتاسیم هستند، می‌تواند به کاهش فشار خون افراد کمک کند. براساس تحقیقات انستیتیو بهداشت و تغذیه‌ی ملی، کمتر از دو درصد افراد بالغ در جامعه‌ی آمریکا روزانه حدود ۴۷۰۰ میلی‌گرم پتاسیم دریافت می‌کنند. همچنین توجه داشته باشید که مصرف پتاسیم می‌تواند میزان مرگ‌ومیر را تا ۲۰ درصد کاهش بدهد.

۴. جلوگیری از سرطان
آناناس سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین C است و به همین دلیل می‌تواند از شکل‌گیری رادیکال‌های آزاد که از عوامل اصلی ابتلا به بیماری سرطان هستند، جلوگیری کند.

همچنین پژوهش‌های انجام‌شده از سوی دانشکده‌ی تغذیه‌ی دانشگاه بهداشت عمومی هاروارد نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی حاوی بتاکاروتن نقش مهمی در جلوگیری از سرطان پروستات دارند. تحقیقات صورت‌گرفته بر روی مردم ژاپن نیز نشان می‌دهد که رابطه‌ی معکوسی بین استفاده از رژیم غذایی حاوی بتاکاروتن و امکان ابتلا به سرطان کولون وجود دارد.

وجود فیبر در همه‌ی میوه‌ها و سبزیجات نیز تا حد زیادی می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان روده‌‌ی بزرگ را کاهش بدهد. براساس تحقیقات انجمن سرطان آمریکا، مطالعات و پژوهش‌های انجام‌شده نشان می‌دهند که آنزیم بروملین و دیگر آنزیم‌های موجود در آناناس در درمان سرطان و کمک به کاهش عوارض جانبی آن (تورم دهان و گلو به‌دلیل شیمی‌درمانی) بسیار مؤثر است.

۵. دیابت
مطالعات نشان می‌دهند که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که از طریق رژیم‌ غذایی فیبر بیشتری دریافت‌ می‌کنند، سطح گلوکز خون پایین‌تری دارند و دریافت رژیم حاوی فیبر در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز می‌تواند منجر به بهبود سطح قند خون، لیپید و انسولین شود. یک آناناس متوسط در حدود ۱۳ گرم فیبر دارد.

دستورالعمل غذایی پیشنهادی از سوی انجمن تغذیه‌ی آمریکا نشان می‌دهد که میزان فیبر موردنیاز برای خانم‌ها بین ۲۱-۲۵ گرم در روز است که این میزان در آقایان به حدود ۳۰-۳۸ گرم در روز می‌رسد.

۶. بهبود عملکرد دستگاه گوارش
فیبر و آب موجود در آناناس از یبوست جلوگیری می‌کند و منجر به بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شود.

۷. تأثیر مثبت بر باروری
آناناس یک منبع سرشار از آنتی‌اکسیدان است که تحقیقات تأثیر مثبت آن را بر باروری اثبات کرده‌اند.

رادیکال‌های آزاد می‌توانند به سیستم باروری و تولیدمثل آسیب جدی برساند و غذاهایی با آنتی‌اکسیدان بالا مانند آناناس برای جلوگیری از این اثر مخرب توصیه می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آناناس مانند ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین‌ها و مواد معدنی چون مس، زینک و اسیدفولیک از جمله ویژگی‌های خاص این میوه‌ی استوایی است که بر باروری زنان و مردان تأثیر مثبت دارد.
 
۱۰ فایده باورنکردنی آناناس برای سلامتی

۸. بهبود زخم و کاهش التهاب
بهبود زخم و کاهش التهاب، از دیگر خواص آناناس است. برخی مطالعات نشان می‌دهند که آنزیم بروملین موجود در آناناس می‌تواند به کاهش ورم، کبودی، درد و کاهش دوره‌ی بهبود زخم ناشی از عمل‌های جراحی کمک کند.

در حال حاضر، آنزیم بروملین در درمان و کاهش التهاب ناشی از تاندونیت (التهاب بافت‌های اطراف تاندون)، کشیدگی رباط و دیگر جراحت‌ها و آسیب عضلات کوچک مانند گوش، بینی و جراحی گلو یا تروما (هر نوع آسیب یا ضربه‌ی واردشده بر بدن انسان) نیز استفاده می‌شود.

۹. سلامت قلب
فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در آناناس برای سلامت قلب مفید است. مطالعات نشان می‌دهند خطر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری سرخرگ تاجی یا بیماری شریان کرونری در افرادی که روزانه ۴۰۶۹ میلی‌گرم پتاسیم مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که کمتر از این میزان پتاسیم دریافت می‌کنند (۱۰۰۰ میلی‌گرم در روز) تا ۴۹ درصد کاهش می‌یابد.

افزایش پتاسیم در رژیم غذایی ارتباط مستقیمی با کاهش خطر ابتلا به سکته، تحلیل بافت‌های عضلانی، حفظ تراکم مواد معدنی استخوان و کاهش شکل‌گیری سنگ‌های کلیوی دارد.

۱۰. پوست
آنتی‌اکسیدان و ویتامین C موجود در آناناس وقتی به‌صورت خام یا پخته مصرف می‌شود، می‌تواند به بهبود آسیب‌های پوستی ناشی از آفتاب و آلودگی‌هوا و چین‌وچروک ناشی از آن کمک کند و منجر به بهبود بافت پوستی شود.

همچنین ویتامین C نقش مهمی در شکل‌گیری کلاژن و حفاظت از ساختار پوست دارد.

منبع: سایت چطور


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.