همه چیز درباره فلفل قرمز

در ادامه این مقاله به نکاتی درباره طبع فلفل قرمز و چند نمونه از فواید و خواص آن اشاره خواهیم کرد.
دوشنبه، 11 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
همه چیز درباره فلفل قرمز
بسیاری از افراد فلفل قرمز را به عنوان یک نسخه تندتر از فلفل سیاه می‌شناسند. فلفل قرمز به سبب طعم بسیار تندی که دارد، یکی از محبوب‌ترین ترین چاشنی‌های غذایی به شمار می‌آید. این گیاه را هم به صورت خام و هم به صورت پخته در صنایع غذایی استفاده می‌کنند و شکل خشک شده و پودر شده آن نیز محبوبیت بسیار زیادی دارد.


طبع فلفل قرمز چیست؟

طبع فلفل قرمز گرم است.
برخی بر این باورند که علت اصلی گرم بودن طبع فلفل قرمز، وجود مقدار زیادی کپسایسین در آن است. کپسایسین یا کاپسی‌سین یک ماده شیمیایی به شمار می‌آید که در انواع و اقسام فلفل‌ها یافت می‌شود و آن را علت اصلی تندی فلفل می‌دانند. تحقیقات نشان می‌دهد حتی با وجود اینکه طبع فلفل قرمز گرم است، مصرف آن به انواع و اقسام شیوه‌های خوراکی دمای بدن را کاهش می‌دهد و موجب خنک شدن بدن می‌شود. حال شاید بتوان علت محبوبیت بسیار زیاد فلفل قرمز در مناطق حاره‌ای و گرمسیری را بهتر درک کرد. اطلاع از طبع مواد خوراکی که به صورت روزانه مصرف می‌کنید اهمیت بسیاری دارد. با اطلاع از طبع خوراکی‌ها می‌توانید به خوبی تشخیص دهید کدام خوراکی را باید مصرف کنید و کدام خوراکی به دلیل ناهمخوانی طبعش با یک ماده غذایی دیگر، نباید باهم مصرف شوند.


آیا فلفل قرمز یک مصلح است؟

حتماً می‌دانید در طب سنتی توصیه می‌شود بعد از مصرف خوراکی‌هایی که بیش از حد گرم هستند یا طبع بسیار سردی دارند از مصلح آن‌ها نیز استفاده کنید. مصلح خوراکی‌ است که مصرف آن به کنترل طبع ماده غذایی مصرف شده کمک می‌کند. به عنوان مثال خرما یک مصلح بسیار خوب برای ماهی به شمار می‌آید. درباره فلفل قرمز نیز توصیه‌های فراوانی از کارشناسان طب سنتی در دست است. طبق نظرات این کارشناسان، فلفل قرمز می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها به عنوان مصلح ماهی، باقلا، ماست و دوغ، شلغم، لوبیا، گوشت گاو، گوشت شتر، گشنیز، کدو، اسفناج، قارچ خوراکی و لوبیا سبز باشد و نقش تأثیر گذاری در حفظ تعادل اخلاط در بدن شما ایفا کند. رعایت نکردن این اصول ترکیبی در تغذیه منجر به سوءمزاج و بیماری‌های گوارشی می‌شود.


خواص فلفل قرمز چیست؟

حتماً بار‌ها غذای خود را با چاشنی فلفل قرمز خوش طعم کرده‌اید و از تندی لذت بخش این نوع فلفل لذت برده‌اید. فلفل قرمز علاوه بر طعم بخشی خیلی خوبی که دارد، از خواص و فواید بسیاری زیادی برای بدن برخوردار است. در این بخش از مقاله به چند مورد از فواید آن اشاره می‌کنیم.


۱. دشمن سرماخوردگی

خلط سینه و گلو در دوران سرماخوردگی بسیار عذاب آور است. فلفل قرمز، در بیرون انداختن خلط سینه به وسیله سرفه و بیرون انداختن آب دهان بسیار مؤثر عمل می‌کند و به دلیل خاصیت ضد عفونی که دارد، به روند درمانی این اخلاط و عفونت‌ها سرعت می‌بخشد. برخی از کارشناسان بر این باورند که به علت ضد عفونی بودن فلفل قرمز، می‌توان مقداری از آن را در آب حل کرده و از آن به صورت غرغره برای ضد عفونی کردن حلق استفاده کرد.


۲. دردهایتان را به فلفل قرمز بسپارید!

همانطور که قبلاً نیز به آن اشاره کردیم، در فلفل قرمز ماده‌ای به نام کپسایسین وجود دارد که فواید و تاثیراتی فراوانی را داراست. یکی از این فواید، اثرات ضد درد به شمار می‌آید. درد‌های آرتروز و آرتریت و حتی ورم‌های مربوط به این دو نوع درد را می‌توان با فلفل قرمز تسکین داد. خوب است بدانید پس از اینکه فلفل قرمز مصرف می‌کنید ابتدا درد بیشتری حس می‌کنید، اما با گذر زمان، میزان درد کاهش پیدا می‌کند. این نکته برای افرادی که از درد‌های مزمن رنج می‌برند اهمیت بیشتری دارد، زیرا تاثیرات ضد درد فلفل قرمز پس از چندین روز به شکل کامل قابل مشاهده است.


۳. مولتی ویتامین قرمز!

کمتر کسی از این ویتامین‌های موجود در فلفل قرمز اطلاع کامل دارد! شاید برایتان جالب باشد که بدانید فلفل قرمز سرشار از ویتامین C، ویتامین ب6 و ویتامین کا ۱ است. ویتامین‌ها از جمله مواد بسیار ضروری و حیاتی برای سلامت بدن هستند که تأثیر وجودشان را می‌توان در بخش‌ها و ارگان‌های مختلف بدن مشاهده کرد. به عنوان مثال ویتامین C درترمیم زخم‌ها و فعالیت سیستم ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد. پتاسیم و ویتامین A از دیگر مواد بسیار حیاتی و مفیدی هستند که می‌توان آنها را در فلفل قرمز یافت.


حرف پایانی

فلفل قرمز طبع گرم و خشکی دارد. فراموش نکنید برای استفاده از این ماده خوراکی بهتر است به طبع آن دقت داشته باشید تا متناسب با وضعیت جسمانی و تغذیه‌ای که دارید آن را مصرف کنید. از طرفی می‌توانید فلفل قرمز را به عنوان یک چاشنی سالم در غذا‌های مختلف استفاده کنید. همچنین بهتر است اطمینان حاصل کنید که به آن حساسیت نداشته باشید.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما