پارک ملی طاقهای طبیعی در یوتا
یوتا فقط یک طاق طبیعی ندارد، بلکه یک پارک ملی به مساحت ۳۱هزار هکتار دارد که بیش از ۲۰۰۰ طاق طبیعی در آن پراکنده شده اند. این پارک در سال ۱۹۲۹ تاسیس شد و از آن زمان گردشگران زیادی برای راه رفتن و رانندگی بین طاقها به آن آمده اند. بیشتر این طاقها در اثر فرسایش ایجاد شده اند.
طاقهای اسپکتکل (Spectacle)
ساحل الگاروه در جنوب پرتغال قرار دارد و یکی از معروفترین نشانههای آن، همین طاق دوتایی است، که در اثر برخورد امواج با سنگهای رسوبی و ماسهسنگی ایجاد شده است.
طاق پونت
این طاق در جنوب فرانسه قرار دارد و یکی از زیباترین طاقهای طبیعی جهان است. رودخانه آردش این طاق را ایجاد کرده و گردشگران زیادی را به خود جلب کرده، نه تنها به خاطر زیباییش، بلکه چون مقصد محبوب قایقرانی است.
طاق کابو سن لوکاس (Cabo San Lucas)
این یک طاق دریایی است که در جنوبیترین نقطه شبهجزیره باخا کالیفرنیا، در شهر کابو سن لوکاس، در مکزیک قرار دارد. به این طاق انتهای زمین هم میگویند، چون طوری قرار گرفته که اگر خط راستی بکشیم طاق و قطب جنوب در یک راستا قرار میگیرند. این طاق دریایی طلایی رنگ از کابو هم دیده میشود.
لا پورتادا (La Portada)
لاپورتادا یکی از شگفت انگیزترین طاقهای طبیعی جهان است که در ساحل شیلی قرار دارد. این دروازه در اقیانوس آرام قرار داشته و زیاد با ساحل فاصله ندارد و مقصد محبوب مسافران و عکاسان است. این طاق که از سنگ آندزیت، سنگ رسوبی، ماسه سنگ و فسیل تشکیل شده، یکی از بناهای تاریخی طبیعی حفاظتشده این کشور است.
دروازه داردل (Durdle)
دروازه داردل یک طاق طبیعی واقع در ساحل انگلستان است و با یک باریکه خاکی ۱۲۰متری به خشکی میرسد. این طاق آهکی طبیعی به روی عموم باز است. این طاق ۱۴۰میلیون ساله یکی از مقاصد محبوب عکاسان است.
پنجره آزور (Azure Window)
پنجره آزور یک طاق طبیعی از جنس سنگآهک در جزیره مالت است. این طاق در نتیجه فرسایش دریا و فروپاشی دو غار آهکی شکل گرفته است. در واقع، حتی هنوز هم بخشهای سنگی از زیر طاق میریزند. کارشناسان معتقدند هر لحظه ممکن است این طاق بریزد. اما گردشگران دوست دارند اطراف آن شنا کنند.
مون هیل (Moon Hill)
مون هیل در چین قرار دارد و یک طاق طبیعی است که بالای تپه ۲۳۰متری قرار دارد. خود طاق از دور منظره فوقالعادهای دارد. مسافران با ۲۰ دقیقه کوهنوردی به آن میرسند، اما برخی هم ترجیح میدهند مسیر خود را ادامه داده و بالای طاق بروند و از تماشای چشمانداز فوقالعاده اطراف لذت ببرند.
طاق شیپتون
طاق شیپتون به افتخار کوهنورد انگلیسی «اریک شیپتون» نامگذاری شده که اولین بار آن را در سال ۱۹۴۷ کشف کرد. این طاق حفرهای در بهشت هم نامیده میشود. این طاق در چین قرار دارد و با ۳۶۵ متر ارتفاع، بلندترین طاق طبیعی است و ۶۵ متر طول دارد.
طاق آلوبا (Aloba)
طاق آلوبا با ۷۶ متر طول در کشور چاد واقع در آفریقا قرار دارد و طولانیترین طاق طبیعی دنیاست. همچنین بعد از طاق شیپتون بلندترین طاق طبیعی است. به نظر میرسد این طاق دو طبقه دارد. نیمه بالایی مثل یک حائل در انتهای یک تخته سنگ ماسه ای است و طبقه پایین از سنگ نرمتری تشکیل شده که توسط جریان آب ساییده شده است.منبع: سایت برترینها