کيف بهتر است يا کوله‌پشتي؟

در طول تاريخ، مردم وسايل‌شان را به روش‌هاي مختلفي حمل کرده‌اند که امروزه يکي از رايج‌ترين اين روش‌ها استفاده از کيف است که گاهي روي ساعد، گاهي در دست و گاهي روي شانه حمل مي‌شود. اما امروزه بيشتر افراد، به ويژه جوانان و کودکان ترجيح مي‌دهند از کيف‌هايي استفاده کنند که اصطلاحا به آن کوله‌پشتي مي‌گويند. کوله‌پشتي معمولا کيفي است از جنس کتان، برزنت، چرم يا نايلون که مي‌توان آن را به پشت انداخت. اگرچه به نظر مي‌رسد استفاده از اين روش حمل به ويژه براي
يکشنبه، 17 آبان 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
کيف بهتر است يا کوله‌پشتي؟
کيف بهتر است يا کوله‌پشتي؟
کيف بهتر است يا کوله‌پشتي؟

نويسنده:سميه مقصودعلي




در طول تاريخ، مردم وسايل‌شان را به روش‌هاي مختلفي حمل کرده‌اند که امروزه يکي از رايج‌ترين اين روش‌ها استفاده از کيف است که گاهي روي ساعد، گاهي در دست و گاهي روي شانه حمل مي‌شود. اما امروزه بيشتر افراد، به ويژه جوانان و کودکان ترجيح مي‌دهند از کيف‌هايي استفاده کنند که اصطلاحا به آن کوله‌پشتي مي‌گويند. کوله‌پشتي معمولا کيفي است از جنس کتان، برزنت، چرم يا نايلون که مي‌توان آن را به پشت انداخت. اگرچه به نظر مي‌رسد استفاده از اين روش حمل به ويژه براي کودکان دبستاني مناسب باشد اما تحقيقات بي‌شماري در سراسر دنيا از جمله در کشور ما نشان داده که استفاده نادرست از کيف و کوله‌پشتي، حمل غلط و وزن بالاي کوله‌پشتي مي‌تواند صدمات بسياري به گردن، کمر و ماهيچه‌ها و ستون فقرات وارد کند. در گفتگويي با دکتر ليلا اتفاق، متخصص طب فيزيکي و توانبخشي به بررسي بيشتر اين موضوع پرداخته‌ايم...

کيف بهتر است يا کوله‌پشتي؟

از ميان کيف و کوله‌پشتي کدام مناسب‌تر است؟

کوله‌پشتي بيشتر توصيه مي‌شود چون وزن آن بين دو دست تقسيم مي‌شود و به يک طرف فشاري وارد نمي‌شود.

يک کوله‌پشتي خوب چه ويژگي‌هايي دارد؟

کوله‌پشتي خوب نبايد بيش از يک‌سوم قسمت پشت را بگيرد و وزن آن بين 5 تا 10 درصد وزن شخص باشد. لازم است بندهاي آن ضخيم باشد تا سطح شانه را گرفته و فشاري به آن نياورد. در ضمن بايد داراي پد بوده و طول آن خيلي بلند نباشد، به طوري که سبب افتادن کيف پايين کمر شود. بهتر است کوله‌پشتي بندهاي اضافي داشته باشد تا هم حمايت اضافي ايجاد کند و هم وزن را از شانه و کمر به لگن انتقال دهد. در ضمن داشتن جيب و فضاهاي اضافي سبب تقسيم وزن اشيا مي‌شود.

نحوه صحيح برداشتن و حمل کوله‌پشتي چگونه است؟

نکته مهمي که بايد به آن توجه کرد، وزن کوله‌پشتي است. کوله‌پشتي را نبايد خيلي سنگين کرد و از انداختن آن روي يک شانه بايد خودداري کرد. براي حمل کوله از هر دو دست بايد استفاده کنيم و توجه داشته باشيم که کوله خيلي پايين نيفتد و روي کمر قرار نگيرد. امروزه اکثر دانش‌آموزان به ويژه دانش‌آموزان دوره راهنمايي و دبيرستان بندهاي کوله را بلند انتخاب مي‌کنند تا کوله پايين بيفتد در حالي که اين روش حمل اشتباه است. کوله‌پشتي بايد بين دو کتف قرار بگيرد و ستون فقرات صاف باشد و فرد براي حمل آن به جلو متمايل نشود يا شانه‌ها به عقب کشيده نشوند. موقع برداشتن کوله نبايد آن را روي شانه پرتاب کرد بلکه بايد روي زمين نشست يا کوله را روي ميز قرار داد و با هر دو دست آن را روي کمر انداخت.

حمل نادرست کوله‌پشتي سبب بروز چه مشکلاتي مي‌شود؟

اگر کوله‌پشتي سنگين باشد يا آن را يک طرف بيندازيم، سبب مي‌شود به مرور يکي از شانه‌ها افتادگي پيدا کند و در ستون‌مهره‌ها انحراف ايجاد شود. اگر کوله خيلي پايين بيايد و روي کمر بيفتد يا سنگين باشد هم مي‌تواند به مرور سبب بروز کمردرد، گودي کمر، درد گردن و... شود.

بروز اين ناراحتي‌ها در برخي سن‌ها شايع‌تر است يا سن بخصوصي ندارد؟

خير، سن خاصي وجود ندارد. استفاده از کوله نامناسب يا حمل نامناسب مي‌تواند چه در کودکي چه نوجواني و چه بزرگسالي سبب بروز مشکلاتي شود. اما به هر حال بروز اين ناراحتي‌ها در سن پايين به دليل آنکه استخوان‌ها در حال رشد و شکل‌‌گيري است و تاندون‌ها انعطاف‌پذيرترند مي‌تواند شديدتر باشد. در سنين پايين نه تنها استفاده نادرست از کوله سبب بدشکلي ستون‌ فقرات مي‌شود بلکه اين عمل تبديل به عادتي مي‌شود که تا بزرگسالي همراه آنها مانده و مدام به بدن آنها آسيب مي‌رساند. نکته آخر اينکه ضروري است معلمان کاري نکنند که دانش‌آموزان مجبور به حمل کتاب‌هاي زيادي شوند. بهتر است گنجه‌هايي در مدارس در نظر گرفته شود تا دانش‌آموزان کتاب‌هاي خود را در مدرسه جا بگذارند و مجبور نباشند هر روز آنها را با خود حمل کنند، در ضمن نحوه نشستن و برخاستن پشت ميز نيز بسيار مهم است. لازم است معلم سرکلاس صاف نشسته، قوز نکند و راست نشستن را به کودکان هم آموزش دهد.
بهتر است کوله‌پشتي بندهاي پهن و يک بند اضافي که دور کمر مي‌افتد داشته باشد و در ضمن بالا قرار بگيرد و بندهاي آن به قدري بلند نباشد که روي کمر بيفتد.
به دانش‌آموزان تاکيد کنيد تنها وسايل لازم و ضروري را همراه خود به مدرسه ببرند و از بردن وسايل غيرضروري و سنگين کردن بي‌دليل کوله خودداري کنند. بهتر است وسايل سنگين‌تر ته کيف و وسايل سبک‌تر رو قرار بگيرد. هر چه کوله به کمر نزديک‌تر و صاف‌تر باشد و افتادگي نداشته باشد، آسيب کمتري به ماهيچه‌ها مي‌رسد.
لازم است موقع برداشتن کوله از روي زمين کمي زانوها را خم کنيد تا به کمر و ماهيچه‌ها آسيبي وارد نشود.
دانش‌آموزان را تشويق کنيد از هر دو بند کوله استفاده کنند و بندهاي آن را سفت کنند و حتي از بند کمکي دور کمر هم استفاده کنند.
اگر مي‌بينيد دانش‌آموزان بعد از انداختن کوله به سمت جلو خم شده يعني کيف او بيش از اندازه سنگين است. وزن کوله نبايد بيش از 5 تا 10 درصد وزن دانش‌آموز باشد.
گرچه انداختن کوله روي يکي از شانه‌ها زيباتر است اما به دانش‌آموزان تاکيد کنيد اين کار مي‌تواند به ستون‌مهره‌ها آسيب‌زده و سبب انحراف آنها يا افتادگي يکي از شانه‌ها شود.
منبع:http://salamatiran.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط