محبوب ترین پیام رسان شبکه های مجازی
با توجه به تنوع و گستردگی قابلیت هایی که پیام رسانه های امروزی یا همان نرم افزار های چت شبکه های اجتماعی، نمی توان انتظار داشت که در همه جای دنیا تنها از یک یا دو نوع از این برنامه ها استفاده شود.در گزارش وب سایت Similarweb و بر پایه اطلاعات بدست آمده از سیستم عامل اندروید در ۱۸۷ کشور مختلف دنیا، محبوب ترین پیام رسان های اینترنتی در هر کشور مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس، واتس اپ با محبوبیت در ۱۰۹کشور یا ۶/ ۵۵ درصد جهان، پیشتاز این رقابت است. کشورهایی مانند برزیل، مکزیک، هند، روسیه و برخی کشور های دیگر در آمریکای جنوبی، اروپا، آفریقا، آسیا و اقیانوسیه بیشترین استفاده از واتساپ را دارند.
این در حالی است که پیام رسان فیس بوک با محبوبیت در 4۹ کشور جهان از جمله استرالیا، کانادا و ایالات متحده آمریکا در مکان بعدی قرار گرفته است. پس از مسنجر فیس بوک، وایبر تنها پیام رسانی است که محبوبیت در ۱۰ (یا بیشتر) کشور های جهان را به دست آورده است. این نرم افزار در اروپای شرقی محبوبیت زیادی به دست آورده و در کشور هایی مانند بلاروس، مولداوی و اوکراین پیشتاز بازار است.
بد نیست بدانید بر مبنای بررسی انجام شده در آوریل ۲۰۱۶ میلادی، نرم افزار وایبر روی ۶۵ درصد از دستگاه های اندرویدی فعال در کشور اوکراین نصب شده و بهطور متوسط، ۱۶دقیقه در روز توسط کاربران این کشور مورد استفاده قرار گرفته است. محبوبیت وایبر به دیگر نقاط جهان و کشور هایی مانند عراق، لیبی و سریلانکا نیز میرسد.
لاین، وی چت و تلگرام، دیگر نرم افزار های پیام رسان محبوب بازار هستند که در کشور هایی مانند ژاپن، چین و ایران به محبوبیت بالایی دست یافته اند. لاین نه تنها محبوب ترین نرم افزار همراه در کشور ژاپن به حساب میآید، بلکه استفاده متوسط ۴۰دقیقه در روز را برای کاربران ژاپنی به همراه داشته است.
تلگرام هم که عمدتا در ایران محبوبیت دارد. در نهایت، از جمله نرم افزار های پیام رسانی که تنها در یک کشور به محبوبیت رسیده اند می توان به Kakao Talk در کشور کره جنوبی، imo در کوبا، Zalo در ویتنام، ChatOn در اریتره و BBM در اندونزی اشاره کرد.
برمبنای گزارش منتشر شده در آوریل سال ۲۰۱۶ میلادی، BBM روی ۸۷/ ۵ درصد از مجموع دستگاه های اندرویدی فعال در کشور اندونزی نصب شده است. این در حالی است که در ایالات متحده آمریکا تنها ۴۲/ ۰ درصد از دستگاه های اندرویدی از پیام رسان بلک بری بهره می برند.
منبع: سایت نظارت بر خانواده