فواید و خواص روغن حیوانی

روغن حیوانی را دست کم نگیرید. اخرین تحقیقات علمی دنیا نشان می دهد که اسید آراشیدونیک روغنهای حیوانی سبب افزایش HDL و کاهش LDL می شود. در ادامه بیشتر با خواص روغن حیوانی آشنا می شوید.
شنبه، 21 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فواید و خواص روغن حیوانی
این روز‌ها بحث انتخاب روغن مناسب بین مردم و متخصصان متداول است و بر خلاف نظر پزشکان بر استفاده منحصر به فرد از روغن‌های گیاهی، متخصصان طب سنتی معتقدند، استفاده از روغن حیوانی به بقیه روغن‌ها برتری دارد، زیرا از لبنیات به دست آمده و خواص شیر را دارد.
 
همچنین، روغن‌های حیوانی از این جهت مفید هستند که حیوان با خوردن غذا و فرآیند خاص، خوراک اضافی را تبدیل به چربی می‌کند. در نتیجه خوراکی که یکبار تبدیل به چربی شده، در بدن ما رسوب نمی‌کند و به سوخت و ساز بهتر بدن کمک می‌کند.

البته روغن حیوانی به طور ذاتی حاوی مقادیر زیادی از اسید‌های چرب اشباع است که نسبت به روغن‌های گیاهی، ضرر بیشتری برای زندگی کم تحرک امروزی دارد. در این مطلب خواص روغن حیوانی در طب سنتی برای علاقه‌مندان گردآوری شده است.


خواص روغن حیوانی براساس طب سنتی


۱- پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی
مصرف روغن حیوانی باعث افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد بدن می‌شود و مصرف مقدار متعادل آن، در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و سکته موثر است. در همین زمینه، تحقیقات انجام شده توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد که مصرف روغن حیوانی برای سلامت قلب مفید است و باید از مصرف روغن‌های نباتی جامد و یا حیوانی صنعتی خودداری کرد.

۲- تامین انرژی
روغن حیوانی غنی از اسید‌های چربی است که به طور مستقیم توسط کبد جذب و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می‌شوند. از همین رو مصرف این روغن انرژی مورد نیاز بدن به ویژه برای کودکان و نوجوانان در حال رشد را تامین می‌کند.

۳- تامین ویتامین‌ها و مواد غذایی مورد نیاز
روغن حیوانی سرشار از ویتامین‌ها و عناصر غذایی ضروی برای بدن است. ویتامین، آ. د، کا، ای، اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶، پروتئین و ... از مواد مفید موجود در این روغن است. این روغن کالری بسیار بالایی دارد و از این رو مصرف آن برای بازگردان قوای جسمانی تحلیل رفته بیماران، زنان تازه زایمان کرده و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.

۴- تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با سرطان
دارا بودن یک آنتی اکسیدان ضد ویروس که منبع آن محصولات گاو‌های علف خوار است، از دیگر خواص روغن حیوانی در طب سنتی است. همچنین این روغن حاوی ماده‌ای به نام اسید بوتریک است که موجب پشتیبانی از دیواره‌های روده و همچنین تولید انرژی می‌شود و در پیشگیری از بیماری‌های دستگاه گوارش و سرطان معده و روده موثر است. همچنین تحقیقات نشان داده که مقادیر کافی از اسید بوتریک از سلول‌های T. کشنده پشتیبانی کرده و یک سیستم ایمنی قدرتمند را به بدن هدیه می‌کند.

۵- کمک به کاهش وزن
جالب است بدانید برخلاف تصور عموم، مصرف روغن حیوانی اصل باعث کاهش وزن می‌شود. اسید‌های چرب موجود در این روغن به بدن در سوزاندن چربی‌های دیگر کمک کرده و از این طریق موجب لاغری و کاهش وزن می‌شود.

۶- سلامت دستگاه گوارش
از مهمترین خواص روغن حیوانی در طب سنتی، کمک به سلامت دستگاه گوارش به دلیل تولید اسید بوتریک است. این ماده که در دستگاه گوارش ناسالم تولید نمی‌شود نقش ویژه‌ای در حفظ سلامت معده و روده و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون را دارد. به طور کلی مصرف روغن حیوانی موجب افزایش ترشح اسید معده و بهتر شدن فرایند گوارش غذا می‌شود.

۷- تقویت قوای بدن و استخوان‌سازی
از آنجایی که روغن حیوانی حاوی چربی طبیعی برگرفته از شیر است، مصرف آن به دلیل داشتن مواد معدنی نظیر کلسیم و فسفر در تقویت قوای بدن و استخوان‌سازی موثر است. همچنین دارا بودن خاصیت ضد التهاب از دیگر خواص روغن حیوانی است و به همین جهت در طب سنتی از این روغن برای ماساژ استفاده می‌شود، ماساژ بدن با این روغن باعث تسکین و بهبود درد مفاصل، تسکین درد‌های عضلانی و استخوانی می‌شود و به گرم شدن بدن و استخوان‌ها کمک می‌کند.

۸- ترمیم زخم‌ها
از خواص روغن حیوانی در ترمیم زخم‌های سطحی و شفافیت پوست استفاده می‌شود. تحقیقات علمی انجام شده در این رابطه نشان داده می‌توان از روغن حیوانی برای ساخت ترکیبات موضعی جهت درمان زخم‌های پوستی استفاده نمود.


مضرات روغن حیوانی (موارد احتیاطی و منع مصرف)

با وجود گسترده بودن خواص روغن حیوانی، زیاده‌روی در مصرف این روغن به ویژه برای افرادی کم تحرک مضر است. برخی از موارد احتیاطی و منع مصرف این روغن عبارتند از:

زیاده‌روی در مصرف روغن حیوانی، برای بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی توصیه نمی‌شود، زیرا حاوی اسید‌های چرب اشباع است که برای سلامت قلب مضر است و باعث سفت و سخت شدن دیواره رگ‌ها می‌شود.

از نظر متخصصان طب سنتی، مصرف روغن حیوانی، برای افراد سالم و دارای مزاج سرد و مرطوب (بلغمی)، سالمندان، افراد سیگاری، اشخاصی که اضافه وزن داشته و کم‌تحرک هستند، بایستی با احتیاط همراه باشد.

به طور کلی متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند، از انواع روغن‌های گیاهی و حیوانی بایستی در رژیم غذایی استفاده شود. توصیه ما این است که از همه انواع روغن، باید به تنوع و به صورت ماهانه استفاده کرد، زیرا هر کدام از این روغن‌ها اسید‌های چرب ضروری بدن را دارند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط