ديابتي‌‌ها و روش‌هاي پيشگيري از بارداري

آيا کسي که ديابت دارد مي‌تواند از هر روش پيشگيري از بارداري که دلش خواست، استفاده کند؟ در پاسخ به اين پرسش بايد بگويم که اگر يکي از زوجين مبتلابه ديابت باشد – به تشخيص پزشک متخصص، مبتلا به ديابت و تحت درمان باشد- طرف مقابل مي‌تواند از روش‌هاي مربوط به خودش (زنانه يا مردانه) استفاده کند و در واقع مسووليت تنظيم خانواده را عهده‌دار شود؛ مثلا اگر خانمي به بيماري قند پيشرفته مبتلا باشد،
سه‌شنبه، 10 آذر 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ديابتي‌‌ها و روش‌هاي پيشگيري از بارداري
ديابتي‌‌ها و روش‌هاي پيشگيري از بارداري
ديابتي‌‌ها و روش‌هاي پيشگيري از بارداري

نويسنده:دکتر محمد اسلامي




آيا کسي که ديابت دارد مي‌تواند از هر روش پيشگيري از بارداري که دلش خواست، استفاده کند؟
در پاسخ به اين پرسش بايد بگويم که اگر يکي از زوجين مبتلابه ديابت باشد – به تشخيص پزشک متخصص، مبتلا به ديابت و تحت درمان باشد- طرف مقابل مي‌تواند از روش‌هاي مربوط به خودش (زنانه يا مردانه) استفاده کند و در واقع مسووليت تنظيم خانواده را عهده‌دار شود؛ مثلا اگر خانمي به بيماري قند پيشرفته مبتلا باشد، همسرش مي‌تواند از کاندوم استفاده کند. در صورتي که خانم‌هاي مبتلا به ديابت بخواهند در تنظيم خانواده مشارکت داشته باشند، بايد نکاتي را در مورد روش‌هاي خاص بدانند.
• نکته اول: مصرف قرص‌هاي ترکيبي (LD و تري‌فازيک) براي بيمار ديابتي که علاوه بر ديابت به عوارض آن مثل بيماري‌هاي همراهي چون فشارخون، چربي خون، درگيري کليه‌ها و اشکال در بينايي نيز مبتلا شده باشد، ممنوع است.
• نکته دوم: خانم ديابتي که زايمان کرده و تمايل دارد از قرص مخصوص دوران شيردهي استفاده کند، منعي براي استفاده از اين قرص‌هاي شيردهي وجود ندارد و مي‌تواند با خيال راحت تا شش ماه آن را استفاده کند و به فرزندش هم شير بدهد.
• نکته سوم: اگر خانمي از مدت‌ها قبل با تشخيص ديابت تحت درمان باشد، مثلا حدود بيست سال است که ديابت دارد، بهتر است از آمپول‌هاي سه ماهه پيشگيري استفاده نکند. ضمنا اگر بيماري، قند پيشرفته دارد (يعني به دليل ديابت به مشکلاتي که در بالا ذکر شد، نيز مبتلا شده است) نيز نبايد از آمپول‌هاي سه ماهه استفاده نمايد.
• نکته چهارم: قبلا در کتب علمي مي‌گفتند ديابتي‌ها بهتر است از آيودي استفاده نکنند اما امروز تحقيقات وسيع ثابت کرده که هيچ مشکلي پيش نمي‌آيد و در همه متون علمي ذکر شده که آيو‌دي براي بيماران قلبي و ديابتي بلامانع است.
• نکته پنجم: در مورد روش بستن لوله‌ها در خانم‌ها بديهي است که وقتي شما چنين تصميمي گرفته‌ايد، قبل از عمل جراحي تحت معاينه و بررسي خواهيد بود. در آنجا اگر به تشخيص پزشک متخصص قندخون‌تان کنترل شده و مطلوب باشد، جراحي صورت مي‌گيرد و در غير اين صورت تا بهبود شرايط اين جراحي به تعويق خواهد افتاد.
منبع: http://www.salamat.ir




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.