آشنایی با خواص متعدد موسیر

آیا می دانید موسیر برای چه چیزهایی خوب و مفید است؟ کمک به تقویت مو، بهبود عملکرد مغز، جلوگیری از دیابت و کاهش وزن چند نمونه از خواص فوق العاده موسیر است. در ادامه بیشتر با خواص موسیر آشنا می شوید.
پنجشنبه، 26 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با خواص متعدد موسیر
گیاه موسیر، گیاهی است چند ساله از خانواده سیر و پیاز که به همان اندازه از خواص دارویی برخوردار است. به طور کلی از موسیر برای درمان رماتیسم، ترمیم زخم های سطحی و خلط سینه استفاده می شود و عمده مصرف آن در صنایع غذایی به عنوان طعم دهنده است. از پیاز خوراکی این گیاه در ماست، ترشی و تهیه غذاها استفاده می شود و بویش به مراتب از سیر کمتر است. ریشه این گیاه شبیه به یک پیاز درشت است و برگ های آن باریک و دراز بوده، گل هایی به رنگ بنفش مایل به قرمز دارد. این گیاه عطر، بو و طعم مطبوعی به غذاها داده ضمن آنکه خواص بیشماری نیز برای شما به ارمغان می آورد.

آشنایی با خواص متعدد موسیر


تفاوت موسیر با سیر و پیاز

 از نظر برخی پزشکان طب سنتی، موسیر نوع کوهی سیر بوده و در خواص دارویی نیز به خواص سیر شباهت دارد و می توان تمامی خواص سیر را برای موسیر هم تعمیم داد. با این وجود براساس منابع علمی، موسیر و سیر برخلاف آنچه که تصور می شود دو گیاه متفاوت از هم هستند ولی خواص مشابهی دارند، خود گیاه موسیر دارای ۴۰ گونه مختلف می باشد که طعمی شبیه سیر دارد و تلخی آن کمتر از سیر هست.

برخی خواص موسیر مانند خاصیت آنتی اکسیدانی آن و رقیق تر کردن خون یا خواص آنتی باکتریالی آن شبیه سیر و حتی پیاز می باشد، البته که میزان مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در آنها باهم اندکی متفاوت است ولی آنچه که از موسیر باید بدانید این است که طعم خوشایند آن بخصوص همراه با لبنیات و بو ندادن دهان پس از خوردن آن همراه ماست، یکی از ویژگی‌های بارز آن است، خاصیت ضد سرطانی موسیر با سیر یکی هست و هر دو دارای خواص ضد سرطانی به دلیل گوگرد موجود در خود هستند، اغلب موسیر به شکل پیازی تقریبا درشت از ریشه این گیاه که در زیر خاک بزرگ شده است در می آید و همراه محصولات و فرآورده های مختلفی به کار می رود. تفاوت ظاهری این دو گیاه به این شکل است که سیر به صورت چند حبه سیر کوچک که داخل یک کیسه هستند تشکیل شده است، اما موسیر به شکل یک پیاز می باشد.


خواص موسیر (طبیعت و خواص درمانی)

مزاج گیاه موسیر گرم و خشک است. برخی خواص دارویی موسیر عبارتند از:

خوردن موسیر به تنظیم فشار خون افراد کمک می کند.

مصرف موسیر برای بیماران دیابتی مفید است، یکی از خواص موسیر این است که از کاهش انسولین پیشگیری کرده و سوخت و ساز گلوکز را افزایش می‌دهد و از اینرو برای کنترل قند خون بیماران دیابتی پرفایده است.

موسیر برای دستگاه قلبی عروقی بدن بسیار مفید است.

مصرف موسیر به شفافیت پوست کمک می کند.

موسیر خاصیت ضد سرطانی داشته برای افراد مبتلا به سرطان معده و کبد مفید می باشد.

یکی از خواص موسیر تاثیر مثبت بر دستگاه عصبی مرکزی می باشد.

کمک به کاهش چربی خون، جلوگیری از تصلب شرایین و رقیق کردن خون از دیگر خواص موسیر است.

این گیاه به تسکین سردردهای میگرنی کمک می کند.

موسیر التیام دهنده و ترمیم کننده زخمها است.

مصرف روزانه موسیر، بافت‌های استخوانی را افزایش داده و تا 20 درصد از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.

گیاه دارویی خوراکی موسیر، دارای مقادیر فراوانی ویتامین C ، پتاسیم، فیبر رژیمی و اسید فولیک بوده و همچنین دارای مقدار زیادی کلسیم، آهن و پروتئین هستند، از اینرو مصرف آن برای همه افراد به ویژه کودکان و زنان باردار مفید است.

خوردن موسیر به کاهش التهاب کبد و طحال کمک می کند.

خوردن موسیر تازه برای افراد دارای سابقه سکته قلبی بسیار مفید است.

مصرف موسیر به عملکرد مغز کمک کرده و مصرف آن به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک می کند.

در طب سنتی از موسیر برای خارج نمودن اقسام کرم معده و کرم کدو استفاده می شود.

یکی دیگر از خواص موسیر، افزایش تولید اسپرم و تقویت نیروی جنسی افراد دارای مزاج سرد است.

افرادی که روزانه از موسیر مصرف می کنند، کمتر و دیرتر به سفیدی مو دچار می شوند.


مضرات موسیر

علیرغم خواص دارویی فراوان گیاه موسیر، زیاده‌روی در مصرف آن به ویژه برای افراد دارای مزاج گرم مضر می باشد، همچنین در صورت مصرف زیاد موسیر، حرارت و عطش بدن افزایش یافته و منجر به سر درد خواهد شد.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط