تفاوت های گل مژه و شالازیون در چیست؟

از آنجا که علائم گل مژه و شالازیون بسیار شبیه به هم هستند، اغلب در شناسایی این دو از یکدیگر با مشکل مواجه می‌شویم. در این مطلب به معرفی علائم، علت، درمان و تفاوت این دو بیماری می‌پردازیم.
دوشنبه، 30 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تفاوت های گل مژه و شالازیون در چیست؟

گل مژه و علت ایجاد آن

برجستگی قرمز رنگ و دردناک که شکلی مانند جوش‌های عفونی دارد. گل مژه در داخل پلک یا روی پلک خصوصا لبه پلک و لابه لای مژه‌ها ایجاد می‌شود. داخل پلک فوقانی و تحتانی بین ۲۰ تا ۴۰ غده چربی میبومین وجود دارد که از تبخیر اشک جلوگیری می‌کنند، بنا به عللی که در ادامه ذکر خواهد شد، ترکیب طبیعی این چربی‌ها ممکن است تغییر کند و در لبه پلک جمع شود یا این غده‌ها عفونت کنند که در هر دو صورت موجب التهاب پلک خواهند شد. گل مژه، عفونت التهابی حاد فولیکول مژه یا غده چربی است. این عفونت راه خروج چربی غده‌های میبومین را می‌بندد و باعث التهاب در محل می‌شود.

نکته: با وجود این که جوش های گل مژه مانند جوش های عفونی پوست است، اما به هیچ عنوان نباید برای تخلیه عفونت آن از دست و فشار دادن استفاده کنید.
عوامل ایجاد کننده گل مژه عبارتند از:

* استفاده از لوازم آرایشی آلوده و تاریخ مصرف گذشته
* پاک نکردن درست چشمان از لوازم آرایشی قبل از خواب
* تماس دست کثیف به چشم‌ها
* حساسیت فصلی که باعث خارش چشم ها می‌شود
* بیماری‌های التهابی پلک، مانند بلفاریت
* استرس
* تغییرات هورمونی
* دیابت
* ابتلا به بیماری پوستی


شالازیون و علت ایجاد آن

شالازیون، یک واکنش التهابی در برابر چربی های مسدود شده در غده های میبومین است و عفونت و باکتری هیچ نقشی در پبدایش شالازیون ندارد. این مشکل به صورت برجستگی غده مانندی است که در مقایسه با گل‌مژه دورتر از لبه پلک ایجاد می شود. البته شالازیون در برخی موارد ممکن است عفونت کند و به گل‌مژه تبدیل شود یا علائمی شبیه گل‌مژه پیدا کند.

عوامل ایجاد کننده شالازیون عبارتند از:

* پاک نشدن کامل چشمان از لوازم آرایشی قبل از خواب
* نیش حشرات
* داشتن پوست چرب
* شوره سر
* بیماری پوستی پسوریازیس
* عدم رعایت بهداشت چشم
* غلیظ شدن چربی چشم
* بیماری‌های التهابی پلک

تفاوت های گل مژه و شالازیون در چیست؟


فرق گل مژه با شالازیون


تفاوت های گل مژه و شالازیون در چیست؟


روش های درمان خانگی 

در اینجا سعی داریم کارآمد‌ترین و سریع‌ترین راهکار‌های درمان گل‌مژه و شالازیون را به شما معرفی کنیم. به دلیل وجود التهاب در هر دو عارضه، اکثر روش‌های درمانی گل‌مژه و شالازیون مشترک است، زیرا این روش‌ها به منظور کاهش درد و التهاب انجام می‌شوند. درمان‌های خانگی در کنار درمان‌های پزشکی می‌توانند باعث تسریع روند بهبود بیماری شوند. در ابتدا روش‌های درمانی خانگی و در پایان روش‌های پزشکی را بررسی می‌کنیم.

۱. کمپرس آب گرم و ماساژ
یکی از بهترین و رایج ترین روش های درمان استفاده از کمپرس آب گرم است. برای این منظور حوله را با آب جوش خیس کنید. صبر نمایید تا حوله داغی خود را از دست بدهد و گرمای آن قابل تحمل باشد. سپس حوله را روی چشم‌تان قرار دهید دهید و با دست برای مدت سه دقیقه ماساژ دهید.

۲. چای کیسه‌ای
چای کیسه ای بدون عطر را به مدت یک دقیقه، در آب گرم خیس کنید. سپس آن را روی گل مژه بگذارید. تا سرد شدن کیسه، آن را روی پلک خود نگه‌دارید. این کار را دو یا سه بار در روز تا از بین رفتن کامل عارضه انجام دهید


روش های درمان پزشکی

روش‌های درمان پزشکی تجویز شده از سوی پزشک نیز برای هر دو عارضه تا حد زیادی یکسان هستند.

۱. استفاده از آنتی بیوتیک
در صورتی‌که پس از دو الی سه روز با درمان‌های خانگی  میتوانید به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز قرص آنتی بیوتیک مناسب، التهاب و عفونت شما را کاهش دهد.

۲. جراحی
گل مژه معمولا نیازی به جراحی ندارد و با روش‌های گفته شده رفع می‌شود. با این حال اگر پس از گذشت دو هفته و استفاده از آنتی بیوتیک، شالازیون یا گل مژه از بین نرفت یا حتی بدتر شد، احتمالا پزشک شما تصمیم به جراحی آن می‌گیرد. پزشک با لوازم مخصوص جراحی، غده‌های چربی را باز و عفونت را تخلیه می‌کند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط