علائم کیست آراکنوئید چیست؟
کیست های آراکنوئید معمولاً علائمی ندارند. در نتیجه بیشتر افرادی که به این کیست مبتلا هستند تا زمانی که سر، برای سایر موارد مانند آسیب دیدگی معاینه نشود، متوجه آن نمیشوند.در بعضی مواقع کیست آراکنوئید، با علائمی همراه است. علائم بستگی به محل و اندازه کیست دارند.
به عنوان مثال اگر کیست روی اعصاب یا نواحی حساس مغز یا نخاع شما شکل بگیرد، علائمی را به دنبال خواهد داشت.
اگر کیست در مغز شکل بگیرد، ممکن است یک یا چند مورد از علائم زیر را ایجاد کند.
سردرد
سرگیجه
حالت تهوع
استفراغ
بی حالی
تشنج
به وجود آمدن مشکلاتی در قدرت شنوایی، بینایی یا راه رفتن
مشکل در حفظ تعادل
تأخیر در رشد
زوال عقل
اگر کیست در ستون فقرات شکل بگیرد، ممکن است علائمی مانند موارد زیر ایجاد کند:
کمردرد
اسکولیوز
ضعف عضلانی یا اسپاسم
بیحس شدن یا سوزن سوزن شدن بازوها یا پاها
مشکلات مربوط به کنترل ادرار
در صورت بروز این علائم، با پزشک خود تماس بگیرید. 1
چه عواملی باعث ایجاد کیست آراکنوئید می شوند؟
کیست های آراکنوئید اولیه یا مادرزادی معمولاً در اثر رشد غیرطبیعی مغز و ستون فقرات در حین رشد در رحم ایجاد می شوند.علت دقیق این رشد مشخص نیست و شاید ژنتیکی باشد.
کیست های آراکنوئید ثانویه، که به نام کیست های آراکنوئید غیر مادرزادی نیز شناخته می شوند، می تواند ناشی از چندین مورد باشند.
این موارد شامل:
آسیب دیدن سر یا نخاع
عوارض ناشی از جراحی مغز یا نخاع
مننژیت
تومورها
کیست های آراکنوئید بیشتر در کودکان دیده می شوند. سازمان ملی اختلالات نادر گزارش داده که احتمال ایجاد کیست آراکنوئید، در مردان بیشتر از زنان است.
کیست آراکنوئید چگونه تشخیص داده می شود؟
اگر پزشک شک کند که به این کیست مبتلا هستید، به احتمال زیاد شما را ملزم به انجام تصویربرداری خواهد کرد.برای مثال ممکن است برای بررسی مغز و ستون فقرات از ام آر آی استفاده کنند. 2
عوارض
هنگام بزرگ شدن، ممکن است با فشردهسازی مجاور مغز باعث ایجاد علائم شوند.با این حال، آنها باعث ایجاد ناهنجاری مغزی نمیشوند و اگر قبل از رخ دادن آسیب تغییر ناپذیر مغز درمان شوند، ممکن است نتیجهی خوبی پیش بینی شود.
خونریزی ممکن است گاهگاهی آنها را در داخل یا در مجاورت کیست وخیمتر کند.
کیستهای آراکنوئید در مناطقی مانند quadrigeminal cistern یا suprasellar cistern ممکن است به علت فشار ساختارهای مجاور و آسیبزنی تخلیه مایع مغزی نخاعی، باعث ازدیاد غیر عادی مایع شوند.
تست های تصویربرداری برای تشخیص
پزشکان معمولا با استفاده از مطالعات تصویربرداری به عنوان بخشی از تست عصبی، کیست های بزرگتری را با علائم تشخیص می دهند.ام آر آی تکنیک ترجیحی است، زیرا این اسکن ها می توانند کیست های پر از مایع را به صورت متمایز از سایر کیست ها ظاهر کنند.
هیدروسفالی
کیست های آراکنوئید جمجمه ای ممکن است به هیدروسفالی یا گردش غیر طبیعی مایع مغزی نخاعی مربوط باشند.GAT ۱
کیست های آراکنوئید Bitemporal، ممکن است با یک اختلال متابولیکی مادرزادی، GAT ۱ همراه باشند، که ممکن است به علت بحران متابولیکی ناشی از بیهوشی، جراحی را پرخطر کنند.التهاب
کیست ها ممکن است ناشی از مایع مغزی نخاعی ثانویه متمرکز به اثر زخم و التهاب از خونریزی یا عفونت باشند.سندرم های مرتبط
شیوع در ارتباط با سندرم داون، موکوپلیساکاریدوز، شیزنسفالی و نوروفیبروماتوز دیده می شود.تروما
کیست ها ممکن است پس ضربه ای باشند.کیست های آراکنوئید چگونه درمان میشوند؟
اگر یک کیست آراکنوئید دارید که هیچگونه نشانه و یا سایر عوارض را ایجاد نمی کند، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که آن را بدون درمان رها کنید.آنها احتمالا کیست را در طول زمان برای تماشای رشد بالقوه یا تغییرات دیگر نظارت خواهند کرد.
در صورتی که کیست شروع به ایجاد مشکلات کند، پزشکان ممکن است درمان را توصیه کنند.
اگر در مغزتان کیست آراکنوئید دارید که باعث ایجاد علائم میشود، پزشک شما احتمالا آن را تخلیه میکند. آنها ممکن است یکی از دو روش را توصیه کنند.
در اولین روش، آنها یک برش کوچک در نزدیکی کیست ایجاد میکنند و اندوسکوپ را با یک دوربین کوچک در انتها، وارد میکنند.
آنها از این آندوسکوپ برای به آرامی باز کردن کیست استفاده میکنند، و به مایع داخل امکان تخلیه شدن در سیستم مایع مغزی نخاعی را میدهند، جایی که از طریق بدن شما دوباره پخش خواهد شد. این روش روزن گشایی نامیده میشود.
در روش دوم پزشک شما یک شانت را به داخل کیست وارد میکند. این باعث میشود که مایع داخل بدن به قسمت دیگری از بدن شما مانند شکم تخلیه شود.
اگر کیست علامتدار در ستون فقراتتان داشته باشید، پزشک ممکن است عمل جراحی را توصیه کند تا آن را کاملا حذف کند.
اگر این کار امکانپذیر نیست، ممکن است از روزن گشایی یا شانتینگ برای تخلیه آن استفاده کنند.
جراحی برای کیست آراکنوئید
سه روش جراحی برای درمان کیست آراکنوئید مغز وجود دارد:یک جراح مغز و اعصاب اطفال ممکن است یک سیستم زهکشی دائمی، یک نوع شانت، برای تخلیه مایع از کیست و کاهش فشار روی مغز قرار دهد.
یک شانت دائمی مایع را از کیست به داخل شکم تخلیه میکند، جایی که به صورت بیخطر دوباره به بدن جذب میشود.
این یک روش جراحی نسبتا ساده است اما اغلب به عنوان آخرین اقدام توسط جراح مغز و اعصاب اطفال انجام میشود.
یک روش جراحی باز به نام روزن گشایی پیچیدهتر از جراحی برای نصب یک شنت است، اما میزان موفقیت بسیار خوب است.
در روش روزن گشایی کیست، جراح مغز و اعصاب اطفال، جمجمه را برای دسترسی به کیست باز میکند، سپس کیست را باز میکند تا فشار را آزاد کرده و امکان جذب شدن مواد به طور طبیعی توسط مغز را فراهم کند. باز کردن کیست یک راه حل دائمی است و از خطرات دائمی فلزی شانت کاشته شده اجتناب میشود که ممکن است آلوده شده و یا نیاز باشد تا در طول زمان تغییر مکان داده شود.
روزن گشایی اندوسکوپیک کیست یک تکنیک پیشرفته است که دارای مزایای روزن گشایی بدون خطرات جراحی باز است و با سادگی شانتینگ بدون خطر عوارض شانت همراه است. این یک روش کوتاه و ایمن است که در آن جراح مغز و اعصاب با استفاده از آندوسکوپ (یک نوع لوله با یک دوربین) داخل کیست را تخلیه میکند. انجام این روش تنها ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول میکشد و بیماران میتوانند در روز بعد به خانه برگردند.
یک جراح مغز و اعصاب اطفال باتجربه در مورد گزینهها با شما صحبت میکند و یک طرح درمان را توصیه میکند.
جراحان مغز و اعصاب اطفال با آموزش پیشرفته در هر سه تکنیک برای ارزیابی کیست آرکونوئید واجد شرایطترین هستند و توصیه های درمانی فردی ارائه می دهند. 3
پی نوشت:
1.www.parsine.com
2.www.rastineh.com
3.www.doctorbaghban.com