8 اسفند 1388 / 12 ربيع الاول 1431 / 27 فوريه 2010

1) هشتم اسفند ماه سال 1364 هجري شمسي: غلامحسين بنان از استادان مسلّم و تواناي آواز ايران بعد از يك دوره بيماري طولاني روي در نقاب خاك كشيد و او را در امامزاده طاهر كرج به خاك سپردند. استعداد بنان در هنر موسيقي از اويل جواني آشكار شد و او تحت تعليم پدر قرار گرفت. بنان از 13 سالگي در كنار تحصيلات متداول؛ موسيقي را نزد بزرگان اين هنر آموخت و پس از چند سال خود استادي برجسته شد. استاد بنان از سال 1320 شمسي همكاري خود را با راديو آغاز
سه‌شنبه، 4 اسفند 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
8 اسفند 1388 / 12 ربيع الاول 1431 / 27 فوريه 2010
8 اسفند 1388 / 12 ربيع الاول 1431 / 27 فوريه 2010
8 اسفند 1388 / 12 ربيع الاول 1431 / 27 فوريه 2010

8 اسفند 1388 / 12 ربيع الاول 1431 / 27 فوريه 2010 1) هشتم اسفند ماه سال 1364 هجري شمسي: غلامحسين بنان از استادان مسلّم و تواناي آواز ايران بعد از يك دوره بيماري طولاني روي در نقاب خاك كشيد و او را در امامزاده طاهر كرج به خاك سپردند. استعداد بنان در هنر موسيقي از اويل جواني آشكار شد و او تحت تعليم پدر قرار گرفت. بنان از 13 سالگي در كنار تحصيلات متداول؛ موسيقي را نزد بزرگان اين هنر آموخت و پس از چند سال خود استادي برجسته شد. استاد بنان از سال 1320 شمسي همكاري خود را با راديو آغاز كرد و بعد از تأسيس انجمن موسيقي ملي در سال 1323 در اين مركز به تعليم هنرجويان پرداخت. حاصل همكاري استاد بنان با راديو بيش از 375 برنامه بود كه در عرصه موسيقي ملي ايران جاويد و به يادگار خواهد ماند.
8 اسفند 1388 / 12 ربيع الاول 1431 / 27 فوريه 2010 2) ولادت رسول خاتم، پيامبر اكرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بنابر قول اهل سُنَّت (سال عام الفيل)
3) درگذشت احمد بن حنبل، پيشواي مذهب حنبلي‏ها (241 ق): احمد بن‏حنبل بن‏هلال در ربيع الاول سال 164 ه . ق در بغداد متولد شد. وي از اصحاب امام شافعي بود و هزاران حديث مي‏دانست. عده‏اي از جمله محمد بن اسماعيل بخاري و مسلم بن حجاج نيشابوري از وي اخذ حديث كردند. از جمله آثار احمد بن حنبل مي‏توان كتاب العلل، كتاب التفسير، كتاب الزهد و كتاب الايمان را نام برد. وي بنيان‏گذار مذهب حنبليه از مذاهب چهارگانه‏ي اهل سنت است. احمد بن حنبل در صبح روز جمعه 12 ربيع‏الاول سال 241 ق در 77 سالگي در بغداد درگذشت. گويند: اُبُهت تشييع جنازه‏ي وي چنان بود كه در آن روز، 20 هزار تن از نصاري، يهود و مجوس به دين اسلام گرويدند.
4) تولد عالم و عارف بزرگ "شريعت‏اصفهاني" فقيه برجسته و مرجع‏كبير(1266ق): ملافتح اللَّه بن محمدجواد اصفهاني، معروف به شيخ الشريعه‏ي اصفهاني فقيه، اصولي، رجالي، جامع معقول و منقول، حكيم و متكلم بود. او در ابتدا در حوزه‏ي علميه‏ي اصفهان به تحصيل مشغول شد و پس از مدتي اقامت در حوزه‏ي مشهد، در سال 1295 ق، راهي حوزه‏ي عظيم نجف اشرف گرديد و در درس حضرات آيات عظام: نصراللَّه مدرس، ملااحمد سبزواري، شيخ محمدتقي هِرَوي، شيخ محمد حسين كاظميني و ميرزا حبيب‏اللَّه رشتي شركت جُست. از آن پس حلقه‏ي درس خود را تشكيل داد و صدها نفر از طلاب علوم ديني در جلسات درس ايشان شركت مي‏كردند كه بعدها هر كدام، پشتوانه‏اي عظيم براي فرهنگ اسلامي و شيعي شدند. شيخ الشريعه‏ي اصفهاني از اساتيدِ آيات عظام: صدر، سيدمحمدتقي خوانساري، سيدابوالقاسم خويى، شيخ عبدالكريم حائري، سيدمحمدحسين بروجردي، آقا ضياءالدين عراقي، سيدشهاب الدين مرعشي نجفي، سيدمحسن طباطبايي حكيم، محمدعلي شاه آبادي، سيدمحمد حجت كوه كمره‏اي و سيدعبدالهادي شيرازي و بسياري ديگر از علماء و نيز همرزم ميرزاي شيرازي بود. شيخ الشريعه‏ي اصفهاني داراي آثار متعددي مي‏باشد كه اِصالةُ الصِّحَه و قاعده‏ي لاضَرَر از آن جمله است.
5) رحلت فقيه، مفسر و محدث بزرگ "سيد مهدي قزويني" (1400 ق): آيت‏اللّه سيد مهدي بن‏سيدحسن قزويني در محضر شيخ مرتضي انصاري و ميرزاي شيرازي به فراگيري علوم ديني پرداخت و در 20 سالگي به اجتهاد رسيد. سيدمهدي علاوه بر تبحُّري كه در فقه، اصول، كلام، تفسير و حديث داشت در كمالات نفساني نيز كم نظير بود. اين عالم بزرگوار علاوه بر تدريس و تأليف، مردمان بسياري از اهالي حِلّه را به مذهب شيعه دعوت كرد و به هدايت و ارشاد آنان همت گماشت. همچنين كُتبِ آياتُ المُتِوَسِّمين و المُهَذَّب از جمله آثار اوست. سيد مهدي قزويني پس از فوت، در نجف اشرف مدفون گرديد.
8 اسفند 1388 / 12 ربيع الاول 1431 / 27 فوريه 2010 6) آغاز هفته‏ي وحدت
7) هلاكت معتصم عباسي انقراض دولت بني مروان 132 ق
8) روز امور تربيتي و تربيت اسلامي
9) آغاز سلطه استعماري پرتغال بر برزيل (1509م): نُه سال پس از كشف برزيل توسط مكتشفان پرتغالي، سلطه دراز مدت استعمار پرتغال بر اين كشور، از 27 فوريه 1509م آغاز شد. تا سال 1822م كه برزيل مستقل شد، فرانسه و هلند چند بار تلاش كردند اين سرزمين وسيع را تحت تصرف آورند اما به مقصود خود نرسيدند. پرتغالي‏ها در طول صدها سال، بيش از سه ميليون برده سياه‏پوست را از افريقا به برزيل بردند و در مزارع نيشكر، آنها را به كار اجباري واداشتند. تجارت برده و آزار سرخ‏پوستان بومي برزيل، باعث شد تا بارها در اين كشور قيام‏هايي عليه استعمارگران پرتغالي انجام شود كه همگي سركوب شد. با وجود آن‏كه برزيل در نهايت، در سال 1822م مستقل شد، اما حضور و نفوذ پرتغالي‏ها در اين كشور تا ده‏ها سال پس از آن نيز ادامه داشت.
10) آغاز جنگ‏هاي شش ساله لهستان و سوئد (1701م) : جنگ‏هاي شش ساله لهستان و سوئد در 27 فوريه 1701م با حمله سپاهيان سوئدي به فرماندهي پادشاه اين كشور به قلمرو لهستان آغاز شد. علت حمله سوئد به لهستان آن بود كه پادشاه لهستان در سال 1698 در اتحاد مثلث با روسيه و دانمارك عليه سوئد شركت كرده بود. سرانجام اين جنگ در سال 1706م با پيروزي سوئدي‏ها پايان يافت.
8 اسفند 1388 / 12 ربيع الاول 1431 / 27 فوريه 2010 11) روز ملي و استقلال كشور "دومينيكن" در امريكاي مركزي (1844م): سرزمين دومينيكن در سال 1492م توسط كريستف كلمبْ كشف و ضميمه امپراتوري اسپانيا شد. در سال 1801م در پي بيش از سه قرن استعمار اسپانيا بر دومينيكن، اين كشور توسط توسن لووِرتور رهبر انقلابي مردم هائيتي تصرف شد. اما در سال 1844م بر اثر شورشي كه در دومينيكن برپا شد، سپاهيان هائيتي مجبور به عقب‏نشيني شدند و دومينيكن در 27 فوريه همان سال استقلال يافت. امريكا در سال 1916م دومينيكن را اشغال كرد. اما بر اثر مخالفت‏هاي مردم دومينيكن، معاهده سال 1924م بين دو كشور منعقد شد و به موجب آن، نيروهاي امريكايى به تدريج دومينيكن را ترك كردند. دومينيكن در امريكاي مركزي و در حوزه درياي كارائيب واقع شده است. اين كشور در حدود 48/671 كيلومتر مربع مساحت و بيش از 8 ميليون نفر جمعيت از نژاد دورگه سياه و سفيد دارد و داراي زبان اسپانيولي و مذهب كاتوليك مي‏باشد. پيش‏بيني مي‏شود كه جمعيت آن تا سال 2025م بيش از 11 ميليون نفر گردد. پايتخت اين كشور، سانتودومينگو و شهرهاي مهم آن سانتياگو و لارومانا مي‏باشد. نظام سياسي دومينيكن جمهوري چند حزبي است. از منابع عمده درآمد مردم دومينيكن توريسم مي‏باشد.
12) كشف سرزمين "ساخالين" در شرقي‏ترين قسمت كشور روسيه (1879م)
13) آتش‏سوزي عمارت "رايشتاك"، مجلس وحدت ملي آلمان (1933م): آدولف هيتلر پس از احراز مقام صدراعظمي آلمان در 30 ژانويه 1933م، هنوز راه درازي براي رسيدن به قدرت مطلقه در پيش داشت، ولي اين راه دراز را در اثر حوادثي، در مدتي كمتر از شش ماه پيمود. در پايان چهارمين هفته زمام‏داري هيتلر، در روز 27 فوريه 1933م، ساختمان عظيم مجلس آلمان موسوم به رايْشتاك دچار آتش‏سوزي شد و هيتلر كه كمونيست‏ها را متهم به مشاركت در اين توطئه كرده بود با اعلام وضع فوق‏العاده، به سركوبي كمونيست‏ها و دستگيري سران و فعالان اين حزب پرداخت. اين امر موقيت نازي‏ها و هيتلر را مستحكم‏تر كرد و چندي پس از آن با مرگ رئيس جمهور وقت آلمان، هيتلر، حاكم مطلق آلمان شد.
14) حمله هواپيماهاي ژاپني به واحدهاي متفقين در جريان جنگ جهاني دوم (1942م): در جريان جنگ جهاني دوم، در 27 فوريه 1942م، حمله بزرگ هواپيماهاي ژاپني به واحدهاي دريايى متفقين آغاز شد. صحنه وقوع اين عمليات در درياي جاوه بود. در اين دريا كه جزو آب‏هاي اقيانوس آرام محسوب مي‏شود، تعداد زيادي از كشتي‏هاي جنگي امريكا، استراليا و انگليس متمركز شده بودند. اين نبرد بزرگ با غرق شدن تعداد زيادي از كشتي‏هاي دولت‏هاي متفق در درياي جاوه به سود ناوگان جنگي ژاپن خاتمه يافت.
15) روز ملي و استقلال كشور "صحرا" و تأسيس جمهوري در اين كشور (1976م): كشور جمهوري عربي صحرا در شمال غربي افريقا و در ساحل اقيانوس اطلس واقع گرديده و 284 هزار كيلومتر مربع وسعت و در حدود 300 هزار نفر جمعيت دارد كه پيش‏بيني مي‏شود جمعيت صحرا تا سال 2025م در حدود 740 هزار نفر گردد. از شهرهاي مهم آن داخله، سماره و بوكراع قابل ذكرند. مردم صحرا از مليت‏هاي مختلف، از جمله عرب، بربر، حساني و طوارق هستند. اين منطقه از ديرباز در استعمار اسپانيا بود ولي پس از مبارزات مردم و پايان يافتن دوران استعماري كشورها، در سال 1975م، اسپانيا آن را به دو كشور مغرب و موريتاني واگذار نمود. پس از خروج اسپانيا، جبهه پوليساريو، با تشكيل جمهوري دموكراتيك عربي اعلام استقلال نمود و حاكميت مغرب و موريتاني را نپذيرفت. در سال 1979م موريتاني نيز از ادعاي خود بر صحرا منصرف شد و آن را رها نمود وليكن كشور مغرب هنوز ادعاي حاكميت بر آن منطقه و يك‏پارچگي كشور دارد. بسياري از كشورها از جمله جمهوري اسلامي ايران، حكومت صحرا را به رسميت شناختند. زبان رسمي مردم صحرا، عربي و حسانيه است و 99% جمعيت آن را مسلمانان تشكيل مي‏دهند.




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
مراسم تدفین سیدحسن نصرالله چگونه انجام می‌شود؟
play_arrow
مراسم تدفین سیدحسن نصرالله چگونه انجام می‌شود؟
دستور اژه‌ای در خصوص دستگیری هر چه سریع تر قاتل دانشجوی دانشگاه تهران
play_arrow
دستور اژه‌ای در خصوص دستگیری هر چه سریع تر قاتل دانشجوی دانشگاه تهران
علت عصبانیت مستکبرین از ایران در کلام رهبر انقلاب
play_arrow
علت عصبانیت مستکبرین از ایران در کلام رهبر انقلاب
12 نکته مهم برای سفر در ماه مبارک رمضان
12 نکته مهم برای سفر در ماه مبارک رمضان
رهبرانقلاب: توانایی ما برای مقابله با تهدیدهای سخت در سطح عالی است
play_arrow
رهبرانقلاب: توانایی ما برای مقابله با تهدیدهای سخت در سطح عالی است
بقائی: انتقال اجباری فلسطینیان توطئه‌ای مردود است
play_arrow
بقائی: انتقال اجباری فلسطینیان توطئه‌ای مردود است
پزشکیان: جایگاه علم و دانایی حد و مرزی ندارد
play_arrow
پزشکیان: جایگاه علم و دانایی حد و مرزی ندارد
دستور اکید رئیس قوه قضاییه در خصوص جرایم خشن
play_arrow
دستور اکید رئیس قوه قضاییه در خصوص جرایم خشن
اژه‌ای: قوه قضاییه ناخواسته در ۲ قطبی‌ها نیفتد
play_arrow
اژه‌ای: قوه قضاییه ناخواسته در ۲ قطبی‌ها نیفتد
چهار ویژگی ممتاز مردم آذربایجان شرقی در کلام رهبر انقلاب
play_arrow
چهار ویژگی ممتاز مردم آذربایجان شرقی در کلام رهبر انقلاب
واکنش بقایی به تهدید ایران توسط نتانیاهو
play_arrow
واکنش بقایی به تهدید ایران توسط نتانیاهو
دور زدن ترامپ با خودروی ریاست جمهوری در پیست!
play_arrow
دور زدن ترامپ با خودروی ریاست جمهوری در پیست!
بقایی: ایران مباحث هسته‌ای را با روسیه پیگیری می‌کند
play_arrow
بقایی: ایران مباحث هسته‌ای را با روسیه پیگیری می‌کند
توصیه رهبر انقلاب برای مقابله با تهدید نرم‌افزاری دشمن
play_arrow
توصیه رهبر انقلاب برای مقابله با تهدید نرم‌افزاری دشمن
قیمت هتل الوند مشهد، کیفیت بالا در نزدیکی  مراکز گردشگری مشهد
قیمت هتل الوند مشهد، کیفیت بالا در نزدیکی مراکز گردشگری مشهد