معایب مدل اولیه آن بود که بیش ازحد گرما برای از بین بردن فولیکول مو زائد استفاده میکرد ، با این حال روشی موثر برای از بین بردن فولیکول مو بود .
در سال ها بعد لیزر الکساندرایت معرفی شد ، این لیزر با توجه به اولین مدل گرمای کمتر داشت و گاهی این یک عیب بود زیرا نمیتوانست گرمای لازم برای از بین بردن فولیکول مو زائد را تهیه کند .
همین موضوع باعث درد کمتر میشد برای همین دستگاه لیزر موهای زائد بین مردم محبوب شد ، اما باید بدانیم این روش دائمی نبود ، برای از بین بردن فولیکول طی چندین جلسه انجام میشد ، بیشتر کسانی از الکساندرایت استفاده میکنند که رنگ پوست روشن و ایده آلی دارند .
امروزه این مدل پیشرفت کرده و مجهز به سیستم خنک کننده شده است به طوری که قبل از ایجاد گرمی بر روی سطح پوست ، پوست را خنک کرده و سپس عمل میکند این امر باعث کاهش چشمگیری از درد میشود .
دهه ها بعد دانشمندان توانستند درسال 1980 الی 1983 این معایب را بپوشانند و لیزر را روشی دائمی برای از بین رفتن مو زائد معرفی کنند .
نوع بعدی لیزر مو زائد دایود است
دستگاه لیزر دایود برای کسانی که پوست و موی تیره ای دارند هم پیشنهاد میشود ، دستگاه لیزر الکس دایود گرمای ایده آلی برای از بین بردن فولیکول مو زائد دارد و فقط طی چند جلسه میتوانید مو زائد خود را با استفاده از آن ازبین ببرید .
نوع بعدی لیزر موهای زائد ان دی یاگ است
ان دی یاگ نوعی سنگین از لیزر است که اغلب کسانی که موهای زائد ضخیم و پوستی تیره دارند از آن استفاده میکنند ، برای کسانی که پوست روشن و موی زائد نازک دارند پیشنهاد نمیشود .
این مدل لیزر وقت گیر و خستخه کننده است اما وارد پوست شده و فولیکول مو را دائمی از بین میبرد .
نوع چهارم و آخر لیزر موهای زائد نورشدید ، پالسی
این دستگاه از نور شدید استفاده میکند ، مضیت این دستگاه این است که میتوانند متخصصان دما آن را نسبت به رنگ پوست و ضخامت مو شما تنظیم و فقط در چند جلسه فولیکول موهای زائد را از بین ببرند . مانند دستگاه لیزر تیتانیوم .
قبل از لیزر بهتر است بدانیم ک...
اگر دچار شرایطی همچون : اختلالات هورمونی ، سرطان ، گوشت اضافه ، کک و مک ، برنزه بودن ، مصرف دارو و یا بیماری خاصی دارید بهتر است سراغ لیزر نروید .
نکته : اگر ناحیه ای که قصد لیزر دارید دچار اسیب دیدگی باشد و جای زخم باشد عمل لیزر صورت نمیگیرد .
آیا لیزر خطراطی هم دارد ؟
به طور کلی لیزر روشی بی خطر است ، لیزر از سطح پوست وارد ریشه مو و فولیکول میشود و سپس آن را تجزیه میکند اما هنگام استفاده دردی قابل تحمل دارد .
آیا لیزر برای چشم مضر است ؟
بله ، در کلنیک ها و مراکز تخصصی هنگام استفاده از آن بر روی صورت از چشم بند های مخصوص استفاده میکنند ، اگر در خانه از دستگاه لیزر خانگی استفاده میکنید حتما از چشم بند مخصوص استفاده کنید زیرا ممکن است به چشمتان آسیب برسد .
قبل از لیزر چیکار کنیم ؟
معمولا متخصصان و پزشکان دستورهای لازم را به شما میگویند یکی از آن دستورات اسن است که ، قبل از لیزر ناحیه مورد نظر را بتراشید .
بعد از لیزر چیکار کنیم ؟
بعد از لیزر قزمزی و تحریک پوست ، تقییر رنگدانه در نواحی لیزر ، سوختگی امری طبیعی است که اغلب پیشنهاد پزشکان برای درمان آن کمپرس آب سرد است البته بعد از انجام فرایند به شما ژل های خنک کننده میدهند اما اگر دچار عفونت پوستی شده اید حتما به پزشک خود مراجعه کنید .
پیشنهاد میشود که حداکثر تا یک هفته بعد از درمان درمقابل نور مستقیم خورشید قرار نگیرید ، از کرم های ضد افتاب استفاده کنید و حدعقل تا 3 روز بعد از لیزر از رفتن به استخر دوری کنید .
آیا لیزر باعث سرطان و یا ناباروری میشود ؟
به عقیده برخی لیزر باعث سرطان ویا ناباروری میشود ، خیر لیزر برای نفوذ به پوست و رسیدن به ریشه مو زائد ، در آخر از بین بردن فولیکول طراحی شده است و هیچگونه خطراطی از قبیل سرطان یا ناباروری حتی در مناطق حساس ندارد .
اما درهنگام بارداری پزشکان برای امنیت جنین لیزر را پیشنهاد نمیکنند ، پس اگر قبل از لیزر قصد باردار شدن دارید حتما با پزشک خود مشورت کنید .
لیزر خانگی استفاده کنم یا به کلنیک ها یا مراکز تخصصی مراجعه کنم ؟
اگر قصد استفاده از لیزر های خانگی دارید باید بگویم که لیزر های خانگی مانند لیزرکلنیک ها و مراکز تخصصی پوست قدرتمند و درنتبجه دائمی نیستند .
لیزر چند جلسه طول خواهد کشید ؟
باتوجه به رنگ پوست و ضخامت مو لیزر حداکثر 4 تا 5 ماه ( 10 الی 6 جلسه ) طول میکشد ، در اوایل ممکن است مو زائد ضعیف و نازک شود ، فقط طی چند مدت آن هم از بین میرود و شما پوستی صاف و یکدست خواهید داشت .
چه اقایان و چه بانوان میتوانند از سن 18 سالگی به بعد مناطقی مانند زیر بقل ، دست ، پا و... را بدون محدودیت و با توجه به رنگ پوست ، ضخامت مو لیزر کنند .
حال به چه علت لیزر کنیم ؟ ایراد روش های قدیمی چیست ؟
در قدیم و حتی امروز برای اصلاح صورت و موهای زائد از تیغ و یا اپیلاسیون استفاده میکنند که معایبی هم چون :
خارش ، سوزش ، بروز جوش و برامدگی ، رشد مو در زیرپوست ، ضخیم شدن مو زائد ، رشد دوباره و تاثیر کوتاه مدت و در اخر گاهی باعث فولیکولیت میشود .شیو و اپلاسیون باعث ایجاد بریدگی های ریز و باز شدن منافظ پوست میشود ، به باکتری های متفاوت اجازه ورود به فولیکول را میدهد و در اخر فولیکولیت ( برامدگی و ایجاد تورم در پوست ) بوجود می آید .
اما لیزر تنها گرما را به فولیکول انتقال داده و آن را تجزیه میکند و سپس هیچ موی زائدی در آن قسمت لیزر شده پوست رشد نخواهد کرد .