رسانه و تربيت خانواده

قسمت عمده‏ى «رسانه ها» را وسايل سمعى و بصرى تشكيل مى‏دهند، و بلكه، اگر از جهت دريافت گيرنده، در نظر بگيريم، همه در همين تعبير و اصطلاح مى‏گنجد كه گوييم: رسانه مساوي با وسائل سمعي و بصري است. بعضى تنها سمعى‏اند؛ مثل: ضبط صوت و تلفن و راديو و برخى تنها بصرى‏اند؛ مثل: تصوير و تابلو و اسلايد و استريپ و اپك. قسمت زيادى از آنها، داراى هر دو جنبه
چهارشنبه، 26 خرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
رسانه و تربيت خانواده
رسانه و تربيت خانواده
رسانه و تربيت خانواده





قسمت عمده‏ى «رسانه ها» را وسايل سمعى و بصرى تشكيل مى‏دهند، و بلكه، اگر از جهت دريافت گيرنده، در نظر بگيريم، همه در همين تعبير و اصطلاح مى‏گنجد كه گوييم: رسانه مساوي با وسائل سمعي و بصري است.
بعضى تنها سمعى‏اند؛ مثل: ضبط صوت و تلفن و راديو و برخى تنها بصرى‏اند؛ مثل: تصوير و تابلو و اسلايد و استريپ و اپك. قسمت زيادى از آنها، داراى هر دو جنبه هستند؛ مثل:تلويزيون و فيلم ناطق و نمايش.

لزوم استفاده از اين وسايل

در قطع نامه‏ى پايان سمينار مذهبى سال 1355 شمسى - دار التبليغ قم چنين تأكيد مى‏كند:
«براى آموزش مسايل دينى، به كودكان و نوجوانان، بايد به تناسب نياز زمان، از وسايل سمعى و بصرى، به طور صحيح، استفاده شود.» (1)
در قطع‏نامه‏ى سال بعد نيز (فروردين 1356 شمسى) همين نظر را به گونه‏اى صريح‏تر ياد مى‏كند.
در همان قطع‏نامه‏ى سال 1355 در مورد كتاب‏ها و مجلات و نشريات، نيز نظراتى دارد از قبيل آن كه:
«در مورد چاپ و نقاشى و شكل كتاب‏هاى داستانى براى كودكان، بايد دقت شود كه رغبت‏انگيز باشند.» (2)
و نيز در همان سمينار، عده‏اى از آقايان، برنامه‏هاى بصرى براى ارائه‏ى طرق آموزشى، اجرا كرده‏اند. (3)
در مورد روش‏هاى پرورش مذهبى، نظراتى است كه عبارتند از:
الف - روش ارائه‏ى الگوها.
ب - روش تلقين و القاء.
ج - روش داستان‏سرايى (براى تحريك انديشه و تفكر و براى عبرت‏آموزى و براى تسلى خاطر و براى هدايت و براى لمس امور محيط)، و افزوده‏اند كه: «از راه داستان‏ها، مى‏توان ضوابط مذهب را به فرزند آموخت و او را بر شؤون زندگى، حكومت داد. (4)
معلوم است كه بهترين وسيله‏ى اجراى اين نظرات، وسايل سمعى و بصرى هستند.

نوع وسايل

الف- آن‏چه تصوير مى‏كند
به وسيله‏ى فيلم: علم الأشياء - شناخت حيوانات و گياهان - شرح حال بزرگان علم و تاريخ - نشان دادن طرز زندگى درست در خانواده و در محله و در شهر و مسؤوليت‏ها و كارهايشان - مسايل توالد و تناسل و تكثير در همه‏ى موجودات - عجايب خلقت در طبيعت و در انسان (5) - آثار قدرت الاهى و ارائه‏ى نعمت‏هاى جهانى - تعليم دقايق مذهبى و زندگى پاكان و راستان.
مزاياى شكل و تصوير در رويه‏ى فيلم
الف - جريان كارى در مدتى كوتاه نشان داده مى‏شود.
ب - تحولات يك امر طبيعى يا علمى (مثل گردش خون - تبديل گل به ميوه و...)دقيقا ارائه مى‏گردد.
ج - وضع رؤيت را چنان طبيعى مى‏سازد كه آدمى را خوش آيند است و گويا، خود، در كنار واقعه يا صحنه، حضور دارد.
د - خاطره‏ى آن زياد در ذهن مى‏ماند.
ه - ثابت شده است كه يك چهارم زمانى كه به وسيله‏ى كتاب يا معلم، براى آموزش مطلبى، صرف مى‏شود؛ براى تعليم به وسيله‏ى فيلم، وقت، لازم است و اين صرفه‏ى زمانى، بس قابل توجه است و براى زندگى تحصيلى، مورد اهميت مى‏باشد.
و - و فيلم براى اطفال كم هوش و كودن، مدديارى مؤثر است. (6)

تذكر:

البته بدان جهت كه كار فيلم، چنان باشد كه جنبه‏ى تفننى، اثر تعليمى آن را نابود نكند؛ بايد والدين يا معلم و مربى فرزند، از او بپرسند كه:چه ديدى؟ يا درباره‏ى قسمت‏هايى از آن صحنه‏ها و تصاوير اظهارنظر بخواهند؛ تا بينديشند و خود را داور سازد و با وقايع، شخصا خويش را مواجه دارد و به تناسب آن‏ها، احساس و ادراك و عاطفه و نظر در وى، نمود يابد و ابراز شود.

اثر تصوير در سهولت فهم

ثابت شده است كه انسان با ديدن اشيا يا تصوير آن‏ها و به كار بردن حواس، بهتر و آسان‏تر و زودتر مى‏تواند بشناسد و خواص آن‏ها را درك نمايد و آن‏چه بدين وسيله فرامى‏گيرد، در خاطر او بيشتر پايدار است. به وسيله‏ى تصوير، درس براى كودك روشن و با معنى و زنده مى‏شود؛ مثلا: اگر چند صفحه درباره‏ى «فيل» بخواند، يا مدتى در آن باره، برايش تعريف كنند، باز به اندازه‏ى چند دقيقه كه تصوير فيل، يا فيلم آن را مى‏بيند، درك مطلب نتواند داشت. (7)

مشخصات فيلم مناسب كودك

نظر داده‏اند كه فيلم كودك را بايد، خود كودك بسازد؛ دنياى كودك را بايد نشان دهد و بايد ارائه‏ى فيلم هم، در همان محيطى باشد كه كودك، در آن، با هم‏بازى‏هاى خود، سرگرمى دارد. اما تأسف مى‏خورند كه چرا اين قبيل فيلم‏ها، كه از بطن نيازهاى ذهنى و مادى كودك، تراويده باشد، بسيار كم است. (8)
فيلم‏هاى موجود و بدآموزى‏ها
اهل فن، نظر داده‏اند كه:
نوعى از فيلم بچه‏ها، كه مورد پسندشان هست و خشن و كودكانه، مى‏باشد، باز سالم نيست. نوعى ديگر از فيلم بچه‏ها، كه شاد و شيرين است؛ باز اثر تخريبى لااقل در حد شيطنت، دارد.
فيلم‏هاى كمدى و فانتزى (9)، باز سالم‏تر است ولى به فرزند ما فكر نمى‏دهد و تحريك ذوق نمى‏كند.
گفته‏اند كه: مسأله‏ى بدآموزى در فيلم‏ها، مسأله‏اى لاينحل است و خود شاهد آورده‏اند كه: بر اثر ديدن فيلم «هنگ كنگى» كودكى، هم‏بازى خود را با لگد زده و كشته است و اظهارنظر كرده‏اند كه: بچه با ديدن اين قبيل فيلم‏ها، راهى براى خالى كردن شور و شر روانى خود، كه معلول رشد جسمى اوست، خواهد يافت و عملى خواهد كرد.
به هر حال، فيلم يا تصوير، بهانه‏ى مناسبى، براى اين خلافكارى فرزند، خواهد بود و زودتر، خواست خود را به اجرا خواهد گزارد و گفته‏اند كه: هر كس مدت زيادى، در برابر تجليات خشونت، قرار گيرد، خشونت پيدا مى‏كند و بچه، بى‏شبهه از فيلم، تقليد مى‏نمايد و آن را مثل اسباب‏بازى خود وسيله‏ى كار و نظر قرار مى‏دهد و لذا غالبا خود را در نماى تصاوير فيلم مى‏بيند و ژست قهرمان صحنه‏ى نمايش را به خود مى‏گيرد.
اظهارنظر كرده‏اند كه: فيلم‏هاى تلويزيونى، بچه را به نوعى از نمايش، عادت مى‏دهد، كه در آن «تعمق» جايى نتواند داشت. (10)
ب- نوشته‏ها: كتاب و مجله، نمايش‏نامه، مطبوعات
يكى ديگر از وسايل ارتباط جمعى، كتاب كودكان و جوانان و بالاخره خواندنى‏هاى مخصوص آنان است، با آن كه مى‏دانيم شديدا فرزند، تأثيرپذير است و روح و فكر او حساسيت دارد و تنوع و رنگارنگى در برنامه‏ها را مى‏پسندد (11)
در همين بحث، نويسنده، ياد مى‏كند كه: متأسفانه اثر تبليغات گوناگون مصرفى غرب، در كتبى كه براى كودكان و نوجوانان در ايران چاپ مى‏شود، به طور واضح، به نظر مى‏رسد و آن گاه آمار كتاب‏هاى چاپى (براى نوجوانان) را در كشورهاى اروپايى ياد مى‏كند و آن گاه مى‏نويسد كه: در تهران در سال 1351، سيزده ناشر فقط 465 كتاب، مخصوص كودكان، چاپ كرده‏اند؛ در حالى كه در روسيه به سال 1954 يازده ميليون و نيم كتاب كودكان، به فروش رفته است كه بى‏شبهه از پنج هزار نوع متجاوز بوده است؛ بايد آن‏چه به او داده مى‏شود، چنان باشد كه اگر ذوق او را تحريك مى‏كند؛ به او آموزنده نيز باشد. كار يك معلم خوب و يك مربى مناسب را در لباس لفظ، القا كند؛ رغبت‏انگيز؛ پرورنده و نيروبخش و سازنده‏ى فرزند باشد.
نوشته، اگر مساعد فرزند باشد و سازگارى با نيازهاى او كند، بسيار خوب است و مادر، در ساعت خواب، مى‏تواند از روى آن، براى كودك بخواند، يا به زبان خود براى او تعريف كند و بعد، از بچه نتيجه‏گيرى آن را بخواهد. (12) البته داستان‏نويسى براى كودكان، ضوابطى دارد، از قبيل آن كه:
الف - داستان، بايد صفات خوب و نكات لازم را برجستگى خاص دهد.
ب - افراد داستان، هم سن و سال خواننده‏ى داستان باشند و در محيطى نظير محيط كودك، با وقايع روبه‏رو شده باشند. (13)
گويند:
براى نوشتن كودك، بايد زمان و فكر او را دانست و جهت طراحى كتاب او، لازم است كه ذوق و سليقه و ديد و پسند وى را درك كرد؛ تا بتوان وسيله‏ى ارشاد او شد و اثرى لايق براى او به وجود آورد.
بايد ظرفيت پذيرش مسايل را در دوره‏هاى مختلف سنى كودكان مورد بررسى و سنجش قرار داد؛ تا به هنگام تعيين نوع و مقدار محتواى كتاب، آن نتيجه را مرعى دارند. (14)
گويند:
«داستان»، روح نوجويى و نوطلبى كودك را اشباع مى‏كند؛ چون «داستان» اصولا خود، «آزاد و بدون محدوديت» است؛ اما به نتايج داستان هم بايد توجه كرد. (15)
چه خوب است كه اصولا كتاب‏هاى كودكان و نوجوانان و حتى آن‏چه براى جوانان نوشته مى‏شود؛ نظم محتوا و استانداردى از جهت مندرجات، داشته باشند و معلوم باشد كه چه كتابى؟ براى چه سنى؟ و چه طبقه‏اى؟ مناسب است، تا اين وسيله‏ى تعليمى و تربيتى، بتواند به جا و به موقع، مصرف شود و درست مورد بهره‏گيرى، قرار گيرد.
و چه خوب است كه اگر داستانى ترجمه مى‏شود، چه افسانه باشد و چه پليسى و مانند آن، همه بنابر تشخيص و تصويب مربيان لايق فرزندان، بررسى و گزيده شوند؛ تا خطرى ايجاد ننمايند.
به هر حال بايد افكار معصوم فرزندان را كه نيازمند شناخت مسايل زيربنايى زندگى و قوانين شايسته‏ى حيات هستند، كسى، با نوشته يا رساله يا نشريه‏اى، آلوده نسازد و الگوى غلط به دست او ندهد و يا سرگردانش نسازد. (16)
نمايشنامه‏ها نيز، كه از نوع كتاب و اثر خواندنى هستند، تأثيرى بزرگ مى‏توانند در ارائه‏ى آن معانى و مطالب كه براى كودك و نوجوان، گفتنى نيست، اما نمودنى است (از قبيل موضوعات: ادب و اخلاق و دين و فكر و عاطفه و حال)از خود به جا گذارند و رسالتى مهم و انسانى را ممكن است، به ابلاغ رسانند؛ مثلا: حقايق تاريخى - زندگى پيامبران الاهى - چگونگى تكامل باطنى انسان - داستان‏هاى بيدار كننده و پيش برنده، همه مى‏توانند موضوعات مطلوبى، براى تحليل در نمايش باشند؛ با اين قيد، كه آن‏چه براى كم‏سالان هست يا براى بزرگ‏سالان، از يك‏ديگر تفكيك شوند و اگر مى‏خواهيم از زندگى بزرگان، براى كودك و نوجوان مطرح كنيم، از مباحثى باشد كه مشترك انسان‏هاست و پير و جوان ندارند و در كوچك و بزرگ، فرقى نمى‏كنند و الا مؤثر و نافذ نتوانند بود و راه عملى نخواهند گشود.
مطبوعات اگر، ضمن اين كه كاسبى مى‏كنند و خبرهاى اقتصادى و تجارى و كشورى و عمومى را از همه نوع، به اطلاع مردم مى‏رسانند، رعايت نسل جوان و فرزندان ساده‏لوح را هم بكنند و در نوشتن مطالب در درشت و ريز نوشتن عناوين، در انتخاب خبرها و در شكل بسيارى از اعلاميه‏ها و نقل وقايع، چنان ترتيب دهند كه جز اثر مفيد و مناسب نداشته باشند و تبليغات آن‏ها، همه صلاح و مدديار و سازنده محسوب گردد؛ يعنى حل مشكل كند؛ نه آن كه بر اشكالات فرزندان بيفزايد. علم و اطلاع را فزونى دهد؛ نه آن كه اعتدال روانى را زايل نمايد و اضطراب و نگرانى ايجاد كند. راهبر مشاغل و حرفه‏ها و مسؤوليت‏هاى اجتماعى باشد؛ نه بيم دهنده و نفرت‏انگيز و مأيوس كننده.
ج- گفته‏ها:
راديو و بحث‏ها
مزاياى راديو بدين قرار است:
طرز سخن گفتن و شعر خواندن و تلفظ صحيح كلمات را تواند آموخت.
بهداشت و ورزش را نيكو تعليم تواند داد.
معرفى بزرگان و بيان كلام و نظرشان تواند كرد.
اطلاعاتى درباره‏ى زندگى و لوازم و قوانين حيات تواند رساند.
تلقينات جالب، حكايات آموزنده، حل دشوارى‏ها، ارائه‏ى تدبيرها و چاره‏ها تواند كرد. (17)
تلويزيون، مساوى است با «راديو به اضافه سينما و فيلم» و مزايايش نيز برابر همين مجموع است؛ به اضافه‏ى آنچه با اشتراك «سمع و بصر» فقط امكان دارد (مانند آموزش زبان و گويش و راهنمايى فنى دستگاه‏هايى كه سلامت يا خرابى آن ها از روى صدا معلوم مى‏شود و نظير اين‏ها...)
بديهى است كه اين «كامل‏ترين وسيله‏ى سمعى و بصرى» اگر در استخدام تربيت درست و آموزش صحيح و حتى تفريح سالم و پر كردن لحظات فراغت مردم، به گونه‏اى اصولى و شايسته، قرار گيرد،چه نتايج نيكو خواهد داشت! و اگر جز اين باشد، از آن، پرخطرتر،چه خواهد بود؟ (18)

دانستنى‏ها - تذكرات

مطالب شنيدنى و القايى، يا امرى و بازداشتنى و يا تذكرى، بايد به طور قاطع و آمرانه ولى صميمى و بى‏تعارف، كوتاه و روشن، گويا، ادا شوند تا اثر كنند.
چنان كه قبلا هم اشاره‏اى كرديم و «دكتر پوشه» (19) نيز بررسى و ابراز نظر كرده است؛ آموزش، هرگز نبايد توأم با تفريح باشد (20) و آن‏چه كه وسايل ارتباط جمعى به عنوان جدى، مى‏خواهند ابلاغ كنند، نبايد با هزل، درآميزند و يا در لابه‏لاى آن‏ها تفنن را مطرح سازند؛ زيرا كه ثمر خوب به دست نخواهد داد و آن چهره‏ى طبيعى و منطقى آموزش نيز، محو يا آلوده خواهد شد.

پي نوشت :

(1) سخ، 156.
(2) سخ، 157.
(3) سخ، 2.
(4) سخ، 72 و 73.
(5) رنا، 258
(6) رنا، 260 - 258.
(7) رنا، 240 و 241.
(8) مفز، 37.
(9) تراژدى - TRAGDIE - كه آكسيون و نتيجه‏ى آن، هر دو غم‏انگيز است. كمدى COMEDIE - كه در آن آكسيون و نتيجه‏ى هر دو، مسرت‏بخش و سرورانگيز است. (فرهنگ اميركبير)
(10) نظرات ياد شده مأخوذ است از: مفز، 36 - 32.
(11) سخ، 82.
(12) مف، 17
(13) سخ، 73.
(14) سخ، 48.
(15) سخ، 49. در همين صفحه، نظر تحقيقى يك پژوهشگر را مطرح مى‏كند كه دانستنى و جالب است؛ رجوع شود (50، 49).
(16) سخ، 59 - 54.
طى يك سلسله پرسش و پاسخ، طرحى براى «مجله‏ى كودك» در آخر كتاب عرضه شده است.
(17) رنا، 256.
(18) با تذكر به اين نكته كه تحقيق و نگرشى دقيق بر نقش رسانه‏ها به ويژه رسانه‏هاى تصويرى، فضاى مناسب و فرصت كافى ديگرى را مى طلبد و اميد آن كه بدان پرداخته شود؛ از رسانه‏هاى تصويرى كه در زمان حاضر - به خاطر لجام گسيختگى نظام جديد و صنعتى و شبيه خون‏هاى فرهنگى آن نظام و قرار گرفتن جامعه به طور مطلق تحت انقياد تكنولوژى مدرن - از كارآترين ابزار اين هجوم فرهنگى، تربيتى روانى، اجتماعى است و در مسير القاى كشتار و خشونت، آدم‏ربايى و سرقت، برهنگى و فساد، ناهنجارى‏هاى اخلاقى و فرهنگى و اجتماعى و تفكرات انحرافى و عقيدتى و اثرگذارى نامناسب غيرصحيح بر سلامت و رشد كودكان و زوال دوران طفوليت و نوجوانى و جوانى و فرزندان ما و انهدام فكر و ابتكار و اعوجاج در انديشه و ضايع ساختن اوقات گران‏بهاى عمر آنان، در قالب نمايش فيلم‏ها، برنامه‏هاى ظاهر فريب، پيام‏هاى بازرگانى و... مورد استفاده قرار مى‏گيرد، با اظهار تأسف بايد نام برد.
ضايعات فعلى اين رسانه در زندگى جوامع بشرى آن چنان محسوس شده است كه جامعه‏شناسان، كارشناسان و پژوهشگران مسائل ارتباط جمعى در كشورهاى پيش‏رفته و سازنده‏ى همان رسانه‏ها، براساس تحقيقات و آمار، تصوير تكان‏دهنده و هشداردهنده‏اى از كاربرد تكنولوژى بدون اخلاق را ارائه مى‏كنند كه در پايان جز انهدام سلامت جسمى و روانى و فرهنگى جامعه نتيجه‏ى ديگرى را در برنخواهد داشت.
در جوامع امروزى، رسانه‏هاى تصويرى به ويژه تلويزيون از زمان تولد در كنار كودك، به كار گرفته مى‏شود و پيوسته در معرض ديد فرزندان قرار مى‏گيرد تا بدان معتاد مى‏شوند و ساعات و لحظاتى كه بايد در كنار مادر، پدر، خواهر، برادر، اعضاى ديگر خانواده، مربى، طبيعت، براى رشد، سلامت عاطفى، تكامل انسانى، اخذ تجربيات و در يك كلام براى تربيت و پرورش صرف شود با نشستن در پاى تلويزيون و يا رسانه‏اى هم‏گون و چشم دوختن بدان مصرف مى‏شود؛ آن چنان كه گذشت ساعت‏ها، روزها، ماه‏ها و سال‏ها احساس نمى‏گردد. دوران عمر (كودكى، نوجوانى، جوانى، ميان‏سالى، پيرى) طى مى‏شود و فرزند ما در هر سن و سالى عادت مى‏كند تا تمام اوقات فراغت و استراحت و زمان‏هايى كه امواج شكننده‏ى زندگى مادى او را به خود وامى‏گذارد تا تجديد قوا كند و تجربه‏اى از عزيزان بزرگتر خانواده‏ى خويش و مربيان اخذ نمايد و نيز در طلب علم و دانايى و بصيرت واقعى صرف كند در پاى اين جعبه‏ها جادويى ريخته شود و امروزه به اين جعبه‏ها، كامپيوتر نيز اضافه شده است.
جذب شدن به اين جعبه‏ها و عادت كردن به تغذيه از اين طريق، فرزندان ما را كه مردان و زنان آينده‏ساز جوامع هستند موجوداتى طفيلى، رخوت گرفته، بدون انگيزه، كم تلاش و با سيرى كاذب در مى‏آورد كه بايد از طريق اين رسانه‏ها، غذاى فكرى، روحى، علمى و حتى نام نوع كالاها و محصولات مورد نياز و مصرف را - هر چند نامناسب، غير لازم، زيان‏بخش و حتى مسموم - برايشان تهيه و عرضه كند و به آن‏ها بخوراند. به يقين فرزند ما به وجودى تسليم شده، انفعال‏پذير، بدون داشتن انگيزه‏اى در طلب دانايى و حقيقت هستى و راز آفرينش و تعهد و مسؤوليت خويش تبديل شده كه عنان و اختيار و حق دخالت در سرنوشت را از او ربوده باشند و بالنتيجه بايد به هر كجا كه مى خواهند برود كه اين، كاربردى پرخطر و زيان‏بار براى رسانه‏هاى تصويرى است كه قابليت بهره‏گيرى صحيح را دارد.[و].
(19) ويكتور پوشه - در كتاب «كودك»
(20) مفز، 36

منبع:گامي در مسير تربيت اسلامي از کودکي تا بلوغ / دکتر رجبعلي مظلومي




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
بیانات رهبر انقلاب در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام
music_note
بیانات رهبر انقلاب در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام
تحلیل شبهه هدر رفتن خون شهدا و پاسخ به آن
تحلیل شبهه هدر رفتن خون شهدا و پاسخ به آن
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
play_arrow
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
play_arrow
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
play_arrow
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
play_arrow
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
play_arrow
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
play_arrow
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
play_arrow
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
play_arrow
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
play_arrow
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
play_arrow
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی