آب، باد، خاک

عملکرد تيم هاي جنوبي در مسابقات ليگ ايران عملکرد بسيار متنوعي بوده است. اگر بخواهيم عملکرد جنوب را در فوتبال ليگ مورد بررسي قرار دهيم به تيم هاي جم و شاهين آبادان، کارگر آبادان، تاج آبادان، صنعت نفت آبادان، نورد، آب و برق و نيروي اهواز، وحدت آبادان، جنوب اهواز، فولاد خوزستان، استقلال اهواز، ايرانجوان، شاهين و پاس بوشهر، مسعود هرمزگان و شهرداري بندرعباس مي رسيم.
سه‌شنبه، 30 شهريور 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آب، باد، خاک

آب، باد، خاک
آب، باد، خاک


 






 

همه تيم هاي قطب جنوب
 

عملکرد تيم هاي جنوبي در مسابقات ليگ ايران عملکرد بسيار متنوعي بوده است. اگر بخواهيم عملکرد جنوب را در فوتبال ليگ مورد بررسي قرار دهيم به تيم هاي جم و شاهين آبادان، کارگر آبادان، تاج آبادان، صنعت نفت آبادان، نورد، آب و برق و نيروي اهواز، وحدت آبادان، جنوب اهواز، فولاد خوزستان، استقلال اهواز، ايرانجوان، شاهين و پاس بوشهر، مسعود هرمزگان و شهرداري بندرعباس مي رسيم.

ياران دهداري
 

1) جم آبادان: اسم اين تيم ابتدا شاهين آبادان بود اما بعد از انحلال شاهين تهران و تيم هاي اقماري آن در سال 1346 نام شاهين آبادان هم به جم تغيير يافت.
شاهين آبادان در مسابقات قهرماني کشور در سال 1339 که براي اولين بار طي آن باشگاه ها به جاي شهرها در مسابقات حاضر شده بودند با ستارگاني مثل پرويز دهداري، حميد برمکي، حميد جاسميان، منوچهر ساليا و علي پورجانکي قهرمان شد تا اولين تيم بزرگ و پرافتخار خوزستان باشد.

سه تفنگدار
 

2) کلوپ شناي اهواز: در زمان درخشش اين تيم در ابتداي دهه 40 هنوز ليگ ايران راه نيفتاده بود و بر همين اساس هيچ اثري از آن در ادبيات ليگ ايران وجود ندارد.
به هر حال کلوپ شناي اهواز با 3 ستاره قديمي يعني محراب شاهرخي، اکبر افتخاري و ناظم گنجاپور به فوتبال ايران خدمت کرده است. آن ها در اواسط دهه 40 ديگر محلي از اعراب در فوتبال ايران نداشتند.

بي ستاره ها
 

3) کارگر آبادان؛ در مسابقات ليگ سال 49 که اولين دوره ليگ منطقه اي بود به عنوان يکي از 2 نماينده خوزستان به همراه تاج شرکت کرد. آن ها ستاره بزرگ و سرشناسي در مسابقات فوتبال ليگ سال 49 نداشتند.

يادگار صادقي
 

4) تاج آبادان: آنها مثل کارگر در مسابقات ليگ 49 حاضربودند. محمد صادقي که بعدهادر تيم هاي پاس و پرسپوليس حضور يافت و کفش ها را با پيراهن تيم شاهين آويزان کرد از ستارگان بنام تيم تاج آبادان بود. محمد علي مالکيان يار آينده پاس تهران هم در اين تيم حضور داشت.

با ثبات ترين ها
 

5) استقلال اهواز: آن ها با نام تاج اهواز به ليگ اول تخت جمشيد در سال 1352 صعود کردند، اماحکم فدراسيون وقت آن بود که 2 تيم همنام حق شرکت در مسابقات را ندارند. لذا استقلال اهواز به نفع استقلال تهران کنار رفت اما سروکله اين تيم در ليگ ايران از مسابقات ليگ باشگاهي قدس در سال 68 پيدا شد. 7 سال حضور در ليگ آزادگان و 8 دوره شرکت در ليگ برتر از اين تيم تصوير يکي از باثبات ترين تيم هاي محلي خوزستان را در ليگ ساخته که ستارگاني مثل حميدرضا بابايي، سيروس نعمتي نژاد، ابراهيم تهامي، ميلاد ميداوودي، روح الله بيگدلي و ... را به فوتبال ايران معرفي کرده است.

آب، باد، خاک

مقابل تاريخ
 

6) تاج مسجد سليمان: تاج مسجد سليمان همان تيمي بود که ايرج سليماني را به فوتبال ايران و به خصوص پرسپوليس معرفي کرد. به هر حال تاج مسجد سليمان نماينده خوزستان در ليگ دوم منطقه اي بود. آن ها تنهاتيمي بودند که پرسپوليس را در عرصه اين رقابت ها بردند. پرسپوليس سال 50 در رقابت هاي ليگ 14 بازي انجام داد که 13 بازي را برد و تنها به تاج مسجد سليمان باخت.

لايق ترين خوزستاني
 

7) صنعت نفت آبادان: يکي از با کلاس ترين تيم هاي خوزستان در مسابقات ليگ ايران بوده که از ليگ اول تخت جمشيد در سال 1352 در مسابقات حاضر بوده و هنوز هم در عرصه اين رقابت ها حاضر است. صنعت نفت با 7 غيبت در ليگ برتر، دوران بدي را در دهه 80 سپري کرده است. در تاريخ صنعت نفت، مرداني چون عليرضا فيروزي، کريم بوستاني، ابراهيم قاسمپور، عبدالرضا برزگري، حسن نظري، مجاهد خذيراوي و ... حاضر بوده اند.

يک تيم با 3 نام
 

8) نيروي اهواز: از سال 52 تا 57 در مسابقات فوتبال ليگ جمشيد حاضر بودند. نيروي اهواز ابتدا با نام «نورد» خوزستان در مسابقات حاضر مي شد. سپس به «آب و برق» تغيير نام داد و در اواخر ليگ تخت جمشيد نيروي اهواز ناميده شد. نيروي اهواز هميشه در کمرکش مسابقات ليگ حاضر ماند و هيچ وقت ستاره درجه اولي را به فوتبال ايران معرفي نکرد.

نماينده خوزستاني آسيا
 

9) جنوب اهواز: آن ها از سال 68 در مسابقات ليگ باشگاهي قدس حاضر بودند، سپس در سال 70به ليگ اول آزادگان راه يافتند و تا سال 1374 در مسابقات حاضر بودند که در اين 5 دوره، مقام سوم ليگ سال 72 و نايب قهرماني جام حذفي 73 را تجربه کرده و به جام در جام آسيا رسيدند. از ترکيب جنوب آن سال ها سهراب بختياري زاده، هنوز فعال است و نعيم سعداوي هم هنوز از ديگر ستاره هاي بزرگ آن تيم بود.

قهرمان خوزستان ليگ
 

10) فولاد خوزستان: آن ها جانشين جنوب نيستند بلکه وارث آن ها هستند. يعني در سال 75 امتياز جنوب را که سقوط کرده بود خريدند و با قدرت بيشتر در مسابقات حاضر شدند. فولاد در ليگ سال هاي 76، 77و 78 افتان وخيزان در مسابقات شرکت کرد و به سختي در ليگ آن سال ها ماند اما در سال هاي 79 به بعد، رفته رفته شخصيت مضاعف يافت. در سال 80 و 82 تيم سوم و در سال 83 قهرمان مسابقات فوتبال ليگ برتر شد تا بعد از سپاهان دومين قهرمان شهرستاني مسابقات فوتبال ليگ باشد. فولاد در 10 سال گذشته ابراهيم ميرزاپور، جلال کاملي مفرد، علي بداوي، حسين کعبي، ايمان مبعلي، ميثم سليماني، پژمان منتظري و عادل کلاه کج و... را به فوتبال مصرف کننده ليگ ايران منتقل و معرفي کرد.

برترين نماينده خليج فارس
 

11) شاهين بوشهر: تنهاتيم جنوبي ليگ برتر هستند که از استان خوزستان بيرون رفته است. شاهين 3 بار حضور در ليگ ايران را تجربه کرده؛ ليگ 73، ليگ 88 و ليگ امسال که در واقع ليگ 90-89 است. در بوشهر به جز محمود خرمزي، هيچکس نمي تواند خودش را فرزند لايق شاهين بوشهر بداند. البته عملکرد رضا بازياري نيز در اين عرصه قابل تقدير و تجليل است چرا که در ابتداي ليگ سال گذشته هم گل هاي متعددي را در مسابقات ليگ فوبتال به ثمر رساند.

5گل در کيسه پرسپوليس
 

12) ايرنجوان بوشهر: آن ها هيچ گاه در بالاترين سطح ليگ ايران حاضر نبوده اند. درخشان ترين عملکرد تاريخ فوتبال آنها، پيروزي 5 بر صفر برابر پرسپوليس در مسابقات سرداران شهيد آذربايجان در سال 73 بوده است.

فقط وليد
 

13) پاس بوشهر: دروازه بان جواني به اسم وليد صفري در سال هاي 64 تا 66 براي پيدا کردن جايي در تيم ملي تلاش مي کرد و به موفقيتي نرسيد. او در سال 65 با همين پاس بوشهر به نيمه نهايي جام حذفي رسيد و در مسابقات ليگ باشگاهي قدس در سال 1368 هم شرکت کرد و نتايج آبرومندي گرفت.

ستاره ها دنبال قايقران
 

14) مسعود هرمزگان: در سال هاي 74 تا 76 با حضور سيروس قايقران در مسابقات ليگ دست دوم شرکت کرد و نتايج خوبي را به دست آورد. مرحوم قايقران تا مقطعي که مربيگري را کاملا کنار گذاشت باتيم مسعود هرمزگان بود.

هميشه ليگ يکي
 

15) شهرداري بندرعباس: سال هاست که در ليگ دسته اول حضور دارد و به عنوان يک نماينده مصرف کننده در مسابقات فوتبال ليگ يک ايران شرکت مي کند. آن ها مربيان لايق و صاحب نامي را هم در اين سال ها به خدمت گرفتند.

يک تجربه تلخ
 

16) کاوه بندرعباس: در سال 68 حضور در مسابقات فوتبال ليگ باشگاهي قدس را تجربه کرد. کاوه بندرعباس در گروه اول اين رقابت ها مکان آخر را به دست آورد.

آسيا، آسيا
 

17) شاهين اهواز: تيم لايق خوزستان که سال 67 با سرمربيگري عبدالمجيد باقري نيا و حضور مرداني چون جهانبخش داراب پور، سياوش بختياري زاده و 4 برادر و پسر عمويش، عبدالله ويسي و فرزاد آهک پور قهرمان جام حذفي شد اما در جام باشگاه هاي آسيا به دنبال شکست 5 بر صفر برابر الرشيد عراق و 2 بر صفر به ليائونينگ چين ضعيف ترين نماينده ايران در جام باشگاه هاي آسيا لقب گرفت.

ديگران
 

18- کشت و صنعت شوشتر: با حمزه پشمکي در جام حذفي سال 86 سوژه اي ننوشتني در رسانه ها شد.
19- پتروشيمي ماهشهر: مدتي غلامحسين مظلومي را به عنوان سرمربي خود انتخاب کرد.
20- وحدت آبادان: شايد باورتان نشود اما مبعلي، کعبي و جلال کاملي مفرد از وحدت آبادان شروع کردند.
21- استقلال کيش: سال 83 قصد قدرت نمايي داشت اما با مديريت برادران شفيعي زاده موفق نشد. قرار بود آن ها تيم دوم استقلال اهواز باشند.
22- نفتون مسجد سليمان: با بهزاد شفيعي غلامپور در جام حذفي 65 حضور يافت.
23- شهرداري خرمشهر: در روز افتتاحيه جام حذفي سال 69 برابر پرسپوليس 4 بر صفر شکست خورد.
24- کارون خرمشهر: فقط مي دانيم يک تيم خوزستاني در جام حذفي بوده است.
25- فرهنگ رامهرمز: سال ها تيم داري کردند اما هيچ وقت سري در سرها درنياوردند.
26- پرسپوليس اهواز: سال 75 و 76 تا آستانه صعود به ليگ پيش رفت اما ستارگانش هم به فولاد پيوستند. هزينه اين تيم با پرسپوليس تهران و شخص امير عابديني بود.
183 منبع:همشهري تماشاگر



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط