نحوه برخورد با کسی که شما را تهدید می کند!

در زندگی انسان ممکن است از سوی فرد یا گروه و جوامع مختلف مورد تهدید قرار بگیرد. هر فردی نسبت به تهدیدها واکنش های خاص خود را بروز می دهد که به بینش، توان، قدرت و شخصیت او بستگی دارد. اگر شخصیت انسان کامل و بی نقص باشد واکنش او استوارتر و سازنده تر خواهد بود و کمتر تحت تاثیر عواطف و احساسات قرار می گیرد.
جمعه، 17 شهريور 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: زینب اندجی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
نحوه برخورد با کسی که شما را تهدید می کند!
کسی که خود از واقعه ای میترسد با تهدید میل به دفع خطر دارد یا برخی افراد با ویژگی سلطه گر سعی در ایجاد هراس در دیگران دارند. همانطور که میدانید علم روانشناسی افراد را بر اساس رفتار هایشان به دسته های گوناگونی تقسیم میکند یکی از این نوع شخصیت ها شخصیت های سلطه گر و یا زورگو هستند.

اینگونه افراد در صورتیکه حتی حق با آنها نباشد تحمل شنیدن حرف حق را ندارند و سعی دارند با زورگویی و کلام تهدید آمیز و خشونت آمیز حرف خود را جاری و ساری کنند که البته در اذهان عمومی نیز جایگاهی ندارند، اینگونه افراد به واسطه ذات شخصیتی خود حتی با تنبیه نیز دست از اخلاق های خود برنمیدارند چراکه این نوع شخصیت یعنی شخصیت سلطه گر در وجود آنها ریشه دوانده است. تنها سلاح مقابله با اینگونه افراد دوری و بی اهمیت دانستن حرفها و رفتارهای آنهاست.
 

ویژگی افراد تهدیدگر

 آن فردی که همیشه شمشیر تهدید بر دست گرفته و سعی میکند دیگران را از خود بترساند در وجود خود دارای کمبود هاییست که با تهدید افراد می خواهد آنها را برطرف کند. کسی که خود از واقعه ای میترسد با تهدید میل به دفع خطر دارد یا برخی افراد با ویژگی سلطه گر سعی در ایجاد هراس در دیگران دارند.

همانطور که میدانید علم روانشناسی افراد را بر اساس رفتار هایشان به دسته های گوناگونی تقسیم میکند یکی از این نوع شخصیت ها شخصیت های سلطه گر و یا زورگو هستند اینگونه افراد در صورتیکه حتی حق با آنها نباشد.

تحمل شنیدن حرف حق را ندارند و سعی دارند با زورگویی و کلام تهدید آمیز و خشونت آمیز حرف خود را جاری و ساری کنند که البته در اذهان عمومی نیز جایگاهی ندارند، اینگونه افراد به واسطه ذات شخصیتی خود حتی با تنبیه نیز دست از اخلاق های خود برنمیدارند چراکه این نوع شخصیت یعنی شخصیت سلطه گر در وجود آنها ریشه دوانده است. تنها سلاح مقابله با اینگونه افراد دوری و بی اهمیت دانستن حرفها و رفتارهای آنهاست. 
 

روشهای کنترل معاشرت با افراد تهدیدگر

صحبت کردن با اطمینان، مصمم و خالصانه

جملاتی که صداقت را منتقل می کنند و با کلمه "من" آغاز می گردند، از حالت تدافعی فرد مقابل جلوگیری می کنند. همچنین قدرت راسخ شما را نشان می دهد. این عبارات را با تائید ضمنی صحبت های فرد مقابل همراه کنید. برخی افراد فقط شنیده شدن را دوست دارند و اگر بدانند که شما برای جملات آنها احترام قائل هستید آرامش پیدا می کنند.
 

تمرین و تکرار با دیگران

شاید تصور کنید که موقعیت های کم اهمیت، تغییر زیادی در بهبود ترس شما ایجاد نمی کنند. اما به طور یقین دفاع کردن از خود در شرایط بی اهمیت، موجب می شود تا در برابر افراد تهدید کننده آمادگی بیشتری برای مقابله و ایستادگی بر مواضع خود پیدا کنید.
 

تمرکز روی احساس فرد تهدیدگر

تمرکز زیاد بر چیزی که شما از فرد تهدیدگر می خواهید، موجب افزایش نگرانی شما می شود و از برقراری ارتباط موثر شما با او جلوگیری می کند . برای موفقیت به این فکر کنید که آیا اکنون او نیز دچار استرس و هیجان شده است؟ آیا یک فنجان چای یا قهوه به او کمک می کند؟دلیل رفتار تهاجمی و تهدیدگرانه فرد مقابل ممکن است هیچ ارتباطی به شما نداشته باشد.

با پرسیدن این سوالات از خود ببینید که آیا کمکی از شما برای او ساخته است؟ برخی از رفتارهای معمولی مانند گفتن چند جمله مربانانه می تواند او را خلع سلاح کند و حتی رابطه بلندمدت و خوبی را با شما ایجاد کند.
 

برنامه ریزی برای بیان مطالب

احساس خطر ذهن انسان را سرکوب کرده و موجب فراموشی جملات می شود. نیازی به نوشتن متن و تکرار لغت به لغت آن نیست، مخصوصا زمانی که باید رفتار شما طبیعی باشد نیازی به این کار نیست.نکات مهمی را که می خواهید بیان کنید را بشناسید و به روشهای مختلف و در زمان مناسب بیان کنید.
 

آماده کردن ذهن برای تعامل با فرد تهدیدگر

در زندگی بسیاری از ما خود را با دیگران مقایسه می کنیم و با خوب بودن یا برتر از دیگران بودن احساس امنیت می کنیم. در این شرایط کسی برای ما تهدید حساب می شود که بتواند ما را شکست دهد. یکی از بهترین روشها جلوگیری از مقایسه کردن است.

به خود متذکر شوید که مبنایی برای مقایسه وجود ندارد. به طور یقین شما و فردی که از جانب او احساس ناامنی می کنید از نظر مهارت، استعداد و شخصیت با یکدیگر متفاوت هستید. بنابراین نمی توان بهتر بودن شا یا آن فرد را ارزیابی کرد. انسان به طورر ذاتی بدون خطا و اشتباه نیست. فقط ممکن است شما از خطای دیگران آگاه نباشید.

ویژگی های مثبت خود را مرور کنید تا تاوانایی ها و اعتماد به نفس خود را دوباره پیدا کنید. شاید فردی را که تهدیدی برای خود می دانید به طور کامل نمی شناسید یا در عصر فضای مجازی، آن شخص خود واقعی اش را نشان نمی دهد. شاید اگر او را به طور کامل بشناسید دیدگاه خود را تغییر داده و با او صمیمی تر برخورد کنید.
 

استفاده از زبان بدنی مناسب

روش با تدبیر در برابر کسی که از او هراس دارید به او نشان می دهد که نمی تواند شما را تحت فشار و تاثیر قرار دهد. روانشناسان معتقدند که حالات فیزیکی مناسب اعتماد به نفس را افزایش می دهند. با حفظ آرامش ارتباط چشمی برقرار کنید و لبخند بزنید.

از نظر علمی «نورون های آینه ای» در مغز، به عناصری مانند حالات صورت و همدلی، واکنش مثبت نشان می دهند. به همین دلیل با رفتار مقبول و مناسب می توانید به اهداف مورد نظر خود برسید.
 

از تجسم  استفاده کنید

تصویری فانتزی و خنده دار از فرد مرعوب کننده در ذهنتان ایجاد کنید؛ مثلاً او را با لباس های غیر رسمی و در مکان های غیر قابل انتظار ببینید. اهمیتی ندارد که این تصویر چه باشد؛ مهم این است که این ایده یعنی تصور فانتزی، به ذهن شما می گوید که این فرد برای شما تهدیدکننده نیست و خطری ندارد. ذهنتان در پاسخ به این تصویر، استرستان را خاموش می کند.
 

بر این تمرکز کنید که فرد مقابل، چه احساسی دارد

تمرکز بیش‌ازحد بر چیزی که شما از فرد تهدیدگر می‌خواهید، نگرانی شما را افزایش می‌دهد و مانع از این می‌شود که شما در برقراری ارتباط مؤثر با او، موفق عمل کنید. برعکس، به این فکر کنید که آیا او هم الان به استرس دچار است؟ آیا هیجان‌زده است؟ آیا یک فنجان قهوه‌ی فوری به او کمک می‌کند؟

دلیل خلق‌وخوی بد، رفتار تهاجمی و تهدیدگرانه‌ی فرد مقابل، ممکن است هیچ ارتباطی به شما نداشته باشد! سؤالاتی از این‌ دست را در ذهنتان مرور کنید و ببینید آیا می‌توانید با شفقت و راستی به او کمک کنید؟ حرکات کوچکی مثل به زبان آوردن چند عبارت مهربان و خوشایند، می‌تواند او را به‌شدت خلع سلاح کند و حتی به یک رابطه‌ی بلندمدت بهتر بیانجامد.
 

با اطمینان، مصمم و خالصانه صحبت کنید

عبارات و بیاناتی که حس صادقانه‌ای منتقل می‌کنند و با کلمه‌ی «من» شروع می‌شوند، طرف مقابل را از پناه بردن به حالت تدافعی دور می‌کنند و حتی باعث می‌شوند او ادعای خود را ملایم‌تر کند.

از طرف دیگر، عباراتی که با واژه‌ی «من» به‌کاربرده می‌شوند، به او نشان می‌دهند که شما هم قدرت و راسخیت دارید. در عین‌ حال، سعی کنید این عبارات را با تأیید ضمنی صحبت‌های طرف مقابل ترکیب کنید: بیشتر افراد فقط می‌خواهند شنیده شوند و اگر بدانند شما برای افکار آنان احترام و ارزش قائلید، آرامش پیدا می‌کنند.
 

در اخر

شخصیت های گوناگونی در اطراف ما وجود دارند که برخی از آن ها نتیجه ی خوبی به همراه نخواهند داشت. یکی از آن ها شخصیت تهدیدگر است. افرادی با چنین شخصیتی دوست دارند که همه چیز تحت سلطه آن ها باشد؛ حتی اگر توانایی آن را داشته باشند. رفتار، گفتار و حتی پوشش افراد را نیز تحت کنترل خود درآورند. اگر شما هم با چنین افرادی زندگی می کنید یا ارتباط نزدیکی دارید، این مقاله می تواند کمک زیادی برای داشتن برخورد مناسب به شما خواهد کرد.
 

منابع

https://saednews.com/.post/ba-afrade-tahdidgar-chegune-raftar-konim
https://namnak.com/dealing-with-threats.p78710
https://mataleb-mofid.blogsky.com/1393/07/26/post-3


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط