دعوای طولانی مدت با همسر؛ علل و پیامدها

دعوای زیاد زن و شوهر می‌تواند به دلایل مختلفی به‌وجود آید. اختلاف نظر و دعوا میان همسران مسئله ایست که به صورت اجتناب‌ناپذیر برای همه زوجین اتفاق می‌افتد. گاهی این بحث‌ها در نهایت به نتایج خوبی می‌انجامند و زوجین با پیدا کردن راه حلی برای مشکل خود به سادگی از آن عبور می‌کنند اما در بعضی از موارد بحث و دعوای زوجین مدت‌های طولانی ادامه پیدا می‌کند و به یک معضل آزار دهنده در خانواده تبدیل می‌شود.
شنبه، 27 آبان 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: زینب اندجی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
دعوای طولانی مدت با همسر؛ علل و پیامدها
دعوای همیشگی میان زوجین به مرور زمان بر کیفیت سلامت روان کل اعضای خانواده تاثیر منفی می‌گذارد و شکاف عمیقی در ارتباط عاطفی افراد ایجاد می‌کند. در ادامه این مطلب به بررسی بیشتر علل و راهکارهای این موضوع خواهیم پرداخت.
 

دعوای زن و شوهر

دعوا در زندگی مشترک ممکن است به خاطر هر نوع عدم توافق بر سر نحوه خرج کردن پول، محل زندگی، ارتباط با اقوام یا هر چیز دیگری باشد. دعواهای زوجین بسیار استرس زاست، اما می تواند به حل مشکلاتی که به بحث نیاز دارند کمک کند.

بحث و دعوا باعث عصبانیتمان می شود یا ممکن است به دلیل عصبانیت از چیزی به وجود آید. در محل کار، ممکن است خشم خود را کنترل کنیم و از گفتن چیزی که باعث پشیمانی می شود خودداری کنیم. متاسفانه در خانه، احتمال گفتن چیزی ناراحت کننده به دیگران بیشتر است. به علاوه، احتمال وجود کس دیگری که بتواند میانجی گری کند کمتر است و در نتیجه دعوا بسیار بیشتر از محل کار شدت می گیرد.

این بدان معنی است که دعوا در زندگی مشترک می تواند به سرعت ناراحت کننده و حتی حاوی توهین های شخصی شود. متاسفانه زمانی که به فردی بسیار نزدیک باشیم، می دانیم چطور می توان او را ناراحت کرد. در عصبانیت دقیقا می دانیم چه باید بگوییم و چه باید بکنیم، هر چند بعدا ممکن است از کارها و حرف های خود پشیمان شویم.
 

علت دعوای زن و شوهر چیست؟

برای اینکه بتوانیم مناسب ترین راه حل دعوای زن و شوهر را پیدا کنیم باید ابتدا بدانیم علت دعوای زن و شوهر چیست. دلایلی که در ادامه بیان می شود ممکن است تنها علت اختلافات زناشویی نباشد. چرا که در بسیاری از مواقع چندین مورد با هم باعث ایجاد تنش در خانواده می شود. مهمترین آن ها عبارت است از:
 

۱- ابتلای یکی از زوجین به بیماری های روحی و جسمی

از جمله مهمترین علت دعوای مکرر زن و شوهر، بیماری یکی از زوجین است. به طور مثال ازدواج با فرد دیابتی، ازدواج با افرادی که به بیماری های روانی دردسر ساز دچار هستند، ازدواج با فرد وسواس فکری می تواند تنش های زیادی را در خانواده به وجود بیاورد. در چنین شرایطی قطعا باید با یک مشاور گفتگو کرد.
 

۲- عدم وجود صمیمت و درک متقابل

مهمترین دلیل دعوای زناشویی، نبود صمیمت، نقاط مشترک و درک متقابل است. زمانی که زن و مرد نتوانند درست با هم صحبت کنند و گفتگو کنند قدرت تحمل یکدیگر و اشتباهات همسرشان را هم ندارند. اختلاف سن مناسب ازدواج، تفاوت فرهنگی و سطح خانوادگی می تواند علت این مشکل باشد.
 

۳- عدم مسئولیت پذیری و تعهد یکی از زوجین

از جمله مهمترین علت دعوای زن و شوهر، رد مسئولیت یکی از زوجین است. بی خیالی یکی از زوجین، انجام ندادن وظایفش در بیرون یا دورن خانه و خیانت یکی از زوجین باعث بروز بی نظمی های زیادی در زندگی زناشویی و بحث های بسیار زیادی می شود.
 

۴- اختلاف دیدگاه و تفکر به مهمترین علت دعوای زن و شوهر

اگر به سوالات آشنایی قبل از ازدواج دقت نشود، باعث تفاوت دیدگاه، اختلاف سلیقه و تفکر و اختلاف عقیدتی و مذهبی بین زن و شوهر می شود. همین اختلافات باعث بروز مشکلات بسیاری در خانواده شده و بحث های سطحی یا جدی شدیدی را ایجاد می کند. در چنین شرایطی باید سعی کنید به درک متقابلی از هم برسید.
 

۵- مشکلات مالی

در بسیاری از مواقع سخت شدن شرایط زندگی و کم شدن قدرت مالی خانواده ها علت دعوای زن و شوهر است. در چنین شرایطی زوجین باید سعی کنند با یکدیگر همکاری کنند. گاهی لازم است هر دوی آن ها کار کرده تا از یک بحران مالی گذر کنند.
 

۶- اختلاف بر سر تربیت فرزندان

هر خانواده ای زمان بررسی علت دعوای زن و شوهر، باید به موضوع بچه ها نیز فکر کند. اگر زن و مرد ندانند چطور با کودکان خود رفتار کنند یا بر سر تربیت کودکان خود اختلاف سلیقه و عقیده داشته باشند، دعواهای بسیاری در این زمینه دارند. به خصوص اگر مساله ازدواج با مرد بچه دار یا زن بچه دار باشد.
 

۷- اعتیاد به مشروبات الکلی یا مواد مخدر

اعتیاد به هر نوع مواد مخدر یا مشروبات الکلی باعث تغییر خلقیات، از دست دادن کنترل فرد، بروز خشونت های خانگی و بی مسئولیتی فرد در بسیاری از مواقع می شود. همین مساله باعث بروز دلسردی، دعوا و بحث بین زن و مرد و پاشیدگی خانواده ها از هم می شود.
 

۸- دخالت های خانواده ها و اطرافیان

یکی از دلایل مهم دعواهای بین زن و شوهر در جامعه ما، مخالفت خانواده با ازدواج، دخالت های بی مورد آن ها در زندگی زناشویی یا وابستگی یکی از دو طرف به والدین است. متاسفانه عدم بررسی علت دعوای زن و شوهر در چنین مواردی حتی ممکن است منجر به طلاق شود.
 

۹-کارها

یکی دیگر از علت های اختلاف می تواند کارهایی مانند ظرف شستن، لباس شستن، تمیز بودن یا کثیف بودن و غیره باشد که باعث اختلاف و درگیری در میان زوجین می شود.بر اساس نظر سنجی هایی که در میان ۲۵ درصد از زوجین انجام شده است یکی از دلایل اصلی طلاق مبارزه با کارهای خانه داری می باشد این عدد ترسناک به نظر می رسد.

باید این نکته را در نظر بگیرید که این موضوع هم مانند هر موضوع دیگری احتمال دارد به بحث و اختلاف کشیده شود اما زوجین می توانند به راحتی این مسائل را حل کنند.همچنین اگر شما در این زمینه به نتیجه مثبتی برسید و مشکلات خود را به روش صحیح حل کنید زندگی شاد تر و شایسته تری خواهید داشت.
 

۱۰- پول

متاسفانه پول بخشی مهم در زندگی می باشد و امروزه پول بسیار مهم است زیرا روز به روز اجناس گران تر شده و هیچ راهی برای کنترل مسائل اقتصادی وجود نداد و نمی توان روش صحیحی برای حل مسائل مالی پیدا کرد، اختلاف مالی در زوج های جوان بسیار بیشتر از زوج های بزرگتر دیده می شود.

بر اساس نظرسنجی هایی که انجام شده است ۸۲ درصد از زوجین که در معرض مشکلات مالی قرار دارند به مشکلات اساسی دچار هستند که در سطح زیرین قرار گرفته و آن ها را درگیر مشکلات مالی کرده است.

هنگامی که زوجین از نظر مالی با یکدیگر تفاوت داشته باشند با همکاری یکدیگر می توانند این مشکل را حل کنند در این صورت بار مالی از رو دوش اصلی ترین فرد کم می شود و می توانند با یکدیگر به صحبت پرداخته و در مورد آینده برنامه ریزی کنند.
 

۱۱- تعهد

اگر زوجین در زندگی مشترک تعهد نداشته باشد ممکن است رابطه آن دچار مشکل شود، در حقیقت تعهد می تواند به صورت بی اعتمادی و غیر قابل تحمل بودن در فرد دیده شود.
زمانی که فرد در زندگی مشترک به شریک زندگی اش اعتماد نداشته باشد برای این که بتواند رابطه پایدار خود را حفظ کند باید با همسر خود بیش تر ارتباط برقرار کند، که این موضوع می تواند زندگی و رابطه آن ها را خراب کند.
 

۱۲- صمیمیت 

در بین زوجین ناگفته های زیادی وجود دارد به همین دلیل این موضوع را در اولویت قرار دادیم تا در مورد آن گفت و گو کنیم.صمیمت در بین زوجین به چه میزان می باشد؟ رابطه آن ها در رختخواب چطور است؟ آیا همه چیز آنطور که دوست دارند بر وفق مراد می باشد؟
 

۱۳- مقایسه اخلاق همسر با دیگران

یکی از مهم ترین اشتباه رایج زنان در رابطه و یا مردان این است که همسر خود را با دیگران مقایسه می کنند. اینکه همسر شما خیلی پرحرف، خجالتی، بی احساس و … است و دائم با دیگران رفتارهایش را مقایسه می کنید. اصلا کار درستی نیست. شما همسرتان را با تمام این ویژگی ها قبول کرده اید. بحث و مقایسه او باعث کاهش اعتماد به نفسش می شود.
 

۱۴- دعوا بخاطر دوستان

دعواهای مکرر بر سر ارتباط با دوستان و یا رفت و آمد با آنها در بین زوجین بسیار رایج است. اینکه شما بگویید از همه دوستان همسرتان متنفرید و نمی خواهید همسرتان با آنها صحبت کند بسیار خود خواهی است. اگر بخواهید بی جهت و با بی منطقی به دوستان او ایراد بگیرید رفتار او نیز همین گونه خواهد بود. او نیز دوستانتان را مورد بازخواست قرار می دهد.
 

۱۵- فراموش کردن همسر و نداشتن وقت کافی برای خانواده

اکثر زنان دعوا با شوهر را بخاطر پر مشغله بودن و نداشتن وقت و حوصله برای خانواده پیش می برند. البته در جوامع امروزی که زنان نیز در بیرون از خانه مشغول به کار هستند این موضوع دو طرفه شده است. گله و شکایت از فراموش کردن مناسبت های مهم مثل تولد و یا سالگرد ازدواج و ناراحتی بخاطر اینکه همسر وقت کافی برای خانواده صرف نمی کند یکی از علت های دعواهای مکرر زن و شوهر است.
 

۱۶- حسادت

حسادت به دیگران و یا به هر چیزی که با همسر شما در ارتباط است مثل کار، همکاران و … می تواند یکی از علت های دعواهای مکرر زن و شوهر باشد. مقایسه زندگی خود با دیگران و یا مقایسه همسر و فرزندانتان با آشناها یک کار بسیار اشتباه و آسیب رسان است.
 

۱۷- مرور اشتباهات گذشته

کم نیستند زن و شوهر هایی که دائم در مورد آنچه که در گذشته رخ داده و باعث ناراحتی شده است بحث می کنند. اینکه دائم در مورد اشتباهاتی که همسرتان انجام داده او را سرزنش کنید باعث ایجاد افسردگی، نزدیک شدن به پایان زندگی مشترک خود و دلزدگی از زندگی و غلبه و آن از موضوعاتی است که بعد از ازدواج یکی از معضلات زندگی مشترم می شود.

درمان دلزدگی زناشویی باید از طریق راهکارهای موثر انجام شود. علائم دلزدگی مردان و زنان متفاوت نیستند ولی باید به صورت اختصاصی به درمان دزدگی و سردی مردان پرداخت. مرور اشتباهات گذشته بسیار عادت بد و اشتباهی است.
 

۱8- دعوا بر سر خانواده ها

این موضوع که خانواده چه کسی مهم تر هست و یا کدام خانواده اولویت دارد؟ باعث دعوای زیادی بین زن و شوهر می شود. اولویت دادن به خانواده خود و یا همسر، دعوا بر سر دخالت های خانواده ها و یا مشکلاتی از این قبیل برای هر زن و شوهری پیش می آید. هنگامی که خانواده شما و یا همسرتان در مورد زندگی مشترک شما نظر می دهند و یا هنگامی که مشاجره های شما در خانواده ها مطرح می شود، آنها نیز در گیر می شوند. همه این ها به شدت به زندگی مشترک شما آسیب می زند.
 

۱9- برخی از عادت های اشتباه

جویدن غذا با صدای بلند، اعتیاد به تلفن همراه و یا فضای مجازی، وقت شناس نبودن و … از عادت های آزار دهنده ای است که باعث دعوا بین زن و شوهر می شود. اینکه همسرتان با صدای بلند در کنار شما غذا می خورد و یا نوشیدنی اش را با بیشترین صدای ممکن سر می کشد واقعا آزار دهنده است اما با دعوا و بحث حل نمی شود.

زمانی که زوجین به یکدیگر می رسند برای آن ها بسیار مهم می باشد تا چیزی که لازم دارند را در زمان خاص خودش به دست آورند زیرا بعد از آن دیگر برای آن ها ارزشی نخواهد داشت. بر اساس نتایج ثابت شده است که یکی از عوامل جدایی در زوجین ندانستن مواردی است که طرف مقابل دوست دارد آن ها را داشته باشد.

به گفته روانشناسان زوجین می توانند این مشکلشان را با داشتن ارتباطات باز و تعادل وظایف حل کنند، در این صورت با خصوصیات یکدیگر بیشتر آشنا خواهند شد.

زمانی که زن و شوهر در مورد مسائل با یکدیگر صحبت کنند به خوبی می توانند توضیحات لازم و دقیق در مورد موضوعات مورد نظرشان را بیان کنند، در این صورت شخص با دانستن این که طرف مقابلش چه می خواهد، بهتر می توانند نیاز های او را بشناسد و برای رفع آن تلاش کند در این حالت یک سازش سالم بین آن ها به وجود خواهد آمد و دو نفر به کمک یکدیگر خوش حال خواهند شد.

در رابطه با همسرتان سعی کنید خصومت و منفی گرایی را از خودتان دور کنید و به دنبال یادگیری برخورد درست با همسرتان باشید و نکات مثبت را در ارتباطتان در نظر بگیرید.

دعوای طولانی مدت با همسر؛ علل و پیامدها
 

پیامدهای جسمی و روانی دعوای زیاد زن و شوهر

زندگی که مدام با جنگ و دعوا همراه باشد به طرق مختلفی ســلامت روان و جسم افراد را تهدید می کند. اضافه شدن این مشکلات به مشکلات قبل، فشار روی افراد را دوچندان و مدیریت اوضاع را سخت‌تر از قبل می کند.
 

پیامد های دعوا در زندگی مشترک

مشکلات جسمی ناشی از دعوای همیشگی زوجین

پژوهش‌ها نشان داده است که تجربه دائمی خشم که در جریان دعوای با همسر اتفاق می‌افتد احتمال بروز فشار خون و بروز مشکلات قلبی و عروقی را به خصوص دو چندان می کند. همچنین تجربه دائمی هیجانات منفی می تواند بیماری های روان تنی بسیاری از جمله زخم معده، سردردهای تنشی و مشکلات عضلانی نظیر کمردرد و گردن منجر شود.
 

مشکلات روحی و روانی از پیامدهای دعوای زیاد زن و شوهر

زندگی در محیط پرتنش مسلما روح و روان شما را بیمار خواهد کرد. زوجینی که دائما در جنگ و جدال با یکدیگر هستند معمولا علائمی نظیر اضطراب دائمی، ترس از دست دادن یکدیگر، خلق پایین و افــسردگی و افزایش آسیب‌پذیری نسبت به آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد را دارا می‌باشند.در واقع ما شاهد ایجاد یک چرخه معیوب میان زوجین هستیم.

به این صورت که افراد به دلیل دعوای دائمی با یکدیگر دچار مشکلات دیگری می شوند که این مشکلات دوباره اختلافات آن‌ها را تشدید می کند و این چرخه با این عملکرد منفی سال های سال ادامه پیدا می کند.

توجه کنید که پایان دادن به این چرخه همیشه کار آسانی نیست. در این شرایط اکثر زوجین برای ترمیم رابطه خود نیازمند کمک از جانب یک متخصص و مشاوره زوج درمانی هستند. فردی که بتواند مشکلات را شناسایی کند، در مورد عملکرد طرفین به آن ها بازخورد دهد و در جهت ارتقای مهارت‌های ارتباطی زوجین به آن ها آموزش هایی را ارائه دهد.
 

کم شدن صمیمیت میان دو نفر

وقتی زوجین برای حل مشکلات شان صحبت کنند و یا به طور کلی ارتباط موثری با یکدیگر نداشته باشند؛ عشق و علاقه میان آنها از بین خواهد رفت. یکی از نتایج قهر با همسر، سردی و دوری از یکدیگر است. حرف زدن در مورد مسائل مختلف، یکی از بخش های مهم رابطه است که باید به آن توجه کرد. طلاق عاطفی نیز به همین دلیل رخ می‌دهد. برای اطلاع از روش های محبت به همسر کلیک کید.
 

عدم حل مشکلات | قهر با همسر

در صورت قهر با همسر، مشکلات حل نشده باقی می‌مانند و احتمال بروز مجدد آنان نیز بیشتر می‌شود. به همین دلیل قهرکردن و یا فاصله گرفتن برای مدت زمان طولانی، راه حل موثری نیست. مشکلات روی هم انباشته شده و آنها دیگر نمی‌دانند که باید به کدامیک رسیدگی کنند. در زندگی مشترک بسیار مهم است که افراد مشکلات را نادیده نگیرند و در مورد آنها با یکدیگر همفکری کنند.
 

سرکوب شدن احساسات

وقتی فردی که قهر با همسر را انتخاب می‌کند؛ به این معنا است که تمایلی به بروز احساسات خود ندارد. سرکوب احساسات، عوارض بدی برای سلامت روان خواهد داشت و فرسودگی زودتر از موعد را سبب می‌شود. خشم فروخورده و یا نشخوار فکری در مورد مشکل، باعث می‌شود تا حس بدتری نسبت به همسر خود پیدا کنید. همچنین فرصت توضیح دادن و یا جبران را نیز از او می‌گیرید. بهتر است به جای قهرکردن، رفتاری دیگر را جایگزین کنید.
 

منابع

https://avalfars.ir
https://simiaroom.com
https://avajeh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.