لکه های قرمز روی پوست بدون خارش؛ از علل تا درمان

پوست ما مستعد قرمزی، جوش و انواع حساسیت ها است. در بیشتر مواقع این لکه ها و یا دانه های قرمز روی پوست بدون آسیب هستند و خود به خود بهبود پیدا می کنند. اگر چه بهتر است که علل این خال ها را متوجه شویم و بدانیم که دقیقاً چه زمانی ظاهر می شوند. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک با دقت به بعضی از علل رایج لکه های قرمز پوست بدون خارش نگاهی می اندازیم.
2 ساعت و 30 دقیقه پیش
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
لکه های قرمز روی پوست بدون خارش؛ از علل تا درمان

علل رایج لکه‌های قرمز بدون خارش روی پوست

به‌طورکلی لکه‌های قرمز روی پوست را می‌توان به دو دسته تقسیم‌بندی کرد؛ دسته اول همراه با خارش هستند که از جمله آن‌ها می‌توان بیماری پسوریازیس را نام برد.

دسته دوم خارش به همراه ندارند و معمولاً با علائم دیگری شناخته می‌شوند. قدم اول برای درمان لکه‌های پوستی قرمز بدون خارش، آن است که علت آن‌ها را بدانیم.

رایج‌ترین علل بروز لکه‌های قرمز روی پوست بدون خارش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

گرما و تعریق بیش از حد

اصلاح موهای زائد به شیوه نامناسب

عدم رعایت بهداشت فردی

حساسیت و واکنش‌های آلرژیک

رژیم غذایی نامناسب

عدم پوشیدن البسه مناسب

مصرف برخی از داروهای خاص

ابتلا به عارضه‌های پوستی مختلف

ژنتیک و عارضه‌های ارثی

چربی پوست و بروز جوش

چین‌خوردگی پوست در نواحی مختلف و غیره.
 

انواع لکه‌های قرمز بدون خارش روی پوست

خیلی از لکه‌های قرمز روی پوست خارش به همراه ندارند؛ انواع لکه قهوه‌ای روی پوست نیز به همین شکل هستند. عدم خارش باعث می‌شود که افراد آن‌ها را جدی نگیرند و برای درمان آن اقدامی انجام ندهند. از جمله لکه‌های قرمز بدون خارش می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
 
۱. کهیر پوستی بدون خارش
رایج‌ترین لکه قرمز روی پوست بدون خارش، همین نوع از کهیر است. این کهیرها هیچ‌گونه عوارض خاصی به دنبال ندارند و علت بروز آن‌ها نیز معمولاً به دلیل مصرف مواد غذایی خاص، داروها یا عفونت است. این کهیرهای به‌ خودی‌ خود درمان و رفع می‌شوند.
 
۲. خال‌های ژنتیکی
برخی از انواع خال‌ها رنگ قرمز دارند و به همین دلیل با لکه‌های قرمز روی پوست اشتباه گرفته می‌شوند. این خال‌ها معمولاً خارش یا هیچ نوع علائم دیگری به همراه ندارند. وجود این خال‌ها کاملاً طبیعی بوده و درصورتی‌که به‌مرورزمان تغییر سایز ندهند، نیازی به درمان ندارند.
 
۳. جوش و آکنه
جوش و آکنه نیز ممکن است لکه‌ها و التهابات قرمزرنگ روی پوست شما به همراه داشته باشند؛ اما هیچ خارشی ندارند. همه افراد به دلایل مختلف ممکن است دچار جوش و آکنه شوند؛ با استفاده از روش‌های درمان و جلوگیری از جوش، می‌توان لکه‌های قرمز آن را نیز رفع کرد.
 
۴. عارضه پوست مرغی
دون شدن پوست، عارضه پوست مرغی یا کراتوزپیلاریس از جمله رایج‌ترین لکه‌های قرمز روی پوست بدون خارش است. خیلی از افراد بعد از اصلاح موهای زائد به آن دچار می‌شوند. با استفاده از داروهای مخصوص و درمان خانگی می‌توان آن را به‌راحتی رفع کرد.
 
۵. دُمل پوستی
زمانی که فولیکول مو یا غدد عرقی دچار عفونت و تورم شوند، می‌گوییم که دمل ایجاد شده است. دمل را می‌توان شبیه به یک جوش چرکی دانست که روی پوست لکه‌های قرمز بدون  خارش ایجاد می‌کند. دمل را می‌توان از انواع عفونت های پوستی بدون خطر به شمار آورد.
 
۶. حساسیت‌ های پوستی
برخی از افراد ممکن است به عوامل خارجی یا داخلی حساسیت داشته باشند؛ در صورت تماس با عوامل خارجی یا خوردن برخی از خوراکی‌های حساسیت‌زا، پوست واکنش نشان داده و دچار لکه‌های قرمز می‌شود. این لکه‌ها ممکن است گاهی بدون خارش و گاهی با خارش باشند.
 
۷. عارضه آکنه روزاسه
اگر می‌پرسید که آکنه روزاسه چیست، در جواب باید بگوییم که این عارضه در حقیقت ضایعات و بثورات پوستی خاصی است که با لکه‌های قرمز بدون خارش همراه است. علت اصلی این عارضه معلوم نیست، اما می‌توان آن را با رژیم مناسب و داروهای موضعی درمان کرد.
 
۸. التهاب چین‌ های پوستی
اینترتریگو یا التهاب چین‌های پوستی، عارضه‌ای است که در آن پوست بدن در نواحی وجود چین‌خوردگی، دچار التهاب و قرمزی می‌شود. لک‌های قرمز ناشی از این عارضه هیچ خارشی به همراه ندارند؛ با کاهش وزن، اصلاح فرم بدن و کاهش تعریق می‌توان آن را رفع کرد.
 
۹. ندول درماتوفیبروم
این عارضه را می‌توان شبیه به ندول یا تومور پوستی غیر سرطانی دانست که بیشتر از آقایان، در خانم‌ها دیده می‌شود. این عارضه می‌تواند روی پوست به شکل جوش با هاله‌ای التهابی به رنگ قرمز تا قهوه‌ای بروز پیدا کند؛ همچنین درد یا خارش نیز به همراه ندارد.
 
۱۰. لکه خونی یا پتشی
درصورتی‌که رگ‌های ریز زیر پوست به اسم کایپلاری دچار پارگی شوند، لکه‌های خونی یا پتشی روی پوست بروز پیدا می‌کند. این لکه‌ها شبیه به جوش هستند، اما برآمدگی ندارند. همچنین بدون درد یا خارش هستند. کشش زیاد پوست یا جراحت دلیل بروز این عارضه است.
 
۱۱. روزوئولا یا تب گل سرخ
تب گل سرخ از جمله بیماری‌هایی است که کودکان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و علت آن نیز ویروس هرپس است. بعد از اتمام دوره بیماری، نشانه‌های پوستی آن بروز پیدا می‌کنند و بدن دچار بثورات جوش مانند به رنگ سرخ یا صورتی می‌شود که البته خارش به همراه ندارند.
 
۱۲. هیدرادنیت چرکی
این بیماری را می‌توان از جمله بیماری‌های دردناک عفونی بر روی پوست دانست؛ در این بیماری پوست دچار برجستگی‌های کوچک می‌شود که اغلب رنگ آن‌ها از قرمز تا قهوه‌ای است. این عارضه پوست خارش به همراه ندارد و می‌توان آن را به‌راحتی با داروهای مخصوص درمان کرد.درمان هیدرادنیت چرکی به‌سادگی با داروهای مخصوص امکان‌پذیر است.
 
۱۳. گزیدگی حشرات
آخرین گزینه برای لکه‌های پوستی بدون خارش را می‌توان برای نیش حشرات دانست. خیلی از افراد فکر می‌کنند که التهاب بعد از گزیدگی با خارش همراه است، اما برخی از گزیدگی‌ها خارش به همراه ندارند.
 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در حالی که ممکن است لکه های قرمز یا بثورات خارش نداشته باشند، اما همچنان می توانند ناشی از شرایطی باشند که نیاز به مراقبت پزشکی دارند، مانند بیماری های خود ایمنی، عفونت ها یا واکنش های دارویی. اگر لکه های قرمز، بیش از دو هفته طول بکشند،  به درمان های خانگی یا داروهای بدون نسخه پاسخ ندهند، همراه با علائم عفونت شدید مانند تب، تهوع، درد عضلات و مفاصل یا تورم شدید باشند حتما برای معاینه به متخصص مراقبت های بهداشتی مراجعه کنید. حتی شرایط پوستی که نیاز به اورژانس پزشکی ندارند، مانند روزاسه یا آکنه شدید، در صورت عدم درمان می توانند باعث ایجاد زخم شوند. در صورت شک، در مورد هرگونه بثورات پوستی جدید یا مداوم با پزشک خود صحبت کنید تا ارزیابی شده و درمان مناسب برای شما در نظر گرفته شود.
 

درمان لکه‌های قرمز روی پوست 

این لکه‌ها می‌توانند ناشی از همژیوم، آکنه، روزاسه، فولیکولیت، خونریزی زیر پوست و موارد دیگر باشند. گاهی اوقات علت لکه‌های قرمز خود به خود و بدون درمان برطرف می‌شود. اما اگر این لکه‌ها همچنان باقی ماندند، بدتر شدند یا با علائم غیرقابل توضیح دیگری مانند خستگی، خونریزی بدون علت یا کبودی همراه شدند، می‌توانند نشانه عفونت، اختلالات خونی یا لوسمی باشند.  همچنین، اگر لکه‌های قرمز با علائم آلرژی همراه باشند، ممکن است کهیر باشد و نیاز به آنتی‌هیستامین یا استروئید داشته باشد. تنها پزشک شما می‌تواند عفونت یا سایر بیماری‌های جدی را رد کند. برای تعیین بهترین درمان برای لکه‌های قرمز روی پوست به پزشک خود مراجعه کنید.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.