گیاهانی که با جابجایی ار بین میروند

گیاهان آپارتمانی، جزو یکی از لوازم‌های تزیینی به شمار می‌آیند که قرار دادن آن‌ها در محیط خانه باعث شادابی و طراوت می‌شوند. از سوی دیگر بعضی از این گیاهان خاصیت تصفیه کننده هوا خانه را دارند و برای محیط آپارتمان که چرخش هوا در آن‌ها کم‌تر است بسیار مفید است؛ اما هنگام خرید گیاه آپارتمانی دلخواه باید نحوه مراقبت از آن‌ها را به خوبی بدانید؛ چرا که بعضی از گیاهان آپارتمانی حساس به جابجایی هستند و در صورتی که مدام در خانه جابجا شوند خراب می‌شوند. برای آشنایی با این گیاهان تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
4 ساعت و 49 دقیقه پیش
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
گیاهانی که با جابجایی ار بین میروند

انواع گیاهان آپارتمانی حساس به جابجایی

بعضی گیاهان آپارتمانی بسیار حساس به جابجایی هستند و تغییر مکان می‌تواند باعث خسارت و آسیب به آن‌ها شود. در زیر تعدادی از گیاهانی که حساس به جابجایی هستند را بررسی می‌کنیم:
 
کاج مطبق
گونه‌هایی از درختان کاج مطبق مانند کاج سیاه، هستند که به جابجایی حساس هستند. ویژگی این درختان به گونه‌ای است که ریشه‌های حساسیت پذیری دارند و ممکن است با جابجایی و انتقال آن‌ها به مکان دیگر، خسارت ببینند. برای رشد کاج مطبق بهتر است آن را درون خاک بکارید؛ در صورتی که دوست دارید آن را درون گلدان نگهداری کنید، بهترین خاک برای کاج مطبق متخلخل، شنی و کمی اسیدی است. توجه داشته باشید که خاک این گیاه باید به طور مداوم مرطوب باشد و باید آن را در مکانی قرا دهید که در معرض نور  غیر مستقیم باشد.
 
بنت قنسول
یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی مقاوم، بنت قنسول است؛ اما این گیاه به جابجایی بسیار حساس است؛ بهترین زمان برای آبیاری گیاه هنگامی است که با لمس خاک دست شما مرطوب نشود و هنگامی که مشاهده کرید گیاه در حال رشد ساقه و برگ‌های جدید است به آن کود دهید.
 
نخل ماداگاسکار
اگر می‌خواهید ظاهر خانه شما لوکس شود، حتما یکی از گیاه را در خانه نگهداری کنید؛ اما توجه داشته باشید که نخل ماداگاسکار جزو گیاهان آپارتمانی حساس به جابجایی هستند؛ بنابراین بهتر است آن را در مکانی قرار دهید که نیاز به جابجایی مداوم نداشته باشد. این گیاه به نور بسیار نیاز دارد و لازم است  به رطوبت مناسب خاک و آبیاری منظم  آن توجه داشته باشید.
 
بنجامین
بنجامین با برگ‌های سبز تیره و شاخه‌های قوی، ظاهری دل‌پذیر دارد که می‌تواند محیط خانه شما را زیباتر کند، این گیاه برای رشد و توسعه مناسب نیاز به نور معتدل تا روشن دارد و ترجیحاً در محیطی با نور غیرمستقیم قرار داده شود. مهم‌ترین نکته‌ای که باید در نگهداری این گیاه به آن توجه داشت، جابجا نکردن گیاه است. ریشه‌های این گیاه بسیار حساس است؛ بنابراین اگر قصد دارید گلدان آن را تعویض کنید، بهترین زمان جابجایی گیاه هنگامی است که از قبل به طور منظم خاک گیاه را آبیاری کرده باشید تا مرطوب شود و بتوانید با کمترین فشار به ریشه‌ها، گیاه را بیرون آورید. طول عمر این گیاه حدود ۳۰ تا ۵۰ سال است و باید برنامه ثابت و منظمی برای آبیاری آن در نظر بگیرید تا گیاه دچار پوسیدگی ریشه نشود.
 
کروتون
گیاه کروتون یکی از گیاهان آپارتمانی است که حساسیت خاصی نسبت به جابجایی دارد. ریشه‌های کروتون نسبتاً حساس هستند و در صورت جابجایی یا تغییر محیط، ممکن است تا مدت زمان کوتاهی شاهد پژمردگی گیاه باشید. به عبارت دیگر می‌توان گفت جابجایی علت ریزش برگ کروتون است. بهترین زمان برای جابجایی گل کروتون، فصل بهار است؛ چرا که در این فصل، گیاهان به طور طبیعی رشد خود را آغاز می‌کنند و ریشه‌ها بهترین قدرت ریشه‌زایی را دارند. برای نگهداری این گیاه بهتر است خاک آن همیشه مرطوب باشد؛ اما برای آبیاری کلی اجازه دهید خاک بین دو آبیاری خشک شود. بهتر است هفته‌ای یک بار اطراف برگ‌ها را مه‌پاش کنید یا یک سینی شن خیس در نزدیکی گیاه بگذارید.
 
فیکوس
 فیکوس، از گیاهان آپارتمانی است که حساسیت خاصی نسبت به جابجایی دارد. ریشه‌های فیکوس حساس و قوی نیستند و در صورت جابجایی، ممکن است برخی از ریشه‌ها آسیب ببینند و در نتیجه رشد گیاه متوقف شود. بنابراین اگر قصد دارید فیکوس را جابجا کنید، بهتر است در فصل بهار یا تابستان این کار را انجام دهید. در این فصل‌ها، فرآیند رشد گیاهان بیشتر است و جابجایی برای آن‌ها کمتر مشکل ساز خواهد بود. دقت داشته باشید که هنگام جابجایی فیکوس از گلدان با اندازه مناسبی استفاده کنید. گلدان باید دارای حفره‌های خروج آب باشد تا زهکشی بهتری داشته باشد. قبل از جابجایی، مطمئن شوید که خاک گلدان خشک است تا جابجایی آسان‌تر باشد و ریشه‌ها آسیب نبینند. خاک جدید را در اطراف ریشه‌ها بریزید و خوب فشار دهید تا گیاه در محل جدید استحکام پیدا کند. سپس گیاه را آبیاری کنید تا خاک به طور کامل مرطوب شود. برای آنکه گیاه به محیط جدید عادت کند، در روزهای اول تماس با گیاه را به حداقل برسانید تا ریشه‌ها به محیط جدید عادت کنند.
 

علائم شوک شدن گیاهان بعد از جابجایی

پژمرده و چروکیده شدن برگ ها

کندی رشد گیاه

کوچک شدن برگ‌ها

خمیده شدن ساقه و شاخه‌ها

زرد شدن برگ‌های پایینی و گسترش و سرایت زردی به برگ‌های بالایی

توقف رشد

چروک یا لول شدن برگ‌ها

چروک شدن ساقه

خشک شدن برگ‌های پایینی گیاه
 

علت شوک شدن گیاهان بعد از جابجایی

همانطور که گفتیم گیاهان برای جابجایی ساخته نشده اند و هنگام تعویض گلدان و جابجایی گیاه از مکان به مکانی دیگر ما خلاف طبیعتشان عمل می‌کنیم و ممکن است در این حین ریشه گیاه آسیب دیده و جذب مواد مغذی توسط ریشه از خاک کم و گیاه دچار شوک شود.
 

جلوگیری از شوک ناشی از جابه جایی گیاه

مراقب گیاه در جابجایی باشید.

هنگام تعویض گلدان ریشه ها را قطع نکنید.

با ملایمت گیاه را از خاک در آورده و بدون کنار زدن خاک اطراف ریشه آن را به آرامی در گلدان جدید قرار دهید.

گیاه را پس از جابجایی آبیاری کنید. از دریافت آب کافی توسط ریشه ها مطمئن شوید و سعی کنید رطوبت به همه قسمت های ریشه برسد.
 

چگونه بعد از شوکه شدن، گیاه را درمان کنیم؟

آب قند ضرری به گیاه نمی رساند، پس کمی محلول رقیق آب و قند را به گیاه بدهید.

آسپرین را در آب حل کنید و به صورت آبیاری به خاک گیاه بدهید.

گیاه را هرس کنید تا گیاه به تقویت ریشه بپردازد.

به آبیاری منظم گیاه توجه داشته باشید.

از باز بودن سوراخ زهکش گلدان و خروج آب از خاک هنگام آبیاری مطمئن شوید.

به گیاه فرصت دهید که به حالت عادی برگشته و دوباره رشد خود را از سر بگیرد.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما