8 نکته درباره اتاق مطالعه

اهمیت مکان مطالعه به قدری است که می‌تواند شما را به مطالعه علاقه‌مند کرده و یا از آن منصرف کند، پس در انتخاب آن دقت نمایید
شنبه، 23 ارديبهشت 1402
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
8 نکته درباره اتاق مطالعه

با توسعه فناوری ، زندگی تجاری نیز تغییر شکل پیدا کرده و از نظر زمان و مکان دیگر شبیه به گذشته نیست. امروزه با توجه به گسترش فناوری و فرصت ها و شرایط کاری جدید ، اتاق های کار در خانه به طور قابل توجهی در حال افزایش می باشد.

همه ما به دنبال جایی دنج و دوست‌داشتنی برای مطالعه می‌گردیم، جایی که آرامش آن ما را به دنیای عمیق داخل کتاب‌ها ببرد. اگر اهل مطالعه هستید، حتما بارها به این موضوع فکر کرده‌اید که مکان مطالعه باید چگونه باشد؟

رنگ، نورپردازی، امکانات، تهویه، سکوت و غیره از جمله فاکتورهایی است که برای ایجاد به فضای مطالعه جذاب در نظر می‌گیریم. فضایی که ما برای مطالعه انتخاب می‌کنیم می‌تواند باعث افزایش کیفیت مطالعه ما شود.

هم مشاغل آزاد در خانه در حال رواج می باشد و هم به دلیل کم شدن ساعت کاری ادارات، در بیشتر اوقات مشاهده میشود که کارکنان کار نیمه مانده خود را به خانه می‌برند.

در این حالت ، مترجمان ، طراحان گرافیک ، مهندسان نرم افزار ، نویسندگان ، تولیدکنندگان و به ویژه کسانی که در محل کارشان زمان کافی برای رسیدن به قسمت تحقیق ، توسعه و گزارش دهی کارشان را ندارند ، ترجیح می‌دهند در منزل کارشان را انجام دهند. بنابراین لازم است که محیط کار منظمی در خانه داشته باشند.
 

اگر فرزند شما به مرحله خاصی از درس خواندن نزدیک است، چیدمان اتاق او می‌تواند کیفیت مطالعه‌اش را بالا ببرد

1. برای خواندن درس هم چراغ مطالعه لازم است و هم چراغ سقفی. کاهش نور، خواب‌آلودگی و حواس‌پرتی ایجاد می‌کند.

2. اگر بخشی از لباس‌ها یا وسایل شخصی باقی افراد، در کمد لباس فرزند درس‌خوان شما است، لطفا همه را به جای دیگری منتقل کنید تا با رفت و آمد مداوم تمرکز او را به هم نزنید.

3. اجازه بدهید یادداشت‌ها را با ماژیک روی دیوار بنویسد یا نوشته‌های مهم را بچسباند.

به مرور زمان این کار تبدیل به تفریح لذت‌بخشی برای او می‌شود که درس خواندن را آسان می‌کند ولی هزینه نقاشی دوباره خانه را روی دست‌تان می‌گذارد
.






4. کامپیوتر را جلوی پنجره قرار ندهید که انعکاس نور آن چشم را بیازارد و لامپ‌های مهتابی و سفید را با لامپ معمولی عوض کنید حتی از فلورسنت‌های ملایم و دلپذیر مانند صورتی استفاده کنید .

5. چند لیوان با تصاویر شاد و درخشان اطراف اتاق بگذارید و در آنها خودکارهای رنگی فانتزی قرار بدهید تا رغبت فرزندتان را نسبت به یادداشت برداشتن بیشتر کنید.

6. اگر جای کافی دارید، اتاق مطالعه او را از اتاق خوابش جدا کنید. در تخت‌خواب درس خواندن درصد زیادی از یادگیری را کاهش می‌‌دهد. اگر هم فضا ندارید، کنار میز او و حدفاصل میز و تخت‌خواب پارتیشن چوبی یا پارچه‌ای با نقوش ساده طبیعی و رنگ‌های خوشایند‌ آبی و صورتی قرار دهید.

7. به درس خواندن او مانند یک مراسم آیینی احترام بگذارید. روی میز گل تازه و یک چای‌ساز یا فلاسک با قدری بیسکوییت و آجیل از نوع مورد علاقه‌اش بگذارید. تمام اینها تشویق عملی او برای ادامه درس است.


8. به هم ریختگی‌های او را جمع‌آوری نکنید. ورقه‌های پراکنده و جزوه‌های روی زمین پخش شده و کتاب‌ها را به حال خود رها کنید تا به مرور زمان و ترتیب اهمیت خودش به سراغ آنان برود. تمیز و مرتب کردن یک باره اتاق او به وسیله شما هر گونه برنامه‌ریزی و تمرکز ذهنی او را به هم می‌ریزد.
 

برای یک مطالعه دلنشین چه مواردی را رعایت کنیم؟

مکان مطالعه دلنشین

اهمیت مکان مطالعه به قدری است که می‌تواند شما را به مطالعه علاقه‌مند کرده و یا از آن منصرف کند، پس در انتخاب آن دقت نمایید.

مکان مطالعه را شرطی کنید، یعنی از آنجا به عنوان فضایی برای میوه خوردن و یا تلفن حرف زدن استفاده نکرده و تنها به مطالعه اختصاص بدهید.

در پشت کمر خود بالشتی کوچک و نرم قرار دهید تا از بروز کمردرد جلوگیری شود.

در هنگام مطالعه پنجره را باز کنید و بگذارید هوای تازه وارد اتاق شود.

خلاصه نویسی یکی از اصول مطالعه است که در یادگیری غوغا می‌کند، پس از آن غافل نشوید.

نتیجه‌گیری

حالا که دانستید مکان مطالعه باید چگونه باشد؛ فراموش نکنید که با رعایت اصول آن خستگی کمتری را حین مطالعه متقبل شوید. به خاطر بسپارید که فضای مطالعه باید از محل غذاخوری، خواب و رفت و آمد به دور باشد و منجر به حواس‌پرتی نشود. در نهایت کتابخانه را به عنوان دومین گزینه برای مطالعه در نظر بگیرید و آنجا را مانند خانه دوم خود بشناسید.


منبع: بخش تحلیل و تولید سایت فرهنگی راسخون



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.