کالری یک عدد گردو چقدر است؟

گردو یکی از مغذی ها به حساب می آید و یک منبع غذایی عالی برای تقویت حافظه به شمار می آید. گردو شکلش هم همانند مغز می باشد. این مغذی خوشمزه و پر خاصیت سرشار از پروتئین، آنتی‌اکسیدان‌ ها، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ است.
دوشنبه، 23 مهر 1403
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: لیلا معصومی
موارد بیشتر برای شما
کالری یک عدد گردو چقدر است؟

بررسی میزان کالری موجود در یک عدد گردو

برخی افراد تصور می‌کنند شکل گردو شبیه به مغز انسان است به همین دلیل در سلامت مغز نقش بسیار مهمی دارد. این یک تصور اشتباه است و گردو به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد در سلامت مغز و نحوه عملکرد آن تاثیرگذار است نه به دلیل شکل و فرمی که دارد.
گردو به عنوان یکی از غنی‌ ترین مواد غذایی شناخته شده که انرژی بسیار بالایی هم دارد و می‌ تواند بیشتر نیازهای بدن را به مواد مقوی تامین کند. ۴ درصد گردو آب است و این مقدار باعث انسجام و پایداری مغز گردو می‌ شود، علاوه بر ۶۵ درصد چربی گردو حدود ۱۵ درصد آن از تجمع پروتئین‌ های مختلف ساخته شده که می‌ تواند نیاز بدن به پروتئین‌های مختلف را تامین کند. کربوهیدرات موجود در مغز گردو باعث افزایش وزن و چاقی افراد می‌ شود، ۱۴ درصد هر گردو از کربوهیدرات است. به همین دلیل نباید در مصرف این ماده غذایی زیاده‌ روی کرد و برای تناسب اندام و داشتن بدنی سالم باید مصرف آن را در برنامه غذایی خود مشخص کنید. از طرفی؛ فیبر موجود در مغز گردو نه تنها موجب افزایش فعالیت مغز می‌ شود بلکه یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی کسانی است که رژیم چربی‌ سوزی و لاغری دارند.
طبع این ماده غذایی گرم و خشک است و برای کسانی که مزاج سردی دارند می‌ تواند گزینه مناسبی باشد. استفاده از گردو و برگ درخت گردو در ساخت داروهای گیاهی قدمت دیرینه‌ ای دارد و پزشکان و محققان سعی می‌ کنند تا در ساخت داروهای جدید برای درمان بیماری‌ های مختلف مربوط به پوست و مو و سایر بیماری‌ های جسمی از آن‌ استفاده کنند.  
گردو کالری زیادی دارد به همین دلیل باید در زمان مصرف آن حواستان به میزان کالری دریافتی باشد تا با کاهش کالری سایر مواد غذایی در طول روز از افزایش وزن و چاقی خود جلوگیری کنید و انرژی مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.
 
مقدار یک عدد گردو
کالری 26
چربی کل ۲.۶۱ گرم
چربی اشباع ۰.۲۴۵ گرم
کربوهیدرات ۰.۵۵ گرم
قند ۰.۱ گرم
پروتئین ۰.۶۱ گرم
سدیم ۰ میلی گرم
کلسیم ۴ میلی گرم
آهن ۰.۱۲ میلی گرم 
پتاسیم ۱۸ میلی گرم 
 

گردو برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد
گردو به خاطر داشتن مقادیر بسیار اسید های چرب امگا ۳ برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید می باشد. خوردن چند عدد گردو در روز میتواند موجب  کاهش فشار خون شود. اسیدهای چرب امگا ۳ موجب می شوند سطح کلسترول بد  کاهش یابد و تولید کلسترول خوب افزایش پیدا کند. به علاوه اسیدهای چرب امگا ۳ در کاهش التهاب و بهتر شدن عملکرد رگ‌ های خونی مفید هستند. گردو به خاطر داشتن اسیدهای چرب امگا ۳ می تواند تاثیر بسزایی در سلامت قلب داشته باشد.
 
احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
گردو غنی از ترکیبات گیاهی همانند اسید های چرب امگا ۳ و پلی‌ فنول‌ها می باشد که دارای خواص ضدسرطانی می باشند. گردو می تواند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان‌ ها همانند سرطان‌ های سینه، سرطان روده‌ ی بزرگ و سرطان پروستات را تا حد زیادی کاهش دهد. طبق تحقیقات انجام شده خوردن چند عدد گردو در روز می تواند احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.
 
ممکن است عملکرد مغز را بهبود ببخشد
یکی از مزیت های اسیدهای چرب امگا ۳ تقویت عملکرد مغز می باشد که این اسید های چرب در گردو به وفور دیده می شوند. مصرف مواد غذایی غنی از چربی‌ های ضروری همانند امگا ۳ احتمال ابتلا به زوال شناختی را تا حدود زیادی پایین می آورد. طبق تحقیقات دانشمندان گردو میتواند عملکرد شناختی در افراد مسن را بهبود ببخشد.
 
التهاب را کاهش می دهد
گردو دارای پلی‌ فنول‌ های فراوان است که این پلی‌ فنول‌ ها موجب کاهش التهاب در بدن میشوند. گردو به خاطر داشتن اسیدهای چرب ضروری می‌ تواند برای افراد مبتلا به بیماری‌ های التهابی همانند آسم، آرتریت و اگزما بسیار موثر باشد.
 
سیستم ایمنی را تقویت می کند
همان طور که میدانید یکی از مزیت های آنتی اکسیدان ها تقویت سیستم ایمنی می باشد. گردو به خاطر داشتن آنتی اکسیدان های فراوان موجب تقویت سیستم ایمنی میگردد. گردو را حتما در لیست غذایی خود قرار دهید تا سیستم ایمنی قوی تر داشته باشید و کمتر به انواع بیماری ها دچار شوید.
 
در سلامت استخوان‌ ها اثر گذار می باشد
گردو دارای نوعی از اسیدهای چرب ضروری به نام آلفا لینولئیک اسید است. آلفا لینولئیک اسید موجب داشتن استخوان‌ های مستحکم‌تر و سالم‌ تر میشود. اسیدهای چرب امگا ۳ ای که در گردو وجود دارد که به مبارزه با التهاب کمک می‌ کنند که این مسئله برای استخوان‌ ها مفید می باشد.
 
به داشتن خواب بهتر کمک می‌ کند
یکی از مواد موجود در گردو ملاتونین می باشد. ملاتونین یکی از مواد اساسی برای داشتن یک خواب راحت است. اگر شما هم از مشکل بی خوابی رنج میبرید مصرف گردو را فراموش نکنید که تاثیر بسزایی در رفع این مشکل دارد. هم چنی پردو به خاطر داشتن اسید های چرب امگا 3 میتواند استرس را کاهش دهدو موجب آرامش گردد که خود این موضوع موجب بهتر شدن خواب شبانگاهی میگردد.
 
برای خانم‌ های باردار فوایدی بسیار دارد
همان طور که می دانید فولات یک ویتامین ضروری و طلایی در دوران بارداری به حساب می آید. این ویتامین به وفور در گردو دیده میشود. در دوران بارداری با مصرف روزانه گردو میتوانید این ویتامین را به وفور دریافت کنید و از نگرانی عواقب کمبود آن راحت شوید.
 
سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد
گردو به خاطر داشتن فیبر فراوان میتواند در بهبود عملکرد و سلامت سیستم گوارش نقش بسزایی داشته باشد. برای رفع مشکلات گوارشی بهتر است روزانه از گردو استفاده کنید و آن را در لیست مواد غذایی خود قرار دهید تا از فواید آن بهره مند گردید.
 
عفونت‌ های قارچی را درمان می کند
یکی از مزیت های گردو درمان عفونت‌ های قارچی می باشد. عفونت هایی مثل عفونت کاندیدا که در دستگاه گوارش یا روی پوست رشد میکند میتواند با مصرف گردو رفع شود. عفونت‌ های قارچی موجب  علائم آزاردهنده‌ ای همانند خارش یا سایر حساسیت‌ ها می‌ شوند.
 
بدن را سم‌ زدایی می کند
گردو به خاطر داشتن فیبر بسیار می تواند بدن را از سموم پاکسازی کند. به علاوه گردو دارای مواد مغذی فراوان است که این مواد میتوانند انگل های موجود در بدن را از بین ببرند.
 
پیری پوست را به تأخیر میندازد
از ویتامین های اساسی برای سلامت پوست میتوان به دو ویتامین E  و ویتامین‌ های B  اشاره کرد که هر دو این ویتامین ها به وفور در گردو دیده میشوند.  ویتامین های گروه B میتوانند استرس را کاهش داده و مانع از چین و چروک زیاد و پیری زود رس شوند.
 
چه کسانی نباید گردو بخورند؟
گردو به دلیل فیبر بالا برای کسانی که به دنبال کاهش وزن و لاغری هستند مناسب است اما نباید در مصرف آن زیاده‌ روی کرد. توجه کنید که هر ۷ عدد گردو نزدیک به ۲۰۰ کالری دارد که می‌ تواند موجب افزایش وزن و چاقی شود. طبق تحقیقات برخی دانشمندان و محققان درباره گردو؛ مصرف گردو در همه افراد نتیجه یکسان و مشابهی ندارد و تنها در برخی افراد موجب افزایش وزن می‌ شود.

یکی از شایع‌ ترین و رایج‌ ترین عوارض مصرف گردو مشکلات گوارشی است، گردو و سایر خشکبارها در دستگاه گوارش مانند شمشیر دولبه عمل می‌ کنند. مصرف به اندازه گردو می‌ تواند موجب بهبود فعالیت دستگاه گوارش شود و از یبوست جلوگیری کند اما در مقابل مصرف بیش از حد آن موجب مشکلات بسیاری در دستگاه گوارش می‌ شود.  فیبر موجود در گردو بسیار بالا است و مصرف زیاد این ماده غذایی می‌ تواند موجب نفخ، درد معده، اختلال در هضم غذا، درد در نقاط مختلف معده و اسهال شود و دستگاه گوارش را درگیر کند.

در حالی که گردو به طور کلی به عنوان یک غذای سالم در نظر گرفته می‌ شود، مصرف آن در مقادیر زیاد می تواند به طور بالقوه باعث ناراحتی معده برای برخی افراد شود. باید در نظر بگیرید؛ گردو سرشار از فیبر و چربی است که هضم آن برای برخی افراد دشوار است و منجر به علائمی مانند نفخ، گاز معده و درد معده می‌ شود.
علاوه بر این، برخی افراد ممکن است به گردو حساسیت داشته باشند که می‌ تواند باعث درد معده، حالت تهوع و سایر مشکلات گوارشی شود.
مهم است که به بدن خود گوش دهید و گردو را در حد اعتدال مصرف کنید. اگر بعد از خوردن گردو دچار معده درد یا سایر ناراحتی‌ ها می‌ شوید، بهتر است مصرف خود را محدود کنید یا به‌کلی از آنها اجتناب کنید. همچنین اگر نگران تأثیر گردو بر سلامت دستگاه گوارش خود هستید، ایده خوبی است که با یک متخصص مراقبت‌ های بهداشتی مشورت کنید.

یکی از رایج‌ ترین و شایع‌ ترین عوارض مصرف بیش از حد گردو، حساسیت و آلرژی است. مصرف بیش از حد آن موجب گلو درد، خارش و التهاب گلو می‌ شود. اگر نسبت به درمان این عارضه اقدام نکنید به مرور زمان مصرف گردو موجب واکنش آلرژیک آنافیلاکسی می‌ شود که یک عارضه برای بسیار خطرناک است.  

مصرف بیش از حد گردو چربی پوست را افزایش می‌دهد و علاوه بر اینکه باعث جوش و آکنه‌ های پوستی می‌شود با افزایش چربی سطح پوست موجب باز شدن منافذ نیز می‌ شوند. بدین ترتیب احتمال بروز اگزما، زخم و عفونت‌ های پوستی در این افراد نیز افزایش می‌ یابد.

افرادی که بیماری‌ های تنفسی مثل آسم دارند نباید در مصرف گردو زیاده‌روی کنند، گردو نه تنها نمی‌ تواند این عارضه را درمان کند بلکه باعث ایجاد زخم، تورم و التهاب گلو می‌ شود.

طبع گرم گردو برای کسانی که مزاج گرمی دارند مناسب نیست و موجب آفت دهان، جوش زبان، مشکلات تنفسی و بروز زخم‌های دهانی می‌ شود.  

فیبر و پروتئین بالای موجود در گردو برای کسانی که زخم باز و التهابات پوستی دارند بسیار مفید است زیرا موجب بسته شدن و بهبود زخم می‌شود. اما در صورت مصرف بیش از اندازه موجب تشدید وضعیت زخم‌ ها می‌ شود.

زنان باردار برای کامل شدن رشد و تقویت هوش جنین باید روزی پنج تا هفت عدد گردو مصرف کنند. اما زیاده‌ روی در مصرف آن باعث عوارضی چون تشدید آلرژی، خارش پوست، افزایش وزن و چاقی، التهاب و کهیر، اسهال و خونریزی در زمان زایمان می‌ شود. 

منبع: تغذیه راسخون


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط