قرآن براي زندگي است

* خود ورود بانوان در مسائل تحقيقي و علمي -که اين ديگر مخصوص مباحث قرآني نيست -قابل توجه است . بنده معمولاً مجلاتي را که در کشور منتشر مي شود -مجلات علمي؛ علمي ،تحقيقي ،علمي ،ترويجي -نگاه مي کنم، مرور مي کنم و در همه رشته هايي که مجلات ما -که حاوي مطالب جديد هستند -برگرد آنها مطلب مي نويسند، انسان مي بيند شمار
سه‌شنبه، 16 آذر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
قرآن براي زندگي است

قرآن براي زندگي است
قرآن براي زندگي است


 






 
بخشي از سخنان رهبري در ميان بانوان قرآن پژوه
* خود ورود بانوان در مسائل تحقيقي و علمي -که اين ديگر مخصوص مباحث قرآني نيست -قابل توجه است . بنده معمولاً مجلاتي را که در کشور منتشر مي شود -مجلات علمي؛ علمي ،تحقيقي ،علمي ،ترويجي -نگاه مي کنم، مرور مي کنم و در همه رشته هايي که مجلات ما -که حاوي مطالب جديد هستند -برگرد آنها مطلب مي نويسند، انسان مي بيند شمار نويسندگان و پژوهشگران زن در آنها، شمار برجسته قابل توجهي است . در علوم حوزوي در فقه، در فلسفه ،در مسائل دانشگاهي ،در علوم انساني ،علوم طبيعي ،حضور زنان در کشور ما حضور بارز و برجسته اي در همه بخش هاي علمي است . دانشگاه ها را دختران دانشجوي ما پر کرده اند ،محيط هاي علمي را حضور زنان به شکل شگفت آوري واضح و آشکار کرده . اين چيست؟اين چه پديده اي است ؟اين چه حقيقتي است؟کِي ما در کشور اين همه عنصر پژوهشگر و محقق و عالم و باسواد و اهل تبليغ و اهل ترويج از زنان داشتيم ؟در گذشته تاريخ ما هرگز چنين چيزي وجود نداشته . بله ،تک و توکي ،دانشمنداني از زنان، برجستگاني بوده اند، ليکن نه به معناي حضور چشمگير و غالب در همه جامعه . اين مخصوص دوران جمهوري اسلامي است؛ اين به برکت حاکميت اسلام در اين کشور است که زنان در عرصه حضور علمي خودشان را دارند نشان مي دهند و اين برجستگي ها را پيدا مي کنند. اين جزو افتخارات جمهوري اسلامي است.
* اسلام برخلاف آن جوري که هميشه در نظام هاي طاغوتي وجود داشته است که با چشم ديگري اصلاً به زن نگاه مي کردند، به زن شخصيت مي دهد . در اسلام وقتي براي مؤمن نمونه مي خواهند مشخص بکنند، نمونه زن معين مي کنند ؛«و ضرب الله مثلا للّذين آمنوا امرأت فرعون»؛ دو زن نمونه براي للذين کفروا هم دو زن ؛«امرأت نوح و امرأت لوط کانتا تحت عبدين من عبادنا ...فخانتاهما »يعني زن را نه فقط محور و عبرت و آيينه اي براي زنان بلکه براي کل جامعه قرار مي دهد . مي شد يک مرد انتخاب بکنند . نه ،اين در مقابله با آن نگاه انحرافي و غلطي است که نسبت به زنان وجود داشته ،اين نگاه، هميشه هم تحقير آميز نبوده اما هميشه غلط بوده.
احترام به زن اين است که به زن فرصت داده بشود تا آن نيروها و استعدادهايي که فقط در درون زنان وجود دارد -،اين استعدادها در سطوح مختلف بروز کند؛ در سطح خانواده ،در سطح جامعه ،در سطح بين المللي، براي علم، براي دانش و معرفت و تحقيق، براي تربيت و سازندگي، احترام به زن اين است.
* نظام جمهوري اسلامي -نظام دين مدار -يکي از بزرگ ترين اقلام عمل به قرآن است که اين را انقلاب براي ما تأمين کرد. از اين غفلت نکنيم. بله، در داخل اين چهارچوب بزرگ ،جدول هاي زيادي است که بايد پربشود، کارهاي زيادي است که بايد انجا م بگيرد اما کار اصلي،کار اساسي، اين بود که نظام به وجود بيايد. ايجاد يک نظام مبتني بر دين که مسؤولان اين نظام، هويتشان ،اهدافشان ،خصوصياتشان، عملکردشان، ارتباطشان با مردم، عملکردشان براي مردم بر اساس دين باشد-بر اساس دستور ديني و دستور اسلامي باشد -اين همان بزرگ ترين قلم از اقلام عمل به قرآن است.
* مفاهيم قرآني، مفاهيمي است براي زندگي، فقط معلومات نيست. گاهي انسان معلومات قرآني اش خوب است اما از قرآن در زندگي او هيچ اثري نيست!بعضي از خانم ها هم در اينجا اشاره کردند، گفتند. ما بايد تلاشمان اين باشد که قرآن در زندگي ما تجسم پيدا کند؛ همان طور که از يکي از زوجات مکرمه پيغمبر اکرم وقتي درباره اخلاق پيغمبر پرسيدند، ايشان در جواب گفتند که «کان خلقه القرآن »،اخلاق او قرآن بود؛ يعني قرآن مجسم بود . اين بايد در جامعه ما تحقق پيدا کند.
* فردي که مي خواهد در طريق کار قرآن حرکت بکند، دل را براي مواجهه با حقيقت ناب قرآني آماده کند؛ يعني آن پاکيزگي دل. اگر دل پاکيزه نباشد، دلبسته مباني غير اسلامي و غير الهي باشد، با قرآن مواجه بشود، از قرآن استفاده اي نخواهد کرد. ايني که قرآن مي فرمايد که «يضلّ به کثيرا و يهدي به کثيراً»،خوب، اضلال به قرآن چرا؟ حالا هدايت به قرآن معلوم اما اضلال به قرآن چطور؟ اين به خاطر اين است که «وأما الذين في قلوبهم مرض فزادتهم رجسا الي رجسهم »؛آن کساني که در دلشان مرض هست، وقتي قرآن را مي خوانند، بر آن پليدي دروني آنها افزوده خواهد شد. اين آيه قرآن يا سوره قرآن ،پليدي آنها را افزايش خواهد داد. اين پليدي چيست ؟اين «في قلوبهم مرض»چه مرضي است؟اين مرض يعني همان بيماري هاي اخلاقي. وقتي دچار حسديم، وقتي دچار بدخواهي هستيم، وقتي دچار حرصيم، وقتي دچار دنيا طلبي هستيم ،وقتي شهوات بر ما غلبه دارد ،از قرآن استفاده نمي کنيم . ضد آنچه که بايد قرآن به ما بدهد ،از قرآن ضد آن را دريافت مي کنيم . بايد به خدا پناه برد.
* اگر زن ها با قرآن مأنوس بشوند ،بسياري از مشکلات جامعه حل خواهد شد؛ چون انسان هاي نسل بعد در دامن زن پرورش پيدا مي کند و زن آشناي با قرآن و مأنوس با قرآن و متفاهم با مفاهيم قرآن ،خيلي مي تواند در تربيت فرزند تأثيراتي داشته باشد.
منبع:همشهری جوان-ضمیمه قرانی(آیه)



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.