اگر صورت‌تان سوخت، بخوانيد

وقتي مقابل آينه ايستاد، خودش را نشناخت؛ بعد از آن تصادف، تمام صورتش سوخته بود. حتي نگاه به چهره‌ خودش هم او را به دلشوره‌ مي‌انداخت. سوختگي پوست صورت در اثر ريختن اسيد و آب‌جوش يا تصادف از بدترين خاطره‌هاي زندگي برخي افراد است ولي با جراحي پلاستيك، بسياري از اين سوختگي‌ها قابل ترميم هستند.
سه‌شنبه، 7 دی 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اگر صورت‌تان سوخت، بخوانيد

اگر صورت‌تان سوخت، بخوانيد
اگر صورت‌تان سوخت، بخوانيد


 

نويسنده:دکتر عبدالجلیل کلانتری




 
گفتگو با دكتر عبدالجليل كلانترهرمزي، فوق‌تخصص جراحي پلاستيك
وقتي مقابل آينه ايستاد، خودش را نشناخت؛ بعد از آن تصادف، تمام صورتش سوخته بود. حتي نگاه به چهره‌ خودش هم او را به دلشوره‌ مي‌انداخت.
سوختگي پوست صورت در اثر ريختن اسيد و آب‌جوش يا تصادف از بدترين خاطره‌هاي زندگي برخي افراد است ولي با جراحي پلاستيك، بسياري از اين سوختگي‌ها قابل ترميم هستند. اين جراحي‌ها معمولا در بيمارستان‌هاي فوق‌تخصصي جراحي پلاستيك انجام مي‌شود و مجموعه‌اي از چندين عمل جراحي متوالي هستند كه در طي آنها لايه‌هاي پوست و عضلات ترميم مي‌شود. دكتر عبدالجليل كلانترهرمزي، استاد جراحي پلاستيک دانشكده پزشكي دانشگاه تهران، از تجارب خود در درمان سوختگي پوست صورت مي‌گويد.

آقاي دكتر! سوختگي صورت شايد بدترين حادثه‌اي باشد كه ممکن است براي كسي پيش بيايد؛ اين‌طور نيست؟
 

خب، بله؛ سوختگي يکي از معضلات درماني جهان است که عوارض متعدد و در بعضي موارد دايمي دارد. سوختگي حاد که عوامل ايجاد آن متفاوت است در اثر موارد متعددي همچون حرارت شعله، مايعات و اجسام داغ، مواد شيميايي و الکتريکي ايجاد مي‌شود.

مهم‌ترين علتش معمولا چيست؟
 

تظاهر سوختگي حاد در اثر عوامل فوق متعدد است ولي سوختگي حرارتي شايع‌ترين نوع است. سوختگي در مرحله حاد علاوه بر صدمه سطحي و عمقي بافت‌‌هاي بدن ممکن است عوارض ديگري همانند از دست دادن آب بدن، عفونت و مشکلات تنفسي را به همراه داشته باشد. در صورتي که بيمار از عوارض حاد سوختگي جان سالم به در ببرد عوارض مزمن بسته به نوع سوختگي و شدت آن و همچنين سن بيمار و مراقبت‌هاي اوليه انجام شده متفاوت است.

حالا وقتي که پوست مي‌سوزد، چه جراحي‌هايي براي درمان آن وجود دارد؟
 

اگر سوختگي در سطح پوست و سطحي و از انواع درجه 1 يا 2 سطحي باشد، معمولا پس از درمان اوليه و مراقبت‌هاي لازم خوب مي‌شود و نياز به جراحي‌هاي ترميمي بعدي ندارد ولي موارد سوختگي درجه 2 عمقي و بالاتر بسته به شدت سوختگي ممکن است اعمال جراحي متعددي نياز داشته باشد. اين جراحي‌ها ممکن است از پيوند پوست تا اعمال جراحي سنگين متفاوت باشد.

آيا پوست کاملا ترميم مي‌شود؟
 

در موارد سوختگي سطحي، پوست به‌طور کامل ترميم مي‌شود ولي در سوختگي‌هاي عميق به‌رغم جراحي‌هاي متعدد هيچ‌گاه پوست به حالت عادي برنمي‌گردد.

مي‌گويند ليزر در درمان سوختگي صورت معجزه مي‌كند؛ شما اين حرف را قبول داريد؟
 

نه! ليزر در درمان سوختگي حاد هيچ جايگاهي ندارد ولي در ترميم جوشگاه‌هاي پس از پيوند پوست ممکن است در موارد خاص (با نظر پزشک) موثر باشد.

اگر صورت‌تان سوخت، بخوانيد



بعد از جراحي‌هاي سوختگي چه مراقبت‌هايي بايد انجام شود؟
 

در سوختگي حاد، کليه مراقبت‌ها به عهده تيم جراحي و عمدتا در بيمارستان است ولي پس از جراحي‌ها بسته به نوع عمل و براساس دستور پزشک معالج، مراقبت‌ها متفاوت است.

كِرِم‌ها چطور؟ اين کِرِم‌هايي که در ماهواره براي رفع جاي سوختگي پوست تبليغ مي‌‌شوند، قابل اعتمادند؟
 

نه! کِرِم‌هايي که در ماهواره براي حذف محل جراحي تبليغ مي‌شوند، در مراحل اوليه معمولا بي‌تاثير هستند. البته بعضي از انواع آنها براي بهتر شدن جوشگاه‌هاي جراحي ممکن است تاثير داشته باشند ولي اولا اين پمادها و کِرِم‌ها محدود هستند؛ ثانيا بايد با نظر جراح پلاستيک مصرف شوند تا هم از اثرات زيان‌بار آنها جلوگيري شود، هم هزينه‌اضافي به بيمار تحميل نشود.

حرف آخر
 

بهترين درمان سوختگي، پيشگيري است و از آنجا که عوارض سوختگي تا پايان عمر گريبانگيرمان است، پس بهتر است دقت کنيم که دچار اين مشکل نشويم.

 


منبع: www.salamat.com

 



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.