سندرم رايز در کودکان

سندرم رايز يك بيماري نادر است كه كودكان هنگامي كه در حال بهبود از يك بيماري ويروسي (مانند آنفولانزا، سرماخوردگي يا آبله‌مرغان) هستند بدان دچار مي‌شوند. هرچند عامل اين بيماري ناشناخته است، مطالعات نشان داده‌اند كودكاني كه به بيماري ويروسي مبتلا باشند و از آسپيرين استفاده كنند، احتمال بيشتري دارد كه به سندرم رايز
شنبه، 30 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
سندرم رايز در کودکان

سندرم رايز در کودکان
سندرم رايز در کودکان


 





 

 

سندرم رايز چيست؟
 

سندرم رايز يك بيماري نادر است كه كودكان هنگامي كه در حال بهبود از يك بيماري ويروسي (مانند آنفولانزا، سرماخوردگي يا آبله‌مرغان) هستند بدان دچار مي‌شوند. هرچند عامل اين بيماري ناشناخته است، مطالعات نشان داده‌اند كودكاني كه به بيماري ويروسي مبتلا باشند و از آسپيرين استفاده كنند، احتمال بيشتري دارد كه به سندرم رايز مبتلا شوند.
اگر مي‌خواهيد جانب احتياط را رعايت كرده باشيد (چون هرگز به طور قطعي نمي توانيد مطمئن باشيد كه آيا علامت‌هاي بيماري در كودك شما ناشي از يك بيماري ويروسي است يا نه)، هيچ‌گاه به كودك خود آسپيرين ندهيد.
سندرم رايز مي‌تواند در هر فردي و در هر سني بروز كند، اما معمولا كودكان چهار تا دوازده ساله را هدف قرار مي‌دهد و هرچند مي‌تواند در هر زماني از سال رخ بدهد، اما ميزان بروز آن در ماه‌هاي شيوع آنفولانزا (دي، بهمن و اسفند) بيشتر است.
سندرم رايز تا حدودي بواسطه اينكه نادر است، درست تشخيص داده نمي‌شود. به عنوان مثال ممكن است با انسفاليت، مننژيت، استفاده بيش از حد از دارو، سندرم مرگ ناگهاني نوزاد (SIDS) يا مسموميت اشتباه گرفته شود.
سندرم رايز به همه اندام‌هاي بدن آسيب مي‌رساند اما بدترين آسيب را به كبد و مغز مي‌زند. اگر اين سندرم مورد معالجه قرار نگيرد، بيماري مي‌تواند به سرعت به از كار افتادن كبد، آسيب مغزي و حتي مرگ منجر شود.
اگر فكر مي‌كنيد كودك شما ممكن است سندرم رايز داشته باشد متوجه باشيد كه يك موضوع اورژانسي است، پس به سرعت پزشك او را خبر كنيد، او را به اورژانس برسانيد يا با اورژانس تماس بگيريد. تشخيص سريع بيماري مي‌تواند شانس زنده ماندن كودك را تا حد زيادي افزايش دهد.

نشانه‌هاي سندرم رايز چيست؟
 

نشانه‌هاي سندرم رايز ممكن است در مدت ابتلا به يك بيماري ويروسي ظاهر شوند، اما معمولا يك تا دو هفته پس از آن بروز مي‌كنند. كودكي كه به سندرم رايز مبتلا است، ممكن است تب داشته باشد يا نداشته باشد. ساير نشانه‌ها معمولا در مراحل بعدي بروز مي‌كنند.
در كودكان، اولين نشانه معمولا استفراغ دائمي است، اما كودك ممكن است در عوض اسهال داشته باشد. ساير نشانه‌هاي اوليه عبارتند از: تنفس نامنظم، بيحالي ياخواب‌آلودگي.
با پيشرفت بيماري و تاثير آن بر مغز، كودك ممكن است پرهيجان يا بيش‌فعال شود. همچنين ممكن است دچار تشنج يا صرع شود، به كما برود و اگر معالجه نشود، ممكن است بميرد.
البته كودكي كه به يك بيماري ديگر (و نه به اين اندازه شديد) مبتلا باشد نيز ممكن است اين نشانه‌ها را از خود بروز دهد. با اين حال، از آنجا كه معالجه سريع اهميت دارد، شما بايد مراقب باشيد.

چگونه مي‌توانم از كودكم در برابر سندرم رايز محافظت كنم؟
 

آسپيرين ندادن به كودك، بهترين دفاع است. علت اين بيماري ناشناخته است اما تحقيقات نشان مي‌دهند كه استفاده از آسپيرين يا داروهاي حاوي آسپيرين در كودكاني كه بيماري ويروسي دارند يا به تازگي از يك بيماري ويروسي بهبود پيدا كرده‌اند، مي‌تواند منجر به بروز اين سندرم شود. در واقع، 90 تا 95 درصد از مبتلايان به اين سندرم، در يكي از بيماري‌هاي ويروسي اخير خود از آسپيرين استفاده كرده‌اند.
سندرم رايز واگيردار نيست، پس لازم نيست نگران آن باشيد كه كودك شما اين بيماري را از ديگري بگيرد.

براي مراقبت از سلامت كودك، احتياط هاي زير را رعايت كنيد:
 

• هيچ‌وقت به كودك خود (يا افراد زير 19 سال) آسپيرين ندهيد. در عوض، از استامينوفن يا ايبوپروفن براي كاهش درد يا تب استفاده كنيد. (اگر كودك كمتر از 3 ماه دارد، هيچ‌گونه دارويي را بدون توصيه پزشك به او ندهيد) .
• اگر به كودك شير مي‌دهيد، داروي حاوي آسپيرين را مصرف نكنيد زيرا اين دارو از طريق شير مادر نيز منتقل مي‌شود.
• برچسب‌هاي داروها را به دقت بخوانيد تا از استفاده تصادفي از آسپيرين براي كودك پرهيز كنيد: بسياري از داروهايي كه در داروخانه‌ها بدون نسخه فروخته مي‌شوند، مانند داروهاي معده يا داروهاي سرماخوردگي و سينوزيت، حاوي آسپيرين هستند. واژه‌هايي همچون ساليسيلات، استيل‌ساليسيلات، اسيد استيل‌ساليسيليك، ساليسيلاميد و فنيل ساليسيلات ممكن است به جاي آسپيرين استفاده شوند.

 

منبع:www.ninisite.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط