تربيت جنسي از 7سالگي

دوره پنج‌ساله دبستان، دوره‌اي حساس و از نظر تثبيت شخصيت اخلاقي و تربيتي، دوراني مهم است؛ دوره فراگيري آموزش‌هاي زير بنايي و اساسي، پايه‌گذاري عادات، روابط كودك با ديگران و آغاز پيدايش پاره‌اي از لغزش‌ها و انحرافات. به همين دليل در نظام تربيتي اسلام، توصيه‌هايي در جهت آموزش و مراقبت‌ها در اين دوره به والدين و مربيان ارايه
شنبه، 21 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تربيت جنسي از 7سالگي

تربيت جنسي از 7سالگي
تربيت جنسي از 7سالگي


 

نويسنده:دکتر محسن فرمهيني فراهاني




 
دوره پنج‌ساله دبستان، دوره‌اي حساس و از نظر تثبيت شخصيت اخلاقي و تربيتي، دوراني مهم است؛ دوره فراگيري آموزش‌هاي زير بنايي و اساسي، پايه‌گذاري عادات، روابط كودك با ديگران و آغاز پيدايش پاره‌اي از لغزش‌ها و انحرافات. به همين دليل در نظام تربيتي اسلام، توصيه‌هايي در جهت آموزش و مراقبت‌ها در اين دوره به والدين و مربيان ارايه شده است؛ از جمله توصيه به تفكيك بستر، رعايت ضوابطي در معاشرت، تقويت مباني مذهبي و اخلاقي، آموزش راه و رسم صيانت از خود، دفاع از شرف و انسانيت، ايجاد عادات مناسب در خواب و استراحت، دفع و تخليه، پوشش و لباس و آموزش مقدمات لازم براي ورود به دنياي بلوغ. در روايات متعددي مراحل مختلف رشد، به 3 بخش 7ساله تقسيم شده:
• هفت سال نخست: آزادي و بازي.
• هفت سال دوم: تأديب.
• هفت سال سوم: به‌خدمت‌گرفتن و ملازمت.
در واقع، كودك از حدود 7سالگي، ‌تكليف‌پذير مي‌شود و اين، مرحله ادب كردن و آموزش دادن اوست. اين دوره، دوران تمرين براي انجام تكاليف مورد انتظار است و بايد تلاش شود كودك را به رعايت ظواهر آداب اسلامي، تمرين نماز خواندن، اجازه گرفتن به هنگام ورود به اتاق خصوصي والدين و جدا كردن بستر خواب، ترغيب و تشويق كرد. هر چند هنوز كودك نسبت به حكمت آداب مزبور، فهمي ‌قابل توجه پيدا نكرده است اما از باب تمرين و كوشش، وي را به انجام آنها، تكليف مي‌كنيم، چرا كه نفس رعايت آداب مطلوب، لغزش‌ها و آسيب‌ها را مي‌كاهد.
بنابراين بايد توجه كرد كه روايات ديني نيز به بعد تربيت جنسي بعد از هفت سالگي اشاره داشته‌اند. در اين دوران بايد قوانين احتياطي براي مواجهه با مرحله آينده در فرآيند رشد را به كودكان آموزش داد. اين گفته به اين معنا نيست كه فعاليت‌هاي جنسي اين دوره، ناشي از احساس حقيقي جنسي است، بلكه بايد گفت تمام دوران كودكي، از جهاتي دوران خواب و غفلت است ‌اما اشاره و تأكيد روايات، عمدتا جنبه پيشگيرانه و پرهيز از زودرسي فعاليت جنسي دارد.
منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما