تغذیه ونگهداری قناری

علت پرکندن در جوجه قناری ها می تواند یک جنبه تفریح وبازی ودیگر بعلت کمبود آهن وبرخی از اسید های امینه بوده که از این رو ممکن است در اثر تکرار وعدم درمان منجر به عارضه ی جنون وهمنوع خواری درآید درمان باید نیاز را برطرف نمود واز نخ های کاموایی در بین میله های قفس اویزان نمود میتوان به منظور بازی کردن جوجه قناری ها از منگوله ها ی کاموایی کوتاه که از سقف قفس آویزان نموده اید استفاده کنید.
دوشنبه، 5 ارديبهشت 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تغذیه ونگهداری قناری

تغذیه ونگهداری قناری
تغذیه ونگهداری قناری


 

نویسنده : سعید جابری مقدم




 

پر کندن درجوجه قناری ها
 

علت پرکندن در جوجه قناری ها می تواند یک جنبه تفریح وبازی ودیگر بعلت کمبود آهن وبرخی از اسید های امینه بوده که از این رو ممکن است در اثر تکرار وعدم درمان منجر به عارضه ی جنون وهمنوع خواری درآید درمان باید نیاز را برطرف نمود واز نخ های کاموایی در بین میله های قفس اویزان نمود میتوان به منظور بازی کردن جوجه قناری ها از منگوله ها ی کاموایی کوتاه که از سقف قفس آویزان نموده اید استفاده کنید.
خوراک روزانه قناری های رسمی ومعمولی چنین دانه ها یی وباچنین مقدار معین ومورد تایید اینجانب قرار میگیرند
به ازائ هر1000گرم تخم کتان 500گرم ارزن ریزو250گرم تخم شلغم و100گرم تخم کاهو.توجه داشته باشید که دانه ها را ازدانه فروش های معتبر تهیه ومخلوط نماییدو
یک مطلب : قناری هایی که به موقع و سر فصل آماده نشده اند!؟
قناری هایی که به موقع و سر فصل آماده نشده اند.برای پرورش دهندگان بصورت یک معظل درمی آمده که توصیه ما برای پیشگیری از این معظل این است که اینگونه قناری ها را در پاسیوهای سیار رها نموده تادرحالت پرواز وتغذیه مناسب ودرمدت زمان کمتراز دوران انفرادی (در قفس) آماده شوند .البته نرها در یک پاسیو وماده ها هم درپاسیو دیگر .دادن مقداری ویتامین (ُسوپرسانستول) در هفته یک بار با دوز بالا . استفاده از غذاهایی با متابولیسم بالا ودیگر دراختیارگذاشتن شن وماسته بهداشتی وکف دریا ,میتواند بسیار مفیدباشد.

خصوصیات گوارشی منقار مخروطی ها
 

قناری_کبوتر_کبک_سهره_بلدرچین و.....همگی دانه خوارهستند.قناری _سهره _ فنچ ودیگر منقار مخروطی ها,دانه را پوست کنده وبعد می بلعند.این گونه ازپرندگان سنگدان وهمینطورپوسته ی داخلی سنگدانشان قدرت کمتری نسبت به نوع اول دارد.پس نتیجتا غذاهای نرم ومیوه ها در رژیم غذایی آنان باید گنجانده شود
(به) میوه ایست با خواص زیاد که برای قناری مفید می باشد.بعلت داشتن فیبر,پکتین درهفته یک بارمصرف آن برای قناری ها توصیه میگردد.

یک نوع غذا برای جوجه قناریها پوره موز وکنجد
 

درابتدا یک عدد موز رسیده را پوست کنده وبوسیله یک قاشق له نمایید(ویا می توانید رنده بزنید.).توجه :موزبایدبصورت طبیعی رسیده باشدنه اینکه با مواد شیمیایی ودر مدت زمان کوتاه.بعداز پوره نمودن موزباید به آن پودرکنجدافزوده شود.کنجدبایدنسبتا تازه وعاری ازهرگونه بوی مانده وبیات وهمینطورخام و نپخته وبو نخورده باشد.برای تهیه نمودن پودر کنجد باید آن را آسیاب نموده والک نمایدتا پوستهاکاملا جدا شوند.حال بمیزان یک قاشق غذاخوری باموزمخلوط می نمایم وسپس دراختیار جوجه قناریهایی که تازه از والدین جدا شده اند قرار دهید. درهفته دو بار مصرف مفید میباشد.توجه!غذا باید تازه وروزانه تهیه گردد .

خواص کنجد
 

دانه کنجد حاوی ویتامین ای و بی یک یا همان تیامین میباشد .دانه کنجد روغنی بوده وکربوهیدرات آن کم می باشد املاح های موجود در دانه کنجد نیاز یک قناری ماده را تامین میسازد.املاحی مانند آهن,کلسیم,فسفر,مس,روی,منگنز ,منیزیم,وفیبر می باشداینچنین دانه ای بهتر است در فصل جفتگیری به همراه ویتالینو کوئل ویا مولتی ویتا مین ها ی مخصوص قناری ها مصرف گردد. dr.jaberi/10/2010

مکمل غذایی ,برای قناری های مبتلا به بیماری گوارشی
 

دربیماریهای گوارشی : تورم روده , اختلالات گوارشی وآنزیمی میتوانید درطول مدت درمان ازسیب زمینی آبپزشده به همراه هویج آبپزودرصورت لزوم زرده تخم مرغ آبپزشده و خردخرد نمو ده یا رنده زده در اختیارقناری هایکه تحت درمان بسرمیبرند استفاده نمایید.

غذای تقویتی قناری
 

یک عدد سیب راپوست کنده وقاچ قاچ نماید وهمراه با کمی آب بجوشانید ,تا پخته شده و آب آن بخورد سیب برود بعد از خنک شدن یک قاشق چایخوری عسل طبیعی به آن افزوده وسپس میکس میکنیم ودر اختیارقناری میگذارید.غذا بایدتازه ودرمواقع مصرف تهیه گردد.این غذا سرشار ازویتامین های مخصوص نیاز قناری ومقاومت دربرابربیماریها وبالابردن راندمان تولید مثل می باشد. .توجه!این غذا باید بادقت تهیه شود
درکشورآلمان ازمغزماهی مرکب غذایی بنام سپییا که مکمل خوبی برای قناری ها است ساخته ومورد مصرف قرار می گیرد توجه !این چنین غذایی درکارخانه وزیر نظرکارشناس ساخته میشود لذا از شما دارندگان قناری درخواست میدارم که مبادرت به ساخت چنین غذایی نفرمایید.

چگونه انتخاب نمودن قناری سالم برای نگهداری
 

نكات ريز و مهمي كه مي بايست به آنها توجه نمود : يك قناري سالم داراي چه خصوصيات بايد باشد ؟ هنگامي كه شما براي خريد از فروشگاه يا نمايشگاه اقدام مي نماييد از بين تعداد زياد قناري ها ابتدا چند عدد از آنها توجه شما را جلب مي كند . اين امر نشان دهنده ي اين است كه خودتان اولين قدم را طي نموده ايد يعني قناري ها با پر و دم صاف . پرنده اي كه توجه شما را جلب كرده است ( داراي پر و بال صاف و به اصطلاح تخت ، دم كشيده با استيل و به اصطلاح شكيل ) . پس ابتدا قناري با پرهاي صاف و ( تو لك نباشد ) پس از آن به استيل ايستادن روي ني توجه نمائيد . قناي اي كه هنگام فضله انداختن دم مي زند يا اسهال و فضله ي ابكي دارد را انتخاب ننمائيد . قدم بعدي وضعيت پاها مي باشد . پاهاي قناري سالم بسيار ظريف و صاف بوده و پولك ها پوشاننده ي روي پا همگي صاف و خوابيده و به اصطلاح شقاقي نباشد. اطراف مقعد و دم پرنده مي بايست تميز بوده و آثاري از فضله روي آن نباشد. مرحله ي بعد بررسي رفتارهاي نابهنجار است . يعني قناري داراي اضطراب و استرس نباشد . هنگامي كه به آن نزديك مي شويد با اضطراب سر خو را به چپ و راست نبرد زيرا پرنده اي كه در بينائي ضعيف بوده و يا حتي يك چشمش كور مي باشد براي تعيين فاصله ي اجسام سر خود را به طرفين تكان مي دهد . حتي ممكن است يكي از چشم هاي قناري كور باشد و ابتدا شما را نبيند و عكس العملي نشان ندهد ولي با برگرداندن سر و ديدن شما از فاصله ي نزديك يكدفعه رم كرده و فرار كند . مرحله ي بعدي بررسي دل دل زدن قناري است كه هنگام نفس كشيدن پرنده با سختي بسيار عمل دم و بازدم را انجام مي دهد . توجه داشته باشيد پس از بررسي كامل قناري حتما فضله هاي كف قفس را مد نظر داشته باشيد . اسهال هاي آبكي – سفيد – زرد – كش دار و سبز و يا سبز مايل به بنفش و قرمز ( اسهال خونی ) – بريده بريده و وجود دانه های ريز تكه و بريده در ميان فضله می تواند علامتی از علائم بيماري باشد . البته رنگ فضله به تنهايی ملاك بر بيماري نيست چرا كه رنگ فضله ارتباط مستقيم با تغذيه ی قناری دارد پس می بايست علائم ديگری كه دال بر وجود بيماری می باشد در كنار رنگ و فرم فضله را تحت بررسي قرار داد.

چند نکته مهم
 

هیچوقت قناری را...درآشپزخانه - نزدیک به سقف اتاق – مکان پرنوروپراز دود ودخانیات – قفسهای آنهارا زیرستونهای آهنی – مکان نمور وبی تهویه قرارندهید وکمترازلامپهای مهتابی استفاده شود

چرا قناری های دومبنانت
 

قناریهای دومینانت (اختلاط نژادی که کاملا شبه پدر ومادر نباشندیعنی استثنا): بیشتر سلیقه ایرانیان است ! چرا!!!؟؟؟؟ بیشتر پرورش دهندگان قناری درایران خواهان صرفه جوئی دروقت وهزینه بودندودرنتیجه انتظار یک معجزه...مسئله را باز میکنم مثلا خود من درسالهای اخیریک جفت قناری کشیده وبلند که نسل قبلی یکی از آن دو نژادیورکشایربود را با کشیده بلندی که نسل قبلی آن از یه سرجیبرکشیده آمده بود با هم جفت کردم. درمجموع جوجه کشی که سیزده عدد بود,دو استثنا وجود داشت که بسیارحائزاهمیت بود یعنی کشیده بلند قبلی (قلمی,مدادی باریک) با دم بسیار بلند وپاهای کشیده وگردن متناسب (دو جوجه)و ) وچهارجوجه از آن کوتاه وکلفت وقیافه ای بیشتربه یورگشایر سایز کوچک ,بدون تناسب و سروکله ای درشت وما بقی چیزی شبیه پدرو مادر

چگونه رده بندی نمودن, پرورش دهندگان و نگهدارندگان قناري ,از مبتدي تا حرفه اي
 

بسياري از مردم كه علاقمند به نگهداری قناري در منزل يا در پاسيوهستند ... واهمه و ترس از نگهداري آنها دارند و به اين فكرند كه قناري يك موجود ظريف بوده كه نگهداري آن بسيار سخت و دشوار است. اما چنين نيست شما اگر قبلاً پرنده اي مانند فينچ ـ مرغ عشق ـ سهره و ... نگه داشته ايد مي توانيد از قناري به نحو احسن نگهداري نمائيد. مي بينيد قناري هم مانند تمامي پرندگان ساكن در قفس نياز به محيط بهداشتي و تميز و همچنين آب و دانه تازه همراه با سبزيجات در هفته وهمچنين در فصول خاص از غذاهايي مانند تخم مرغ و ديگر مكمل ها البته در نژادهاي خاص ، نه در نژادهاي رسمي معمولي كه براي قشنگي و آواز نگهداري ميشود؛ است. براي اولين بار ميتوان از قناري هايي رسمي كوچك پيكر نگهداري نمائيد و در صورت حرفه اي شدن يعني وقتي توانستيم به نحوه خوب جوجه كشي نمائيد آن وقت مي توانيد از نژادهاي خاص و به طور حرفه اي پرورش و بعد تجارت و يا به طور تفريحي ، عشقي از قناري هايتان لذت ببريد. ما قناري بازان به چند دسته تقسيم مي نمائيم: 1ـ عده اي كه فقط قناري دارند و نه جوجه اي از آنها مي كشند و نه از تقاء در نژاد و نه خريد و فروش مي كنند. 2ـ عده اي كه فقط خريد و فروش مي كنند. 3ـ عده اي پرورش مي دهند اما تعداد كمي را براي فروش به بازار عرضه مي نمائند. 4ـ عده اي كه بسيار حرفه اي بوده از تمامي نژادها و رنگها را جمع آوري نموده و در فصول خاص مبادرت به جوجه كشي مي نمايند. و عرضه به بازار مي نمايند. 5ـ عده اي هم مانند دسته چهارم حرفه اي هستند و جوجه كشي مي نمايند اما با يك يا چند نژاد محدود كه اين دسته از همه نظر از قناري بازهاي بزرگ حساب مي آيند.

دانه خوراك روزانه قناري
 

به طور كل دانه هاي مخلوط كه بايستي هميشه در اختيار قناري باشد. تخم كتان و ارزن البته براي نژادهاي كاملاً معمولی, و به قول معروف قناريهاي رسمي ريز. و اما در هر نژاد و در هر رنگ اين غذا و دانه هايي مختلف حائض اهميت مي باشد. يعني در قناريهايي كه رنگ پرهايشان پرتقالي پر رنگ قرمز و نارنجي و ... مي باشند بايد حتماً از غذاهاي غني ازبتا كاروتئين مانند هويج و دانه هايي مانند تخم فلفل شیرین تخم هويج ، تخم تربچه و خشخاش و ... استفاده نمائند. در قناريهاي فري و جبير بايد در كنار غذاي روزانه مقدار جو خرد شده در اختيارشان قرار دهيد. بمنظور جلوگيري از يبوست و همچنين پايين آوردن اسيد اوريك كه نوعي سم محسوب مي شود. در قناريهاي آواز خوان مانند: مالينوا ، هارتز، ساكسون و ... بايد تخم شلغم جزء دانه هاي اصلي باشد االبته به ميزان اندازه يعني هرهزارگرم كتان و سيصدگرم ارزن و دويست گرم هم تخم شلغم. ما هيچ وقت دادن هفت دانه را به قناري توصيه نمي كنيم! به علت 1ـ تركيب نادرست 2ـ فاسد بودن بعضي از دانه ها كه مخلوط دانه هاي ديگر شود، و مشخص نمي شود و موجب بيماري قناري مي شود. 3ـ محرك بود بعضي از دانه ها 4ـ تركيب نادرست هر دانه مثلاً كتان سياه را نبايد با شاه دانه و كافيشه همراه كرد و در اختيار قناري گذاشت ، چرا كه تركيب درس شده ضرر و زيان هاي جانبي به دنبال دارد . مانند لَك تو لَك شدن قناري و پَر ريزان بي موقع از ديگر تركيبات عوارض مخصوص خودش را دارند. شما مي توانيد هر دانه را از جاي مطمئن خريداري نمائيد. به منظور تازه بودن و سالم بودن دانه و هنگام تركيب از اشخاص با تجربه كم بخواهيد . من همراه با برادرم يكي يكي دانه ها را در فصل هاي آينده در مواقعي كه وقت با ما يار باشد به معرفي و خواص آنها مي پردازيم.

 

تغذیه ونگهداری قناری

 

قناری , زندگی در قفس

محققين زيست شناسي بدين نتيجه رسيده اند كه زندگي در اسارت براي حيوانات مفهومي متفاوت از آدمي دارد. از نظرآنان حيوانات ساكن قفس ها و پاسيو هاي بزرگ كه موجبات زندگي طبيعي نسبي اشان فراهم باشد ، احساس اسارت نمي كنند. قناري ها در طول بيش از 500 نسل همدم آدمي بوده اند. آنان در اين مدت به هيچ وجه خصوصيات نوع وحشي را از دست نداده اند . با شناخت نياز اين فينچ ها مي توان قفس مناسب آنان را اختيار كرد. پرنده در قفس مناسب احساس رضايت داشته و طول عمر كافي خواهد داشت ؛ زيرا كه به منزله آشيانه اش بوده و محلي است كه به او اطمينان و آرامش مي بخشد. يك قناري ، تنها هنگامي كه سر حال باشد ، آواز مي خواند . متاسفانه امروزه تمامي قفس هاي موجود مناسب حال پرنده نيست . استاد پرورش قناري در آلمان ، دكتر كارل روس در سال 1872 قفس هاي تزييني را مورد انتقاد قرار مي دهد. اين قفس كه تنها براي ارضاي حس زيبا شناسي انسان ها ساخته شده اند پر از وسايل زينتي بوده و براي پرنده مناسب نيستند و بع زاويه و گوشه كنار هاي متعدد محيط ، جهت نشو و نما هاي پرنده پارازيت هاي نا مطلوبند. چنين" زندان هايي" به سختي قابل تمييز كردن بوده و پرندگان را نمي توان به وضوح ملاحظه كرد . علاوه بر آن ، قفس ، بيشتر از پرنده جلوه گر است ! برخي قفس ها نيز بسيار كوچكند و سازندگان آنها تنها به جنبه اقتصادي آن توجه كرده اند . پرنده به قفسي به طول حداقل 40 سانيتيمتر نيازمند است . برخي قفس هاي تزييني شايد طولي بيش از 40 سانتيمتر داشته باشند ، اما به خاطر گوشه و زوايايشان بسيار كوچكترند و پرنده محيط خيلي كوچكتري در اختيار دارد. قفس مناسب بايد طولش بيشتر از ارتفاع و ارتفاعش بيشتر از عرض آن باشد . قناري حيوان پر تحركي است . هيچ يك از حيوانات توانايي تحرك پرندگان را ندارند . هوا محيط زيست شان بوده و پرواز نمودن زندگي اشان را تشكيل مي دهد . لذا استفاده از بال ها براي شان حياتي است . از آن جا كه قفس قناري داراي ميانگين طول 50 سانتيمتر است ، مي توان با كار گذاري مناسب ميله ها امكان پرواز را برايش مهيا ساخت. برخوردي آرام و مناسب با قناري موجب جلب اطمينان پرنده و حركات و برخورد شديد موجب ترسش مي شود . در صورت اول به زودي با صاحب خود و كسي كه خوراك خوشمزه در اختيارش مي گذارد ، انس و الفت خواهد گرفت . براي تسريع در جلب اطمينان پرنده ، مي توا يك ساعت خوراك در دسترسش قرار نداد ( توجه شود كه بيشتر از يك ساعت جايز نيست ) !در تمييز ازي روزانه ، ظرف خوراك را براي يك ساعت از قفس دور نگه مي داريم . سپس در قفس را باز مي كنيم تا پرنده داخل اطاق قادر به پرواز باشد . سپس ظرف خوراك را در دست نگه مي داريم تا پرنده آن را ببيند . آن گاه ظرف خوراك را داخل قفسي قرار مي دهيم . پرنده پس از چند بار تمرين ، خود براي تغذيه به داخل قفس خواهد رفت . مهم آن است كه از حركات تند كه موجب وحشت پرنده شودخود داري گردد . به همين ترتيب نيز مي توان پرنده را ترغيب به نشستن روي دست كرد . اغراق در امر گرسنه نگه داشتن و طولاني ساختن آن به مدت چند ساعت ثمري نخواهد داشت ، بلكه زيان آور است . رفتار آرام و يكنواخت شخص نگه دارنده با پرنده حايز اهميت خاص است . در واقع نگه داري پرنده موجب آرامش روحي انسان نيز مي باشد . اهلي سازي پرنده نيز بايد به گونه اي باشد كه او خود به انسان نزديك شود . گرفتن پرنده موجبسلب اعتماد وي مي شود . بايد توجه داشت كه دست انسان براي پرنده به مفهوم يك حيوان وحشي است كه خيال شكار كردن و خوردن او را دارد . اما در صورتي كه پرنده اعتماد و آشنايي لازم را با نگه دارنده داشته باشد ، حتي از گرفتن در دست نيز نخواهد ترسيد . برخي قناري هاي نر كه براي جفت گيري با ماده هاي متفاوت در نظر گرفته شده اند ، ترسي از گرفته شدن با دست ندارند . قفس تكثير و پرورش درقناری
قفس تكثير پرنده ، يك قفس اختصاصي براي جفت پرنده است . روش اشاره شده را براي يك قناري نر با چندين ماده توصيه نمي ماييم و بايد تنها در حالات استثنايي به كار رود . در اين روش تنها قناري ماده زحمت پرورش جوجه ها را به عهده خواهد داشت . در گذشته در منطقه هارتس ( آلمان ) و در قفس پاسيويي مخصوص 3 قناري نر به همراه 8 تا 10 قناري ماده را جفت مي كردند . اين روش نيز غير طبيعي و نا مطلوب است ، زيرا كه خصوصيت قناري مثل ساير فينچ ها در زندگي به صورت جفت با محدود ساختن منطقه خاص خود مي باشد . در تكثير گروهي با مشاهده لانه هاي يكديگر زد و خورد ، خراب كردن لانه هاي يكديگر ، ترك جوجه ها و تخم و عصبي شدن پرنده برنامه ريزي شده است . اما نگهداري يك جفت قناري در پاسيو ديدني مي باشد . مشاهده يك خانواده قناري خوشبخت از لانه سازي ، تخم گذاري ، خوابيدن روي تخم ها تا پرورش جوجه ها تجربه اي گرانقدر و هيجان انگيز است كه خصوصا در فضاي بزرگ و باز پاسيو ، جلوه اي خاص و طبيعي دارد . قفسي به طول 50 سانتيمتر براي يك جفت قناري كافي است . نوع چهار گوش آن مناسب تر است . براي نژاد هاي درشت نظير قناري هاي فري ، بهتر است قفس به طول 70 تا 80 سانتيمتر ارايه شود . محل مناسب براي قرار دادن قفس قناري بهترين مكان قرار دادن قفس قناري در امتداد ديد آدمي است . پرندگان موجودات هوا مي باشند . و مسلط بودن بر آنان ، براي شان نا مطلوب است . بهترين محل روي ديوار و مكاني است كه چند ساعت در روز از نور خورشيد در برخوردار باشد . در صورتي كه نور قفس پرنده به نور خورشيد دسترسي نداشته باشد ، مي توان آن را براي مدت كوتاهي پشت پنجره قرار داد . خصوصا در مناطق سرد اروپايي استفاده از نور خورشيد براي پرنده نعمت بزرگي است . در مناطق گرمسير نظير ايران بر عكس پرنده بايد از از گرماي شديد و تابش مستقيم نور خورشيد حفاظت شود . در روز هاي سرد پرنده براي استفاده از نور خورشيد بال هاي خود را باز مي كند . تا از نور حداكثر استفاده به عمل آيد . در كشور هاي گرمسيري نظير اسپانيا ، ايتاليا ، جنوب فرانسه و ايران برخي قناري خود را كنار كوچه و خيابان و كنار مغازه و يا منزل خويش آويزان مي سازند . از قرار دادن قفس قناري در جريان هوا بايد اكيدا خودداري شود . هيچ چيز براي پرنده خطرناك تر از جريان هوا نيست . برخي ، بدين وسيله ، قناري خود را مجاب به تو لك رفتن مي كنند . برخي قفس هاي پايه دار نيز براي قناري ها ارايه مي شوند كه مناسب نيستند . بهترين محل ، قرار گرفتن قناري روي ديوار است كه براي پرنده اطمينان بيشتري نيز حاصل مي شود .

قفس هاي مدور برای قناری ,خوب یا بد؟
 

اين نوع قفس ها بسيار نا مناسب هستند . احساس فضايي انسان ها و حيوانات روي خطوط مرزي ملموس و توسط قوه بينايي ثبت مي گردد . بنابر اين قفس چهار گوش با اضلاع قايم براي پرنده بسيار مطلوب تر از قفس مدور است . قفس مدور از ديد پرنده همواره مقطعي ثابت و يكنواخت ملاحظه مي شود . كه براي اش خسته كننده خواهد بود . همچنين اين نوع قفس ها در عمل تنگ و كم جا نيز هستند . و پرنده قادر نخواهد بود حالات و رفتار طبيعي خود را داشته باشد . پرورش دهندگان قناري هاي آواز خوان ، جوجه هاي نر را به منظور تعليم آواز در قفس هاي كوچك خاص قرار مي دهند . همان گونه كه اشاره رفت اين قفس ها ابتدا در منطقه هارتس آلمان به كار گرفته شده اند . استفاده از اين نوع قفس ها براي تعليم آواز ضروري است . معمولا قناري به صورت سه ماه در چنين قفسي نگهداري مي شود . برخي اين نوع قفس ها را نيز خيلي كوچك در نظر مي گيرند . طول حداقل25 سانتيمتر براي چرخش پرنده و جهش هاي كوتاهش ضروري است . قناري تمايل به پرواز دارد پرندگان قفس هاي بزرگ و پاسيو ها مناسب تر براي تكثير و پرورش مي باشند ، زيرا در هنگام تو لك رفتن ، تا زمستان و شروع بهار در فضاي بزرگ جولان داده اند . بهترين خوراك نمي تواند جايگزين تحرك كافي باشد . پرورش عضلات ، تغيير و تحولات گوارشي و در نتيجه سلامت پرنده ، مرغوبيت پر ها ، حالت و رنگش تنها در اثر تحرك كافي و استفاده مداوم ( دست كم چند ماهه ) از عضلات ميسر است . همان گونه كه در طبيعت نيز از آن برخوردار مي باشد . با وجودي كه اين نحوه ي نگهداري قناري براي تمامي نژاد هاي آن مطلوب و ميسر نيست ، به طور كلي مي توان آن را براي كليه ي پرندگان توصيه نمود . تنها در پاسيو بزرگ پرنده مي تواند بنا به دلخواه خود از ظرف استحمام ، خوراك ، نور خورشيد ، امكان پرواز و استراحت استفاده كند . اما از نگهداري تعداد زيادي قناري نر در چنين قفسي بايد خود داري شود ، زيرا آنان به رقابت و زد و خورد پرداخته و با پيدايش سلسله مراتب قدرت قدرت ممكن است انواع ضعيف تر دسترسي كمتري به خوراك و آب يافته و نيز جنگ اعصاب ناشي از آن تاثير منفي روي رشد انان داشته باشد . با استفاده از جدا ساز به نوعي كه ديد شان را نيز محدود مي سازد ، مي توان از اين زد و خورد ها جلوگيري كرد .

نگهداری قناری توأم با پرندگان ديگر
 

عملا تمامي انواع فينچ ها را مي توان با قناري در يك محل نگهداري كرد ، مشروط بر آن كه مختل كننده ي آوازش نباشند . با مخلوط شدن و انتقال آواز فينچ هاي نر ديگر ، اصالت صداي قناري از بين خواهد رفت . نگهداري قناري با مرغ عشق مطلوب نيست ، زيرا آنان داراي" زبان" جداگانه اي هستند . مرغ عشق ها نيز در زمان جفت شدن بسيار خشن مي شوند و با نزديك شدن به قناري احتمالا براي حيوان عاقبت خوبي وجود نخواهد داشت . خويشاوندان دور قناري نظير تمامي فينچ هاي آفريقايي جنوبي مثل پرنده موزامبيك ، براي نگهداري با وي مناسب هستند . اما علاقه مندان بايد همواره توجه نمايند كه آيا ساكنان قفس با هم خوب كنار مي آيند ؟ داشتن جاي كافي براي اين منظور بسيار مهم است . تغذيه همانگونه كه اشاره رفت قناري به خانواده فينچ هاي اصيل ؟؟ تعلق داشته و اين پرندگان از خوراك گياهي تغذيه مي كنند . آنان دانه ها را پوست كنده و مغز آن را داخل چينه دان خود مي كنند . خوراك مرطوب را از چينه دان خارج و با آن جفت و يا جوجه هاي خويش را تغذيه مي كند . خصوصا در زمان پرورش جوجه ها ، قناري نر و قناري ماده هر دو با هم جوجه ها را سرويس مي دهند . جوجه ها نياز به خوراك حيواني ( پروتييني )خواهند داشت ، در غير اين صورت رشدشان مطلوب نخواهد بود . پرندگان در طبيعت روزانه ساعتي به جستجوي خوراك مطلوب مي پردازند . فينچ ها نيز به طور گروهي و يا فردي ، زماني طولاني از روز را به اين امر اشتغال دارند . در داخل قفس يا پاسيو نيازي به اين صرف وقت نبوده و در نتيجه انرژي كمتري نيز صرف مي نمايند . لذا مدت زمان تغيير و تحول خوراك در بدن پرنده نيز كوتاه تر است . نگهدارنده بايد به اين مهم توجه خاص داشته باشد . امروزه نيز بسياري از قناري ها در نتيجه چاقي تلف مي شوند . انتخاب خوراك مناسب در اندازه كافي بسيار مهم است . خوراك مناسب قناري از دانه هاي مختلف تشكيل مي گردد . گياهان موجود در طبيعت به عنوان خوراك قناري آن چه را كه پرندگان وحشي در طبيعت مي يابند و از آن تغذيه مي نمايند ، نمي توان در قفس به آنها ارايه كرد . پرندگان دانه خوار و از جمله قناري ، بسيار خوش خوراك بوده و به تنوع خوراك و رسيدگي آنان توجه خاص دارند . با وجود اين قادر به تغذيه كامل و خوب آنان در قفس مي باشيم . به منظور تغذيه طبيعي تر پرنده مي توان برخي خوراك گياهي اش را در محيط خارج يافت . خصوصا در مرحله ي آمادگي براي جفت شدن مي توان برخي خوراك گياهي مناسب را از طبيعت به قناري ارايه نمود . علاقه مندان به زودي در خواهند يافت كه پرندگان آنها به كدامين نوع گياه تمايل دارند و تا چه حد بايد دانه آنها رسيده باشد ؟

گياهان موجود در طبيعت به عنوان خوراك قناري
 

آن چه را كه پرندگان وحشي در طبيعت مي يابند و از آن تغذيه مي نمايند ، نمي توان در قفس به آنها ارايه كرد . پرندگان دانه خوار و از جمله قناري ، بسيار خوش خوراك بوده و به تنوع خوراك و رسيدگي آنان توجه خاص دارند . با وجود اين قادر به تغذيه كامل و خوب آنان در قفس مي باشيم . به منظور تغذيه طبيعي تر پرنده مي توان برخي خوراك گياهي اش را در محيط خارج يافت . خصوصا در مرحله ي آمادگي براي جفت شدن مي توان برخي خوراك گياهي مناسب را از طبيعت به قناري ارايه نمود . علاقه مندان به زودي در خواهند يافت كه پرندگان آنها به كدامين نوع گياه تمايل دارند و تا چه حد بايد دانه آنها رسيده باشد ؟

مراقبت در قبال گياهان سمپاشی شده
 

علاقه مندان به خوبي مي دانند كه احيانا كدام نواحي سم پاشي مي شوند . خوشبختانه امروزه كمتر از مواد شيميايی در صنايع كشاورزي و دام داري استفاده شده و واژه " بيو " در ارتباط با مواد غذايی همواره اهميت بيشتری مي يابد . در مراكز طبيعی و جنگل ها نيز كمتر از مواد سمی استفاده مي گردد . توجه به اين اصل بسيار حياتي مي باشد : خوراك گياهي پرنده خويش را از محلی جمع آوری يا تهيه كنيد كه عاری از مواد شيميايی است !
دانه های مجاز برای قناری من هیچ وقت دادن هفت دانه را برای قناری ها توصیه نمی کنم !!! چراکه ترکیب نمودن دانه ها کاریست بس اصولی که باید توسط اشخاص با مهارت ویا با تجربه انجام پذیرد
منبع:http://www.canarycity.com/




 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط