آشنایی با شغل پارچه فروشی

برای راه اندازی یک واحد پارچه فروشی به راهنما نیاز دارید؛ راهنمایی که تاروپود را بشناسد وزیر وبم بازار پارچه دستش باشد.
سه‌شنبه، 7 تير 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با شغل پارچه فروشی
بزازی، کسبی پرسابقه است که هیچ وقت از سکه نیفتاده ، امتحانش کنید.
یک چیزی در زندگی همه مان هست که بدون آن خیلی خجالت می کشیم، حتی آبرویمان می رود. چیزی که بعضی ها آن را نشانه شخصیت می دانند وبعضی ها هم گفته اند که اصلا هم چنین چیزی نشان آدمیت نیست. با این وجود، همه در داشتن حداقلش توافق دارند وحتی آدم را بدون آن توی گور نمی گذارند. این چیز، لباس است که یکی از اولین اختراعات بشر است وبا دوختن پارچه به دست می آید. به همه دلایل فوق الذکر، تا همیشه پارچه فروشی رونقش را دارد. سود شما البته به شرطی است که پارچه فروش قابلی باشید. شغلی که هم دخل خوبی دارد.هم شغل رنگارنگ وقشنگی است.

راه اندازی

پارچه را پهن کن!

برای راه اندازی یک واحد پارچه فروشی به راهنما نیاز دارید؛ راهنمایی که تاروپود را بشناسد وزیر وبم بازار پارچه دستش باشد.قبل از رویا پرداری بدانید که جور کردن بساط پارچه فروشی در ارزان ترین حالت 25 میلیون تومان برایتان آب می خورد.
 

آشنایی با شغل پارچه فروشی
 

اجاره مغازه

اول ازهمه باید به اجاره مغازه فکر کنید این مغازه را هم می توانید در بورس های پارچه فروشی اجاره کنید وبیشتر به مشترهای گذری فکر کنید وهم اینکه درمحل، مغازه ای نقلی اجاره کنید وپایه کارتان را روی مشتری های ثابت بگذارید. مغازه محلی وخاله خانباجی توضیح خاصی ندارد اما اگربه کار دربورس فکر می کنید بد نیست بدانید در تهران ، سه بازار اصلی فروش پارچه وجود دارد:


عبدل آباد:

محله ای است در پایین بزرگراه نواب واقع در منطقه 18. اینجا خوراک فروش پارچه هایی است که بعدها تبدیل به لباس می شوند. مشتری هایتان هم رهگذرانی هستند که برای خرید پارچه به بازار عبدل اباد مراجعه می کنند وهم مشتری های ثابتی که جذب خوش برخوردی واجناس خوب شما می شوند.


آشنایی با شغل پارچه فروشی

بورس تخصصی : پارچه لباس

نوع مشتری ها: دو گروه: یک گروه مشتری های گذری که از قشر متوسط روبه پایین اند. یک گروه هم مشتری های ثابت مخصوص پارچه فروش های محلی که به صورت عمده خرید می کنند.

هزینه اجاره: یک مغازه 30 متری ، 2 میلیون تومان اجاره، به اضافه 10 میلیون تومان پول پیش می خواهد.

مولوی: اگر می خواهید درمرکز قضیه باشید وبا یکی دو سال کا ربه یکی از مراکز پخش عمده پارچه تبدیل می شوید، کلنگ مغازه را در مولوی بزنید. اوضاع ملک هم خیلی بد نیست، منتها حواستان به بافت قدیمی این منطقه و پرونده زلزله واینها باشد!
 

بورس تخصصی: آنجا بورس همه چیز هست البته.
 

مشتری ها: اکثر مغازه دارهایی هستند که عمده می خرند. به اضافه 7 میلیون تومان پول پیش می خواهد.

زرتشت: بساط کسانی که سرشان بیشتربه فروش پارچه های پرده ای گرم است. دراین حوالی است. عوامل مختلفی از جمله لوکس بودن مغازه ها ، خوش مسیر بودن و سر زدن افراد خوشه سه به این مکان دست به دست هم داده اند تا قیمت اجاره مغازه دراین محدوده بالا باشد.


آشنایی با شغل پارچه فروشی

بورس تخصصی: پارچه های پرده

مشتری ها: چه برای خرید پارچه لباس بیایند، چه برای پارچه پرده دستشان خوب به جیبشان می رود.

هزینه اجاره: یک مغازه 20 متری 2 میلیون تومان اجاره، به اضافه 10 میلیون تومان پول پیش می خواهد.

آماده سازی

چهار دیواری ای که برای پارچه فروشی اجازه کرده اید. باید تغییراتی کند تا تبدیل به مغازه بشود. این تغییرات بسته به متراژ مغازه تا 4 میلیون تومان خرج دارد.
اول از همه باید دیوارهای مغازه را قفسه بندی کنید. یک سری میله هایی وجود دارند که به صورت مشبک به دیوار پیچ می شوند ولول پارچه را نگه می دارد.
نکته بعدی نور مغازه است، نور باید طوری تنظیم شود که رنگ پارچه ها کاملا مشخص باشد، مثلا یک لامپ آبی مناسب نوردادن به دکور نیست چون بعد از غروب همه پارچه ها یتان آبی می شوند.

یک ویترین درست وحسابی برای نمایش پارچه های رنگ رنگ وهمچنین یک مانکن که لباس تنش است لازم است از آنجا که مشتری قبل از انتخاب ورود به مغازه شماویترین تان را نگاه می کند باید برای ترئینش عمیق تر دست داخل جیب کنید.

یک سری تخته لای کار پارچه هم لازم است که قیمت بالایی ندارند.سایز استانداردشان هم 75 در 15 است.


آشنایی با شغل پارچه فروشی
 

کسب وکار

پارچه را لول کن!

دخل پارچه فروشی خیلی بیشتر از آن چیزی که فکرش را بکنید سود دارد. به شرطی که هم صبر داشته باشید وهم هوای مشتری را. فقط این را بدانید که به طور معمول سود فروش پارچه نهایتا 25 درصد است.

خرید: برای خرید پارچه یکی از با تجربه های این کار همراه تان باشد به سه دلیل:

1. او میزان تقاضای هر نوع پارچه درمحل های مختلف را می داند.

2. انواع پارچه را می شناسد و خوب وبدش را از هم تشخیص می دهد.

3. با بازار وبازاری ها آشناست وضمنا کسانی را می شناسد که به او اعتماد دارند وبا چک هم به او جنس می دهند.

فروش : پارچه فروش ها جنس را از بازار به مقیاس یارد می خرند. هر یارد 90 سانتی متر است. برای فروش به مشتری آن را به متر تبدیل می کنند. بزازها می گویند 4 هزار نوع پارچه می شناسند انی جدول نشان می دهد خرید وفروش پارچه چقدر داخل جیب تان می گذارد.

نوع پارچه - قیمت خرید(تومان) - قیمت فروش (تومان)
حریر - 8250 - 10200
کت دامنی - 5000 - 6200
گیپور - 33000 - 42000
نخی - 2200 - 3000

قیمت خرید وفروش هر دوحدودی هستند نکته مهم این است که قیمت خرید را پس از تبدیل یارد به متر نوشته ایم و قیمت فروش هم بسته به هر فصل وتقاضای بازار متغیر است.

نکته: دربرخی موارد شما فروش مجموعه ای از پارچه را خواهید داشت؛ مثلا برای دوختن یک لباس مجلسی از چهار نوع پارچه ساتن،حریر، گیپور و تافته استفاده می شود. شما باید همه این پارچه ها را بشناسید وطوری برای مشتری ترکیبشان کنید که هر چهار نوع را از شما بخرد. این شناخت هم فقط با کسب تجربه به دست می آید.

دخل وخرج: به طور معمول روزی نزدیک به 500 هزار تومان فروش خواهید داشت که از این 500 هزار تومان حداقل 25 درصد سود است وبه قراری می کند روزی 150 هزار تومان سود. وقتی این 150 هزار تومان را در 30 روز ماه ضرب کنید، متوجه خواهید شد کمه هر ماه حدود 4 میلیون تومان به موجودی حسابتان افزوده می شود؛ البته بازار بالا وپایین داردواین سود متناسب با شرایط، ممکن است تا 2 میلیون تومان هم پایین بیاید وشب عید بالاتر از این حرف ها برود البته این 4 میلیون سود خالص نیست. مسلما شما نمی توانید یک نفره مغازه را اداره کنید وبهکسی نیاز دارید تا کار مشتری را راه بیندازد. او هم در منصفانه ترین حالت از شما 600 هزار تومان حقوق ماهانه می خواهد. یک مغازه درست ودرمان اگر داشته باشد 2 میلیون تومان اجازه اش است.هزینه اب وبرق و تلفن واینها هم 2 میلیون تومان اجاره اش است. هزینه آب و برق و تلفن واینها هم 50 هزار تومانی از سود شما کم می کنند. پس تا زمانی که نترکانید و فروشتان خیلی بالا نباشد، نهایتا ماهی یک میلیون و 600 هزار تومان برای تان باقی خواهد ماند.مالیات حدودی یک میلیون تومانی هر سال را هم به خرج تان اضافه کنید.


منبع:نشریه همشهری جوان،شماره 275.


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما