تنظیمات Preferences در فتوشاپ CS5
در فتوشاپ CS5 در ناحیه تنظیمات Preferences، نسبت به چند نسخه قبل این نرم افزار، امکانات جدید و تغییراتی ایجاد شده است که ارائه یک مقاله در این مورد را ضروری می نماید. چرا که هر توضیحی در مورد نرم افزار Adobe Photoshop CS5، بدون اشاره به ناحیه معروف اما کم تر شناخته شده Preferences، کامل نخواهد بود.
با تغییر دادن گزینه های ذخیره سازی و قابلیت سازگاری فایل در File Handling preferences، نظیر اختصاص یک پسوند فایل به یک فایل، یا سوال در زمان ذخیره کردن یک فایل TIFF چند لایه ای، شما می توانید فرآیند ذخیره سازی فایل را متناسب با خواست خود جهت دهی نمایید. علاوه بر این، شما می توانید شکل نشان گر ماوس را عوض کنید (در قسمت Cursors). به عنوان مثال، آیا می خواهید paint brush شما هنگامی که بخشی از کار را رنگ آمیزی می کنید درست مثل یک قلم مو باشد؟
با تدوام استفاده از فوتوشاپ، شما به اهمیت کار با یونیت ها و خط کش ها پی می برید. Precision یا دقت، چیزی است که وقتی با تصاویر کار می کنید، به کارتان می آید. در مورد رنگ خطوط راهنما یا guideها، شبکه ها (grids) و sliceها چه؟ هیچ مشکلی نیست. خوب، اگر شما از دیدن یک guide آبی در عکسی که آسمان آبی در آن پیدا است خسته شده اید، مسلماً از اهمیت رنگ آگاه هستید. از طریق Preferencesهایی نظیر History & Cache ,Scratch Disks و حافظه RAM، سرعت کار تا 20 درصد افزایش پیدا می کند.
علاوه بر این، شخصی سازی برنامه، به احساس راحتی شما کمک می کند و تحقیقات انجام گرفته در این زمینه نشان می دهد که هر چقدر که طراح در کار با برنامه راحت تر باشد، طراحی های او نیز بهتر خواهد شد. به علاوه، راحت بودن به شما اجازه می دهد، سریع تر کار کنید و این بدان معنا است که شما در مدت زمان مشخص، کار بیش تری انجام خواهید داد. آن ها باعث می شوند تا فوتوشاپ سریع تر شود، شما موثرتر و کارآمدتر کار کنید و کارهای شما نیز بهتر شوند. این، ترکیب بسیار مناسبی است.
فوتوشاپ برای این که شما را سردرگم کند Preferences را ایجاد نکرده است بلکه اهداف از ابداع آن ها این بوده که گزینه های بیش تری در اختیار شما قرار داده شود تا این گزینه ها کنترل بیش تری در اختیار شما بگذارند.
بهینه سازی فوتوشاپ
History States
Scratch Disk
Out of Scratch Disk Space
استفاده از درایوهای اضافی، قابلیت تقسیم بار پردازشی و افزایش کارآیی را در اختیار فوتوشاپ قرار می دهد. فوتوشاپ، تمام دیسک های داخلی را در جعبه گفتگوی Preferences، تشخیص و نشان می دهد.
Scracth diskها باید از نظر فیزیکی به کامپیوتر شما متصل باشند (از شبکه ها و رسانه های قابل حمل مثل درایوهای ZIP، یا سی دی ها و DVDهای قابل نوشتن پرهیز کنید). برای رسیدن به حداکثر سرعت، از به کارگیری USB نیز پرهیز کنید و از درایوهای Firewire استفاده کنید. تست های Benchmark نشان می دهند که درایوهای Firewire، تا30درصد سرعت بیش تر را در زمانی که به عنوان دیسک های Scratch مورد استفاده قرار گیرند، فراهم می آورند. برای دست یابی به بهترین نتایج ممکن، یک Scracth disk را (با دیسکی که برای حافظه مجازی استفاده می شود تفاوت داشته باشد)، برگزینید.
Memory&Image Cache
میزان استفاده از رم، توسط سایز سند در حال اجرا مشخص می شود، نه سایزِ خود فایل. همان طور که بر روی یک سند کار می کنید، به تدریج لایه های بیش تری را اضافه می کنید و عناصر تصویر را کنترل می نمائید. وقتی این لایه های اضافی را می افزائید، سایز کاری فایل نیز افزایش پیدا می کند. شکل (2)
تنظیم Genral Preferences
History log به شما اجازه می دهد تمام History Stateهای انجام شده بر روی یک سند خاص را ذخیره کنید. به عنوان مثال، وقتی یک عکس را باز می کنید، تمام Adjusmentها و عملیات انجام شده در یک فایل متنی ذخیره می شوند. این کار امکان دسترسی به اطلاعات ارزشمند را برای شما فراهم می کند و به شما اجازه می دهد گام هایی را که قبلاً بر روی یک تصویر طی کرده اید، باز تولید نمائید تا بتوانید محتوای یک فایل دیگر را نیز تصحیح نمائید.
کار با General Options
* بر روی General کلیک کنید.
* بر روی Color Picker کلیک کنید و سپس Adobe یا یک سیستم عامل دیگر (ویندوز یا مکینتاش) را انتخاب نمائید.
* بر روی Image Interpolation کلیک کنید و سپس، گزینه های Bi-linear ,Nearest Neighbor، یا Bicubic را انتخاب کنید.
* بر روی HUD Color Picker کلیک کنید واز منوی کشویی مربوطه، شکل لغزنده Hue را به صورت نواری نرمال و یا بزرگ و یا حالت چرخ رنگ (Wheel) انتخاب نمائید. شکل (3)
گزینه های گوناگونی را که می خواهید استفاده کنید، انتخاب نمائید:
- Automatically Launch Bridge: بطور اتوماتیک، Bridge را هر بار که فوتوشاپ راه اندازی می شود در پس زمینه اجرا می کند.
- Auto-Update Open Documents: یک لینک بین تصویر باز و فایل تصویری بر روی دیسک ایجاد می کند.
- Beep When Done: وقتی یک عملکرد به اتمام می رسد، یک beep شنیده می شود.
- Dynamic Color Sliders: افکت های رنگی را در داخل نوارهای اسلایدر، پیش نمایش می دهد.
- Export Clipboard: یک تصویر کپی شده را به clipboard سیستم عامل منتقل می کند.
- Use Shift Key For Tool Switch: به شما اجازه می دهد از میان بر صفحه کلید، هنگامی که دو ابزار از یک slot در جعبه ابزار استفاده می کنند، استفاده کنید.
- Resize Image During Paste/Place: به شما اجازه می دهد سایز یک تصویر را طی یک Paste یا place، تغییر دهید.
- Zoom Resize Window: پنجره تصویر را مجبور می کند هنگامی که زوم انتخاب می شود تغییر اندازه پیدا کند.
- Zoom With Scroll Wheel: مشخص می کند که آیا زوم کردن یا scrolling، عملکرد پیش فرض scroll wheel هست یا خیر.
- گزینه های History Logی را که می خواهید استفاده کنید انتخاب نمائید.
- بر روی OK کلیک کنید. شکل (4)
تغییر در File Handling Preferences
کار با گزینه های File Handling
قبل ذخیره سازی فایل TIFF به صورت لایه ای، سئوال کن
تنها مشکل آزار دهنده در مورد این فرمت، سئوالی است که فوتوشاپ هر بار هنگام ذخیره نمودن فایل TIFF تحت عنوان اینکه آیا می خواهید لایه ها را نیز با فایل ذخیره کنید. برای متوقف نمودن این سئوال، تیک کنار چک باکس ASK Before Saving Layered TIFF Files را در بخش File Compatibility بردارید. شکل (6)
قابلیت سازگاری فایل SPD و PSB را به حداکثر برسان
گزینه مهم دیگر در اینجا، Maximize PSD and PSB Compatibility می باشد. کاری که این گزینه انجام می دهد، ذخیره نمودن یک نسخه flat از تصویر همراه با فایل لایه ای فوتوشاپ می باشد به گونه ای که با سایر برنامه ها و نیز نسخه های قبلی فوتوشاپ که نمی توانند با فایل بدون وجود نسخه flattened کار کنند، سازگار باشد. مشکل اینجاست که درج نسخه flattened، می تواند تا 50% به حجم فایل شما بیافزاید. اگر شما به این قابلیت نیاز ندارید، بهتر است از آن استفاده نکنید. بنابراین اگر شما فقط در فوتوشاپ و تنها با یک نسخه معین کار می کنید، این گزینه را غیرفعال (Never) نمایید. اما اگر شما یک کاربر Lightroom نیز هستید، Lightroom الزام می دارد که نسخه flat، همراه با فایل ذخیره شود. و بنابراین در این حالت، از گزینه ASK استفاده نمایید. بدان معنا که هنگام ذخیره فایل، از شما در این مورد سئوال می کند. شکل (7)
Recent File List
کار با Interface Preferences
Interface references، کنترل بر نمایش یا پنهان کردن ویژگی های اینترفیس در فوتوشاپ را در اختیار شما می گذارد. شما می توانید برخی از عناصر اینترفیس کاربری را به صورت رنگی به نمایش درآورید. به عنوان مثال، شما می توانید آیکون Toolbar را به صورت رنگی یا خاکستری نمایش دهید. Interface Preferences همچنین به شما اجازه می دهد لیبل ها را در زمانی که نشان گر ماوس شما برفراز یک گزینه قرار می گیرد، نمایش دهید. شکل (9)
Image Border
Show Tool Tips
Tabbed Documents
Up Font size
کار با Cursors Preferences
کار با Cursors Options
بر روی گزینه Cursors کلیک کنید.
گزینه های Painting Cursorsی را که می خواهید از آن ها استفاده کنید انتخاب نمائید:
- Standard: نشان گرها به شکل دکمه های جعبه ابزار خود دیده می شوند.
- Precise: نشانگرهای رنگ به صورت cross-hair دیده می شوند.
- Normal Brush Tip: نشانگرهای رنگ، در نوک نوک قلم مو در اندازه نرمال دیده می شوند.
- Full size Brush Tip: نشانگرهای رنگ، به شکل نوک قلم مو در اندازه کامل دیده می شوند.
- Show Crosshair In Brush Tip: یک Crosshair را در مرکز brush tip نشان می دهد.
سایر گزینه های cursors را که می خواهید از آن ها استفاده کنید،انتخاب نمائید:
- Standard: نشانگرهای رنگ، به شکل دکمه های جعبه ابزار خود دیده می شوند.
- Precise: نشانگرهای رنگ، به شکل cross-hair دیده می شوند بر روی OKکلیک کنید. شکل (14)
- کنترل Transparency & Gamut Preferences
Transparency & Gamut Preferences، چگونگی نمایش نواحی شفاف یک سند (که عموماً tablecloth نام دارد)، مثل رنگ و وضوح نواحی یک تصویر که خارج از حالات CMYK قرار دارد را نشان می دهد. درک این نکته بسیار مهم است که در فوتوشاپ، پس از ذخیره کردن فایل،transparency همیشه به شفافیت ترجمان نمی شود. به عنوان مثال، فرمت JPEG اساساً برای تصاویری که در اینترنت مورد استفاده قرار می گیرند به کار برده می شود و از transparency پشتیبانی نمی کند. وقتی شما فایل را ذخیره می کنید، فوتوشاپ نواحی transparent تصویر با یک رنگ مات پر می کند.
علاوه بر این، Gamut Warning mask مورد استفاده قرار می گیرد زیرا یک مانیتور، با استفاده از اطلاعات RGB رنگ ها را نمایش می دهد و دارای مقادیر اشباع بیش تری از یک تصویر 4رنگ CMYK است. استفاده از لینک های جدید و spot colorها می تواند گاهی اوقات بر یک رنگ خارج از حوزه Gamut فائق آید. برای transparency، مهم است که به خاطر بسپارید که این، فرمت است که نواحی transparentی را که باید ذخیره شود مشخص می کند و دلیل وجود Gamut Warning این است که به شما در مورد نواحی که ممکن است ذخیره نشود، هشدار دهد مگر این که شما عکس ها را مستقیماً در داخل فوتوشاپ رنگ آمیزی کنید.
کنترل Transparency & Gamut Warning
بر روی Transparency & Gamut کلیک کنید.
گزینه های Transparency Settings را که می خواهید از آن ها استفاده کنید، انتخاب نمائید:
Grid Size: به شما اجازه می دهد یک transparency grid size را انتخاب کنید.
Grid Color: به شما اجازه می دهد شمای رنگی برای grid transparency را انتخاب کنید. شکل (15)
Color: برای ماسکه کردن نواحی از یک تصویر که خارج از فضای رنگی CMYK قرار می گیرند، یک رنگ انتخاب کنید.
Opacity: مقداری از صفر تا 100درصد را وارد کنید. Opacity، مقدار Color Overlay را که پیکسل های تصویر اصلی را ماسکه می کند مشخص می کند. به عنوان مثال، اگر شما رنگ خاکستری و Opacity صد در صد را انتخاب کنید، نواحی یک تصویر که در خارج از فضای رنگ CMYK واقع می شود، با رنگ خاکستری ماسکه خواهند شد.
منبع: بزرگراه رایانه، شماره ی 140