الگوهاي ديني روشي مناسب براي تحقق اهداف سال جهاد اقتصادي

از آنجايي كه در الگوهاي ديني تمام مباحث اقتصادي به صورت كامل ديده شده استفاده از ظرفيت‌هاي آن در تدوين برنامه‌ها مسير رسيدن به اهداف سال جهاد اقتصادي را كوتاه‌تر خواهد كرد. به گزارش خبرگزاري فارس با نامگذاري...
پنجشنبه، 11 اسفند 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
الگوهاي ديني روشي مناسب براي تحقق اهداف سال جهاد اقتصادي

الگوهاي ديني روشي مناسب براي تحقق اهداف سال جهاد اقتصادي
الگوهاي ديني روشي مناسب براي تحقق اهداف سال جهاد اقتصادي


 

نویسنده : محمدرضا شافعي‌نيا*




 
از آنجايي كه در الگوهاي ديني تمام مباحث اقتصادي به صورت كامل ديده شده استفاده از ظرفيت‌هاي آن در تدوين برنامه‌ها مسير رسيدن به اهداف سال جهاد اقتصادي را كوتاه‌تر خواهد كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس با نامگذاري سال جديد به نام" جهاد اقتصادي" توسط رهبر انقلاب، تدوين برنامه‌هاي اجرايي ضروري است تا اهداف پيش‌رو تحقق يابد،اما اينكه براي رسيدن به اين اهداف از چه الگويي پيروي شود، آيا از منابع علمي غني ديني كه مباحث اقتصادي به صورت كامل ديده شده استفاده شود و يا به الگوهاي بيگانه‌اي مثل تجارت جهاني و غيره تكيه شود؟ نظريه‌پردازان و مجريان اجراي الگوهاي ديني متناسب با خواست جامعه را مسيري مناسب‌ مي‌دانند كه تمام ظرفيت‌هاي لازم براي تحقق اهداف جهاد اقتصادي داراست.
*دليل نامگذاري سال 90 به سال جهاد اقتصادي
مقام معظم رهبري با ديدگاه فقهي مبتني بر علم، سال 1390 را سال جهاد اقتصادي نامگذاري نمودند كه همسو با مفاهيم سنوات قبل نيز است با دقت در اهداف كلان سند چشم‌انداز 20 ساله كاملا مشهود است كه طي سالهاي گذشته به ويژه در سه سال اخير نامگذاري‌هايي كه از سوي مقام معظم رهبري صورت گرفته مرتبط به همديگر بوده و هر يك زنجيره بعدي و در نهايت اهداف سند چشم‌انداز تحقق يافته و كشور به قطب اول اقتصاد منطقه تبديل مي‌شود.
با تحليل سال اصلاح الگوي مصرف در سال 1388 و با نگاه به مفهوم مصرف به اين نتيجه مي‌رسيم كه براي شكوفايي اقتصاد بايد الگوي مصرف داشته باشيم زيرا آغاز هر توسعه و رشد اقتصادي برنامه‌ريزي دخل و خرج است بنابراين در علم اقتصاد، مصرف و پيوند آن با توليد از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است بنابراين براي تحقق اين امر ابتدا بايد مصرف را ساماندهي كرده و از اندوخته آن براي پله بعدي يعني تلاش بيشتر بهره جوييم.
در سال بعد يعني سال 1389 بايد از صرفه جويي ناشي از اندوخته اصلاح الگوي مصرف زير ساخت پله بعدي را آماده نمود و با كار و تلاش مضاعف و انجام زير ساخت‌هاي مطلوب زمينه رشد اقتصادي را كه بهره‌برداري از اندوخته‌هاي قبلي است فراهم كرد بنابر اين در سال 90 مي‌توان جهاد اقتصادي را آغاز كرد و در اين سال تمام تلاش و كوشش بايد حول محور توسعه و بسط اقتصادي باشد.
از سوي ديگر جهان امروز به ويژه در كشورهاي اسلامي كه بيداري ملتها را به دنبال داشته جنگ‌هاي نظامي ـ مسائل سياسي و ... جايگاه خود را از دست داده و از بي‌عدالتي‌ها رنج مي‌برند. بنابراين به جز عوامل اقتصادي و ايجاد عدالت ساير عوامل تأثيري در خاموش كردن صداي ملت‌هاي مسلمان نخواهد داشت اما با توسعه و جهاد اقتصادي مي‌تواند به عنوان يك وسيله به اهداف متعالي دست يافت، بنابراين جمهوري اسلامي ايران به عنوان الگوي ساير كشورهاي اسلامي مي‌تواند در جهاد اقتصادي پيشتاز باشد.
*برنامه‌ريزي براي اجراي جهاد اقتصادي
اما جهاد اقتصادي در كشور بايد مبتني بر برنامه‌ريزي و اصلاح مواردي باشد كه اصلاح ساختار تشكيلاتي دستگاههاي اقتصادي و آماده كردن آنها براي قبول برنامه‌هاي اجرايي از نوع جهاد اقتصادي از آن جمله است.
همچنين برنامه‌ريزي براي استفاده از تمام ظرفيت‌هاي بالقوه در راستاي ايجاد حركت جهاد اقتصادي و استفاده بهينه از تمام منابع به صورت هدفمند، ايجاد زنجيره‌هاي اقتصادي و مرتبط در راستاي اهداف مشخص از مواردي است كه بايد به آن توجه شود.
در اين ميان مطالعات علمي و انجام كارشناسي‌هاي لازم با بهره‌گيري از بيانات مقام معظم رهبري و استفاده از تجربيات سالهاي گذشته براي اجراي برنامه‌هاي جهاد اقتصادي، اهداف نظام جمهوري اسلامي ايران در بعد اقتصادي محقق خواهد شد و نظريه‌پردازان استفاده از الگوهاي ديني را مسيري مناسب‌ مي‌دانند.

پي‌نوشت‌ها:
 

* مشاور وزير جهاد كشاورزي در امور بازرگاني
 

منبع:خبرگزاری فارس




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط